Finsko – Faerské ostrovy 1:0 (kon.) | Bělorusko – Lucembursko 2:0 (kon.) | S. Makedonie – Španělsko 0:1 (kon.)
Slovensko – Ukrajina 0:0 (kon.) | Anglie – Švýcarsko 2:0 (kon.) | Litva – San Marino 2:1 (kon.)
Slovinsko – Estonsko 1:0 (kon.) | Lichtenštejnsko – Rusko 0:7 (kon.) | Moldavsko – Černá Hora 0:2 (kon.)
Švédsko – Rakousko 1:4 (kon.)
konec
Bělorusko
2:0 (1:0)
Lucembursko
Úterý 08.09.2015, 20:45 • Borisov-Arena, Borisov, Bělorusko (kapacita 13.000 diváků) • Kvalifikace ME
Předzápasové kurzy
    89. Krásná rána Stefana Bensiho
     
    89
    A nejen to. Bensi se protáhl po levé straně, navedl si balon blíže na střed a z dobrých pětadvaceti metrů předvedl utěšenou ránu, kterou musel pozorný Jury Žawnow vyrazit na rohový kop. Krásná to střela pod břevno!
     
    84
    Poslední střídání také v běloruské ekipě. Hlavička Sjarheje Kornilenka před několika desítkami vteřin byla tím posledním, čím se útočník Běloruska zapsal do statistik. Na posledních zhruba osm minut je nahrazen útočníkem BATE Borisov Mikalajem Signevičem.
    78. Gól Stanislawa Drahuna nemůže být uznán pro ofsajd
     
    78
    Zcela správně neuznaná branka Běloruska. Stanislaw Drahun si naběhl na centrovaný míč Šitova a svojí hlavičku poslal přesně k tyči mimo dosah Jouberta. Jenže obránce Běloruska byl zhruba metr za posledním hráčem a praporek z ruky Bojana Ula byl rychle vymrštěn nahoru.
     
    77
    Hned z první akce vykoledoval Timofej Kalačev na soupeři žlutou kartu, vůbec první v dnešním zápase. Chris Philipps ho totiž na pravé straně poblíž vápna vzal přes nohy a je z toho žlutá karta, která znamená, že si bek Lucemburska další zápas nezahraje.
     
    76
    Domácí tým podruhé střídá. Z placu míří za potlesku tribun střelec dvou dnešních gólů Michajl Gordejčuk, kterého nahrazuje Timofej Kalačev.
     
    69
    Ještě před jeho rozehráním hosté naposled střídají. Maurice Deville jde z placu a místo něj nastupuje na závěrečných zhruba pětadvacet minut David Turpel – útočník za útočníka.
     
    68
    Pohledná akce Lucemburska, na jejímž začátku si Žawnow nejistě vyběhl proti Devillemu. Už to vypadalo, že útočník hostí ztratí míč, ale vybojoval ho. Poslal jej na vápno pro Janse, ten přiťukl Gersonovi a pokus lucemburského záložníka nešel až tak moc nad horní tyčku.
    62. Michajl GORDEJČUK - 2:0
     
    62
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Krásná to branka domácích. Lucembursko doplatilo na to, že po rozehrání hry z odmávaného ofsajdu rychle ztratilo míč. Získal jej Kisljak, který si všiml rozběhnutého MICHAJLA GORDEJČUKA. Předal mu míč, upalující záložník domácích a BATE Borisov pláchl obraně, kousek za vápnem vystřelil a zamířil naprosto přesně k levé tyči Jouberta. Asistence: Sjarhej Kisljak.
     
    58
    Bělorusové poprvé střídají. Z placu míří Alexander Hleb, kterého nahrazuje Sjarhej Kisljak.
     
    46
    Do druhého poločasu nastoupili hosté s dvěma novými hráči. Útočníka Burtonu Auréliena Joachima nahrazuje Stefano Bensi, také utočník. Místo Bena Payala bude hrát Daniel da Mota.
     
    42
    Velice pohledná akce Běloruska. Saša Hleb měl míč přesně na hranici vápna, když viděl že mu na pravé straně nabíhá Michail Gordejčuk. Poslal mu milimetrově přesnou přihrávku, záložník BATE vystřelil z první, ale mířil nad branku. Je vidět, že kluboví spoluhráči o sobě vědí, navíc na svém domácím stadionu.
    34. Michajl GORDEJČUK - 1:0
     
    34
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Hosté inkasují hodně laciný gól. Sjarhej Kornilenko se z pravé strany protáhl k vápnu, odkud vystřelil. Míč se od Renana Bressana odrazil k MICHAJLU GORDEJČUKOVI, který se k němu se štěstím dostal, poté však neomylně poslal balon k levé tyči Jouberta. Obrana hostů Gordejčukovo počínání jen bez zájmu sledovala. Asistence: Sjarhej Kornilenko.
    27. Nebezpečná střela Larse Gersona byla zblokována
     
    27
    Po několika odrazech míče odhlavičkoval kulatý nesmysl Igor Šitov jen k volnému Larsi Gersonovi, který vypálil z první přízemní střelu. Ta by jistě nadělala Žawnowovi problémy, ale Šitov stačil napravit chybu a pokus zblokovat.
    5. Velká šance Sjarheje Kornilenka
     
    5
    Bělorusové byli blízko k brance. Centr Gordejčuka z pravé strany viděl Sjarhej Kornilenko, který si na něj před malým vápnem nádherně naběhl. Jeho hlavičku ale zázračně vyrazil Jonathan Joubert, a to hned nadvakrát.

    Tomáš Lysý

    Branky: 34. Gordejčuk (Kornilenko), 62. Gordejčuk (Kisljak)

    Karty:   77. Philipps (LUX)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 7:4. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 8:9.
    Bělorusko: Žawnow – Šitov, Filipenka, Sivakov, Bordačev – Drahun – Gordejčuk (76. Kalačev), Hleb (58. Kisljak), Bressan, Něchajčik – Kornilenko (C) (84. Signevič).
    Náhradníci: Gorbunov, Černik – Begunov, Stasevič, M. Volodko, Kisljak, Majewski, Kalačev, Signevič.

    Lucembursko: Joubert – Jänisch, Schnell, Chanot, Philipps – Jans, Payal (46. da Mota), Mutsch (C), Gerson, Deville (69. Turpel) – Joachim (46. Bensi).
    Náhradníci: Amodio – Delgado, Malget, Martino, Thill, da Mota, Bensi, Turpel, Luisi.

    Rozhodčí: Slavko Vinčić – Bojan Ul, Tomaž Klančnik – Gregor Rojko
    bahis siteleri