Finsko – Faerské ostrovy 1:0 (kon.) | Bělorusko – Lucembursko 2:0 (kon.) | S. Makedonie – Španělsko 0:1 (kon.)
Slovensko – Ukrajina 0:0 (kon.) | Anglie – Švýcarsko 2:0 (kon.) | Litva – San Marino 2:1 (kon.)
Slovinsko – Estonsko 1:0 (kon.) | Lichtenštejnsko – Rusko 0:7 (kon.) | Moldavsko – Černá Hora 0:2 (kon.)
Švédsko – Rakousko 1:4 (kon.)
konec
Bělorusko
2:0 (1:0)
Lucembursko
Úterý 08.09.2015, 20:45 • Borisov-Arena, Borisov, Bělorusko (kapacita 13.000 diváků) • Kvalifikace ME
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Bělorusko po dvou gólech Michajla Gordejčuka vítězí nad Lucemburskem 2:0, se s Vámi loučí a dobrou noc přeje Tomáš Lysý. (22:42:12)
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 2-0.
    Střely celkem: 13-8.
    Střely na branku: 3-1.
    Zásahy gólmanů: 1-2.
    Střely mimo: 7-4.
    Zblokované pokusy: 3-3.
    Zákroky gólmanů: 1-1.
    Ofsajdy: 4-1.
    Fauly: 8-9.
    Rohy: 5-3.
    Držení míče: 59% – 41%.
    Žluté karty: 0-1.
    Červené karty: 0-0.
     
    Dnešní kvalifikační zápas mezi Běloruskem a Lucemburskem je u konce. Hned ze začátku první půle měli domácí velký tlak, ale v gól jej nepřetavili. Fanoušci v Borisov-Areně si na první radostné chvíle museli počkat až do čtyřiatřicáté minuty, kdy po zmatcích v obraně hostí zamířil naprosto přesně k levé tyči hráč domácího klubu BATE Borisov Michajl Gordejčuk.

    Stejný hráč přidal ve dvaašedesáté minutě druhý gól svého týmu. Oba týmy poté měli po šanci, Gerson mířil z první nad branku a gól Drahuna nemohl být uznán pro ofsajd. Hosté mohli minutu před koncem základní hrací doby snížit, když Žawnow předvedl zákrok večera a vytáhl střelu Bensiho pod břevno nad branku.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Úvodní minuta probíhá na půlce Lucemburska. Uvidíme, zda se domácím podaří přidat třetí gól, když už Michajl Gordejčuk, dnešní jediný přesný šutér, už není na place.
     
    90
    Ve druhém poločasu uvidíme dvě minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    89
    Po rohu hostí v podání Mutsche se nic nestalo, míč je opět na kopačkách domácích borců.
    89. Krásná rána Stefana Bensiho
     
    89
    A nejen to. Bensi se protáhl po levé straně, navedl si balon blíže na střed a z dobrých pětadvaceti metrů předvedl utěšenou ránu, kterou musel pozorný Jury Žawnow vyrazit na rohový kop. Krásná to střela pod břevno!
     
    88
    Lucemburčané se snažili vyvézt míč, ale už to vypadalo, že se jim to nepodaří. Poté však Kisljak zbytečně fauloval Philippse, takže hosté ze zdánlivě ztracené situace vytěžili faul.
     
    86
    Jänisch si na levé straně na půli soupeře narazil míč nejprve s Bensim a poté s Gersonem, aby se znovu dostal k míči, jenže to zpracování... Nebýt jej, mohl by se Mathias Jänisch nacházet v zajímavé střelecké pozici.
     
    85
    Také statistika držení míče ukazuje na zasloužené vedení domácích: 59% – 41%.
     
    84
    Poslední střídání také v běloruské ekipě. Hlavička Sjarheje Kornilenka před několika desítkami vteřin byla tím posledním, čím se útočník Běloruska zapsal do statistik. Na posledních zhruba osm minut je nahrazen útočníkem BATE Borisov Mikalajem Signevičem.
     
    83
    Záložník Rio Ave se rozhodl pro centr do vápna, kde si nejlépe vyskočil Sjarhej Kornilenko, jenže hlavičkoval vysoko nad.
     
    82
    Stefano Bensi fauloval zhruba sedmadvacet metrů od branky Timofeje Kalačeva, který je od střídání velmi aktivní. K přímému volnému kopu z pravé strany se staví Renan Bressan.
     
    81
    Renan Bressan napřáhl po pasu Kalačeva ze třiceti metrů, ale také on dal míči špatný směr a ten prolétl vysoko nad pravým horním rohem branky Jouberta.
     
    80
    Centr Timofeje Kalačeva zblokoval Mathias Jänisch do autu.
     
    80
    Domácí se připravili o další slibnou střeleckou pozici nepřesným pasem na hranici vápna.
    78. Gól Stanislawa Drahuna nemůže být uznán pro ofsajd
     
    78
    Zcela správně neuznaná branka Běloruska. Stanislaw Drahun si naběhl na centrovaný míč Šitova a svojí hlavičku poslal přesně k tyči mimo dosah Jouberta. Jenže obránce Běloruska byl zhruba metr za posledním hráčem a praporek z ruky Bojana Ula byl rychle vymrštěn nahoru.
     
    78
    Renan Bressan se ujal přímého volného kopu, který byl zblokován. U míče jsou ale stále domácí.
     
    78
    Další faul nyní trošku nervozních hostí. Maxime Chanot zezadu poslal na zem Bordačeva, kterého trefil do lýtek. To také možná zasluhovalo kartonek žluté barvy
     
    77
    Hned z první akce vykoledoval Timofej Kalačev na soupeři žlutou kartu, vůbec první v dnešním zápase. Chris Philipps ho totiž na pravé straně poblíž vápna vzal přes nohy a je z toho žlutá karta, která znamená, že si bek Lucemburska další zápas nezahraje.
     
    76
    Domácí tým podruhé střídá. Z placu míří za potlesku tribun střelec dvou dnešních gólů Michajl Gordejčuk, kterého nahrazuje Timofej Kalačev.
     
    75
    Šitov nepřesně rozehrál, a to přímo na nohy Maxime Chanota. Ten poslal dlouhý míč na Davida Turpela, jenž mohl upalovat sám na branku, kdyby však kulatý nesmysl nepřebral v ofsajdu.
     
    73
    Na hřišti zůstal po souboji s Sjarhejem Kisljakem ležet Maxime Chanot. O nedovolený zákrok se ale rozhodně nejednalo, obránce hostí si bolístku zřejmě způsobil sám.
     
    72
    Připravuje se další střídání v domácím dresu. Pošle Alexander Chackevič na plac dalšího z borců BATE, připravených na střídačce?
     
    71
    Jediné dva góly zatím vstřelil Sjarhej Gordejčuk, záložník BATE Borisov, který se před domácími fanoušky na domácím stadionu ukazuje v tom nejlepším světle.
     
    70
    Renan Bressan si naběhl do vápna a vystřelil k pravé tyči Jouberta, který by asi na míč nedosáhl, pokud by rána byla přesnější. Veškeré vzrušení je ale zbytečné, Bressan přebral míč v ofsajdu.
     
    69
    Po rohu Renana Bressana se k míči dostal Něchajčik, ale minul branku.
     
    69
    Ještě před jeho rozehráním hosté naposled střídají. Maurice Deville jde z placu a místo něj nastupuje na závěrečných zhruba pětadvacet minut David Turpel – útočník za útočníka.
     
    69
    Už se zase hraje na druhé straně, kde bude mít Bělorusko rohový kop od levého praporku.
     
    68
    Pohledná akce Lucemburska, na jejímž začátku si Žawnow nejistě vyběhl proti Devillemu. Už to vypadalo, že útočník hostí ztratí míč, ale vybojoval ho. Poslal jej na vápno pro Janse, ten přiťukl Gersonovi a pokus lucemburského záložníka nešel až tak moc nad horní tyčku.
     
    67
    Trošku tvrdosti se nyní objevilo ve hře Běloruska. U poloviny hřiště se sice Drahun snažil vyhnout Chrisi Phillippsovi co to šlo, ale nechal v souboji nohu, přes kterou hráč hostí přepadl.
     
    65
    Nepřesná přihrávka Kornilenka končí u Jouberta, který odkopnul míč na půlku hřiště. Tam jej opět získali domácí hráči.
     
    64
    Troufám si říct, že nyní již domácí proti včera ještě jídlem otráveným Lucemburčanům tři body nepustí.
    62. Michajl GORDEJČUK - 2:0
     
    62
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Krásná to branka domácích. Lucembursko doplatilo na to, že po rozehrání hry z odmávaného ofsajdu rychle ztratilo míč. Získal jej Kisljak, který si všiml rozběhnutého MICHAJLA GORDEJČUKA. Předal mu míč, upalující záložník domácích a BATE Borisov pláchl obraně, kousek za vápnem vystřelil a zamířil naprosto přesně k levé tyči Jouberta. Asistence: Sjarhej Kisljak.
     
    62
    Bordačev se pokusil poslat dlouhý míč na Kornilenka, kterému je máván ofsajd, ovšem o správnosti výroku asistenta Bojana Ula by se dalo pochybovat.
     
    60
    Stefano Bensi se pokoušel poslat do vápna načechraný míč pro Devilleho či de Motu, ale nevedl si přesně a nabídl Žawnowovi snadnou práci.
     
    59
    Kisljak hned při prvním kontaktu s míčem nepřesně přihrál na nohy protihráče, ale ani hosté dlouho neudrželi míč ve své moci.
     
    58
    Bělorusové poprvé střídají. Z placu míří Alexander Hleb, kterého nahrazuje Sjarhej Kisljak.
     
    58
    Pavel Něchajčik se po pravé straně prodíral do vápna. Chystal se odcentrovat, ale pozorný Mathias Jänisch zblokoval jeho pas na rohový kop.
     
    57
    Také Jury Žawnow zahrál na nervy spoluhráčů i fanoušků, když jej napadal Daniel da Mota. Odehrál totiž míč těsně před ním na svého obránce.
     
    56
    Podruhé během krátké chvíle zahráli hosté malou domů. Poprvé si Joubert dovolil kličku proti Kornilenkovi, podruhé hodně nepřesně odkopnul míč, který končí v zámezí.
     
    54
    Střela Renana Bressana rozhodně neměla gólové parametry. Mířila hodně mimo. Hned po výkopu ale hosté ztratili míč a Alexander Hleb podnikl sprinterský souboj s Jonathanem Joubertem, který byl u míče dříve a odkopnul jej.
     
    53
    Další nakopávaný míč v podání hostí, který tentokrát likviduje před vápnem Maxim Bordačev. Do jeho odkopu bych rozhodně nechtěl nastavit tělo.
     
    52
    Po Mutschově rohovém kopu propadl míč daleko na zadní tyč, kde si s ním poradila obrana domácích.
     
    52
    Jänisch vybojoval nad Šitovem míč. Hned jej poslal na pravou stranu, kde byl připravený Daniel Da Mota. Ten si seběhl k vápnu a vystřelil, jeho rána byla zblokována na roh.
     
    51
    Domácí si nyní hrají na řádnou zaháněnou. I když Pavel Něchajčik vyvinul obrovské úsilí, aby zachytil míč ještě před čárou, u levého rohového praporku se mu to nepovedlo.
     
    50
    Domácí drží míč na polovině hřiště, pokus o dlouhý pas na Gordejčuka, jediného dnešního střelce, nevyšel.
     
    49
    Na zemi zůstává ležet Chris Phillips, ale sudí neposoudil zákrok na něj jako nedovolený, což se hostům samozřejmě nelíbí. A ani to, že domácí nezakopnuli míč. Byl z toho rychlý kontr Bělorusů, který končí ofsajdem Bordačeva.
     
    48
    Hleb si chtěl dvakrát vyměnit míč u levé čáry ohraničující vápno s Renanem Bressanem. Poprvé to vyšlo, podruhé nikoliv.
     
    48
    Bělorusové začínají postupný útok od své branky.
     
    47
    Během jedné minuty hosté dvakrát faulovali, nejprve se provinil Mathias Jänisch, posléze Tom Schnell.
     
    46
    Do druhého poločasu nastoupili hosté s dvěma novými hráči. Útočníka Burtonu Auréliena Joachima nahrazuje Stefano Bensi, také utočník. Místo Bena Payala bude hrát Daniel da Mota.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:45.
     
    Statistiky prvního poločasu:
    Góly: 1-0.
    Střely celkem: 8-5.
    Střely na branku: 2-0.
    Zásahy gólmanů: 0-1.
    Střely mimo: 3-3.
    Zblokované střely: 3-2.
    Rohy: 3-1.
    Ofsajdy: 0-0.
    Žluté a červené karty: 0-0.
    Držení míče: 60% – 40%.
     
    První poločas je za námi. Běloruští fotbalisté měli v úvodu jasně navrch a de facto vůbec nepustili soupeře za půlku, ale jejich tlak gól nepřinesl a postupně se rozplynul. V hodně podprůměrném utkání měli šanci i hosté, v sedmadvacáté minutě byla utěšená střela Gersona zblokována obranou. O sedm minut později se již skóre měnilo. Hodně laxně přistoupila obranná čtyřka hostí k Michajlu Gordejčukovi, který odražený míč napálil k levé tyči branky.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Hlavní sudí se už na útočnou nechuť obou týmů v posledních desítkách sekund prvního poločasu nemohl dívat a končí úvodní část.
     
    44
    Lucemburčané po inkasované brance jakkoliv vzdali pokus přiblížit se brance Žawnowa, Bělorusové kombinují na polovině hřiště.
     
    42
    Velice pohledná akce Běloruska. Saša Hleb měl míč přesně na hranici vápna, když viděl že mu na pravé straně nabíhá Michail Gordejčuk. Poslal mu milimetrově přesnou přihrávku, záložník BATE vystřelil z první, ale mířil nad branku. Je vidět, že kluboví spoluhráči o sobě vědí, navíc na svém domácím stadionu.
     
    41
    Hosté budou nadále u míče, neboť dalším faulovaným hráčem Lucemburska byl útočník Mario Mutsch, kterého nedovoleně zastavil Pavel Něchajčik.
     
    40
    Probíhá nám posledních pět minut prvního poločasu, ve kterém Bělorusové zaslouženě vedou po gólu Gordejčuka před šesti minutami.
     
    39
    Hosté na okamžik zůstanou u míče, faulem se provinil Renan Bressan.
    38. Lars Gerson trefil Alexandera Hleba do choulostivých míst
     
    38
    Ou, to je hodně nepříjemné. Lars Gerson se napřáhl k mohutnému odkopu. Míč následně trefil Aleksandera Hleba přesně do těch míst, kam to muži rozhodně nemají rádi. Dokážu si celkem představit bolest zkušeného běloruského fotbalisty.
     
    37
    Záložník Rio Ave Renan Bressan vypálil z dobrých pětatřiceti metrů, jeho rána však byla zblokována.
     
    35
    Ihned po výkopu hostí sebrali Bělorusi soupeři míč a už jsou opět na půlce soupeře.
    34. Michajl GORDEJČUK - 1:0
     
    34
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Hosté inkasují hodně laciný gól. Sjarhej Kornilenko se z pravé strany protáhl k vápnu, odkud vystřelil. Míč se od Renana Bressana odrazil k MICHAJLU GORDEJČUKOVI, který se k němu se štěstím dostal, poté však neomylně poslal balon k levé tyči Jouberta. Obrana hostů Gordejčukovo počínání jen bez zájmu sledovala. Asistence: Sjarhej Kornilenko.
     
    33
    BATE Borisov má vůbec v současné nominaci Běloruska velké zastoupení. Pokud se podíváme na dnešní zápas proti Lucembursku, v základní sestavě je Gordejčuk a Hleb, další čtyři Borisované jsou na lavičce náhradníků.
     
    31
    Bělorusové budou mít k dispozici další rohový kop, tentokrát z pravé strany. Ale ani Gordejčukův roh žádný závar před Joubertem nepřinesl.
     
    30
    Dlouhý aut Bordačeva do vápna nepřinesl žádný ruch před brankou Jouberta, ba naopak. Dopředu už pospíchají hosté.
     
    30
    Kopu z levého rohového praporku se ujal Renan Bressan, ale i nyní mají navrch mohutní stopeři Lucemburčanů.
     
    29
    Kornilenko se prodíral na malém vápně k míči, proti však byla pozorá obrana hostí. Rohový kop.
     
    28
    Že by hosté vypadali nějak ustrašeně a připomínali fotbalového trpaslíka, to vůbec ne. Řekl bych, že už mají více střeleckých pokusů než domácí. Lars Gerson nyní byl znovu při střelecké chuti, ale netrefil branku.
    27. Nebezpečná střela Larse Gersona byla zblokována
     
    27
    Po několika odrazech míče odhlavičkoval kulatý nesmysl Igor Šitov jen k volnému Larsi Gersonovi, který vypálil z první přízemní střelu. Ta by jistě nadělala Žawnowovi problémy, ale Šitov stačil napravit chybu a pokus zblokovat.
     
    25
    Hleb vybojoval míč na polovině hřiště, poté jej však jeho spoluhráči ztratili. Lucemburčané nabídnuté šance využili a Maruce Deville podnikl kontr mezi rozhozené zadáky Běloruska, kteří však stačili poslat balon na roh.
     
    23
    Po faulu běloruského záložníka zkoušel vystřelit Chris Phillips. Jeho pokus byl zablokován, ale k odraženému balonu se dostal Maxime Chanot, zřejmě největší hvězda Lucemburska, hrající v Kortrijku. Míč však mezi tři tyče neusměrnil.
     
    22
    Hosty to však nemusí mrzet. Zůstali u míče, poblíž laviček sebral balon Laurent Jans, našel nejjednodušší cestu k brance a tu mu musel zkřížit Pavel Něchajčik.
     
    21
    Navíc vyrážejí do protiútoků, jako nyní, kdy Jans přešel od půlící čáry přes tři protihráče, nestačil však lépe přihrát.
     
    20
    Na hřišti toho příliš vidět není. Úvodní tlak Bělorusů ze začátku zápasu je ten tam, Lucemburčané se nyní nepotřebují nějak pořádně soustředit na obranu.
     
    19
    Nákop Bena Payala z poloviny hřiště k pravému praporku směřoval do říše nikoho.
     
    18
    Drahunův pokus nepřešel přes lucemburskou zeď, hosté se následně osvobozují a posílají míč daleko za půlku.
     
    18
    Tentokrát se už pískat bude. Mario Mutsch fauloval zhruba třicet metrů od branky Lucemburska Renana Bressana. K rozehrávce přímého volného kopu se staví Stanislaw Drahun.
     
    17
    Po sérii odrazů se míč dostal k Jonathanu Joubertovi, který uklidňuje hru.
     
    16
    V souboji o míč nejprve Lars Gerson zajel skluzem do Alexandera Hleba, což sudí jako faul neposoudil. Poté si nic nedarovali ani Bordačev s Jansem, ale ani nyní se nepíská.
     
    15
    Nepřesná kombinace hostí končí autem, dopředu se ihned vydávají domácí.
     
    14
    Maurice Deville posílal z pravé strany míč naslepo do vápna a nebyl dalek tomu, aby našel Auréliena Joachima, kolem kterého prošel míč zhruba ve dvoumetrové vzdálenosti.
     
    14
    Centr Něchajčika do vápna byl sice poměrně hezký, ale přes pozornou obranu Lucemburčanů se k němu nikdo z Bělorusů nedostal.
     
    13
    Kornilenko přebral na vápně míč od Hleba a vystřelil. Jeho nebezpečný pokus však ztečovala obrana hostí na první rohový kop v zápase, který Renan Bressan rozehrál nakrátko.
     
    11
    Zatím jen přes fauly domácích se Lucemburčané dostávají k míči. Tak jako nyní, kdy Něchajčik povalil na zem Larse Gersona, což hlavní sudí viděli.
     
    10
    Bělorusové téměř nepůjčují soupeři míč, ale žádnou podobnou šanci, jako měl na začátku Kornilenko, si zatím vypracovat nedokázali.
     
    8
    Další slibná příležitost hostí. Pavel Něchajčik si potáhl míč podél vápna. Posadil si na zem Mutsche a následně vystřelil, jenže míč chytl špatnou faleš a končí hodně vedle branky.
     
    7
    Alexander Hleb si naběhl na uličku od svého spoluhráče a svedl s Joubertem rychlostní souboj. Gólman hostí byl u míče dříve, navíc ještě způsobil, že míč šel do zámezí právě od Hleba.
     
    7
    Maxim Bordačev se tentokrát dopředu nevysunul. Poprvé poslal míč zpět na beka, podruhé nacentroval z poloviny hřiště do vápna, kde jeho dlouhý pas lapí Joubert.
     
    6
    Lucemburčané se často brání jen za cenu odkopů, Bělorusové jsou zatím jasně lepší.
    5. Velká šance Sjarheje Kornilenka
     
    5
    Bělorusové byli blízko k brance. Centr Gordejčuka z pravé strany viděl Sjarhej Kornilenko, který si na něj před malým vápnem nádherně naběhl. Jeho hlavičku ale zázračně vyrazil Jonathan Joubert, a to hned nadvakrát.
     
    4
    Domácí pokračují v obléhání vápna Lucemburčanů, kterým se zřejmě nebude hrát kvůli včerejším střevním potížím nikterak lehce.
     
    3
    Michajl Gordejčuk, jeden z několika hráčů BATE Borisov, se obtočil u rohového praporku kolem protihráče. Na vápně našel Alexandra Hleba, jenž vypálil, ale jeho pokus prošel vedle pravé tyče. Byla to však pohledná spolupráce dvou fotbalistů BATE.
     
    2
    Aurélien Joachim na levé straně vápna převzal balon. Sice si trošku nedobře zpracoval míč, takže se dostal do úhlu. Dokázal však vystřelit. Jeho pokus však míří hodně nad branku.
     
    2
    Bordačev zkoušel z první rychle rozehrát po zemi dopředu, jeho pas byl sražen na aut.
     
    1
    Hned v první minutě propadl míč nebezpečně do vápna k Aurélienu Joachimovi, ten se ale přes dva protihráče neprosadil.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Rozehrávat budou hosté.
     
    Krásná Borisov-Arena je zaplněná pouze zřídka. Je třeba říct, že národní stadion běloruských fotbalistů je skutečný architektonický skvost.
     
    Hymny obou týmů dohrály, nyní přichází na řadu los.
    Bělorusko povede do zápasu jako kapitán Sergej Kornilenko

     
    Úvodní sestavy:

    Bělorusko: Žawnow – Šitov, Filipenka, Sivakov, Bordačev – Drahun – Gordejčuk, Hleb, Bressan, Něchajčik – Kornilenko (C).
    Náhradníci: Gorbunov, Černik – Begunov, Stasevič, M. Volodko, Kisljak, Majewski, Kalačev, Signevič.

    Lucembursko: Joubert – Jänisch, Schnell, Chanot, Philipps – Jans, Payal, Mutsch (C), Gerson, Deville – Joachim.
    Náhradníci: Amodio – Delgado, Malget, Martino, Thill, da Mota, Bensi, Turpel, Luisi.

    Rozhodčí: Slavko Vinčić – Bojan Ul, Tomaž Klančnik – Gregor Rojko.
    Domácí šatna

     
    Otrava jídlem v lucemburském táboře:
    Lucemburské fotbalisty potkaly včera velké potíže. Šestnáctka lucemburských reprezentantů z celkových dvaceti nominovaných se totiž den před dnešním zápasem otrávila jídlem. Původně se spekulovalo, že se utkání kvůli těžkým zažívacím potížím hostí odloží, ale mluvčí reprezentace Marc Diederich potvrdil, že dnes už se fotbalisté cítí mnohem lépe a budou schopni nastoupit.
     
    Zápas mezi Běloruskem a Lucemburskem budou pískat slovinští sudí, z nichž jako hlavní dostane důvěru Slavko Vinčić. Na lajnách mu budou nápomocni Bojan Ul a Tomaž Klančnik, funkci čtvrtého rozhodčího vykoná Gregor Rojko. Již nějaký ten pátek si můžeme zvykat na brankové sudí. Tuto funkci budou zastávat Mitja Žganec a Dragoslav Perič.
     
    Vzájemné zápasy obou týmů:
    Lucembursko – Bělorusko 1:1 (kvalifikace ME 2014, 8.9.2014)
    Bělorusko – Lucembursko 2:0 (kvalifikace ME 2012, 7.6.2011).
    Lucembursko – Bělorusko 0:0 (kvalifikace ME 2012, 8.10.2010).
    Bělorusko – Lucembursko 0:1 (kvalifikace ME 2008, 13.10.2007).
    Lucembursko – Bělorusko 1:2 (kvalifikace ME 2008, 24.3.2007).
     
    Zápasy Lucemburska v kvalifikaci:
    Lucembursko – Makedonie 1:0.
    Ukrajina – Lucembursko 3:0.
    Slovensko – Lucembursko 3:0.
    Lucembursko – Ukrajina 0:3.
    Lucembursko – Španělsko 0:4.
    Makedonie – Lucembursko 3:2.
    Lucembursko – Bělorusko 1:1.
     
    Zápasy Běloruska v kvalifikaci:
    Ukrajina – Bělorusko 3:1.
    Bělorusko – Španělsko 0:1.
    Makedonie – Bělorusko 1:2.
    Španělsko – Bělorusko 3:0.
    Bělorusko – Slovensko 1:3.
    Bělorusko – Ukrajina 0:2.
    Lucembursko – Bělorusko 1:1.
     
    V tomto utkání již prakticky o nic nepůjde, pomineme-li národní koeficienty. Oba týmy již dlouho dopředu ví, že závěrečný šampionát ani případná baráž o postup se jich týkat nebude. Jak Bělorusko tak Lucembursko totiž vytěžilo z předešlých sedmi zápasů pouhé čtyři body.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u osmého kola právě probíhající kvalifikace o postup na evropský šampionát, který se v roce 2016 uskuteční ve Francii. V rámci skupiny C se v úterý 8.9.2015 od 20:45 střetnou týmy Běloruska a Lucemburska.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Tomáš Lysý

    Branky: 34. Gordejčuk (Kornilenko), 62. Gordejčuk (Kisljak)

    Karty:   77. Philipps (LUX)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 7:4. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 8:9.
    Bělorusko: Žawnow – Šitov, Filipenka, Sivakov, Bordačev – Drahun – Gordejčuk (76. Kalačev), Hleb (58. Kisljak), Bressan, Něchajčik – Kornilenko (C) (84. Signevič).
    Náhradníci: Gorbunov, Černik – Begunov, Stasevič, M. Volodko, Kisljak, Majewski, Kalačev, Signevič.

    Lucembursko: Joubert – Jänisch, Schnell, Chanot, Philipps – Jans, Payal (46. da Mota), Mutsch (C), Gerson, Deville (69. Turpel) – Joachim (46. Bensi).
    Náhradníci: Amodio – Delgado, Malget, Martino, Thill, da Mota, Bensi, Turpel, Luisi.

    Rozhodčí: Slavko Vinčić – Bojan Ul, Tomaž Klančnik – Gregor Rojko
    bahis siteleri