Tisková konference před startem Tipsport extraligy (kon.) | Tlačová konferencia MsHK DOXXbet Žilina (kon.)
Tisková konference HC Energie Karlovy Vary (kon.)
konec
Tisková konference HC Energie Karlovy Vary

Čtvrtek 10.09.2015, 14:00Tiskové konference
     
    Následovat budou již individuální dotazy a rozhovory. Ode mě je to z této tiskové konference vše, krátké shrnutí najdete v nejbližší době na stránkách www.hokejkv.cz. Děkuji za sledování. (15:01:29)
     
    M. Vaněk: "Habala necháváme nyní chytat v Jihlavě, jelikož se jim zranil David Honzík. V případě potřeby můžeme tak zapojit Závorku, Habala, Honzíka, ale také i Lukáše Mensatora, který chytá na Kladně. Střídavý start má z Kladna zařízen také Václav Skuhravý, pokud by byl zájem a potřeba."
     
    J. Kverka: "Michal Gulaši má sice klauzuli na odchod do zahraniční v zimním období, ale doufáme, že v týmu setrvá. V nejhorším případě můžeme sáhnout po bývalých juniorech, kteří působí v nižších soutěžích."
     
    M. Vaněk: "Ačkoliv SU skončila s podporou, tak stále budeme pokračovat s "éčkem" na hrudi. Tento znak se sice váže na tuto firmu, ale s ohledem na dlouhotrvající fungování ho tam ponecháme a název měnit nebudeme."
     
    R. Duda: "V kabině se situace ohledně Sokolovské Uhelné moc neřešila. Mladí kluci mají jiné zájmy a starosti, my starší to ale v hlavách máme. Musíme se naučit hospodařit s penězi, kdyby se náhodou něco zpozdilo, aby nenastaly nějaké špatné situace."
     
    M. Vaněk: "Jako každý rok máme hrozné rozlosování, začátek je extrémně těžký. Matematika je ale jasná, každou čtvrtinu musíme získat alespoň 18 bodů a budeme v play-off."
     
    M. Vaněk: "V týmu máme sice nějakých 22 hráčů, ale nikdo z nich nemá místo jisté. V přípravě to možná tak nevypadalo, ale všichni budou muset bojovat. Jak trenéři tak i ostatní měli s hráči pohovory, uvidíme, jak to na ně zapůsobilo."
     
    K. Mlejnek: "S obsazením týmu máme jasno, sestava je daná. Trh sice stále sledujeme, ale jinak máme tým sestaven. Jak bylo zmíněno, vše se točí ohledně pozice prvního centra. Na centru bude hrát také Marosz, který bude muset dokázat, že na na to má. Není to hráč do třetí a čtvrté lajny, tam máme Zadražila s Kverkou."
     
    J. Kverka: "S Jihlavou nemáme domluvenou žádnou spolupráci, tedy není to naše farma, akorát jsme se domluvili na individuálních situacích. Hraje tam sice několik našich juniorů, ale všechno je to jen na nich. Budoucnost karlovarského hokeje nyní běhá po první lize."

    M. Vaněk: "V souvislosti s koncem sponzorování od SU to nebyl konec peněz jen pro nás, ale také pro Sokolov. Ten měl ještě větší potíže než my, vůbec nevěděli, jestli budou pokračovat. My jsme klukům zajistili pozice v prvoligových týmech, jestli se prosadí, to už jen na nich."
     
    M. Vaněk: "Jsem ve všech směrech optimista a doufám, že se všechno vyřeší. Pan Holoubek dělá všechno pro to, aby klub mohl fungovat a nedej bože, aby ho to jednou třeba nepřestalo bavit, to by bylo špatné."
     
    M. Vaněk na dotaz ohledně expanze do zahraničí, např. do Číny: "V našem zájmu je i několik firem z Německa, kde jsou velmi silné firmy. Například jednáme se silnou firmou, která ale sídlí ve městě se sedmdesáti tisíci obyvateli. V ohledu na Německo je to velmi malé město a ona firma v něm už právě sponzoruje téměř všechno."
     
    M. Vaněk: "Nesoustředíme se ohledně sponzorů jen na kraj, ale také na firmy s celorepublikovou působností. U nás v kraji je jen nějakých pět firem, které by svými obraty mohly klub určitým sponzorem dotovat, ale nedotují. My když poté zažádáme kraj či město, tak je to opět takové "my zase něco chceme". Nebudu firmy jmenovat, ale většina z nich své jméno již má a reklamu nepotřebují, proto o sponzoring nemají zájem."
     
    M. Vaněk a J. Holý: "Nová cenová hladina prodej permanentních vstupenek nijak výrazně neovlivnila. Jsme stále ne stejném počtu prodaných permanentních vstupenek, i u stejné průměrné návštěvnosti. Máme stále stejnou fanouškovskou základnů. Hlavní cílem bylo zjednodušení prodeje vstupenek. Máme dvě kategorie, což by mělo zjednodušit nákup vstupenek. K tomu je samozřejmě dost slev."
     
    Na další dotaz ohledně rozpočtu odpovídá M. Vaněk: "Pan Holoubek nemá jen jednu firmu, ale je jich velmi mnoho. Celý Koncern Holoubek tak z mnoha firem bude dotovat klub a bude se snažit zacelit 25% díru po odchodu Sokolovské Uhelné."
     
    M. Vaněk: "Tolik ohledně financí. Naše cíle jsou stále stejné do play-off. Tím se stane hokej v Karlových Varech populárnější, a to jak mezi širokou veřejností, tak například i mezi novináři. Musíme udělat maximum, aby se nejen letos, ale i každý rok hrálo v Karlových Varech play-off."
     
    M. Vaněk: "V kraji hraje na vrcholové úrovni jen pár týmů a některé z nich již určitou částku dostaly. My jsme z toho ještě neměli nikdy nic, a proto o nějakou dotaci budeme žádat."
     
    M. Vaněk: "Město získává nějakých 55 milionů z hazardu, tyto peníze v rozpočtu nikdy nemělo. Město si bere 30 milionů, z čehož by mělo jít nějakých 60% na sport. Tedy z 20 milionů by mělo jít 6,6 milionů na vrcholový sport. Tato částka ale není součástí rozpočtu, tudíž s nimi mohou v klidu nakládat. Z této částky budeme žádat o podporu."
     
    M. Vaněk: "Měl jsme mnoho dotazů ohledně jednání s vedením kraje. Ten se angažuje v mnoha směrech. V tuto chvíli jsme maximálně spokojeni s podporou kraje v ohledu mládeže. Zároveň s tím ale nemáme žádnou podporu na A-tým, na který chodí nějakých 120 tisíc diváků ročně. Na tuto část budeme žádat o určitou podporu, jelikož takovou návštěvu na sportovní utkání nikdo v kraji nemá."

    Tomáš Hála

    Účastníci tiskové konference
    - generální manažer Miroslav Vaněk
    - sportovní manažer Jaromír Kverka
    - hlavní trenér týmu Karel Mlejnek
    - kapitán týmu Radek Duda
    bahis siteleri