Poprad – Zvolen 3:2 (kon.) | Košice – Žilina 5:4 (po pr.) | Trenčín – Martin 3:1 (kon.)
Skalica – Piešťany 3:5 (kon.)
konec
HK Poprad
3:2 (1:0, 1:0, 1:2)
HKM Zvolen
sk Pátek 11.09.2015, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 1. kolo
Partner:
     
    V poslednej časty hry sme boli svedkami troch gólov, Zvolenčania v 45. minúte znížili z hokejky Puliša, domáci následne vsietili tretí gól v 52. minúte a v posledných sekundách zápasu sa ešte kozmeticky podarilo úpraviť výsledok Škvaridlovi.
    Videli sme zaujímavý a bojovný zápas z oboch strán. Do nového ročníka z tejto dvojice teda lepšie vstúpili Kamzíci a získavajú prvé tri body.

    Ďakujeme za sledovanie prenosu a prajeme vám pekný večer. (19:15:39)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:58
    Zvolen dal gól!
    Zvolen v poslednej sekunde stretnutia strieľa gól! Klíma vykorčuľoval cez stred ihriska, Kostúr vyrazil pred seba a TOMÁŠ ŠKVARIDLO dorazil puk už poza chrbát!
    Asistencia: Tomáš Klíma.
     
    59:28
    Kroták skúšal šťastie z modrej čiary, namieril ale do žŕdky!
     
    59:05
    Lukáš Hvila sa obetavo hodil do tvrdej Obdržálkovej strely, schytal to do holenných chráničov.
     
    59:00
    Paukovček získal puk po nepresnosti hostí v obrannom pásme, pozrel sa na prázdnu bránu a vystrelil, no mieril vedľa. Znamená to zakázané uvoľnenie.
     
    58:23
    Bránka hostí je opustená, Zvolen to bude skúšať v šestici!
     
    58:23
    Oddychový čas pre Zvolen.
     
    58:23
    Tomáš Klíma preveril brankára Kostúra strelou z pravého kruhu, domáci gólman si počínal na výbornú a zachytil puk v lapačke.
     
    57:56
    Síkela z rohu klziska krásne pred bránkou našiel Tomáša Töröka, ktorý si ešte vymiešal Baroša, no puk mu potom ušiel za bránku na zadný mantinel.
     
    57:10
    Poprad hrá už v tejto chvíli v plnom počte, Zvolen je ešte pri puku v útočnej tretine.
     
    56:36
    Je odpískaný ďalší ofsajd v neprospech zvolenských hokejistov, tentokrát už však úplne jednoznačne.
     
    56:15
    Suchý vytlačil puk von z pásma, čiarový rozhodca odpískal už postavenie mimo hry, čo sa zjavne nepáčilo hosťujúcim hráčom. Protesty ale nepomohli.
     
    55:42
    Hra bude pokračovať po vhadzovaní v strednom pásme a Zvolen pokračuje vo svojej presilovke piatich proti štyrom.
     
    55:42
    Do ďalšej potýčke pred bránkou Popradu sa dostali Puliš s Kasíkom, po tejto menšej strkanici posielajú na trestnú lavicu rozhodcovia oboch na dve minúty za hrubosť.
     
    55:07
    Zvolen získava presilovú hru. Na trestnú lavicu odchádzajú síce Kroták s Pokovičom, no dvojminútový trest inkasuje Ondrej Rusnák.
     
    55:06
    Matej Síkela nahodil puk od modrej čiary smerom na bránku, Baroš si postrážil okolitý priestor a následne sa tam odohrala aj menšia nezhoda medzi domácim Arnem Krotákom a hosťujúcim Luborom Pokovičom.
     
    54:48
    Arne Kroták vystrelil z ľavého kruhu, následne sa Rusnák natlačil až do samotnej bránky a tá už nezotrvala na svojej pozícii. Bude sa vhadzovať pred Barošom.
     
    54:18
    Frederik Fekiač poslal z modrej čiary nahodenie na bránu, Kostúr mal svoj ľavý betón pripravený a od neho sa puk odrazil mimo brány.
     
    53:34
    Hvila posunul puk do mierneho úniku pre Tomáša Töröka, ten si pripravil puk na strelu z medzikružia, Baroš vyrazil puk do rohu klziska svojím ľavým ramenom.
     
    52:41
    Zvolenských hokejistov teda čaká ešte ťažší záver, ktorý sa do 52. minúty zdal byť ľahší. Musia totižto dohnať dvojgólové manko.
    PAUKOVČEK - 3:1
     
    51:57
    Poprad dal gól!
    Domáci hokejisti sa opäť prebúdzajú a strieľajú tretí gól po bleskurýchlej akcii! Paukovček vyhral vhadzovanie, posunul na modrú čiaru Suchému. Ten prihral na ľavý kruh Bartečkovi, ktorý vystrelil na bránu, Baroš vyrazil pred seba a práve LUKÁŠ PAUKOVČEK bezchybne dorazil puk do brány!
    Asistencie: Ľuboš Bartečko a Radoslav Suchý.
     
    51:47
    Poprad bude hrať v početnej prevahe. Miroslav Habšuda dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    50:39
    Kasík sa zastavil s pukom za bránou a vykonal rýchly prehľad hry. Následne rozohral na Bartečka do stredného pásma, ten sa nejako výrazne nepresadil.
     
    50:06
    A to určite pocítil aj tréner Paukovček, ktorý si vzal dokonca oddychový čas!
     
    49:46
    Popradský útočník Paukovček získal puk v rohu klziska a poslal ho von až do útočného pásma. Domáci, ako som už spomínal, v tejto chvíli nie sú aktívni v ofenzíve, akosi strácajú dych.
     
    48:56
    Síkela poslal z pravého kruhu nie veľmi ohrozujúcu strelu na bránku, príležitosť na tečovanie mal Štrauch, ale nakoniec Baroš zakročil úspešne.
     
    47:43
    Tomáš Török však potešil domáce publikum a vypracoval si zakončenie z medzikružia, Baroš ale bol pripravený a v strehu a strelu teda vyrazil.
     
    46:47
    Zvolenčania pomaličky získavajú kontrolu nad hrou, k zakončeniu sa dostal z medzikružia Jan Semorád a Kostúr mal problémy so skrotením puku. Už dlhšiu dobu sme nevideli poriadnu akciu smerom na Barošovu svätyňu.
     
    46:17
    Emil Bagin si prevzal puk na pravom kruhu, priblížil sa ku bráne a vystrelil. Kostúr kdesi vo svojej výstroji zachytil puk a hra bola následne prerušená.
     
    46:01
    Bruno Mráz sa dostal k strele z ľavého kruhu, jeho strela forhendom skončila na Kostúrovej hokejke, a potom puk putoval na ochrannú sieť.
     
    45:21
    Petr Obdržálek sa dostal k puku na ľavom kruhu a z otočky okamžite vyskúšal pozornosť a permanenciu gólmana Kostúra. Jeho lapačka bola pripravená a do nej puk dokonale vošiel.
    PULIŠ - 2:1
     
    44:34
    Zvolen dal gól!
    Rytieri strieľajú dôležitý gól pre ďalší vývin hry! V rohu klziska vybojoval puk Brabenec, ktorý následne našiel v medzikruží úplne voľného Juraška. Ten sa neunáhlil a našiel takisto nepokrytého RADOVANA PULIŠA pred bránkoviskom a tomu už nerobili problém zakončiť do prázdnej brány!
    Asistencie: Michal Juraško a Kamil Brabenec.
     
    43:58
    Kroták posunul v útočnej tretine na Síkelu, jemu však akosi puk z hokejky odskočil a skončil s ním až v rohu hracej plochy.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1 043 divákov.
     
    43:06
    Števuliak od modrej čiary z priestoru mantinela nahodil puk smerom na gólmana Baroša, ten však vo výstroji spoľahlivo ukryl herný materiál.
     
    42:31
    Ondrej Rusnák sa z rohu klzika šikovne uvoľnil do medzikružia a hľadal ešte pred bránkou Töröka, prihrávka to pre neho ale bola na opačnú hokejku.
     
    41:49
    Richard Rapáč napadol hosťujúcu rozohrávku, Juraj Jurík si však dokázal s protihráčom poradiť a posunúť na obrancov.
     
    41:09
    Kroták zachytil zvolenskú rozohrávku na modrej čiare, prešiel cez Krejčího, ale následne sa už Janis Andersons nenechal prekabátiť.
     
    40:43
    Zvolenskí hráči sa pri svojom ďalšom útoku nedostali čisto do útočného pásma, zastavil ich ofsajd a uvidíme vhadzovanie.
     
    40:21
    Od modrej čiary sa k strele dostal Emil Bagin, jeho prízemný príklep však bol zblokovaný smerom ku rohu klziska.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V prostrednej časti hry to už bolo vyrovnanejšie, Zvolenčania však výrazne zaváhali počas svojej štvor-minútovej presilovej hry, keď skóroval Richard Rapáč po dobrej práci svojho súrodenca. Obaja majú teda už isté dva body a Poprad po druhej tretine vyhráva 2:0.
    Tretia dvadsaťminútovka začne približne o 18:34.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:47
    Zvolenskí hráči majú puk za svojou bránou a posnažili sa ešte o jednu akciu. Obdržálek prekorčuľoval s pukom takmer celé klzisko a zakončil, no nepresne.
     
    38:38
    Paukovček šikovne z ľavého kruhu od mantinelu našiel pred bránkoviskom Lukáša Hvilu. Ten to však nemal úplne presne a puk sa mu od hokejky iba odrazil za bránu.
     
    38:21
    Domácim hokejistom sa nepodarilo rýchlo a bez problémov dostať do útočnej tretiny, zastavilo ich totižto odpískané postavenie mimo hry.
     
    37:27
    Tomáš Török sa dostal do zakončenia z medzikružia, jeho strela nakoniec nenašla priestor Barošovej bránky.
     
    36:57
    Daniel Krejčí predviedol svoju delovku z modrej čiary, jeho tvrdý príklep však gólman Matúš Kostúr krásne zachytil do svojej lapačky.
     
    36:40
    Hosťujúci Radovan Puliš aj za pomoci Jána Ťavodu bol vtlačený do brány, tá sa posunula a hra bola prerušená. Hra sa v týchto chvíľach výrazne kúskuje.
     
    36:24
    Zvolenskí hráči rozvíjali svoju akciu, avšak boli zastavení v strednom pásme, keď im hlavný rozhodca odpískal prihrávku rukou.
     
    34:58
    Kroták na istý moment vymiešal zvolenských obrancov, posunul puk na Štraucha, ktorý ho opätovne hľadal v predbránkovom priestore, ale nepodarilo sa.
     
    34:26
    Z ľavého kruhu tvrdo vypálil Tomáš Klíma, jeho pokus skončil bezpečne v lapačke Matúša Kostúra. Bude sa teda vhadzovať po jeho pravej ruke.
     
    33:52
    Juraško tvrdo pálil od modrej čiary, jeho strela skončila na betóne gólmana Kostúra a následnú delovku takisto z približne rovnakej pozície od Bagina brankár Popradu vyrazil smerom na ochrannú sieť.
     
    33:16
    Svojou tvrdou strelou sa prezentoval Kamil Brabenec, ktorý napriahol na pravom kruhu, puk skončil po vyrazení od Kostúra v rohu hracej plochy.
     
    32:42
    Arne Kroták získal puk na modrej čiare, následne sa vysunul do samostatného úniku, snažil sa šikovnou strelou prekvapiť Baroša, ten ale nájazdu od legendy extraligového hokeja odolal!
     
    31:58
    HK Poprad sa bude brániť vo štvorici. Radoslav Suchý dostáva menší trest za nedovolené bránenie.
     
    31:38
    Obrovskú šancu mal skúsený Ľuboš Bartečko, ktorý profitoval po Paukovčekovej prihrávke pred bránkovisko, no svojou strelou trafil Baroša do jeho ľavého betónu!
     
    31:23
    Semorád vybojoval puk pre svoj tím v rohu klziska, približne odtiaľ posúval krížom na Frederika Fekiača, ktorého následná delovka bola zblokovaná na ochrannú sieť.
     
    30:11
    Daniel Krejčí si spracoval prihrávku na hornej časti pravého kruhu a z tejto pozície sa snažil Kostúra prekvapiť. Jeho strela však smerovala tesne nad bránku.
     
    29:23
    Suchý nahodil na bránu od modrej čiary, gólman Baroš vyrazil puk svojou hokejkou a usmernil ho do rohu klziska.
     
    28:52
    Popradčanom sa na tri razy nepodarilo oslobodiť sa, záverečný presilovkový tlak však dokázali vydržať a potom už Kasík priniesol uvoľnenie na popradskú stranu.
     
    27:49
    Mráz nahadzoval od modrej čiary, Paukovčekovi sa nepodarilo vyhodiť puk, následne Malinovi však áno.
     
    27:14
    Bruno Mráz vystrelil švihom z ľavého kruhu, puk nesmeroval na bránku a nakoniec po mantineli vyšiel až von z útočného pásma.
     
    26:40
    Klíma strieľal z pravého kruhu, puk sa odrazil do rohu klziska a odtiaľ ešte Škvaridlo sa snažil prihrať na modrú čiaru, no puk nakoniec prenikol až von z útočnej tretiny.
     
    26:17
    Škvaridlo od pravej žrde hľadal na opačnej strane Klímu, tomu puk preskočil cez hokejku.
     
    25:31
    Úvod oslabenia Kamzíkom zatiaľ vychádza, dvakrát sa im podarilo puk poslať preč z obrannej tretiny.
     
    24:52
    Poprad sa teda napokon bude brániť! Dávid Gáborčík dostáva práve za zákrok na Ďalogu dve plus dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    24:52
    Zvolenský hokejista Martin Ďaloga bol pravdepodobne nepríjemne zasiahnutý do zubov, hra bola preto prerušená. Ďaloga je už následne v opatere lekárov a hra bude pokračovať vhadzovaním pred Kostúrom.
     
    23:46
    Poprad už hral síce chvíľu v plnom počte, síce nepríjemnou strelou z tesnej blízkosti ešte pohrozil Bruno Mráz, no nepodarilo sa mu Kostúra prekvapiť.
     
    23:12
    Gáborčík nevidel lepšie riešenie situácie a z obranného pásma poslal puk von bekhendom na zvolenskú striedačku. Vhadzuje sa pred Kostúrom.
     
    22:57
    Od modrej nepríjemne vypálil Miroslav Habšuda, jeho tvrdá koncovka skončila v moci gólmana Matúša Kostúra.
     
    22:41
    Kostúr zachytil puk skôr pri svojom bránkovisku než Škvaridlo, následne však vyhodením nabil do medzikružia pre Tomáša Klímu, ktoré následné zakončenie sa ale Kostúrovi podarilo vyraziť.
    R. RAPÁČ - 2:0
     
    22:02
    Poprad dal gól!
    Bratská spolupráca funguje aj po druhýkrát! Na modrej čiare pochybil zvolenský obranca Bagin, Branislav Rapáč dokázal vyhrať korčuliarsky súboj a z bránkovej čiary nahral pred bránku spiatočkou na RICHARDA RAPÁČA, ktorý strelou popod pravú ruku prestreil Baroša!
    Asistencia: Branislav Rapáč.
     
    21:37
    Zvolen bude hrať v početnej výhode. Za podrazenie odchádza na trestnú lavicu Ľubomír Dinda.
     
    21:13
    Semorád nahadzoval z pravého kruhu priamo pred bránu, kde hľadal Škvaridla, jemu sa ale nepodairlo zakončovať.
     
    20:27
    Hneď na úvod sa Zvolenčania dostali do útočného pásma, tam si ale s nimi domáci hokejisti poradili. Paukovček vykorčuľoval po pravej strane z kruhu strieľal. Baroš zachytil puk do lapačky.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V úvodnej dvadsaťminútovke boli aktívnejším a dôraznejším mužstvom Popradčania, ktorí hrali pozorne a v 5. minúte sa dostali do vedenia zásluhou spolupráce bratskej dvojice Rapáčovcov, skóroval Branislav.
    Druhá tretina začne približne o 17:47.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:55
    Po Habšudovej zblokovanej strele na pleksisklo sa puk odrazil ku Kostúrovej bráne a ten pre istotu prikryl.
     
    19:50
    Zvolenčania sa v posledných sekundách tretiny ešte dostali do útočného pásma, po zblokovanej strele uvidíme vhadzovanie.
     
    19:41
    Bruno Mráz otestoval pozornosť gólmana Kostúra bekhendovou strelou z ľavého kruhu, popradský brankár puk usmernil svojou vyrážačkou do rohu klziska.
     
    19:08
    Kasík nahodil puk od modrej čiary pred Baroša, kde si však dobre počínali hráči Zvolena a pomohli svojmu brankárovi, ako sa len dalo.
     
    18:23
    Štrauch zo stredného pásma iba jednoducho nahodil puk do útočnej tretiny, kde si už poň prišli zvolenskí hokejisti.
     
    17:35
    Hvila z otočky okamžite vypálil z pravého kruhu, jeho tvrdú strelu ale protihráči zblokovali na ochrannú sieť. Vhadzuje sa po Barošovej ľavici.
     
    17:07
    Paukovček nahodil puk poľahky do pásma, ku ktorému korčuľoval Hvila, no hosťujúci Emil Bagin bol nakoniec pri puku skôr.
     
    16:17
    Zvolenskí hráči už hrajú v pätici, domáci toho v presilovej hre veľa nevymýšľala a Baroš aspoň tento čas mohol využiť na vydýchanie.
     
    15:47
    Domáci hokejisti si nerozumeli v kombinácii, puk zachytil na modrej čiare Juraško, ale to znamenalo ofsajd.
     
    15:05
    Bartečko hľadal prihrávkou do medzikružia Ťavodu, ten následne posúval Paukovčeka, ktorému už potom nevyšla prihrávka na Dindu a Zvolen vyhodil puk.
     
    14:12
    Zvolen sa bude druhý raz v zápase brániť vo štvorici. Jan Semorád odchádza na trestnú lavicu za hrubosť.
     
    13:38
    Kroták našiel na útočnej modrej čiare Síkelu, jemu sa ale zaplietol puk medzi nohy a následná krkolomná prenechávka takisto nebola úspešná.
     
    12:33
    Habšuda vyviezol puk cez stredné pásmo až do útočného, tam sa ho ale podarilo Popradčanom eliminovať a následne domáci hokejisti iba poslali puk do obranného pásma Zvolena.
     
    11:47
    Török svojou dobrou ofenzívnou hrou získal puk v útočnom pásme za bránkou a okamžite našiel v medzikruží Richarda Rapáča, jeho zakončenie skončilo na Barošovom betóne!
     
    10:36
    Paukovček sa Bartečkom nezískali puk od Brabenca v útočnom pásme, Zvolen si priestor skontroloval a následne oba tímy prestriedali.
     
    09:43
    Zvolen sa po dlhšom čase uchytil v útočnom pásme, od horného vrchola na pravom kruhu strieľal Jakub Žilka, Kostúr však bez problémov zachytil puk v lapačke.
     
    09:02
    Matej Síkela sa uvoľnil na hornú časť pravého kruhu, Baroš jeho strelu betónom vyrážal pred seba, odkiaľ sa ešte o dorážku snažil Števuliak, no trafil nepresne.
     
    08:51
    Kasík posunul na pravý kruh Malinovi, ktorý sa odhodlal k strele, Baroš mal odkrytý výhľad, a tak puk bez problémov zachytil vo svojom výstroji.
     
    08:00
    Kasík pálil od modrej čiary, jeho tvrdý príklep však smeroval mimo bránky. Poprad ešte sa snaží niečo vymyslieť v útočnom pásme.
     
    07:08
    Bartečko krásne našiel pred bránkou na pravom kruhu Lukáša Paukovčeka, ktorý strieľal najpohotovejšie ako sa dalo, ale Baroš zakročil spoľahlivo.
     
    06:44
    Kamzíci sa kvôli nepresnej prihrávke vyhodili z útočného pásma, následná akcia však znamená útočné pásmo. Puk skončil v rohu klziska v skrumáži viacerých hráčov a rozhodcovia prerušili hru.
     
    06:07
    Domáci hokejisti budú hrať v presilovke. Tomáš Škvaridlo odchádza na trestnú lavicu za nedovolené bránenie.
     
    05:47
    Kroták pekne z ľavého kruhu posunul na opačnú stranu Štrauchovi, jeho strelu odrazil Baroš do medzikružia a odtiaľ ešte strieľal Dinda, ktorého zakončenie takisto Baroš likvidoval. Popradčania ale predviedli zaujímavú akciu.
     
    05:25
    Paukovčekovi sa otvoril priestor na pravom krídle, Michal Juraško ho ale spoľahlivo vytláčal a nedovolil mu zakončiť.
    B. RAPÁČ - 1:0
     
    04:46
    Poprad dal gól!
    Kamzíci sa dostávajú do vedenia v zápase! Po ľavej strane sa neohrozene natlačil BRANISLAV RAPÁČ, ktorý mal voľný priestor nakoniec aj pred bránou a svojím zakončením z tesnej blízkosti prekvapil Baroša pomedzi nohy!
    Asistencia: Richard Rapáč.
     
    03:47
    Poprad už hral v pätici, no vtedy sa naskytla možnosť pre Zvolenčanov, keď Brabenec spoza bránky našiel pred bránkoviskom Jana Semoráda, jeho strelu do stredu bránky ale Kostúr pozorne vykryl!
     
    03:24
    Andersons nahodil do pásma, za bránkou ale puk na hokejke zachytil gólman Kostúr a poslal ho von do stredného pásma.
     
    02:53
    Poprad sa aj naďalej dobre bráni, Dinda zachytil puk v obrannom pásme, nezaváhal ani sekundu a poslal ho von ku Barošovi.
     
    02:30
    Ťavoda z obranného pásma vyhodil puk von až do útočného pásma, tam ho ale získali zvolenskí hokejisti a snažia sa vytvoriť novú akciu.
     
    01:43
    Vzápätí Richard Rapáč dostáva dve minúty za hákovanie a Zvolen získava prvú presilovú hru v zápase.
     
    01:41
    Richard Rapáč získal puk v rohu klziska, posunul ho pred bránku na svojho brata Branislava, ten ale následne nebol v dorážke úspešný, Baroš si s pukom poradil.
     
    01:18
    Fabian nahodil puk na útočnú modrú čiaru, kde ho zachytil Andersons a nechtiac ho vyhodil na domácu striedačku. Vhazuje sa v obrannom pásme hostí.
     
    00:38
    Kamzíci sa v útočnom pásme dlho neohriali, okamžite nasledovala zvolenská akcia, tú ale za bránkou zastavil obranca Suchý.
     
    00:08
    Na úvodnom vhadzovaní zápasu bol úspešnejší domáci center Lukáš Paukovček, ktorý za pomoci Bartečka okamžite vyviezol puk do útočnej tretiny.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Pred úvodným vhadzovaním stretnutie ešte symbolickým buly zahájali páni Jozef Švagerko (primátor mesta Poprad) a Jan Telensky (známy podnikateľ). Všetko je už teda pripravené na začiatok zápasu!
     
    Oba tímy nastupujú na ľadovú plochu. Vzhľadom na prvé zmeny v lige, sa domáci hokejisti predstavia v svetlých, čiže bielych dresoch a hostia zo Zvolena v červených.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Kostúr (Svoboda) – Suchý, Ťavoda, Dinda, Fabian (A), Malina, Kasík, Gáborčík, Pitka – Bartečko (A), Paukovček, Hvila – Kroták (C), Síkela, Štrauch – Török, R. Rapáč, B. Rapáč – Števuliak, Rusnák, Bajaruns

    HKm Zvolen: Baroš (Petrík) – Bagin, Juraško (C), D. Krejčí, Andersons, F. Fekiač, Habšuda, Pokovič, Hataš – Semorád, Brabenec (A), Puliš – Obdržálek, T. Klíma, Škvaridlo (A) – Klhůfek, B. Mráz, J. Jurík – Ďaloga, V. Fekiač, Žilka

    Rozhodca: Jonák, Goga – Gajan, Gavalier.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Prajem vám príjemný piatkový hokejový podvečer a vítam vás pri sledovaní jedného zo štvorice dnešných zápasov 1. kola Tipsport ligy! Na popradskom zimnom štadióne sa o 17:00 predstaví domáci HK Poprad proti HKm Zvolen. Duelom vás prevedie Lukáš R. Ovšonka.

    HK Poprad
    V klube pod Tatrami sa cez letnú prestávku udialo viacero zmien, tou najzvučnejšou bola asi výmena trénera. Milana Jančušku vymenil Pavel Paukovček, ktorý predtým trénoval prvoligový Liptovský Mikuláš.
    Kamzíci počas prípravy na novú sezónu odohrali dovedna 10 stretnutí, víťazom sa stali iba jedenkrát. A to práve v poslednom prípravnom zápase, keď doma zdolali Žilinu výsledkom 4:1 a v poslednej možnej chvíli sa naladili na novú sezónu.
    Poprad cez leto skúšal viacero hráčov. Na poste jednotky brankára sa Popradu podarilo udržať skúseného 35-ročného gólmana Matúša Kostúru, dvojkou sa stal rodák z Ostravy René Svoboda. Do obrany prišla akvizícia zo Zvolena a stal sa ňou vzrastom vysoký Ján Ťavoda. V týchto chvíľach ešte prebiehajú rokovania s ostrieľaným Jaroslavom Obšutom, ktorého príchod ešte nie je celkom potvrdený. V útoku sa skúšali viacerí hráči, v zostave by mali mať stálu pozíciu Tomáš Török (príchod z Martina), Branislav Rapáč (Piešťany) a pravdepodobne aj dvojica Lotyšov Martins Lavrovs a Lauris Bajaruns. Na poslednú chvíľu do tímu prišiel center Ondrej Rusnák, s ktorým kouč HK počíta do novej sezóny a taktiež aj krídelník Lukáš Hvila, ktorý by mohol sezónu odštartovať práve v Poprade. Tréner Paukovček aj avizoval, že proti Zvolenu jeho tím nastúpi v zostave, v ktorej počas prípravy doposiaľ nehral. Uvidíme teda, ako Kamzíci vstúpia do novej sezóny s výrazne obmeneným kádrom.

    HKm Zvolen
    Vo zvolenskom kádri post trénera ostal nezmenený, vedenie klubu naďalej necháva kormidlo Josefovi Turekovi, ktorému bude asistovať Andrej Podkonický. Z tímu počas letnej prestávky odišla trojica Michal Chovan, Lukáš Jurík a Dalibor Bortňák. Z defenzívy sa porúčali Peter Hraško a spomínaný Ján Ťavoda, ktorý prišiel pod Tatry. Šancu teda dostáva pätica hráčov, a to Mráz, Juraj Jurík, Klhufek, Semorád či Tomáš Klíma. Na brankárskom poste nastala výrazná zmena, po odchode Mareka Šimka bude zvolenskú svätyňu strážiť primárne Samuel Baroš, ktorého bude pri prípadnej absencii alebo zlyhaní nahrádzať Roman Petrík.
    Počas letnej prestávky si kouč Turek sledoval hru svojho tímu v siedmich prípravných stretnutiach. Rytierom sa podarilo dve stretnutie vyhrať (proti Piešťanom a Zlínu) a zvyšných päť odchádzali z ľadu ako zdolané mužstvo.
    Zvolenskí hokejisti patria na rozhranie lepšej a horšej polovice tabuľky Tipsport ligy, úvodné kolá však jasne ukážu, kam tento ročník môžu hokejisti spod Pustého hradu zamieriť.

    Kurzy
    Stávkové kancelárie vkladajú viac nádeje na výhru hosťom. Na výhru domácich sa kurz pohybuje okolo hodnoty 2.90, víťazstvo hostí je ohodnotené kurzom približne 2.15. Na remízu je vypísaný kurz cca 4.30.

    V Poprade nás teda čaká repríza minuloročného štvrťfinále, ktoré sa, ak si pamätáte, hralo na sedem zápasov a bola to najvyrovnanejšia séria spomedzi všetkých vtedajších. Rozhodlo sa teda v poslednom možnom stretnutí, a to vo Zvolene, kde si postup do semifinále vybojovali práve popradskí hokejisti. Zvolenčania majú teda hneď na úvod nového ročníka príležitosť na odplatu, sme teda zvedaví, ako sa to bude celé vyvíjať.

    Každopádne, ak chcete vedieť viac, sledujte on-line prenos na webe Onlajny.eu. Prajem vám pekný hokejový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 5. B. Rapáč (R. Rapáč), 23. R. Rapáč (B. Rapáč), 52. Paukovček (Bartečko, Suchý) – 45. Puliš (Juraško, Brabenec), 60. Škvaridlo (T. Klíma)


    HK Poprad: Kostúr (Svoboda) – Suchý, Ťavoda, Dinda, Fabian (A), Malina, Kasík, Gáborčík, Pitka – Bartečko (A), Paukovček, Hvila – Kroták (C), Síkela, Štrauch – Török, R. Rapáč, B. Rapáč – Števuliak, Rusnák, Bajaruns
    HKM Zvolen: Baroš (Petrík) – Bagin, Juraško (C), D. Krejčí, Andersons, F. Fekiač, Habšuda, Pokovič, Hataš – Semorád, Brabenec (A), Puliš – Obdržálek, T. Klíma, Škvaridlo (A) – Klhůfek, B. Mráz, J. Jurík – Ďaloga, V. Fekiač, Žilka

    Rozhodčí: Jonák, Goga – Gajan, Gavalier

    Diváci: 1 043
    bahis siteleri