Empoli – Sassuolo 1:0 (kon.) | Palermo – AS Řím 2:4 (kon.) | Sampdoria – Inter 1:1 (kon.)
Udinese – Janov 1:1 (kon.) | Juventus – Bologna 3:1 (kon.) | Lazio – Frosinone 2:0 (kon.)
Fiorentina – Atalanta BC 3:0 (kon.) | AC Milán – Neapol 0:4 (kon.)
konec
ACF Fiorentina
3:0 (2:0)
Atalanta Bergamo
Neděle 04.10.2015, 20:45 • Stadio Artemio Franchi, Firenze • Italská Serie A • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas je u konce! ACF Fiorentina potvrdila roli favorita, a v domácím prostředí porazila Atalantu Bergamascu Calcio 3:0 !

    Fiorentině usnadnil situaci hostující Paletta, který se nechal hned ve čtvrté minutě vyloučit. Z následné penalty poslal domácí do vedení Josip Iličić. V jedenácté minutě mohlo domácí ACF navýšit vedení, nicméně střela Valera ani Badelja mezi tři tyče nemířila. Vyrovnání měl na noze Moralez, avšak nepřekonal skvělého brankáře Fiorentiny! Druhé branky se díváci ve Firenze dočkali ve 34. minutě, když do vápna dostal skvělou přihrávku Borja Valero, a překonal Sportiella!

    Ve druhém poločase se připoměl v 64. minutě domácí Marcos Alonso, který vypálil nebezpečně z levé strany vápna, jeho ránu však Sportiello vyrazil. Utkání postupně směřovalo ke konci, nicméně v poslední minutě základní hrací doby se ještě prosadil Joan Verdú, který upravil na 3:0!

    Fiorentina se tak dostává opět do čela celé italské Serie A!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (22:42:17)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
    90. Joan VERDÚ - 3:0
     
    90
    Fiorentina právě vstřelila branku!
    Tak v samotném závěru se ještě Fiorentina jednou prosazuje! Nikola Kalinič našel krásnou přihrávkou za obranou Atalanty volného JOANA VERDÚ, který poslal zprvní míč přesně k tyči!
     
    89
    V závěru základní hrací doby se ještě odhodlal ke střele střídající Fernandéz, který si připravil míč ve středu hřiště. Jeho tvrdá rána však letěla hodně mimo!
     
    87
    Davide Astori krásně uvolnil ve středu hřiště Milana Badelja, který Astorimu následně míč patičkou vrátil. Italský obránce však byl u míče pozdě, a ten lapil do rukavic Sportiello.
     
    86
    Domácí s rozehrávkou rozhodně nespěchali. Míč nakonec uvedl do hry právě střídající Fernández, kterému se však centr příliš nepovedl, a míč skončil na opačné straně v zámezí.
     
    85
    Střídající Fernández se snažil na pravé straně prodrat do úniku, jenže byl v souboji s Masiellem faulovaný. Po hvizdu hlavního rozhodčího bude Fiorentina zahrávat standardní situaci!
     
    83
    Dlouhý odkop brankáře Marca Sportiella našel ve středu hřiště pouze domácího stoper Tomoviće, který odhlavičkoval míč na pravou stranu. V tomto prostoru však prohrál souboj Verdú, a vhazovat bude Atalanta.
     
    82
    Za obrovského potlesku domácích tribun provádí domácí trenér Paulo Sousa své poslední střídání v tomto zápase. Ze hry totiž odchází Borja Valero, který ke svému výbornému výkonu přidal i jednu branku! Na jeho místo přichází na poslední minuty Fernández.
     
    82
    Domácí celek již závěr utkání v pohodě dohrává. Fiorentina kombinuje na vlastní polovině, tentokrát se pokoušel napadat Alejandro Gómez, který se však nedočkal podpory spoluhráčů, a míč nevybojoval.
     
    81
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Marten de Roon, přichází Carlos Carmona.
     
    79
    Fiorentina tentokrát nebyl v kombinaci dostatečně aktivní. Střídající Vecino se pokoušel procpat míč na únikajícího Kaliniče, jehož postup však zastavil skvělým skluzem obránce Masiello.
     
    77
    O další střelecký pokus domácího celku se postaral Nikola Kalinić, který dostal z pravé strany od Tomoviće ideální centr do vápna. Chorvatský záložník však mířil pouze do připraveného Sportiella.
     
    76
    Atalanta se na malou chvíli dostala s míčem na útočnou polovinu, nicméně hráči Fiorentiny skvěle přistupovali, a zanedlouho se dostali k míči.
     
    74
    Své druhé střídání v tomto zápase provádí hostující trenér Paulo Sousa! Portugalský kouč stahuje ze hry Josipa Iličiće, který byl dnes jednoznačně klíčovým hráčem domácím. Na posledních patnáct minut jde na hřiště Joan Verdú.
     
    73
    Střídajííc Vecino se pokoušel roztáhnout hru na levou stranu, kam si nabíhal italský obránce Astori. Přihrávka uruguayského záložníka však nebyla dostatečně přesná, a míč skončil v autu.

    Jan Havlovic

    Branky: 6. Iličić (pen.), 34. Valero (Bernardeschi), 90. Verdú (N. Kalinič)

    Karty:   22. A. Masiello (ABC), 58. Tolói (ABC)   4. Paletta (ABC)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 14:3. Střely mimo: 17:2. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 12:15. Fauly: 2:1.
    ACF Fiorentina: Tătăruşanu – Tomović, Gonzalo Rodríguez, Astori – Błaszczykowski, Badelj, Valero (82. M. Fernández), Alonso – Bernardeschi (67. Vecino), Iličić (74. Verdú) – N. Kalinič.
    Náhradníci: Lezzerini, Sepe – Vecino, Rebić, M. Fernández, Mario Suárez, Verdú, Rossi, Babacar, Roncaglia.

    Atalanta Bergamo: Sportiello – A. Masiello, Paletta, Tolói, Dramé – Grassi, de Roon (81. Carmona), Kurtić (7. Cherubin) – Moralez, Denis (46. D'Alessandro), A. Gómez.
    Náhradníci: Radunović, Bassi – Stendardo, Bellini, D'Alessandro, Migliaccio, Carmona, Cigarini, Conti, Cherubin, Monachello, Raimondi.

    Rozhodčí: Massa – Liberatore, Posado (vš. Itálie)
    thejrc.org