Graafschap – Feyenoord 1:2 (kon.) | Ajax – Eindhoven 1:2 (kon.) | Arnhem – Groningen 5:0 (kon.)
Alkmaar – Twente 3:1 (kon.)
konec
Ajax Amsterdam
1:2 (1:1)
PSV Eindhoven
Neděle 04.10.2015, 14:30 • Amsterdam ArenA, Amsterdam • Nizozemská Eredivisie • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Ajax Amsterdam nezvládl šlágr nizozemské ligy, a v domácím prostředí podlehl PSV Eindhovenu 1:2 !

    První poločas nizozemského šlágru podzimu nabídl velmi rychlou desetiminutovku! Do vedení šlo PSV již v sedmé minutě, když si ve vápně udělal prostor Gastón Pereiro, který poslal míč pod břevno! O tři minuty později však srovnal Amin Younes krásnou střelou na vzdálenější tyč! Zbytek poločasu se však nesl v klidném režimu. Za zmínku stojí střelu Davyho Klaassena, který však Zoeta nepřekonala. V závěru poločas měl nejdříve velkou šanci Locadia, a po něm nebezpečně hlavičkoval také Moreno, avšak ani jeden pokus v brance neskočil.

    První příležitost ve druhém poločase měli hosté, nenápadná střela Pröppera však skončila pouze na tyči! V 70. minutě mohl jít Ajax do vedení, nicméně krásná střela Viktora Fischera skončila pouze na tyči! O devět minut později šelo do vedení PSV! Na hranici vápna dostal přihrávku Gastón Pereiro, který Cillessena překonal krásnou střelou k tyči!
    V závěru se Ajax marně pokoušel o vyrovnání, a skóre se již nezměnilo.

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se na vás budu těšit brzy nashledanou! (16:24:38)
    Velká radost na lavičce PSV po závěrečném hvizdu!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ve středu hřiště se dostal k míči Lasse Schöne, který posílal dlouhý odkop za obranu Eindhovenu, kam si nabíhal Sereno. U míče byl však dříve Moreno, který si pomohl přihrávkou k brankáři Zoetovi!
     
    90+2
    Ajaxu se navíc nedaří dostat do blízkosti branky Jeroena Zoeta, a PSV kombinuje na vlastní polovině, a svého soupeře nepouští k míči!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí Bas Nijhuis nastavuje "pouze" tři minuty nad rámec základní hrací doby, a domácí celek již příliš času na vyrovnání nemá!
     
    90
    V poslední minutě základní hrací doby dostává ještě žlutou kartu hostující střelec dvou branek Gastón Pereiro, který až příliš viditelně zdržoval hru!
     
    89
    PSV provádí minutu před koncem záklandí hrací doby své poslední střídání v tomto zápase. Jorrit Hendrix dnes nepodal ideální výkon, nicméně se finální přihrávkou podílel za brance Pereira! Na jeho místo přichází na poslední minuty Schaars.
     
    89
    Exekuce volného přímého kopu se zhostil střídající Adam Maher, který to zkusil přímo. Jeho zakončení však mířilo hodně mimo, a Jasper Cillessen nemusel zasahovat!
     
    88
    Další žlutou kartu dostává domácí obránce Mitchell Dijsk, který poslal tvrdým zákrokem k zemi Jürgena Locadiu při zpracování míče. Eindhoven má k dispozici standardní situaci!
     
    86
    Své druhé střídání v tomto zápase provádí hostující PSV! Philipe Cocu stahuje ze hry Luciana Narsingha, který podal velmi dobrý výkon, avšak stále zůstává na dvou vstřelených brankář, což je jistě i pro samotného hráče lehké zklamání. Na jeho místo přichází na poslední minuty Steven Bergwijn!
     
    85
    Ve vápně Eindhovenu došlo ke spolupráci dvou střídajících hráčů. Lasse Schöne přiťukl míč hlavičkou do běhu Milikovi. Polský útočník se však do zakončení nedostal, neboť byl odpískán jeho ofsajd!
     
    84
    Postupný útok domácí Ajaxu zastavil hvizd rozhodčí, který odpískal nedovolený zákrok Davyho Klaassena, kterému utekl míč, a zasáhl obránce Santiaga Ariase. Moreno následně poslal dlouhý nákop do vápna, pro ten si však došel brankář Cillessen!
     
    83
    Velmi pěknou branku vstřelil hostující Jürgen Locadia, který dostal přihrávku za obranu od Pereira, a poslal míč pod břevno. V době přihrávky se však nacházel v ofsajdovém postavení!
     
    81
    Tentokrát jsme měli možnost viděl třetí souboj Veltman – Locadia. Hostující útočník tvrdě narazil do Veltmana, a všichni očekávali další spor. Oba hráči se však férově poplácali, hezké gesto fair-play!
     
    80
    Frank de Boer odpovídá na současný stav svým posledním střídáním! Ze hry odchází Anwar El Ghazi, od kterého se rozhodně čekal lepší výkon. Na jeho místo přichází Lasse Schöne!
    79. Gastón PEREIRO - 1:2
     
    79
    PSV právě vstřelilo branku!
    Tak to je pro domácí Ajax velký šok! Eindhoven jde necelých deset minut před koncem do vedení! Ve středu hřiště se dostal k odraženému míčí Jorrit Hendrix, který našel ve středu hřiště GASTÓNA PEREIRA. Mladý hostující útočníka poslal krásnou střelu na zadní tyč, a míč skončil v síti!

    Jan Havlovic

    Branky: 10. Younes – 7. Pereiro, 79. Pereiro

    Karty:   51. Tete (AJA), 65. Veltman (AJA), 88. Dijks (AJA) – 17. Bruma (PSV), 29. Guardado (PSV), 55. Locadia (PSV), 90. Pereiro (PSV)


    Ajax Amsterdam: Cillessen – Tete, Veltman, Riedewald, Dijks – Bazoer, Klaassen, Gudelj (74. Milik) – El Ghazi (80. Schøne), Fischer, Younes (64. Serero).
    Náhradníci: Boer – van Rhijn, van der Hoorn, Sinkgraven, Milik, Schøne, Serero.

    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Bruma, H. Moreno, Brenet – Pröpper, Hendrix (89. Schaars), Guardado (72. Maher) – L. Narsingh (86. Bergwijn), Locadia, Pereiro.
    Náhradníci: Pasveer – Schaars, Maher, S. Poulsen, Vloet, Bergwijn, De Wijs.

    Rozhodčí: Nijhuis – van de Ven, Schaap (vš. Nizozemsko)
    bahis siteleri