Olomouc – Třinec 1:12 (kon.) | Kladno – Č. Budějovice 3:4 (kon.) | Poruba – Opava 8:4 (kon.)
Vítkovice – Zlín 5:1 (kon.) | HC Plzeň – Sparta 5:2 (kon.) | Letňany – Havlíčkův Brod 3:2 (po pr.)
Pardubice – Liberec 5:6 (po pr.) | Havířov – Vsetín 5:0 (kon.) | K. Vary – Slavia 2:4 (kon.)
Jihlava – Mladá Boleslav 3:2 (kon.)
po prodl.
HC Dynamo Pardubice
5:6 (2:0, 3:2, 0:3 - 0:1)
Bílí Tygři Liberec
Pátek 09.10.2015, 17:00 • Tipsport arena • Extraliga staršího dorostu • 11. kolo
Partner:
     
    To je ode mě v této chvíli z malé haly pardubické Tipsport areny vše a těším se zase někdy u dalšího přenosu z mládeže! (19:23:42)
     
    Bílí Tygři z Liberce předvedli ve třetí třetině perfektní comeback, stáhli manko tří branek a dokázali duel dotáhnout do prodloužení, ve kterém nakonec rozhodli o své výhře. Dva body tak putují na sever Čech, v pardubické Tipsport areně zůstává bod jeden. Celkově jsme viděli nadprůměrný zápas pro tuto věkovou kategorii se spoustou branek a zajímavých situací.

    Pardubice budou chtít zejména na poslední dvacetiminutovku hodně rychle zapomenout, už zítra je čeká od 16:00 třaskavé derby v Hradci Králové. Na něj pojedou s 19 body v pozici druhého nebo třetího celku skupiny Střed, o tom rozhodne až výsledek dnešního utkání mezi Jihlavou a Mladou Boleslaví.

    Liberečtí starší dorostenci si po nepovedeném minulém víkendu spravili chuť, nyní mají na kontě 15 bodů a zítra, taktéž od 16:00, hostí svého přímého konkurenta v tabulce – Jihlavu. Soka z Vysočiny by samozřejmě v tabulce rádi přeskočili a přiblížili se ještě o něco víc pozicím zajišťujícím účast v playoff.
     
    Konec zápasu.
     
    61:06
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři se radují z výhry! PETR WIENCEK se protáhl mezi domácími obránci a dostal se sám až před Jánského, kterého vykoupal perfektní kličkou do bekhendu a se zasunutím puku do prázdné branky už neměl problém! Bez asistence.
     
    60:19
    Šance na obou stranách hned na začátku prodloužení – nejprve domácí Martínek hledal před brankou Roubala, kterému ale v zakončení zabránily brusle hostujícího obránce. V následném protiútoku Nezbeda nahrával svému spoluhráči spíše na hlavičku a ze situace dvou na jednoho nakonec nic nebylo.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Liberec byl ve třetí třetině lepším týmem a zaslouženě dorovnal třígólový deficit. Nyní budeme svědky pětiminutového prodloužení se čtyřmi hráči na obou stranách.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:45
    K puku se za brankou dostal Nezbeda, který se před brankou snažil najít úplně volného spoluhráče! Domácí brankář však přihrávku jemně vychýlil hokejkou a hosté se ke střele nakonec nedostali.
     
    59:26
    Jánský střelu ihned po buly chytá a umožňuje tak domácím vystřídat.
     
    59:17
    Zakázané uvolnění unavené pardubické pětice...
     
    58:14
    Pokud má nyní někdo blíže k výhře, pak je to Liberec. Dynamo se do útočného pásma, natož ke střele, dostává velmi sporadicky. Liberec si větší šanci taky nevytvořil, ale v útočném pásmu se objevuje mnohem častěji a párkrát vyzkoušel Jánského pozornost.
     
    57:35
    Domácí se domáhají vyloučení hostujícího hráče poté, co poslal Javůrka hlavou proti mantinelu přímo před střídačkou Pardubic.
     
    56:30
    Série zakázaných uvolnění na obou stranách...
     
    53:30
    Po libereckém vyrovnání se hra vyrovnala, ani jeden tým teď nechce udělat chybu.
     
    51:12
    Liberec právě vstřelil branku!
    Máme vyrovnáno! Pardubice měly puk na svých hokejkách, JAN JENÍK ale v rohu dobře napadal a sám si po zisku puku vybruslil před brankoviště, odkud překonal domácího brankáře střelou nad rameno! Nejproduktivnější liberecký hráč a reprezentant do 16 let dnes hraje dobrý zápas. Bez asistence.
     
    50:00
    Pardubičtí teď hru trochu uklidnili, už nepouští Liberec do tak velkého náporu. Přesto teď musel Jánský zasahovat proti střele Burdy.
     
    48:30
    Domácí dobře napadali a donutili libereckou obranu k vyhození puku na zakázané uvolnění.
     
    47:22
    Jánský si připsal dobrý zákrok lapačkou proti Bednářově tečované střele.
     
    46:02
    Žouželka zastavil slibně se rozvíjející akci hostů, následně přesně rozehrál a pardubičtí hokejisté můžou alespoň na chvíli vyvézt puk ze svého obranného pásma.
     
    45:35
    Kubišta vyslal propagační pokus, se kterým neměl Žajdlík sebemenší potíže.
     
    45:19
    Tygři mají nyní logicky více ze hry, cítí šanci na vyrovnání...
     
    44:03
    Domácí kapitán Boček se vydal na výlet přes celé kluziště, ke střele se ale nedostal.
     
    Oddechový čas pro domácí.
     
    43:09
    Liberec právě vstřelil branku!
    Wiencek projel po pravém křídle až před Jánského, který jeho pokus vyrazil za branku. Hostující hráč byl ale důsledný a odražený kotouč poslal naslepo před branku, kde sjížděl MARTIN JURSA – ten už neměl problém zasunout puk do odkryté klece! Asistence: Petr Wiencek.
     
    41:04
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hadovu střelu od modré zastavil bruslí jeden z domácích obránců, puk se ale odrazil přímo na hokejku JANA JENÍKA, který využil toho, že Jánský nebyl po reakci na předchozí střelu v optimálním postavení a neomylně zavěsil! Asistence: Petr Had.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina v Pardubicích byla velice divoká a plná gólů! Tempo hry se přelévalo ze strany na stranu a oba týmy se dostávaly do zajímavých šancí. Nakonec však do šaten odcházejí spokojenější domácí borci, kteří své vedení dokázali o jeden gól navýšit. Diváci si zápas užívají, onlajnisté při své premiéře takovou gólovou přestřelku trošku nestíhají a trenéři? Uvidíme, co svým svěřencům o pauze řeknou, určitě toho zejména vůči obranné hře svých týmů budou mít dost na srdci...

    Třetí část hry začne přibližně v 18:36.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:34
    Jiří Průžek dostal dobrou přihrávku přes pásmo a objevil se sám před Jánským, v rozhodující chvíli mu ale při bekhendové kličce sjel puk z čepele a liberecká posila z Letňan si tak třetí gól ve třetím zápase za Tygry nepřipsala!
     
    38:57
    Liberec je v závěru části ve velkém tlaku, domácí obrana i brankář se mají co ohánět. Tygři několikrát nebezpečně zahrozili.
     
    37:01
    Dobrá střela Ondřeje Chrtka se odrazila od levé tyčky! Liberecký útočník je dnes jedním z nejaktivnějších hráčů hostí a už několikrát visela při jeho účasti na ledě ve vzduchu branka.
     
    36:19
    Dobré dva zákroky Jánského – nejdříve proti Jursovi, následně si na domácího gólmana nepřišel Verbický.
     
    35:16
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    VIKTOR MARTÍNEK se ujal puku hned po vhazování ve středním pásmu, protáhl se až mezi kruhy, kde nikým neatakovaný vymetl krásnou střelou horní růžek liberecké branky! Druhý gól domácího hráče v zápase, osmý v sezoně. Bez asistence.
     
    35:16
    Trejbal se snažil chytře obloučkem vyslat do úniku Machalu, hostující obránce Bednář ale celou akci basketbalovým výskokem překazil. Nahrávka rukou, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    33:42
    Rozháranou pasáž hry ukončuje zakázané uvolnění Liberce, vhazování po levici Žajdlíka.
     
    32:56
    Hosté se v přesilovce téměř k ničemu nedostali, domácí v plném počtu.
     
    30:56
    Dva hráči se nepříjemně srazili ve středním pásmu, ze střetu si odnesl Filip Roubal (PCE) dvě minuty za faul kolenem a hostující hráč modřinu.
     
    30:16
    Liberec právě vstřelil branku!
    No, obrany obou celků teď nezažívají nejlepší chvíle. Po chvilkovém libereckém tlaku se za brankou trochu lacině dostal k puku Tomáš Nezbeda a poslal ho mezi kruhy, kde si na něj nabruslil nikým nehlídaný PETR HAD a tvrdým příklepem v ideální výšce propálil vše, co mu stálo v cestě – a to byl vlastně jen domácí brankář. Asistence: Tomáš Nezbeda.
     
    30:07
    Wiencek si vybruslil zpoza branka a vyzkoušel Jánského, mezírku v jeho postoji však nenašel.
     
    28:46
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubická druhá formace si vytvořila tlak v útočném pásmu, který vyvrcholil střelou na branku. Žajdlík puk nekontroloval a ten se kutálel brankovištěm, kde si ho nejdřív všiml MICHAL MACHAČ a na dlouhou hůl ho nakonec dostal do branky! Asistence: Viktor Martínek a Filip Roubal.
     
    28:29
    Aktivita je po třetí brance zpět na pardubických hokejkách, nyní střílel nebezpečně Trejbal.
     
    27:25
    Machala pálil nebezpečně bekhendem. Žajdlík musel vytasit dobrý zákrok ramenem, jinak by puk zamířil přímo pod horní tyčku.
     
    25:02
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hostující hokejisté ještě na střídačce slavili, když se v rychlém protiútoku objevil doposud nejlepší střelec Pardubic v sezoně VIKTOR MARTÍNEK, který vrací domácím dvoubrankové vedení! Asistence: Filip Roubal a Aleš Leder.
     
    24:48
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberec ve druhé třetině hodně přidal a výsledkem je kontaktní branka, kterou vstřelil PETR WIENCEK! Hostující útočník se dostal těsně před Jánského a dokázal puk zasunout na zadní tyč. Asistence: Tomáš Nezbeda.
     
    23:35
    Hostující kapitán Korecký se dostal do nebezpečné pozice mezi kruhy, trefil však jen náruč Jánského.
     
    23:15
    Jako bych to neříkal – posunutá branka zkazila radost pardubickému Štefkovi, který už se radoval z třetí branky v Žajdlíkově síti! Rozhodčí z výše zmíněného důvodu gól nemohl uznat.
     
    22:05
    Chrtek střílel v dobré šanci těsně nad, k puku se poté dostali opět Liberečtí a stejný střelec neuspěl s dorážkou z hranice brankoviště, proti byl Jánského beton!
     
    20:20
    Snahu Pardubic o úvodní tlak zatrhla posunutá branka za Žajdlíkem – ukotvení branek v malé hale pardubické Tisport areny je příliš mělké a problém s vychýlením brankové konstrukce je tu poměrně častý.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Do prvního dějství nastoupili lépe domácí a jejich aktivita byla odměněna dvěma góly čtvrté formace. Liberec poté hru vyrovnal, střelecky se ale navzdory jedné velké příležitosti prosadit nedokázal. Viděli jsme po dvou přesilových hrách na obou stranách, ke gólu ale nevedla ani jedna z nich.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:49.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:18
    Mert po delší odmlce pardubických střelců otestoval Žajdlíkovu pozornost od levého mantinelu, brankář hostí byl pozorný.
     
    18:53
    Domácí v plném počtu.
     
    18:35
    Wiencek si nabruslil na Jursovu střílenou přihrávku do mezikruží, puk se mu ale po hokejce pouze svezl a z nebezpečné situace tak Liberečtí nic nevytěžili – kotouč skončil v rohu.
     
    17:38
    Snažení hostujícího celku zastavuje ofsajd, přesilovky se dnes zatím oběma týmům nedaří.
     
    16:53
    Téměř ihned po skončení vlastního oslabení si zahrají v početní výhodě také hosté. Matouš Boček (PCE) 2 minuty za podražení.
     
    16:35
    Hosté v plném počtu.
     
    16:14
    Po několika neúspěšných pokusech usadit se v útočném pásmu rozjíždějí pardubičtí mladíci další pokus zpoza vlastní branky.
     
    14:35
    Vítek Turský (LIB) – menší trest za hákování.
     
    13:42
    Domácí v plném počtu.
     
    13:16
    Střelu Burdy schoval Jánský do své rukavice.
     
    12:29
    Paliesek se v oslabení vydal do samostatného úniku, Žadlík se ale proti jeho bekhendové kličce dokázal přesunout! Následně se ještě letní slovenská posila Pardubic snažila zasunout puk zpoza branky, bez úspěchu.
     
    11:42
    První přesilovka pro hostující celek – Matouš Boček (PCE) vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    11:25
    Liberečtí se po skrumáži na brankovišti už už radovali z vyrovnání, rozhodčí ale v nepřehledné situaci rozpažuje! Jánský byl na brankové čáře roztažený od tyče k tyči a ačkoliv se hostující hráči vehementně dožadovali branky, podle názoru muže v pruhovaném nedokázali protlačit puk za jeho beton.
     
    10:59
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Znovu pardubická čtvrtá formace! DOMINIK KUBIŠTA se po dobrém napadání spoluhráčů z útoku zjevil zcela sám mezi kruhy a mířil přesně k pravé tyči! Asistence: David Syrovec.
     
    10:24
    Hosté v plném počtu.
     
    10:15
    Palieskovu střelu Žajdlík vytěsnil betonem.
     
    09:13
    Dynamo se v útočném pásmu usadilo pouze na chvíli, Liberec vyhazuje.
     
    08:24
    Matěj Krejsa (LIB) vyloučen na 2 minuty za nedovolené bránění, přesilovka pro Pardubice.
     
    08:07
    Liberečtí se ihned po gólu dostali do mírného tlaku v pásmu Pardubic, ke střele se ale nedostali.
     
    05:55
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    DOMINIK KUBIŠTA zavezl puk po levém křídle až do pásma, z kruhu vyslal povedenou střelu zápěstím a rozvlnil sítku za Žajdlíkem! Asistence: David Syrovec.
     
    05:26
    Šance na obou stranách – Wiencek mířil do betonu Jánského, v protiútoku neuspěl pardubický Matěj Štefka.
     
    04:06
    Jánský s přehledem kryl pokus Jursy do středu branky, vhazování v útočném pásmu Liberce.
     
    03:14
    Syrovec v levém rohu kluziště tvrdě, ale čistě sestřelil Petra Hada, vylučovat se nebude, hostující bek si chvíli poležel na ledě, ale zdá se být v pořádku.
     
    02:00
    Domácí jsou v úvodu jednoznačně aktivnějším celkem, střely Štefky a Ledera ale nemířily mezi tři tyče.
     
    01:22
    Martínek vybojoval buly v útočném pásmu, ihned po vhazování pálil Šeliga.
     
    00:51
    První střelu utkání má na svědomí pardubický Machač, Žajdlíka ohrozil přízemní střelou z levé strany – brankář hostí pokus v pohodě kryl.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Po chvíli čekání na příchod pardubického týmu už jsou oba týmy připraveny na modré čáře, utkání za několik vteřin začne!
    Dneska je to takový pardubicko-liberecký dvojboj.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Dynamo Pardubice: Jánský (Klouček) – Trejbal, Žouželka "A", Mert, Javůrek, Boček "C", Leder – Matýs, Pochobradský, Machala – Martínek, Roubal "A", Machač – Štefka, Šeliga, Paliesek – Syrovec, Petrus, Kubišta.

    Bílí Tygři Liberec: Žajdlík (Hrstka) – Bednář, Brabec, Habermann, Had, Charvát, Korecký "C", Krejsa, Kunst, Turský – Branský, Burda, Čermák, Chrtek, Jeník, Jursa "A", Nezbeda "A", Průžek, Verbický, Wiencek.

    Rozhodčí: Homola – Vepřovský, Škorpil.
     
    Poslední vzájemný zápas:

    Oba celky už se v letošní sezoně jednou potkali. Před necelým měsícem se ve Svijanské areně radovali pardubičtí mladíci, kteří se po venkovní výhře 6:3 radovali z prvních bodů v sezoně a odrazili se k lepším výkonům. Liberecký Václav Burda tehdy vstřelil dva góly a další bude chtít přidat i dnes, na straně Dynama se zápas bodově vydařil Viktoru Martínkovi s 1+2.

    Zhruba okolo dnešní sedmé hodiny večerní budeme vědět, kdo ze soupeřů bude mít v noci na sobotu příjemnější spaní...
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

    Hosté z Liberce jsou v osmičlenné skupině aktuálně na 6. místě a se svou pozicí určitě nejsou spokojení. V této věkové kategorii tradičně silný tým zatím letos střídá horší okamžiky s lepšími, v konečném důsledku má z 10 zápasů tři výhry a zatím nedokázal porazit soupeře z horní poloviny tabulky. To budou chtít Tygři dnes na východě Čech změnit a vylepšit svou bilanci 11 získaných bodů. Minulý víkend Liberec nevytěžil ze zápasů s Hradcem a Kometou nic – i to bude pro mladé Severočechy motivací k tomu dnes bodovat.

    Ani Liberec dnes nepřijede do Pardubic kompletní, pro zranění bude chybět nejproduktivnější obránce týmu Jan Eichler a útočník Patrik Šíp se po návratu po otřesu mozku bude teprve rozehrávat v Jablonci. Tygři ale naopak představí zajímavou čerstvou posilu z Letňan, útočníka Jiřího Průžka.

    Nejproduktivnější hráč: Jan Jeník – 4+7
    Nejlepší střelec: Tomáš Nezbeda – 5 gólů
     
    HC DYNAMO PARDUBICE

    Pardubičtí starší dorostenci se po hrubě nepovedeném vstupu do sezony herně i výsledkově zvedli. V posledních 7 zápasech brali hned šestkrát plný počet bodů a z posledního místa v tabulce se vyhoupli až na 3. příčku se stejným bodovým ziskem jako druhá Mladá Boleslav a čtvrtý Hradec Králové. Těsně za třetinou první části soutěže se tak drží na pozici zajišťující účast v playoff. Do dnešního zápasu jdou Východočeši v dobré formě z minulého víkendu, kdy porazili Letňany a následně přivezli 3 body z horkého boleslavského ledu.

    Dynamu dnes budou chybět některé z opor – reprezentační útočník Martin Kaut je nemocný, brankář Milan Klouček včera nastoupil za juniorský tým a v pozici dvojky bude odpočívat před zítřejším derby v Hradci Králové.

    Nejproduktivnější hráč: Ondřej Machala – 5+10
    Nejlepší střelec: Viktor Martínek – 6 gólů
     
    Hezké odpoledne z malé haly pardubické Tipsport areny! S trochou nadsázky se dá říct, že hostující Bílí Tygři mohli na dnešní utkání 11. kola NOEN extraligy staršího dorostu přijet v rámci šetření dvoupatrovým autobusem – zápas mezi U18 týmy Dynama a Liberce totiž bude pro hokejové publikum v Pardubicích předkrmem před večerním soubojem A-týmů stejných soupeřů ve velké hale pardubické Tipsport areny. Od 17:00 nás určitě čeká kvalitní mládežnický hokej, pojďme si oba dnešní protivníky krátce představit...
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Karel Málek

    Branky a nahrávky: 6. Kubišta (Syrovec), 11. Kubišta (Syrovec), 26. Martínek (Roubal, Leder), 29. Machač (Martínek, Roubal), 36. Martínek – 25. Wiencek (Nezbeda), 31. Had (Nezbeda), 42. Jeník (Had), 44. Jursa (Wiencek), 52. Jeník, 62. Wiencek


    HC Dynamo Pardubice: Jánský (Klouček) – Trejbal, Žouželka "A", Mert, Javůrek, Boček "C", Leder – Matýs, Pochobradský, Machala – Martínek, Roubal "A", Machač – Štefka, Šeliga, Paliesek – Syrovec, Petrus, Kubišta.
    Bílí Tygři Liberec: Žajdlík (Hrstka) – Bednář, Brabec, Habermann, Had, Charvát, Korecký "C", Krejsa, Kunst, Turský – Branský, Burda, Čermák, Chrtek, Jeník, Jursa "A", Nezbeda "A", Průžek, Verbický, Wiencek.

    Rozhodčí: Homola – Vepřovský, Škorpil
    bahis siteleri