Kladno – Benátky n/J 7:2 (kon.) | Motor ČB – Jihlava 4:1 (kon.) | Havířov – Most 4:3 (kon.)
Litoměřice – Třebíč 2:4 (kon.) | Ústí n/L – Kadaň 6:3 (kon.) | Šumperk – Slavia 0:6 (kon.)
Přerov – Prostějov 2:3 (kon.)
konec
DRACI PARS ŠUMPERK
0:6 (0:1, 0:2, 0:3)
HC Slavia Praha
Sobota 10.10.2015, 17:00 • Zimní stadion Šumperk • Chance liga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Mně nezbývá, než se s vámi rozloučit s konstatováním, že historicky první mistrovské utkání jakéhokoliv pražského klubu na šumperském ledě končí výhrou favorizované Slávie v poměru 6:0. Přeji vám hezký zbytek víkendu a zase u některého online přenosu brzo na počtenou. (19:24:55)
     
    Pražský tým si tak udrží první místo v tabulce, Šumperští si udrží čtyřbodový náskok na poslední Most, který prohrál 4:3 v Havířově. Čisté konto si připsal Alexandr Hylák, dva góly dnes vstřelil obránce Žiga Pavlin i útočník David Šafránek. Nejvíc bodů ale zapsal Jaroslav Markovič, který k jedné brance přidal hned tři asistence.
     
    Oba jmenovaní hráči si převzali u boxu trestoměřičů cenu, teď ještě probíhá děkovačka hostů před solidně zaplněným sektorem.
     
    Nejlepšími hráči dnešního utkání byli vyhlášeni Alexandr Hylák za HC Slavia Praha a Tomáš Sedlák za Salith Šumperk.
     
    Je konec, hosté zcela po zásluze odvážejí vítězství, nicméně domácí kotel se teď bouřlivě nechává slyšet. To samé činí i několik desítek slávistických fanoušků.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Půlpán zaváží kotouč za branku Filipa Šindeláře a v tomto utkání již dnes nic zajímavého neuvidíme.
     
    59:50
    Nestrašil drží hru u mantinelu.
     
    59:33
    Poslední snaha domácích skórovat končí dlaším výpadem hostů.
     
    59:20
    Ještě Šimun nahazuje do útočného pásma.
     
    59:10
    Kotouč na holích hostů u branky Hyláka.
     
    58:49
    A Slavia znovu v útočném pásmu a dá se říci, že si v poklidu hlídá závěr vítězného utkání.
     
    57:48
    Ačkoliv Voženílek už dlouho krouží po ledě, teď i přes únavu elegantně obešel Jiránka a nahrával Roupcovi. Jeho zpětná střílená přihrávka ale čepel Voženílkovy hole nenašla.
     
    56:49
    Daniel Voženílek získal v obranném pásmu kotouč, po přejetí do útočného si ho prohodil s Ostřanským, ale pak možná zbytečně místo zakončení chtěl situaci ještě vyladit další přihrávkou, která ale končí na hokejkách soupeře.
     
    56:03
    Domácím moc času na čestný zápis nezbývá a jsou to znovu hosté, kdo se navíc tlačí do útoku.
     
    55:26
    Hosté znovu v útočném pásmu a kombinují podstatně přímočařeji než domácí, znovu se Jiří Doležal bez bázně tlačí do brankoviště, kotouč končí na modré a zatímco rána vysoko sražená nad branku ohrožuje i nás na komentátorském stanovišti, branka Filipa Šindeláře opouští své postavení a hra je přerušena.
     
    54:58
    A Tomáš Prokop teď bude rozjíždět útok až zpoza Šindeláře.
     
    54:40
    Šumperk se usadil v útočném pásmu, ale znovu se do nějakého nebezpečného zakončení nedostal.
     
    53:58
    Puk v ochranné síti a na ledě i Daniel Vrdlovec, který působil v pražské Slávii a byl v Šumperku na hostování právě z tohoto týmu. Jeho táta je pravidelným návštěvníkem duelů v Šumperku, dnes tu však chybí, posíláme mu pozdravy do nemocnice a přání brzkého uzdravení.
    Marken.cz

    Jaroslav Svoboda

    Branky a nahrávky: 15. Čermák (J. Doležal), 26. Markovič (J. Doležal, Micka), 33. Pavlin (Markovič, Micka), 42. Pavlin (Kašpařík), 50. Šafránek (Markovič, Bahenský), 53. Šafránek (Markovič)


    DRACI PARS ŠUMPERK: Šindelář (Zelenka) – Bažant, Roupec, Sedlák, Petira, Prokop, Hroch – Haas, Plášek, Moučka – Milfait, Vrdlovec, Fořt – Půhoný, Voženílek, Brunec – Ostřanský, Šimun, Půlpán
    HC Slavia Praha: Hylák (Frodl) – Hruška, Pavlin, Hraško, Punčochář, Kolařík, Knot, Růžička – Bahenský, Šafránek, Markovič – Micka, Jiránek, Hruška – T. Doležal, Kašpařík, Čermák – J. Doležal, Andres, Nestrašil

    Rozhodčí: Koziol – Hanzlík, Novák

    Diváci: 1981
    thejrc.org