NY Islanders – Nashville 4:3 (kon.) | Washington – Chicago 4:1 (kon.) | Pittsburgh – Ottawa 2:0 (kon.)
Montreal – NY Rangers 3:0 (kon.) | Tampa – Dallas 3:5 (kon.) | Florida – Buffalo 3:2 (kon.)
Edmonton – St. Louis 2:4 (kon.) | Arizona – Minnesota 3:4 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
2:4 (1:1, 0:1, 1:2)
St. Louis Blues
Pátek 16.10.2015, 03:15 • Rexall Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Jori Lehtera (STL) (1 + 1)
    Taylor Hall (EDM) (1 + 0)
    Vladimir Tarasenko (STL) (1 + 0) (05:45:12)
     
    Československá stopa v utkání

    Andrej Sekera (EDM) (0 + 0, 3 střely, čas na ledě 19:45)
    Dmitrij Jaškin (STL) (0 + 0, 0 střel, čas na ledě 14:28)
     
    Střely na branku v zápase

    Edmonton Oilers: 26

    St. Louis Blues: 29
     
    Víc už se toho ale v dnešním zápase nestane. Nejdříve se zdálo, že příliš gólů neuvidíme, když se po úvodní pětiminutovce, ve které padly dvě branky, dlouho čekalo na další zásah. Následně už to byli Edmonton Oilers, kdo musel dotahovat nepříznivý výsledek. Ve třetí části ještě dodal oranžovomodrým barvám naději brankou na 2:3 Taylor Hall, avšak Blues opět odskočili a nakonec vítězí poměrem 4:2. Edmonton tedy na první výhru sezóny nadále čeká, nezvládl ani první domácí utkání. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký pátek.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    A ještě jeden trest, znovu pro jednoho z hokejistů Edmonton Oilers. Matt Hendricks (EDM) odjíždí smutně na trestnou lavici, protože zasáhl jednoho z protihráčů krosčekem.
     
    59:33
    Necelé půl minuty před koncem třetí třetiny vyloučení Taylora Halla (EDM), ten dostává dvě minuty za vysokou hůl. Naděje Edmontonu jsou pravděpodobně pryč.
     
    59:28
    Ještě jedno vyhození hostujícího kádru přes všechny čáry, další zakázané uvolnění a Oilers se mohou vrátit do útočného pásma.
     
    59:14
    Zakázané uvolnění St. Louis Blues, vhazovat se bude před Eilliottem, hned po konci domácího oddechového času.
     
    59:02
    Běží poslední minuta základní hrací doby a domácí už hrají bez brankáře, v šesti mužích v poli.
    Alexander STEEN - 2:4
     
    57:51
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Vysoké tempo v závěru třetí dvacetiminutovky sedlo lépe hostům, kteří se po několika dalších střeleckých pokusech na branku prosazují. Rozhozená obrana Olejářů už potřebovala nějaké přerušení hry na uklidnění, to se ale nestalo a po nahrávce, kterou obdržel na hokejku ALXANDER STEEN, jdou St. Louis Blues zpátky do vedení o dvě branky. Domácím už zbývá hodně málo času na dohnání výsledku. Nádherné zakončení v podání útočníka Blues. Asistence: Troy Brouwer, Paul Stastny.
     
    57:23
    Parayko jen postrčil puk dál do útočného pásma a celé pětice Blues zamířila vystřídat. Hraje se nyní hodně bez přerušení, což ještě umocňuje aktivitu na konci třetí periody.
     
    56:43
    Talbot pomohl spoluhráčům s rozehrávkou, ti se sice dostali na nějaký čas do blízkosti Elliotta, ale ke střele vůbec nedošlo. Pomalu se schyluje k možnosti odvolat gólmana pro Oilers.
     
    55:40
    Edmonton potřebuje vyvíjet tlak, aby se pokusil vyrovnat, ale jsou to Blues, kdo tlačí. Steen pálil bez přípravy před brankou, tvrdou peckou trefil jen levý beton Talbota.
     
    54:59
    Backesova nahrávka na modrou čáru na Carla Gunnarsonna, ten ale trefil z dálky pouze betony Talboty. Blues by ale mohl takový styl hry v závěru třetiny vyhovovat.
     
    54:30
    Zakázané uvolnění Edmontonu, hra se přesune před Cama Talbota. Hosté další problémový moment zvládli a zase jsou blíže vítězství.
     
    53:55
    Další přesilovka Olejářů se pomalu blíží ke svému konci a lepší šance v ní měli paradoxně Blues. Pokud chtějí domácí myslet na vyrovnání, musejí zvětšit svou aktivitu.
     
    52:58
    Ale jeden z útočníků Blues nyní málem sám unikal na branku ve vlastním oslabení a to byla samozřejmě obrovská chyba domácí obrany. Vše zachránil na poslední chvíli Ryan Nugent-Hopkins.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 2. Korpikoski (Purcell), 47. Hall – 4. Lehtera (Brouwer, Schwartz), 37. Tarasenko (Bouwmeester, Lehtera), 45. Stastny (Steen, Pietrangelo), 58. Steen (Brouwer, Stastny)


    Edmonton Oilers: Talbot (Nilsson) – Schultz, Klefbom, Fayne, Sekera, Gryba, Reinhart – Hendricks, Nugent-Hokpins, Hall – Jakupov, McDavid, Pouliot – Purcell, Lander, Korpikoski – Slepyšev, Letestu, Gazdic
    St. Louis Blues: Elliott (Allen) – Pietrangelo, Bouwmeester, Parayko, Gunnarsson, Bortuzzo, Edmundson – Tarasenko, Stastny, Steen – Brouwer, Backes, Jaškin – Schwartz, Lehtera, Upshall – Reaves, Brodziak, Ott

    Rozhodčí: Lee, Sutherland – Cameron, Gibbs

    Diváci: 16 839
    bahis siteleri