Chomutov – HC Plzeň 0:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 3:4 (1:2 po s.n.) | Mountfield HK – Olomouc 4:5 (kon.)
Liberec – Vítkovice 3:1 (kon.) | Č. Budějovice – Kometa Brno 3:1 (kon.) | Pardubice – Zlín 3:4 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:5 (0:2, 0:1, 4:2)
HC Olomouc
Pátek 23.10.2015, 17:00 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • DHL Extraliga juniorů • 15. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:40
    Na modrou čáru dostal nabito obránce Nicolas Bureš. Jeho střelu nemohl přes několik clonících hráčů Urbisch vidět, přesto si olomoucký brankář připisuje další zákrok.
     
    59:22
    F. Veselý je na lavičce. Šest Lvů se chystá zakousnout do čtyř bránících Kohoutů.
     
    58:17
    Olomoucký Horák se provinil proti pravidlům a domácí tak mají velkou možnost vyrovnat stav zápasu ve dvouminutové přesilovce.
     
    54:40
    Hradec právě vstřelil branku!
    Je to již ohraná písnička. V okamžiku, kdy Mora odskočí soupeři na rozdíl dvou branek, přepnou Lvi na vyšší obrátky a výsledkem je korigující branka. Tentokrát přidal v dnešním zápase již druhý zářez na svou pažbu JAKUB ORSÁG dorážející z mezikruží bekhendem. Asistence: David Gančarčík, Nicolas Bureš.
     
    51:14
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Jakmile se Kohouti rozjedou do pásma, jsou k nezastavení. Slabou střelu Emila Veselého od modré zachytila hostující obrana, která gumu rychle dostala až na najíždějícího MATĚJE PAVLOVSKÉHO, který se tváří v tvář Veselému nemýlil a vrací Moře dvoubrankové vedení. Asistence: Tomáš Ministr, Šimon Beták.
     
    49:59
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši se nevzdávají! Po nepřehledné situaci na brankovišti se dostal ke kotouči ALEŠ KRÁTOŠKA a rychlou ranou zápěstím nedal Urbischovi šanci. Asistence: František Hnik, Radek Pilař.
     
    47:57
    Olomouc právě vstřelila branku!
    První šance Kohoutů v závěrečné periodě znamená branku z MARTINA KONEČNÉHO. Ten ujel domácí obraně a střelou na zadní tyč prostřelil Františka Veselého. Asistence: Jakub Galvas, Jakub Heža.
     
    45:52
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši se dostávají na dostřel! Po krásné přihrávce Davida Chalupy na modrou čáru se vší silou opřel do kotouče ALEŠ SUDA a propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: David Chalupa.
     
    42:27
    Východočechům se nabízí další možnost ke snížení, neboť na dvě minuty je vyloučen Jeglič.
     
    41:43
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mohutný tlak dokázali Lvi přetavit ve svou první branku. O tu se postaral krásnou střelou bekhendem do růžku brány JAKUB ORSÁG. Bez asistence.
     
    37:41
    Za faul loktem je vyloučen hradecký Tomáš Drašnar. S výrokem sudího není spokojeno jak hradecké obecenstvo, tak i domácí lavička. Sudí však svůj výrok měnit nebude, a tak nás čeká další olomoucká přesilovka.
     
    35:36
    Gančarčík zachytil ve středním pásmu olomouckou rozehru a ujížděl sám na Urbische. Přestože byl zezadu atakován bránícím hráčem, rozhodl se nepadat a zakončit. Proti jeho bekhendové kličce se však Urbisch zaskvěl lapačkou. Zákrok hostujícího brankáře by mohl směle kandidovat do Zlaté helmy.
     
    31:41
    Za sekání je vyloučen olomoucký Klvaňa.
     
    27:20
    Jakub Orság ujel olomoucké obraně a řítil se sám na Urbische. Volil bekhendové zakončení, avšak jeho pokus se nevešel mezi tři tyče.
     
    24:27
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Třebaže Lvům se vstup do druhé třetiny povedl, třetí branku registrujeme opět v hradecké síti. Po střele Jakuba Galvase se k odraženému kotouči dostal JAKUB HEŽA, pro kterého již nebyl problém zasunout gumu za bezmocného Veselého. Asistence: Jakub Galvas.
     
    15:06
    Další obrovská šance hostujícího celku. Fejko pálil zcela osamocený z mezikruží, vyrážečka F. Veselého však znovu zafungovala na jedničku.
     
    14:56
    Brilantním zákrokem vyrážečkou zlikvidoval F. Veselý Jekličovu střelu.
     
    13:41
    Hradečtí jdou do čtyř. Za sekání je vyloučen Hofman.
     
    13:41
    Pokud se Olomoučtí dostanou na dostřel Veselého klece, je to takřka vždy nebezpečné. Tentokrát se hradecký gólman vytáhl postupně proti šancím Spurného, Pavlovského a Metelky.
     
    12:44
    Gólovou šanci Miškáře zlikvidoval Urbisch reflexivním zákrokem lapačkou. Hostující střídačka ocenila brankářův zákrok poklepáním holí do mantinelu.
     
    11:50
    Horák s Markem ujeli do přečíslení dva na jednoho, druhý jmenovaný však svou přihrávkou nedokázal najít najíždějícího spoluhráče.
     
    08:31
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Jen zřídka kdy vídané situace jsme byli nyní svědky ve FORTUNA aréně. Hosté nejprve dvakrát orazítkovali tyč Veselého klece, následnou dorážku skryl lvím skokem F. Veselý, avšak na dorážejícího DOMINIKA MARKA byl již strážce domácí svatyně krátký a Kohouti se tak ujímají dvoubrankového vedení. Bez asistence.
     
    05:22
    Ve velké příležitosti se ocitl Fejko, který se dostal k odraženému kotouči. Jeho bekhendovou střelu skryl František Veselý ve výstroji.
     
    05:13
    Domácí hokejisté vstoupili do utkání velice nedisciplinovaně a Tomáš Drašnar je vyloučen na dvě minuty + osobní desetiminutový trest za zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    03:08
    Lvi nabízí Moravanům další přesilovou hru. Tentokrát se provinil David Gančarčík.
     
    01:40
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Kohouti využívají hned první přesilovou hru v utkání. Po přihrávce Pavlovského se na modré opřel do kotouče Jakub Galvas, jehož tvrdý projektil dokázal za záda Františka Veselého šikovně tečovat ŠIMON BETÁK. Asistence: Jakub Galvas, Matěj Pavlovský.
     
    01:34
    Emil Veselý se držením protihráče provinil proti pravidlům a míří na trestnou lavici.

    Radek Kozel

    Branky a nahrávky: 42. Orság, 46. Suda (Chalupa), 50. Krátoška (Hnik, Pilař), 55. Orság (Gančarčík, Bureš) – 2. Beták (Galvas, Pavlovský), 9. Marek, 25. Heža (Galvas), 48. Konečný (Galvas, Heža), 52. Pavlovský (Ministr, Beták)


    Mountfield HK: F. Veselý (Bechný) – E. Veselý, Lier, Košař, Bureš, Havránek, Suda – Zahradník, Hnik, Miškář, Drašnar, Krátoška, Hofman, Chalupa, Orság, Gančarčík, Pilař "C". Trenér: Aleš Krátoška.
    HC Olomouc: Urbisch (Šoustal) – Nesvadba "C", Spurný, Klvaňa, Galvas, Matelka, Kališ – Heža, Fejko, Beták, Pavlovský, Markl, Horák, Ministr, Marek, Konečný, Jeklič, Müller, Kuba. Trenér: Petr Fiala.

    Rozhodčí: Homola – Novák, Potůček
    bahis siteleri