Žilina – Skalica 0:1 (kon.) | Košice – Martin 2:1 (kon.) | Banská Bystrica – Trenčín 8:0 (kon.)
Piešťany – Zvolen 4:3 (2:1 po s.n.) | Nitra – Poprad 4:3 (kon.)
konec
HC Košice
2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
HK VITAR Martin
sk Pátek 23.10.2015, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vážení športoví priaznivci, vítame vás pri v poradí už 15. kole TIpsport ligy. Po štvrtkovom stretnutí medzi Skalicou a HK Orange 20 sú na programe i zvyšné zápasy, súboj medzi HC Košice a MHC Martin nevynímajúc. Práve zo stretnutia v Košiciach vám vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu neunikne nič podstatné.

    HC Košice sa pomaly dostávajú z krízy, ktorou si v úvode sezóny musel prejsť. Úradujúci majster Slovenska a najúspešnejší hokejový klub spod Tatier sa aktuálne teší stúpajúcej forme a i keď v poslednom súboji naplno nebodoval, ku cti mu nepochybne slúži fakt, že na listine zranených je až šestica kľúčových hráčov Košíc. Len ťažko povedať, s koľkými z nich budú Košice môcť rátať už v dueli s Martinom. Do stretnutia by ale mohol zasiahnuť navrátilec Spilar, ktorý skončil vo fínskom Vaasane a zavítal opäť do metropoly východu. Aj on by svojmu tímu nepochybne rád pomohol dostať sa z nelichotivej 7. priečky čím skôr opäť na vrchol tabuľky.

    Posledné 3 zápasy Košíc v Tipsport lige:
    HC Košice – HK Nitra 3:2
    HC Košice – HLM Zvolen 4:3
    ŠHK 37 Piešťany – HC Košice 2:1 pp a sn

    MHC Martin môže byť, na rozdiel od svojho súpera, s úvodom sezóny nanajvýš spokojný. Málokto by by totiž čakal, že Martinu bude po 15 odohraných zápasoch patriť tretia priečka tabuľky, pričom hostia ju okupujú so ziskom 27 bodov za 7 výhier, 3 výhry po predĺžení, v ostatných prípadoch pritom Martin nebodoval. Aj skóre vraví o tom, že sa tomuto celku darí. MHC sa môže pochváliť priaznivým pomerom 40 strelených k 34 inkasovaným gólom.

    Posledné tri zápasy Martina v Tipsport lige:
    MsHK ŽIlina – MHC Martin 3:6
    HC 05 Banská Bystrica – MHC Martin 4:1
    MHC Martin – HK Nitra 4:3
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    Košičania na predzápasovom rozkorčuľovaní
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Riečický (Halász) – Macejko, Dudáš, Chovan, Deyl, Šedivý, Pavúk – Bartoš (A), Jenčík, Spilar – Boltun, Suja, Bicek (A) – Bartánus (C), Hrnka, Šoltés – Sojčík, Češík, Lapšanský – Bortňák, Mikula.

    MHC Martin: Dzubina – Tabaček, Rusina, Dvořák, Dlouhý, Trávniček, Bačik, To. Varga, Vyskoč – Skladaný, Surovka, Ti. Varga – Pokrivčák, Murček, Kokavec – Ró. Varga, Dírer, Jokeľ – Kabáč, Jurášek, Rzavský

    Rozhodca: Snášel – Bednár, Gavalier.
     
    Hráči oboch celkov sú už nastúpení na ľadovej ploche. Domáci dnes nastúpia v bielo-modrej kombinácii, hostia z Martina si priniesli modrú sadu dresov. Pred úvodným buly si ešte vypočujeme hymnu Slovenskej republiky. Po jej zaznení už začiatku stretnutia nebude nič brániť.
    Hráči počas štátnej hymny
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:20
    Úvodné buly bolo vhodené, zápas sa začal. Ako prví sa k puku dostali domáci, ktorí ho posielali do obranných radov, odkiaľ sa nepochybne pokúsia o rýchle založenie útočnej akcie.
     
    00:25
    Netrvalo dlho a pískalo sa. Martin totiž puk vyhodil z obranného pásma cez všetky čiary, čo znamenalo zakázané uvoľnenie hostí.
     
    00:40
    Hostia puk opätovne vyhodili von z obranného pásma, tentokrát sa na zadnom mantineli pre Riečickom zviedol menší súboj, ten Košice vyhrali, následne ale odišli striedať.
     
    01:10
    Martin sa natlačil do obrannej tretiny svojho súpera, tam si ale s pukom príliš dlho nezahral. Košice hru upokojili a s rozohrávkou radšej počkali.
     
    01:30
    Rýchly prechod stredným i útočným pásmom, domáci sa s pukom ocitli pred Dzubinom, ktorý po jednej zo striel musel vytasiť zákrok svojim betónom. Išlo o druhý strelecký pokus domácich do priestoru troch žrdí.
     
    01:45
    Aj hostia sa teraz pripomenuli, dobrý zákrok Riečického, ktorý všetko videl.
     
    02:02
    Košice dali gól!
    Videli sme pomerne rýchly gól, ktorý posiela Košice do vedenia. ADAM LAPŠANSKÝ teraz ťažil z aktivity svojich spoluhráčov i prihrávky Češíka a poslal puk do siete. Asistencia: Matej Češík.
    Adam LAPŠANSKÝ - 1:0
     
    02:40
    Rýchla snaha Martina o odpoveď sa skončila ešte skôr, ako vôbec začala, Hostia sa usadili v pásme súpera, kde si následne aj vybojovali vhadzovanie, túto situáciu ale hostia nezvládli.
     
    03:30
    Hra teraz mierne stratila na tempe, ako Martin, tak aj Košice sa pokúšajú o prechod prehusteným stredným pásmom, to je ale v týchto chvíľach len veľmi ťažké zvládnuť.
     
    03:55
    A hoci sa to domácim podarilo, pred Dzubinom veľa vody nenamútili. Na vhadzovaní po ľavici gólmana Martina uspeli hostia.
     
    04:15
    Hra sa teraz prelieva zo strany na stranu, i keď majú hokejisti oboch celkov snahu o rýchly hokej, všetko je to na úkor častého prerušenia hry.
     
    04:55
    Domáci sa teraz na istý čas usadili pred Dzubinom, kde roztočili poriadny kolotoč, najskôr vyslali strelu, ktorá bola zblokovaná, následne sa ale k puku vrátili a od mantinelu ho nepríjemne nahadzovali na bránku Martina, ak by ho Spilar trafil, mohlo to byť už 2:0.
     
    05:30
    Ani hosťom snahu uprieť rozhodne nemožno. V ich kombinácii ale chýba viac pokoja a presnosti, dokázali to aj teraz, keď sa dopustili ďalšieho zakázaného uvoľnenia.
     
    05:45
    Pomerne často sa teraz vhadzuje v obrannej tretine Martina, respektíve v jej blízkosti. Domáci sa zameriavajú na obranu, ťažiť budú chcieť z protiútokov.
     
    06:10
    Práve v tejto chvíli sa Martinu naskytla šanca na založenie útočnej akcii, preto sa jej hostia chopili a s pukom okamžite vyštartovali smerom dopredu, pred Riečickýám však následne dlho nekombinovali.
     
    07:10
    Hra je opäť prerušená – a opäť po nedovolenom odpálení Martina cez všetky čiary.
     
    07:20
    Košice mohli vyhrávať o dva góly, prišlo tam k rýchlej prihrávke do priestoru kruhu na vhadzovanie, odkiaľ sa jeden z domácich okamžite oprel do puku, Dzubina skvelým zákrokom podržal svojich spoluhráčov nad vodou.
     
    08:02
    Oba celky odišli prestriedať, hra sa tak na malý moment zastavila za Riečickým, kde s pukom ostal jediný hráč Košíc.
     
    08:40
    Martin po dlhšej dobe v pásme súpera, tam sa pokúsil aj o presnejšie strelecké zakončenie, domáci obrancovia ale v spolupráci s Riečickým celú situáciu kontrolovali.
     
    09:20
    Martin bude hrať presilovú hru.
     
    09:23
    Bicek (KOS) – 2 minúty za podrazenie.
     
    09:40
    Martin sa v úvode presilovej hry usadil v pásme súpera, puk posielaný po mantineli ale Košice dokázali poslať do bezpečnej vzdialenosti.
     
    10:20
    Martin sa s pukom stále nedokáže dostať pred Riečického, brániaca sa štvorica domácich zvláda hru v oslabení na výbornú.
     
    10:25
    A ďalšie odpálenie puku k Dzubinovi.
     
    11:10
    Prakticky až v závere presilovej hry sa Martin nadýchol k akémusi tlaku, z ktorého pramenilo aj viacero dobrých streleckých pokusov, Košice ale neinkasovali.
     
    12:00
    Košice hrali medzičasom v plnom počte, ich hráči sa pred Dzubinom pokúšali niečo vymyslieť, napokon to ale boli práve domáci hokejisti, ktorí sa sami vyhnali von z pásma.
     
    12:12
    Po dobrej aktivite Hrnkovej formácie sa muselo pískať, Košice sa pokúšali o strelenie druhého gólu, puk v sieti napokon neskončil.
     
    12:30
    Martin kombinoval v blízkosti mantinelu pred Rieičickým, tam ale nemal dostatok hráčov na to, aby si puk dokázali pokryť.
     
    12:55
    Aj preto sme sledovali ďalší rýchly protiútok tentokrát v podaní Košíc, ktoré skvele zvládli prechod stredným pásmom, následné strelecké zakončenie Dzubinovi problémy nenarobilo.
     
    13:30
    Hra sa prelieva zo strany na stranu, chýba tomu presnejšie zakončenie.
     
    14:00
    Košičania zabojovali v útočnom pásme a v momente, keď sa už zdalo, že puk získajú do svojej moci, prišla nepresná prihrávka z hokejky Spilara na modrú čiaru, hráči hostí puk zachytili.
     
    14:48
    Zakázané uvoľnenie domácich.
     
    15:03
    Sledujeme "hluchú" pasáž hry, kedy ani jeden z celkov nepredvádza okulahodiacu kombináciu, strelu vidíme skutočne len sporadicky.
     
    15:20
    Martin sa teraz pokúšal o vyrovnanie stavu zápasu, strela ale zapadla priamo do lapačky pripraveného Riečického, ktorý s týmto pukom problémy mať nemohol.
     
    15:58
    Lapšanský teraz inkasoval zaujímavú prihrávku z hokejky Sojčíka, ktorý mu puk naservíroval do priestoru medzikružia, strela Lapšanského s tečom skončila na ochrannej sieti.
     
    16:10
    Aj v tejto chvíli je hra často prerušovaná, Košice by radi v útočnom pásme rozostavili lichobežník, nemajú na to ale čas.
     
    16:40
    Dudáš, ako i prítomní diváci teraz ostali zarazení pri verdikte postranného arbitra, ktorý videl urasteného obrancu Košíc s pukom už v strednom pásme. Jedno je však isté, ani strela po odpískaní gól nepriniesla.
     
    17:30
    Košice v snahe o vytvorenie si akéhosi tlaku pred bránkou súpera nepochodili, Martin sa bez väčších problémov dokázal ubrániť.
     
    17:45
    Aj Martin sa pokúšal o rýchly prechod stredným pásmom až pred Riečického, zdalo sa, že hostia sa budú rútiť do zaujímavej príležitosti, zastavil ich ofsajdový verdikt.
     
    18:10
    Do konca úvodnej časti hry nám ostáva už len 110 sekúnd.
     
    18:27
    Rieičický bol nútený prerušiť, hru, stalo sa tak po zakončení jedného z hráčov hostí a hoci nešlo o vážnejšiu strelu, domáci gólman puk radšej podržal vo svojej lapačke.
     
    19:00
    Minúta do konca prvej tretiny, Košice v snahe o gól do šatne nepochodili.
     
    19:27
    Vylúčenie na strane domácich, 33 sekúnd pred koncom prvej tretiny odchádza na lavicu hanby Bartoš – nedovolené bránenie v hre.
     
    19:55
    Košice puk okamžite poslali von z obrannej tretiny, dohrávalo sa už v strednom pásme.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Máme za sebou prvú tretinu zápasu medzi Košicami a Martinom, ktorá množstvo gólových príležitostí nepriniesla. Košice ale dokázali predsa len skórovať, keď sa ešte v tretej minúte presadil Lapšanský. Do šatní sa tak pôjde za stavu 1:0.

    Pomer striel po prvej tretine: 8:7

    Druhá tretina sa začne približne o 18:18.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:05
    Začala sa druhá tretina, v tej bude Martin ešte dohrávať svoju presilovú hru, Bartošovi ostáva z jeho trestu ešte 1 minúta a 27 sekúnd.
     
    20:07
    Paradoxne, boli to práve Košice, kto sa v strednom pásme zmocnil puku, okamžite s ním vyštartoval smerom k bránke súpera a zabezpečil prerušenie hry.
     
    20:50
    Košičania zvládajú sekundy vo vlastnom oslabení fantasticky, domáci celok sa drží v pásme súpera, odkiaľ mu nedovoľuje presne rozohrať.
     
    21:00
    Až teraz dostane Martin šancu na založenie útočnej akcie.
     
    21:20
    MHC sa v závere presilovej hry usadil v pásme súpera, kde sa pokúsil aj o jednu strela, tá však smerovala len do korčule brániaceho hráča.
     
    21:40
    Medzičasom hral domáci celok v plnom počte, nasledovalo zakázané uvoľnenie Košíc.
     
    22:22
    Košičania sa s pukom presunuli pred Dzubinu, tam zbytočne nešpekulovali a ihneď ho chceli poslať na bránku, trafili len plexisklo.
     
    22:42
    Z nasledujúcej situácie ale vzišla rázom iná situácia, po strele do stredu bránky musel ísť Dzubina do rozkľaku, v ktorom nedovolil puku prejsť bránkovou čiarou.
     
    23:05
    Strieľanú prihrávku k ľavej žrdi Riečický radšej prikryl, v blízkosti jeho svätyne totiž dobiedzali hráči odetí v modrom.
     
    23:30
    Hra sa prelieva zo strany na stranu, puk sa teraz nachádzal pred Dzubinom, ktorý zasahovať nemusel.
     
    24:00
    Obdobná situácia aj na opačnej strane klziska. Ako Košice, tak aj Martin to teraz skúšajú cez kombinácie v útočnom pásme, všetko je to ale bez striel.
     
    24:20
    Košice sa presunú pred Dzubinu, sledovať budeme vhadzovanie po jeho pravici.
     
    24:22
    Košice dali gól!
    Aj z takýchto na prvý pohľad všedných situácií môže padnúť gól. Presvedčil nás o tom PETER BARTOŠ, ktorý napol sieť za Dzubinom. Asistencie: Gabriel Spilar, Richard Jenčík.
    Peter BARTOŠ - 2:0
     
    25:00
    Košice okamžite v snahe strelenia aj tretieho gólu, tentokrát ale pred Dzubinom neuspeli. Po puk sa budú musieť vrátiť do stredného pásma.
     
    25:40
    Martin sa v tejto chvíli dobre bránil a hoci puky len odpaľoval z obrannej tretiny, aj to mu stačilo na to, aby odvrátil prípadné nebezpečenstvo.
     
    25:45
    Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    25:55
    Situácia sa rázom zmenila, keďže Košice sa teraz vo svojej kombinácii trochu uponáhľali a puk poslali cez všetky čiary len nedovoleným spôsobom.
     
    26:20
    Rzavský teraz vyštartoval pri mantineli po voľnom puku s cieľom získať ho do svojej moci, to sa ale hráčovi hostí nepodarilo.
     
    26:40
    Aj napriek tomu sa Martin vrátil k puku, krátko zakombinoval a viackrát vypálil s cieľom trafiť priestor troch žrdí, neboli to vôbec márne pokusy, puk napokon končí na hrudi Riečického.
     
    27:23
    Vylučovať sa bude na strane Košíc, podľa všetkého pôjde o kolektívny trest.
     
    27:23
    Košice – dve minúty za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche. Trest odsedí za celok Gabriel Spilar.
     
    27:40
    Košice po krátkej kombinácii súpera v útočnom, pásme puk poslali cez všetky čiary.
     
    28:10
    Tam sa hráči Martina zdržali dlhšie, ako pôvodne plánovali. Môže za to aktívne napádanie ich súpera, ktorý sa naťahuje za každým pukom.
     
    28:35
    Ale pozor! Hostia sa teraz usadili v pásme súpera, kde zbytočne dlho nekombinovali a radšej pokúšali šťastenu strelou, to oblo pre Košice veľmi nebezpečné.
     
    29:20
    Skladaný si na vzdialenejšej žrdi vypýtal prihrávku od svojho spoluhráča, následne ale "klepol" len po ľade.
     
    30:10
    Gabriel Spilar sa medzičasom vrátil na ľadovú plochu, unavená štvorica domácich hokejistov môže prestriedať.
     
    30:12
    Dírer – Martin – 2 minúty za seknutie.
     
    30:12
    Pavúk – Košice – 2 minúty za seknutie.
     
    30:40
    Vylúčenie na oboch stranách znamená, že v hre pokračujeme za rovnovážneho stavu – avšak oba celky majú teraz k dispozícii štyroch korčuliarov.
     
    31:10
    Spilar sa teraz pohral s dvojicou obrancov Martina, následne skúšal prihrávkou na modrú čiaru nájsť Dudáša, ten sa síce po puku poriadne natiahol, napokon ho ale nezachytil.
     
    31:50
    Na opačnej strane klziska kombinácia Martina gól nepriniesla. Videli sme síce dobré strelecké zakončenie, to ale Riečického nerozhádzalo.
     
    32:20
    Skladaný teraz v útočnom pásme dobre vložil hokejku do prihrávky, puk sa ale odrazil len k mantinelu, kde stáli domáci hokejisti.
     
    32:30
    Trávniček – Martin – dve minúty za seknutie.
     
    33:00
    Martin sa dokázal okamžite vyslobodiť, puk preletel stredným pásmom až za bránku Riečického, kde sa poň domáci rýchlo vrátia.
     
    33:30
    Následná kombinácia pred Dzubinom priniesla strelu príklepom od modrej čiary v podaní Dudáša, ktorý teraz zostrelil z nôh jedného z brániacich hostí.
     
    34:00
    Košice sa držia v útočnom pásme, tam ale na svojho súpera nedokázali vymyslieť zatiaľ nič.
     
    34:40
    V momente, kedy sa už vylúčený Trávniček vrátil na ľadovú plochu, sme sledovali nepresnosť na strane domácich, ktorá Košice vyhnala von z útočnej tretiny.
     
    34:48
    Na ľadovej ploche teraz ostáva ležať jeden z domácich hokejistov, s ktorým to nevyzerá vôbec dobre.
     
    34:48
    Našťastie sa to zaobišlo bez zranenia. Martin sa ale bude brániť vo štvorici.
     
    34:48
    Bačik – Martin – dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    35:10
    V Steel aréne to teraz pri jednej zo šancí Košíc len tak zhučalo, puk napokon za bránkovou čiarou neskončil.
     
    35:30
    Košičania majú v tejto presilovej hre dobre našliapnuté za gólom, jeden z domácich korčuliarov teraz osamotený v medzikruží Dzubinu neprekonal. Po skvelej Bartošovej prihrávke spoza bránky mieril Šoltés iba do tela martinského gólmana.
     
    35:45
    Martin sa oslobodzuje, puk letí cez všetky čiary.
     
    36:40
    Košice sa usadili pred Dzubinom, ktorému puk niekoľko razy vypadol späť do hry, ani množstvo striel gól do jeho siete neprinieslo.
     
    37:10
    Martin sa bude naďalej brániť, teraz už ale s päticou korčuliarov.
     
    37:30
    Hostia to napokon zvládli k svojej spokojnosti, puk poslali do bezpečnej zóny a odišli striedať.
     
    37:42
    Riečický bol teraz hráčom hostí zatlačený do vlastnej "klietky", pískalo sa postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    38:00
    Košičania zakombinovali pred Dzubinom, ktorého následne pri ľavej žrdi donútili k dobrému zákroku. Domáci budú mať výhodu vhadzovania v útočnom pásme.
     
    38:30
    Prostredná časť hry sa pomaly blíži k svojmu záveru, s pukom na hokejkách Martin, ktorý sa teraz z vlastného pásma neponáhľa.
     
    38:45
    A jeho hráčom sa to mohlo vypomstiť, keďže Košice sa ocitli v ďalšej dobrej príležitosti na skórovanie, tentokrát ich hráči ruky nad hlavu nezodvihli.
     
    39:20
    Bežia posledné sekundy druhej tretiny, hrá sa v strednom pásme, odkiaľ sa ešte nepochybne oba celky pokúsia dostať pred bránku súpera.
     
    39:55
    Podarilo sa to napokon Košiciam, tie ale pred Dzubinom nič podstatné vymyslieť neodkázali.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa nám aj prostredná časť zápasu medzi Košicami a Martinom. Po 40 minútach hry je stav 2:0, keďže po góle Lapšanského z prvej tretiny sa podarilo presadiť aj Bartošovi. Uvidíme, či sa Martinu ešte v tretej tretine podarí s výsledkom niečo urobiť.

    Pomer striel po druhej tretine: 17:13

    Tretia tretina sa začne približne o 19:08.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:10
    Úvodné buly tretej tretiny bolo vhodené. Puk smeroval po tom, čo ho Košice získali do svojej moci, až na Riečického, ktorý ho musel zraziť za svoju bránku.
     
    41:03
    Úvodná minúta tretej časti hry nepriniesla nič zaujímavé, snáď len prechod hostí stredným pásmom a následné nahodenie puku na bránu súpera.
     
    41:40
    Hoci sa to v streleckej aktivite neprejavuje, Martin je v tejto chvíli aktívnejším tímom a častejšie je pri puku.
     
    42:20
    Veľmi zaujímavá situácia, strelu od modrej čiare ešte Češík v bezprostrednej blízkosti Dzubinu "sklepával" na ľad, gólman Martina neinkasoval.
     
    42:20
    Trávniček – Martin – dve minúty za hákovanie.
     
    43:00
    Košičania sa so svojou kombináciou v útočnom pásme pokúsia na súpera niečo vymyslieť.
     
    43:20
    Napokon z toho bolo len viacero súbojov pozdĺž mantinelu a zblokovaná strela od modrej čiary, puk poletí k Riečickému.
     
    43:50
    Martin dal gól!
    Zápas bude ešte poriadne dramatický. Martinu sa totiž podarilo znížiť na rozdiel jedného presného zásahu, keď sa v oslabení presadil TIBOR VARGA. Asistencie: Martin Bačik, Tomáš Rusina.
    Tibor VARGA - 2:1
     
    44:30
    Sily na ľadovej ploche sa medzičasom vyrovnali, uvidíme, ktorému celku bude hra 5 proti piatim vyhovovať viac.
     
    45:10
    Martin sa usadil v obrannej tretine Košíc, kde si pozdĺž mantinelu dlhšie posúval puk so snahou odstať ho až pred bránu, to sa jeho hráčom nepodarilo.
     
    45:30
    Po ofsajde hostí nasledovalo vhadzovanie v strednom pásme.
     
    46:00
    Košičania sa prezentovali sympatickou snahou o skórovanie, najskôr sme videli strelu od modrej čiary po ľade, následne aj pokus o natlačenie sa s pukom do priestoru medzikružia.
     
    47:01
    Dvojica Bartoš – Jenčík sa teraz ocitla v zaujímavej príležitosti, gól síce nepadol, no Košice budú hrať presilovú hru.
     
    47:12
    Dvořák – Martin – dve minúty za podrazenie.
     
    47:25
    Paradoxne, je to Martin, ktorý s pukom kombinuje v pásme súpera. Košičania sa čím skôr pokúsia puk vrátiť pred Dzubinu.
     
    48:06
    Po chvíli sa tak aj udialo, domáci sa ale k strele napokon nedostali. Košičania bojovali v útočnom pásme o každý centimeter ľadu, zastavila ich nepresná prihrávka Spilara.
     
    48:20
    Hralo sa v strednom pásme, tam zbieral Martin cenné sekundy.
     
    48:55
    Tak toto bola akcia ako z veľkej knihy hokeja! Košice si medzi sebou puk niekoľkokrát poslali na jediný dotyk, na konci akcie bol Bartánus, ktorý strieľal do protipohybu Dzubinu, puk zapadol do lapačky gólmana hostí.
     
    49:20
    Prerušenie hry, vhadzovať sa bude po pravici Dominika Riečického. Martin hrá medzičasom už s piatimi korčuliarmi.
     
    49:40
    Jenčík teraz prenechal na modrej čiare puk voľnému Macejkovi, ktorý zbytočne nepremýšľal a okamžite vypálil, puk zapadol do výstroje Dzubinu.
     
    50:00
    Pavúk sa na hranici útočnej tretiny ponáhľal za pukom smerujúcim do stredného pásma, mladík v službe Košíc ho už ale nestihol.
     
    50:48
    Do konca riadnej hracej doby nám ostáva len necelých 10 minút, stretnutie stále nie je rozhodnuté, keďže Martin má dostatok času na vyrovnanie.
     
    51:20
    Jenčik v snahe dementovať moje slová, spoza obrancu ale puk poslať na Dzubinu nedokázal, hrací predmet tak skončil len na tele brániaceho hokejistu Martina.
     
    51:40
    Bicek sa rútil do šance, tiesnený z ľavej strany mal stále dostatok času na to, aby si svoju strelu premyslel, domáci útočník napokon zvolil zakončenie príklepom, ktoré Dzubina zrazil späť do hry.
     
    52:15
    Martin pod miernym tlakom svojho súpera, Vhadzovať sa bude po pravici Dzubinu.
     
    52:50
    Oba celky odišli prestriedať, čo nám mierne zbrzdilo tempo hry. Pri puku ostanú Košice, ktoré sa stratené sekundy budú snažiť nahradiť rýchlou kombináciou.
     
    53:23
    Domáci o puk v útočnej prišli.
     
    53:30
    Nie však na dlhší čas. Prakticky okamžite sa k nemu vrátili, konkrétne to bol Bartoš, ktorý tiesnený z oboch strán nechal vyniknúť Dzubinu.
     
    53:30
    Na ľade teraz ostal ležať Trávniček, ktorý s pomocou spoluhráčov odkorčuľoval na striedačku, Veríme, že to nebude nič vážne.
     
    53:58
    Hra na ľadovej ploche mohla pokračovať, sledovali sme útočné snaženie Martina na ktoré reagoval Riečický pohotovým zákrokom.
     
    54:20
    Aj Košice sa pokúšali o kombináciu v blízkosti bránky svojho súpera, všetko to ale bolo s nepresnosťami.
     
    55:00
    Aj napriek tomu môžeme vravieť o vydarenom striedaní domáceho celku, keďže jeho hráči aktívnym napádaním nedovolili poslať súperovi puk von z obrannej tretiny.
     
    55:16
    Do konca riadnej hracej doby ostáva o niečo menej ako 5 minút. Martin postupne bude musieť odvárať svoju hru a ak chce dnes bodovať, do útočnej tretiny sa bude musieť tlačiť s viacerými hráčmi.
     
    56:00
    Hostia sa ale budú musieť mať pri podobných situáciach na pozore, puk teraz len tesne minul priestor troch žrdí.
     
    56:06
    Ďalšie zakončenie Košíc, to oblo tentokrát zblokované až na ochrannú sieť za Dzubinom, Martin bude musieť prečkať vhadzovanie vo vlastnej tretine.
     
    57:00
    Hostia napokon ustáli celú situáciu k svojej spokojnosti, z následného pokusu o protiútok ale nebolo nič, keďže Martin o puk pred modrou čiarou prišiel.
     
    57:40
    Trojica Pavúk – Jenčík – Bartoš teraz dobre zabojovala o puk v útočnom pásme a hoci ani jeden z menovaných presne zakončiť nedokázal, nazbierali cenné sekundy.
     
    58:12
    Ďalšia zaujímavá situácia pred Dzubinom, Košice sa tam teraz ocitli vo veľkej šanci na skórovanie, puk bránkovú čiaru nepreťal.
     
    58:48
    Dzubina smeruje na striedačku, Martin hrá so šesticou korčuliarov!
     
    58:48
    Oddychový čas hostí.
     
    58:48
    Oddychový čas Martina postranní rozhodcovia využili na skontrolovanie opustenej bránky Dzubinu, ktorý pravdepodobne ostane na striedačke.
     
    59:05
    A je to tak. Začala sa posledná minúta riadnej hracej doby, puk je v strednom pásme, na ľadovej ploche vidíme šesticu hráčov hostí.
     
    59:30
    Bicek sa teraz snažil preštrikovať trojicou súperových korčuliarov a v momente,kedy sa zdalo, že sa mu to už podarí, sa nešťastne pošmykol a o puk prišiel.
     
    59:55
    Martin je síce v pásme súpera, už tam ale nič podstatné nevymyslí.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie medzi HC Košice a MHC Martin, domáci celok už prekvapenie nedopustil a svojho súpera zdolal pomerom 2:1. To teda znamená, že domáci si do tabuľky pripíšu tri body, zatiaľ čo Martin odíde z východu Slovenska naprázdno.

    Pomer striel v dnešnom stretnutí: 32:22

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčime a prajeme vám ešte krásny zvyšok večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:43:48)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 3. Lapšanský (Češík), 25. Bartoš (Spilar, Jenčík) – 44. Varga (Bačik, Rusina)


    HC Košice: Riečický (Halász) – Macejko, Dudáš, Chovan, Deyl, Šedivý, Pavúk – Bartoš (A), Jenčík, Spilar – Boltun, Suja, Bicek (A) – Bartánus (C), Hrnka, Šoltés – Sojčík, Češík, Lapšanský – Bortňák, Mikula.
    HK VITAR Martin: Dzubina – Tabaček, Rusina, Dvořák, Dlouhý, Trávniček, Bačik, To. Varga, Vyskoč – Skladaný, Surovka, Ti. Varga – Pokrivčák, Murček, Kokavec – Ró. Varga, Dírer, Jokeľ – Kabáč, Jurášek, Rzavský

    Rozhodčí: Snášel – Bednár, Gavalier
    bahis siteleri