Ottawa – Detroit 3:5 (kon.) | Tampa – Boston 1:3 (kon.) | Florida – Washington 1:2 (po pr.)
Columbus – Winnipeg 2:3 (kon.) | Toronto – Pittsburgh 0:4 (kon.) | St. Louis – Minnesota 3:2 (po pr.)
Edmonton – Calgary 4:5 (kon.) | Colorado – San Jose 3:4 (kon.) | Carolina – Tampa 3:4 (kon.)
konec
Ottawa Senators
3:5 (0:1, 1:2, 2:2)
Detroit Red Wings
Neděle 01.11.2015, 00:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:56
    Mezi kruhy se ke střele dostal Shane Prince a z dorážky měl gól na holi Mark Stone, jenže Petr Mrázek byl roztažený na brankovišti a díky dobré práci DeKeysera dokázal přikrýt puk!
     
    59:19
    Domácí tým zkusí ještě hru bez brankáře, Craig Anderson je na střídačce a Sens si berou timeout!
    Bobby RYAN - 3:5
     
    58:51
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí se ještě dočkali další branky a snižují na rozdíl dvou gólů! Shane Prince vjel po dobré práci Zibanejada do útočného pásma a zajel si skoro za branku. Odtud posléze předal puk před ní, kde čekal BOBBY RYAN, který překonal Mrázka! Asistence: Shane Prince a Mika Zibanejad.
     
    56:35
    Jonathan Ericsson (DET) obdržel dvě minuty za hrubost a také trest do konce utkání. Chris Neil (OTT) dostal rovněž dvě minuty, k tomu ale i trest ve hře!
    Mark STONE - 2:5
     
    55:51
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Velmi špatná rozehrávka znamená zbytečnou branku v síti Petra Mrázka! Jakub Kindl udělal chybu a při rozehrávce trefil jen MARKA STONEA, který prostřelil českého brankáře v kleci Detroitu! Bez asistence.
     
    51:48
    Mika Zibanejad dobře napadl obránce Detroitu a do šance se poté před brankou hned dvakrát dostal obránce Patrick Wiercioch, v obou případech ovšem dobře zasáhl Petr Mrázek!
     
    49:54
    Potrestáni jsou Alex Chiasson (OTT) a Jonathan Ericsson (DET), kteří to celé, dá se říci, započali.
    Danny DEKEYSER - 1:5
     
    45:35
    Detroit právě vstřelil branku!
    A znovu se Sens zapomněli v útoku! Nyquist do útočného pásma vnikl po pravém křídle, kde zadovkou v tandemu přenechal puk DANNYMU DEKEYSEROVI, který otevřel svůj střelecký účet v této sezoně! Asistence: Gustav Nyquist a Riley Sheahan.
     
    45:03
    Gustav Nyquist a Riley Sheahan se dostali do přečíslení dva na jednoho. Prvně jmenovaný to vzal celé na sebe, ale Anderson vyrazil puk! Obrana Ottawy ovšem znovu propadla.
     
    42:01
    A s domácím týmem mohlo být ještě hůře, Tomáš Tatar obral ottawské hráče o kotouč a zakončoval tváří v tvář Andersonovi, který ho ale vychytal!
    Dylan LARKIN - 1:4
     
    40:39
    Detroit právě vstřelil branku!
    Fantastický úvod třetí periody v podání Red Wings! Nejprve se v přečíslení dva na jednoho nedokázali prosadit Abdelkader s Larkinem. Posléze se ale mladý forvard DYLAN LARKIN ujal kotouče ve středním pásmu, projel do toho útočného a po objetí branky vsítil svůj třetí gól v sezoně! A byl opravdu podařený. Asistence: Niklas Kronwall a Luke Glendening.
    Jonathan ERICSSON - 1:3
     
    38:05
    Detroit právě vstřelil branku!
    Takhle se střílí po vhazování! Lekci z této situace nyní udělil JONATHAN ERICSSON, který po vyhrané buly od Helma obdržel přihrávku DeKeysera a nekompromisní dělovkou vstřelil svou první branku v této sezoně! Asistence: Danny DeKeyser a Darren Helm.
     
    37:27
    Obrovská šance Rudých Křídel! Obránce Brendan Smith se dostal do samostatného úniku, ale kličkou do forhendu se neprosadil! Ležící brankář Craig Anderson měl velké štěstí, že detroitský zadák nezasunul kotouč do brány. Ten tomu teď na lavičce nemůže uvěřit.
    Kyle TURRIS - 1:2
     
    33:36
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Dnes tu máme noc milníků! Erik Karlsson vystřelil od modré čáry a puk se před brankou odrazil od bránícího Ericssona přímo na hokejku KYLEA TURRISE, který zaznamenal svou 100. branku v NHL. Senátoři tak snižují na rozdíl jednoho gólu. Asistence: Erik Karlsson a Mark Stone.
     
    31:08
    Ferraro zatím míří do šatny a Mark Stone (OTT) za to inkasuje trest, jelikož zasáhl protihráče do hlavy. V tuto chvíli doznal svého jména a byl prostě tvrdý jako kámen... Dvě minuty za zásah do oblasti hlavy a krku, i když se dost možná dalo vyloučit do konce utkání.
    Gustav NYQUIST - 0:2
     
    25:29
    Detroit právě vstřelil branku!
    Rudá Křídla využila i svou druhou přesilovou hru v utkání a už vedou 2:0! Henrik Zetterberg krásnou střílenou přihrávkou ke skórování vybídl GUSTAVA NYQUISTA, který jen vložil hokejku do dráhy puku a překonal tak Andersona. Pro Zetterberga je to další milník – 800. bod v NHL! Asistence: Henrik Zetterberg a Tomáš Tatar.
     
    24:53
    Chris Neil (OTT) se srazil s Petrem Mrázkem, přestože se brankáři mohl jasně vyhnout. Po zásluze je tak potrestán dvouminutovým trestem.
     
    22:22
    Přesilová hra pro Ottawu. Gustav Nyquist (DET) zasáhl Wierciocha holí do obličeje a posedí si dvě minuty na lavici hanby.
     
    18:44
    Velmi dobrá kombinace Senátorů! Rozjel jí Karlsson a mezi kruhy poté zakončoval volný Mark Stone, naštěstí pro Red Wings ale zamířil v této dobré šanci nad branku!
     
    14:10
    A máme tu další trest. Nyní na trestnou míří Brendan Smith (DET) za hru vysokou holí.
    Tomáš TATAR - 0:1
     
    12:55
    Detroit právě vstřelil branku!
    Přesilová hra je využita a máme tu první branku! TOMÁŠ TATAR využil toho, že Abdelkader výborně clonil Andersonovi ve výhledu a krásnou střelou zápěstím otevřel skóre zápasu! Kapitán Red Wings Henrik Zetterberg navíc zaznamenal 500. asistenci v NHL! Asistence: Niklas Kronwall a Henrik Zetterberg.
     
    11:10
    Nyquist se před brankou snažil dostat do šance, během toho ho ale seknul Cody Ceci (OTT), který tak nabízí první přesilovou hru Rudým Křídlům.
     
    05:03
    A čeká nás první přesilová hra. Za nedovolené bránění je vyloučen Niklas Kronwall (DET).
     
    00:42
    Parádní akce mladíka Dylana Larkina, jenž se velmi dobře uvolnil přes Erika Karlssona do zakončení! Posléze ale nezamířil dle svých ideálních představ.

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 34. Turris (Karlsson, Stone), 56. Stone, 59. Ryan (Prince, Zibanejad) – 13. Tatar (Kronwall, Zetterberg), 26. Nyquist (Zetterberg, Tatar), 39. Ericsson (DeKeyser, Helm), 41. Larkin (Kronwall, Glendening), 46. DeKeyser (Nyquist, Sheahan)


    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Methot, Karlsson "C", Wiercioch, Ceci, Cowen, Borowiecki – Prince, Turris "A", Stone – Puempel, Zibanejad, Ryan – Michálek, Pageau, Chiasson – McCormick, Z. Smith, Neil "A"
    Detroit Red Wings: Mrázek (Howard) – Ericsson, Kronwall "A", DeKeyser, B. Smith, Kindl, Marčenko – Abdelkader, Zetterberg "C", Larkin – Tatar, Sheahan, Nyquist – Andersson, Helm, Pulkkinen – Miller, Glendening, Ferraro

    Rozhodčí: Joannette, Kozari – Alphonso, Sericolo

    Diváci: 16 964
    bahis siteleri