Barcelona – BATE 3:0 (kon.) | AS Řím – Leverkusen 3:2 (kon.) | Bayern – Arsenal 5:1 (kon.)
Olympiakos – Dinamo Záhřeb 2:1 (kon.) | Maccabi Tel Aviv – Porto 1:3 (kon.) | Chelsea – Dynamo Kyjev 2:1 (kon.)
Lyon – Zenit 0:2 (kon.) | Gent – Valencia 1:0 (kon.)
konec
Maccabi Tel Aviv
1:3 (0:1)
FC Porto
Středa 04.11.2015, 20:45 • Sammy Ofer Stadium • Liga mistrů • Skupina G
Předzápasové kurzy
     
    89
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází André André, přichází Giannelli Imbula Wanga.
     
    88
    Ben Haim II fauloval a byl potrestán žlutou kartou.
    85. Layún a jeho zajímavý volný přímý kop.
     
    85
    Faulovaný byl André André, a tak dostalo Porto výhodu standardní situace. Volný přímý kop si vzal na starost Layún, jenž ze své kopačky točil míč ke vzdálenější tyči, ale tento pokus gólem neskončil. Chyběl opravdu kousíček.
     
    82
    Střídání v týmu Maccabi Tel-Aviv FC: ze hřiště odchází Don Peretz, přichází Nosa Igiebor.
     
    80
    Aboubakar ve druhém poločase moc vidět není. Upozornil na sebe až teď v 80. minutě, kdy orazítkoval brankovou konstrukci!
     
    76
    Tello dnes předvedl výborný výkon, nejprve gól vstřelil a pak i přihrál na třetí branku Porta a právě opouští hrací plochu. Na hřiště místo něj přichází Varela.
    75. Eran ZAHAVI - 1:3
     
    75
    Maccabi Tel-Aviv právě vstřelil branku!
    Míč na penaltovou značku si položil ERAN ZAHAVI, jenž se nemýlil a pokutový kop bezpečně proměnil. Casillas směr střely sice vystihl, ale inkasovanému gólu nezabránil.
     
    74
    Maxi Pereira fauloval ve vápně svého protihráče a rozhodčí okamžitě nařídil pokutový kop.
    72. Miguel LAYÚN - 0:3
     
    72
    Porto právě vstřelilo branku!
    Parádní práci s míčem teď předvedl Tello, který vyškolik několik protihráčů a poté se prezentoval přesnou přihrávkou do těch míst, kde se nacházel šikovný MIGUEL LAYÚN, jenž si ve vápně přichystal míč na pravačku a poté ze své kopačky vyslal nádhernou technickou ránu, proti které se Rajković natahoval marně.
     
    62
    Na hrací plochu přichází Herrera, místo na trávníku mu přenechává Evandro.
    55. Casillas a jeho velká hrubka!
     
    55
    Casillas teď příšerně rozehrál a poslal domácí borce do šance. Zahavi od svého spoluhráče obdržel přesnou kolmici a poté vystřelil, ale brankář Casillas stihl střelu ještě zblokovat na rohový kop. Tady měli hosté obrovské štěstí, že tato situace neskončila gólem.
    50. André ANDRÉ - 0:2
     
    50
    Porto právě vstřelilo branku!
    Maximiliano Pereira si posunul míč mezi dva protihráče a poté ze své kopačky vyslal parádní centr před bránu, kde se na hranici malého vápna opřel hlavou do míče ANDRÉ ANDRÉ a přesnou trefou nedal Rajkovićovi šanci.
     
    48
    Hned na začátku druhého poločasu se do šance dostalo Porto, konkrétně to byl hráč Evandro, který prověřil Rajkoviće, ale gólman Tel-Avivu opět uspěl. Rajković vytěsnil střelu na roh.
     
    46
    Domácí tým udělal do druhého poločasu hned dvě změny v sestavě: do druhé půle utkání už nenastoupil Vermouth a Ben Harush, místo nich přišel Mitrović a Ben Basat.
     
    42
    Ben Harush byl za faul na Evandra potrestán žlutou kartou.
     
    34
    Aktivní Aboubakar mohl navýšit vedení Porta, ale v obrovské šanci rozechvěl pouze brankovou konstrukci! Aboubakar se dostal k centrovanému míči a okamžitě zakončil, avšak jen do tyčky.
    19. Cristian TELLO - 0:1
     
    19
    Porto právě vstřelilo branku!
    CRISTIAN TELLO obdržel přesnou přihrávku do velkého vápna, kde měl hodně prostoru a z dobré pozice se nemýlil. TELLO to neměl úplně jednoduché, protože gólman Rajković se nebál a proti svému protihráči okamžitě vystoupil. Nicméně TELLO to provedl chytře, když do míče jen tak lehce píchl špičkou kopačky a dostal ho až do odkryté brány. Na gól přihrával André André, který si také zaslouží pochvalu.
     
    15
    Zákrok si připsal také zkušený Casillas, na kterého Porto hodně spoléhá. V šanci se totiž ocitl Ben Haim, ale španělský brankář si poradil na jedničku.
    11. V těžké chvíli svůj tým Rajković opět podržel.
     
    11
    Míč k rohovému praporku si položil opět Neves, jehož centr obrana sice zlikvidovala a odkopla míč do bezpečí, ale pak se k balonu dostal Layún, který pálil z dálky k tyči, avšak Rajković vytasil další parádní zákrok. K odraženému balonu se dostal ještě Aboubakar, ale z blízké vzdálenosti bránu přestřelil.
    10. Výtečný Rajković.
     
    10
    Rajković si připsal parádní zákrok a v těžké situaci svůj tým dobře podržel. Střelou z 25 metrů se prezentoval Aboubakar, jenž ze své kopačky vyslal parádní ránu, ale Rajković ji vyrazil na rohový kop.
    10. Martins Indi v ofsajdu.
     
    10
    V dobré pozici se ocitl Martins Indi, který měl před sebou jen gólmana Rajkoviće, který však v těžkém testu obstál na výbornou. Všechno vzrušení bylo ale zbytečné, protože Indi se zapomněl v ofsajdu.
     
    2
    K vidění byla první šance zápasu, kterou si vytvořili domácí borci. Zahavi vyhrál souboj s protihráčem, udržel míč a poté do velkého vápna adresoval parádní přihrávku. Před brankou se ocitl Ben Haim II, jenž si ukázkově zpracoval míč a poté z otočky vystřelil. Nicméně tento pokus trefil pouze boční síť. Připravený Casillas vše raději jistil.

    Lucie Rapantová

    Branky: 75. Zahavi (pen.) – 19. Tello (André), 50. André (Pereira), 72. Layún (Tello)

    Karty:   42. Ben Harush (MTA), 88. Ben Haim II (MTA) – 74. Pereira (PRT)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 4:6. Rohy: 4:10. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 13:11.
    Maccabi Tel Aviv: Rajković – Tibi, C. García, Ben Haim, Ben Harush (46. Ben Basat) – Vermouth (46. Mitrović), Alberman, Peretz (82. Igiebor) – Ben Haim II, Zahavi (C), Avraham Rikan.
    Náhradníci: Lifshitz – Shpungin, Miha, Azulay, Mitrović, Igiebor, Ben Basat.

    FC Porto: Casillas – Pereira, Martins Indi, Marcano, Layún – D. Pereira, Goebel Evandro (62. H Herrera), Neves (C) – Tello (76. Varela), Aboubakar, André (89. Imbula Wanga).
    Náhradníci: Helton – H Herrera, Imbula Wanga, Varela, Corona, Bueno, Silva.

    Rozhodčí: Sidiropoulo – Efthimiadis, Kostaras
    bahis siteleri