Cádiz – Real Madrid 1:3 (kon.) | Linense – Ath. Bilbao 0:2 (kon.) | Huesca – Villarreal 3:2 (kon.)
Mirandés – Malaga 2:1 (kon.) | Ponferradina – Eibar 3:0 (kon.) | Levante – Espanyol 1:1 (kon.)
Las Palmas – Real Sociedad 2:1 (kon.)
konec
SD Ponferradina
3:0 (2:0)
SD Eibar
Čtvrtek 03.12.2015, 21:00 • Estadio El Toralín, Ponferradina (kapacita: 8.800) • Španělský pohár • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše, ale již za pár hodin se na Vás budu těšit při nočním on-line přenosu ze zápasu hokejové NHL mezi Ottawou a Chicagem. Napočtenou! (22:54:58)
     
    Utkání je tedy u konce a hostující Eibar si do odvety poveze hodně složitou pozici. Po prvním poločase, který skončil 2:0, totiž domácí hráči v 53. minutě zásluhou Dmytra Chomčenovského přidali třetí branku a stanovili tak konečné skóre zápasu. Nutno říci, že Eibar, jenž byl v tomto dvojutkání favorizován, si nedokázal vypracovat nějakou vyloženou gólovku a na domácí půdě bude muset hodně zabrat.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Poslední minutu nastavení domácí zvládají ve velkém stylu a kombinuj na útočné polovině hřiště. Na hranici šestnáctky se jeden z hráčů Ponferradiny chystal k zakončení, avšak to mu bylo na poslední chvíli zhaceno.
     
    90+3
    Ani po standardní situaci se hostům nepodařilo ohrozit Moldovana v bráně Ponferradiny, míč se dostal znovu k Iruretovi a ten svůj dlouhý nákop poslal až k nohám domácího brankáře.
     
    90+2
    Po nepřesnosti v kombinaci Ponferradiny se k míči sice dostanou hosté, ale ti musí začít až od vlastního brankáře. Teď už to opravdu vypadá na těžkou prohru Eibaru.
     
    90+1
    První nastavenou minutu načal Hajrović velmi nepřesným skákavým centrem z levé strany. Dinu Moldovan nebude s odkopem od brány příliš spěchat.
     
    90
    Pablo Infante se za obranou Eibaru pomalu nadechoval k obrovské šanci, ale nakonec mu míč utekl až za postranní čáru.
     
    89
    Registrujeme střelecký pokus na obou stranách. Rána domácího borce letěla zhruba tři metry mimo bránu, Capa si z protiútoku počínal naprosto stejně.
     
    87
    Výborně si nyní počínal Caiado. Domácí hráč v souboji získal míč na úkor soupeře a poté našetřil několik velmi cenných vteřin pobytem u rohového praporku u brány Irurety.
     
    85
    Jeden z pronikajících hráčů hostujícího celku sice v pokutovém území skončil na trávníku, ale hlavní rozhodčí penaltu nepíská. Nutno však říci, že se jednalo minimálně o hodně sporný moment.
     
    85
    Velmi nepřesná kombinace Eibaru skončila u Camilleho. Ten sice na chvíli uklidnil hru, ale poté si jeho spoluhráči nerozuměli a o míč přišli.
     
    84
    Luna se bije míčem do hlavy, neboť se provinil faulem a pro tuto chvíli zastavil ofenzivní choutky hostujícího celku.
     
    83
    Hosté už jsou hodně nervózní a po každém faulu domácích se snaží rychle rozehrát. Momentálně se sice Eibar dostal až k centru do pokutového území, avšak míč přeletěl hlavy všech hráčů a skončil v zámezí.
     
    82
    Antonio Luna zasáhl v souboji Barreru kopačkou do tváře a je mu pochopitelně pískán faul. Druhá žlutá karta z toho však pro Lunu není.
     
    80
    Utkání se nám přehouplo do poslední desetiminutovky řádné hrací doby. Eibar ustál solidně zahranou standardní situaci domácích a nyní se sám snaží usadit na útočné polovině.
     
    78
    V 78. minutě mají dostřídáno i domácí. Jako poslední je dnes střídán William Jebor, jenž vstřelil důležitou druhou branku zápasu a teď na jeho místo přichází Álvaro Antón.
     
    77
    Díky rychlému útoku se Eibar konečně dočkal k nebezpečné střele, ale krásné zakončení tentokrát trefilo pouze bránícího hráče Ponferradiny!
     
    77
    Hostům se už hodně rychle krátí čas a každý útok končí stále na stoprocentně pozorné obraně domácího týmu. Výsledek 3:0 by byl do odvety prakticky neřešitelný.
     
    75
    Na konci pětasedmdesáté minuty rozehrával přímý volný kop Simone Verdi, který míč trefil velmi dobře a donutil Moldovana k důležitému zákroku!
     
    74
    Po konfliktu mezi hostujícími hráči a Davidem Caiadem (PNF) vidí žlutou kartu právě zmíněný hráč Ponferradiny a také gólman Xabi Irureta (EIB).
     
    73
    Domácí tým mohl jít do odvety s ještě luxusnějším náskokem! Skvělý centr zasáhl v pokutovém území hlavou střídající Pablo Infante, nicméně jeho pokus letěl těsně vedle vzdálenější tyče Iruretovy brány.
     
    72
    Eibar tentokrát zvolil jiný způsob útoku než rozvážnou kombinaci, ale i tentokrát skončil míč pouze u kopaček domácího brankáře, který jej záhy rozehrál na své spoluhráče.
     
    70
    Melero se ocitl na trávníku a to je signál pro poslední změnu v sestavě Eibaru. Hřiště opouští Keko Gontán a místo něj na plac vbíhá Lillo Castellano.
     
    69
    Eibar opět kombinuje na polovině domácího týmu. Zatím jsou přihrávky vedeny blíže k půlící čáře než k bráně Moldovana.
     
    68
    Domácí hráči sice i přes nevůli hostujícího beka vybojovali rohový kop, nicméně po něm se míč dostal rychle poměrně daleko od Iruretovy brány.
     
    66
    Druhé střídání využívá také domácí celek. Místo velmi aktivního Dmytra Chomčenovského zaujme Acorán Barrera. Ukrajinský hráč si od diváků vysloužil potlesk, neboť odvedl skvělou práci.
     
    65
    Rychlý útok Chomčenovského po levé straně zastavil přesným obranným zákrokem Borja Ekiza. Domácí budou aspoň vhazovat.
     
    64
    Po nepřesném zakončení Eibaru se právě hosté rozhodli podruhé vystřídat. Nedávno potrestaného Ivána Ramise na hřišti nahrazuje Alexander Pantić.
     
    63
    Z levé strany se do pokutového území dral jeden z hráčů Eibaru, avšak míč nakonec skončil odvrácen až na polovině hostujícího týmu.
     
    62
    Kombinační hra Eibaru naprosto postrádá jakýsi moment překvapení. Defenzíva domácích nemá v 90% akcí větší problémy s reagováním na pohyb soupeře.
     
    61
    Zřejmě za nějaké nemístné poznámky inkasuje žlutou kartu Iván Ramis (EIB).
     
    60
    A nyní se Moldovan vyznamenal! Výborný centr skončil v pokutovém území na hlavě Simone Verdiho, ale jeho hlavičku dokázal domácí brankář skvěle zastavit.
     
    59
    Hodně nepovedená kolmice Escalanteho zamířila až za brankovou čáru. Rozehrávat tak bude dosud bezchybný Moldovan.
     
    58
    David Caiado se snažil proniknout po levé straně hlouběji na polovin Eibaru, avšak pozorný levý obránce hostujícího týmu si jeho akci pohlídal.
     
    56
    A rovněž Ponferaddina se odhodlala ke svému prvnímu střídání. Hřiště opouští střelec první branky, kterým je Luka Djordjević. Z lavičky se naopak zvedl Pablo Infante.
     
    55
    Prvním staženým hráčem je Eddy Israfilov. Po jeho vlažném odchodu na hřiště vbíhá Adrián González.
     
    54
    Hostující trenér dal okamžitě pokyn na střídačku a v nejbližší době bude Eibar zřejmě střídat. Chvíli si ale hosté přeci jenom budou muset počkat.
    53. Dmytro CHOMČENOVSKIJ - 3:0
     
    53
    Ponferradina právě vstřelila branku!
    Teď už to s prvoligovým celkem vypadá hodně špatně! DMYTRO CHOMČENOVSKIJ si parádně pohlídal ofsajdovou hranici, obdržel dokonalou dlouhou přihrávku za obranu a pak už si tváří v tvář s Iruretou věděl rady.
     
    52
    Hajrović nedokázal zpracovat trochu prudší přihrávku a mí po kontaktu s jeho nohou zamířil vedle Moldovanovy brány. Domácí brankář tak mohl být opět v klidu.
     
    51
    Luka Djordjević už za doprovodu lékařů odkráčel mimo hřiště. Mezitím Eibar rozehrál a kombinuje na útočné polovině.
     
    50
    Eibaru se však ani na začátku druhé půle příliš nedaří. Jejich další snahu zastavuje opět faul v blízkosti poloviny hřiště. Hůře je na tom po souboji paradoxně faulující Djordjević.
     
    49
    Irureta dokázal vyboxovat centr letící do pokutového území a hra se rychle přesunula k půlící čáře. Zde získali hosté aspoň autové vhazování.
     
    48
    Basha se snažil protáhnout mezi dvěma hráči Eibaru, ale Escalante mu vystavil stopku a domácí budou kopat standardní situaci.
     
    47
    První pokusy o útok Ponferradiny zastavila pozorná defenzíva hostujícího týmu. Míč se ale vrací na kopačky domácích, kteří tak rozjíždí další akci.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:01.
     
    Úvodních pětačtyřicet minut zápasu je minulostí a domácí jdou do kabiny s dvougólovým vedením v zádech. Hostující Eibar během celého poločasu prakticky nic nepředvedl a Ponferradina tedy díky gólu Luky Djordjeviće z 11. minuty a přesné hlavičce Williama Jebora z minuty šestadvacáté vede 2:0. Hosté, kteří hrají nejvyšší španělskou ligu, musí opravdu hodně zabrat.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Přízemní skákavé zakončení Chomčenovského po nejistém obranném zákroku mířilo jen doprostřed brány. Tedy do míst, kde stál pozorný Irureta.
     
    42
    Camille s Miquelem si na levé straně pohráli se dvěma protihráči a výsledkem byl aspoň rohový kop pro Ponferradinu. Nutno však říci, že míč celým objemem brankovou čáru stoprocentně neprošel.
    41. Jebor (PNF)
     
    41
    Rychlý útok v podání Ponferradiny zakončoval třemi hráči tísněný Jebor, který nakonec donutil Iruretu k zákroku. Zrovna gólová to však opravdu nebyla.
     
    40
    S blížící se poločasovou přestávkou je Eibar stále více aktivnější, nicméně i přesto mají hosté problém s prosazením se ke střele.
     
    39
    Centr Capy sice po špatném obranném zákroku skončil u Gontána, který padl v pokutovém území, ale penalta se pískat rozhodně nebude.
     
    38
    Standardní situace byla, stejně jako u druhé branky, rozehrána nakrátko, ale tentokrát se Chomčenovskij k centru do pokutového území vůbec nedostal.
     
    37
    Zdlouhavá kombinace Eibaru na útočné polovině vedla znovu ke ztrátě míče. Následně se faulem ve středu hřiště provinil právě jeden z hostujících hráčů a hosté po rychlém rozehrání vybojovali rohový kop.
     
    35
    Velmi zajímavý centr za obranu Eibaru přistál u nohou Chomčenovského. Ukrajinský záložník se ve skluzu ještě pokusil přihrát před bránu, nicméně míč zamířil jen k Iruretovi.
     
    33
    Domácí kapitán Samuel Camille se u postranní čáry snažil uvolnit, ale po rychlém manévru poslal míč jen do zámezí. Vhazovat tak budou hráči hostujícího celku.
     
    32
    Po střele Djordjeviće přenesl Irureta hru velmi rychle k půlící čáře, avšak následná mezihra hostujících hráčů se opět nesetkala s úspěchem.
     
    31
    Další faul byl odpískán Djordjevićovi, nicméně hosté míč velmi záhy ztratili a zaútočit tak může Ponferradina. Eibaru se nic nedaří.
     
    30
    Pavón se prezentoval faulem, avšak ve středu hřiště to neznamená výraznější problém pro brankáře Moldovana.
     
    29
    Defenzíva Eibaru si hodně zahrávala a s notnou dávkou štěstí dostala míč dále od své brány. Tři atakující hráči domácího celku však byli blízko zisku kulatého nesmyslu.
     
    28
    Hosté se stále ne a ne dostat do výraznějšího tlaku. Ponferradina hraje velmi pozorně a nyní hru naváže vhazováním na útočné polovině hřiště.
    26. William JEBOR - 2:0
     
    26
    Ponferradina právě vstřelila branku!
    A je to 2:0! Rohový kop sice domácí rozehráli nakrátko, ale poté Chomčenovskij vykouzlil parádní centr, jenž dopadl přesně na hlavě WILLIAMA JEBORA a ten prudkým zakončením rozvlnil síť za zády Xabiho Irurety
     
    25
    Jebor nyní svedl běžecký souboj s Ekizou a získal pro svůj celek rohový kop. Místní fanoušci tuto akci ocenili mírným potleskem.
     
    24
    Na druhé straně se vzduchem proletěl Xabi Irureta. Solidní rána Djordjeviće ale přeci jenom proletěla několik metrů vedle Iruretovy brány a v ochozech to jen tak zahučelo.
     
    23
    Moldovan musel předvést první zákrok zápasu, když čelil přízemní střele z hranice velkého vápna. Větší potíže však tento pokus domácímu gólmanovi nenadělal.
     
    22
    Hodně neohroženě si nyní šel pro míč Irureta, jenž vyběhl až na hranici šestnáctky a v poměrně tvrdém souboji s Jeborem uzmul kulatý nesmysl do náruče.
     
    21
    Eibar se po hodně dlouhé době dokázal udržet na útočné polovině déle než pár vteřin, avšak k zakončení se ani tentokrát nedostal.
     
    20
    Přihrávat si se spoluhráči už zjevně nebavilo Izeta Hajroviće, který se rozběhl směrem k bráně a následně svou akcí zakončil hodně nepřesným pokusem.
     
    19
    Kombinace Eibaru je zatím hodně nepřesná. Hostujícímu celku se nedaří přihrát si vícekrát za sebou a nyní byla jedna z přihrávek poslána jen do autu.
     
    17
    Odkop od brány Xabiho Irurety sice skončil pouze u domácích hráčů, ale de následné kombinace se trochu zbytečně zapojil i Djordjević, který byl usvědčen z ofsajdu.
     
    16
    Simone Verdi si na hranici soupeřovy šestnáctky dlouho chystal míč na střelu, jenže nakonec byl vytlačen a míč se rychle dostal až hluboko na polovinu hostujícího celku.
     
    15
    Další faul přerušuje akci Eibaru. Tentokrát se provinil Pavón, po jehož zákroku budou hosté rozehrávat z půlící čáry.
     
    13
    William Jebor byl ještě na polovině Ponferradiny faulován, avšak posléze se faulem provinil také Camille a míč je přisouzen hostujícímu Eibaru.
     
    12
    Eibaru se sice nepodařilo založit útočnou akci, ale po nepřesném odkopu v podání Moldovana se míč vrací k hostujícím obráncům.
    11. Luka DJORDJEVIĆ - 1:0
     
    11
    Ponferradina právě vstřelila branku!
    Domácí jdou do vedení! Tři hostující hráči si u postranní čáry neporadili s LUKOU DJORDJEVIĆEM, který si to namířil ze strany do pokutového území, obalamutil zbytek obrany Eibaru a poté prostřelil gólmana Iruretu!
     
    10
    Bleskový útok po pravé straně předvedl jeden z domácích, ale vše nakonec končí pouze autovým vhazováním.
     
    9
    Hosté se dokázali rychle dostat až do pokutového území, avšak v něm už finální přihrávka před Moldovanovu bránu neprošla. Míč se po chvíli vrací k půlící čáře.
     
    8
    Povedený centr z hranice pokutového území přistál na hlavě naběhnuvšího Pavóna, ale ten v záklonu hlavičkoval nad.
     
    7
    Hostující Antonio Luna (EIB) vidí za faul a následné protest žlutou kartu. Domácí budou rozehrávat zajímavou standardní situaci.
    5. Velkou šanci zlikvidoval dobrým zákrokem Moldovan.
     
    5
    Domácí obrana nedokázala odvrátit centr z pravé strany a Eibar se záhy dostal do šance. Gólman Moldovan hodně rychle vyběhl a skvělým zákrokem zneškodnil první velkou šanci zápasu.
     
    4
    Hned ve čtvrté minutě utkání vytahuje rozhodčí žlutou kartu. Po zásahu rukou do soupeřovy tváře ji vidí domácí Manuel Pavón (PNF).
     
    3
    Ponferaddina bude rozehrávat první volný kop zápasu. Nejedná se však o nebezpečnou standardní situaci, neboť se bude kopat přibližně od poloviny hřiště.
     
    2
    Ani jednomu z týmů se zatím nepodařilo výrazněji usadit na útočné polovině hřiště. Úvodní minuty jsou velmi opatrné.
     
    1
    Domácí celek vstoupil do utkání o něco aktivněji a jako první se snaží vymyslet nějakou povedenou akci, která by vedla až k ohrožení Iruretovy svatyně.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Příjemný čtvrteční večer! Za několik málo minut začne utkání španělského poháru mezi Ponferradinou a Eibarem, a já vás vítám u textového on-line přenosu. Přeji ničím nerušený fotbalový zážitek!
     
    Úvodní sestavy:

    SD Ponferradina: Moldovan – Seoane, Camille (C), Basha, Jebor, Melero, Chomčenovskij, Caiado, Djordjević, Pavón, Miquel
    Náhradníci: Domínguez – Casado, Berrocal, Ruiz, Barrera, Antón, Infante

    SD Eibar: Irureta – Verdi, Ramis, Escalante, Israfilov, Capa, Arruabarrena (C), Hajrović, Luna, Gontán, Ekiza
    Náhradníci: Riesgo – Pantić, Inui, Castellano, Etxaburu, González, Barrenetxea

    Rozhodčí: Santiago Jaime – Jorge Bueno, Fernando Tresaco.
     
    SD Ponferradina hraje Segunda Division, ve které si navede vůbec špatně. Domácí už nasbírali 22 bodů a nachází se na slušném sedmém místě. Z posledních pěti zápasů navíc domácí pouze jednou prohráli, takže jsou při chuti a dnes by chtěli uhrát co nejlepší výsledek do odvety.

    SD Eibar hraje samozřejmě nejvyšší španělskou soutěž a nevede si vůbec špatně. Hosté mají na svém kontě bodů 20 a jsou na osmé pozici. V posledním utkání hrál Eibar s Realem Madrid, se kterým doma prohrál 0:2. Uvidíme, jak si hosté povedou dnes. Nic lehkého je nečeká.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky. Španělský pohár má na programu další zápasy čtvrtého kola a my budeme sledovat duel mezi SD Ponferradina a SD Eibar. Mírným favoritem tohoto zápasu je hostující celek.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Lukáš Podleśny

    Branky: 11. Djordjević, 26. Jebor, 53. Chomčenovskij

    Karty:   4. Pavón (PNF), 74. Caiado (PNF) – 7. Luna (EIB), 61. Ramis (EIB), 74. Irureta (EIB)


    SD Ponferradina: Moldovan – Seoane, Camille (C), Basha, Jebor (78.Antón), Melero, Chomčenovskij (66.Berrera), Caiado, Djordjević (56.Infante), Pavón, Miquel
    Náhradníci: Domínguez – Casado, Berrocal, Ruiz, Barrera, Antón, Infante

    SD Eibar: Irureta – Verdi, Ramis (64.Pantić), Escalante, Israfilov (55.González), Capa, Arruabarrena (C), Hajrović, Luna, Gontán (70.Castellano), Ekiza
    Náhradníci: Riesgo – Pantić, Inui, Castellano, Etxaburu, González, Barrenetxea

    Rozhodčí: Santiago Jaime – Jorge Bueno, Fernando Tresaco
    Středa 16.12.2015
    Eibar - Ponferradina 4:0

    Branky: 45+2. Bastón, 62. Enrich, 73. Verdi, 85. Arruabarrena (pen.)

    Karty:   28. Castellano (EIB), 29. Irureta (EIB), 33. Bastón (EIB), 82. Luna (EIB), 88. Keko (EIB) – 90+2. Camille (PNF)   29. Berrocal (PNF)

    bahis siteleri