Qäbälä – FK Krasnodar 0:3 (kon.) | Dortmund – PAOK 0:1 (kon.) | Midtjylland – Club Brugge 1:1 (kon.)
Neapol – Legia 5:2 (kon.) | Rapid – Dinamo Minsk 2:1 (kon.) | Plzeň – Villarreal 3:3 (kon.)
Liberec – Marseille 2:4 (kon.) | Groningen – Braga 0:0 (kon.) | Fenerbahce – Celtic 1:1 (kon.)
Ajax – Molde 1:1 (kon.) | Bordeaux – Kazaň 2:2 (kon.) | Sion – Liverpool 0:0 (kon.)
Dněpropetrovsk – Rosenborg 3:0 (kon.) | Sporting – Besiktas 3:1 (kon.) | Skënderbeu – Lok. Moskva 0:3 (kon.)
Fiorentina – Belenenses 1:0 (kon.) | Lech Poznaň – Basilej 0:1 (kon.) | Anderlecht – Karabach 2:1 (kon.)
Tottenham – Monaco 4:1 (kon.) | APOEL – Sparta 1:3 (kon.) | Asteras – Schalke 0:4 (kon.)
Partizan Bělehrad – Augsburg 1:3 (kon.) | Ath. Bilbao – Alkmaar 2:2 (kon.) | Saint-Étienne – Lazio 1:1 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
0:1 (0:1)
PAOK Soluň
Čtvrtek 10.12.2015, 19:00 • Signal Iduna Park, Dortmund • Evropská liga • Skupina C
Předzápasové kurzy
     
    Já se s vámi pro dnešek loučím a přeji krásný zbytek druhého prosincového čtvrtka. Někdy u fotbalu zase nashledanou. (20:56:50)
     
    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 6:1.
    Střely mimo: 8:0.
    Rohy: 5:1.
    Ofsajdy: 2:6.
    Fauly: 9:7.
    Slovenský reprezentant Róbert Mak byl dnes jediným úspěšným střelcem zápasu

     
    Utkání končí. PAOK vyloupil Signal Iduna Park poté, co se z jediného útoku prosadil Róbert Mak. Naopak Borussia bušila do obrany Soluně celé utkání, ale hosté to s deseti bránícími hráči a odkopy ubránila. Borussia Dortmund postupuje do další části Evropské ligy z druhého místa a na jaře bude určitě hrát v osmifinále již s plnou sestavou.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Henrik Mchitarjan poslal míč na hlavu Gintera, který ale poslední střelu utkání poslal jen nad branku brankáře Glykose. Je konec.
     
    90+3
    Pierre-Emerick Aubameyang si naskakoval na centr, ale nakonec se mu jej nepovedlo ideálně poslat do míst, které rozveselily Signal Iduna Park.
     
    90+2
    Odkop od branky musel dokonce obstarat místo něj obránc Tziolis. Dortmund má minimální šanci na vyrovnání tohoto stavu.
     
    90+1
    Hraje se již první minuta z celkových tří nastavených nad rámec dnešního utkání. Po střele, která šla mimo, Glykos opět simuluje a zdržuje.
    PAOK si zatím vystačil s jednou jedinou střelou na bránu

     
    89
    Hned jak přišel doktor, se Glykos zvedl a vypadá to, že mu nic není. Toto byla opravdu hodně komická situace...
     
    89
    Z ničeho nic si na zem lehl hostující brankář Glykos. Rozhodčí k němu ihned doběhl a zamával na doktora. Zdržování hry pokračuje i mimo hru.
     
    87
    Henrik Mchitarjan dostal míč do obrany, ale z otočky nemohl trefit branku z tohohle úhlu snad nikdy. Dortmund je zoufalý a toto utkání nejspíše nezvládne.
     
    86
    Borussia je nyní už méně kreativní a nevím, jak hrát. Vzhledem k výsledku a vývoji utkání asi není divu. Bušit téměř devadesát minut do betonové zdi nepřináší úspěchy...
     
    85
    Jeden z bránících hráčů hostů si přihrál o nohy Adnana Januzaje a vybojoval tak míč pro vlastního brankáře. PAOK je blízko k neuvěřitelnému výsledku.
     
    83
    Po nadýchaném centru z levé strany zakončoval technickou střelou zprava Stenzel, ale ten brankáři Glykosovi spíše přihrál. Na penaltě byl přitom volný Mchitarjan.
     
    82
    Nyní se hosté do útoku vydali, jak jinak než v jednom hráči, ale právě Rodrigues byl nachytán v ofsajdovém postavení. Pokračuje kombinace BVB.
     
    81
    Začala poslední desetiminutovka utkání a hosté stále vedou o jedinou branku, kterou dali z jediné střely za celý zápas.
     
    80
    Ramos dostal míč do vápna, odkud přiťuknul míč nabíhajícímu Mchitarjanovi, který by tímto pokusem přestřelil i ragbyovou branku.
     
    78
    První (!) útok hostujících fotbalistů v tomto poločase. Po pravé straně utekl Sabo, který ale svůj centr poslal jen do bránícího hráče domácích.
     
    77
    Střídání v týmu PAOK Soluň: ze hřiště odchází Giannis Mystakidis, přichází Garry Mendes Rodrigues.
    76. Domácí kanonýr Pierre-Emerick Aubameyang poslal míč jen do tyče
     
    76
    Ne, dneska je pro Dortmund vše zakleté. Pierre-Emerick Aubameyang dostal luxusní přihrávku do vápna a svou hlavičkou trefuje levou tyčku, od které se míč odráží do náruče brankáře Glykose!
     
    75
    Po pár přihrávkách ale domácí opět tratí míč. Bránící hráči PAOKU dneska fungují na jedničku, i když jejich fotbalovost je na nule.
     
    74
    PAOK odkopává míč od své branky a Borussia už neví, jak na obrana tohoto řeckého klubu vyzrát. Kombinací se pokouší dostat se do šance.
     
    72
    Míč do vápna dostával Matthias Ginter, který jej hlavičkou zpracovával pro své spoluhráče, ale hned u něj byla trojice bránících hráčů.
     
    71
    Střídání v týmu PAOK Soluň: ze hřiště odchází Dimitar Berbatov, přichází Erik Sabo.
     
    71
    Rozhodčí už je nenáviděn domácím publikem. Před chvilkou neodpískal ruku ve vápně hostů a nyní neocenil písknutím ani faul na jednoho z domácích.
     
    69
    Následně Stenzel pokazil přihrávku do vápna. Místo pasu na pravou stranu, kde byl Januzaj, přihrál na penaltu, kde nebyl nikdo. Tlak domácích pokračuje.
     
    68
    Nejdříve se do vápna prodral jeden z domácích, jenž byl povalen, ale rozhodčí nic nepískal neodpískal. Následná střela Stenzela mířila vysoko nad branku.
    Statistika střel na bránu hovoří jasně ve prospěch BVB

     
    67
    Aubameyang se dostával do první šance. Po centru z levé strany si naskakoval na míč, který ale nedokázal hlavičkou zasáhnout. Následovat bude roh.
     
    66
    Střídání v týmu PAOK Soluň: ze hřiště odchází Róbert Mak, přichází Marin Leovac.
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Šindži Kagawa, přichází Pierre-Emerick Aubameyang.
     
    66
    Matthias Ginter si v útoku počínal nedovoleně a rozhodčí jeho prohřešek odpískal. Následovat bude střídání na straně hostů.
     
    64
    Situace se stále opakuje. Domácí fotbalisté hrají, tvoří hru a snaží se, ale vedou hosté, jenž se prosadili z jediného útoku. PAOK stále zalezlý v obraně.
     
    62
    Domácí kombinují opět na hranici vápna, ale PAOK se dnes rozhodl, že utkání ubrání ve vlastním vápně. Typický řecký fotbal, jak jej známe...
     
    61
    Nyní se míč dostal do vápna na Šindžiho Kagawu, ale ten byl nalazen v ofsajdu, což čárový rozhodčí moc dobře viděl a správě tuto situaci vyhodnotil.
     
    60
    Henrik Mchitarjan vyslal z hranice vápna opravdu dobrou střelu, která se točila do pravé šibenice, ale nakonec se míč zatočil mimo ní.
     
    59
    Po kombinaci domácích fotbalistů, kteří se ani nyní nedokázali dostat do vápna, se píská diskutabilní ruka. Z pravé strany centroval Ginter, který trefil hráče, od něhož se míč odrazil do jeho ruky, která ovšem byla u těla.
     
    57
    PAOK každopádně pokračuj v bránění ve velkém počtu hráčů. Mchitarijan dvakrát neprošel přes snad pětici hráčů, která stála na jednom místě.
     
    56
    Finský rozhodčí dneska nepíská téměř nic. Před vápnem byl zastaven jeden z domácích, a to stejné se poté stalo i na druhé straně. Odpískané nebylo ani jedno.
     
    55
    Další snažení domácích bylo ukončeno těsně před vápnem po hodně nepovedené přihrávce, kterou jeden z bránících hráčů zachytil a míč odkopl.
     
    54
    Borussia je i nadále aktivní, ale stále jí trápí velká smůla v koncovce. Glykos dnes předvádí velice dobrý výkon.
    52. Glykos si poradil i s hlavičko Kagawy
     
    52
    Joo-Hoo Park přesným centrem z levé strany našel hlavu Šindžiho Kagawy, který střílel z blízkosti pod víko, ale jeho hlavičkový pokus dokázal Glykos chytit!
     
    51
    A další série faulů. Nyní byl ve středu travnaté plochy faulován jeden z domácích a schwatzgelb mohou založit další akci směrem k brance Glykose.
     
    50
    Aktivní Mchitarjan na začátku své akce proběhl středem hřiště a následně posílal míč na levou stranu, kde ovšem předběhl bránící hráč domácího záložníka a odehrál míč.
     
    48
    Následoval rohový kop, který se ale domácím nepovedl zakončit brankou. Následně se pískal útočný faul a míč tak mají hosté.
    47. Tutovku Mchitarjana zlikvidoval Glykos!
     
    47
    Hned šance na úvod! Henrik Mchitarjna dostal přihrávku do vápna, kde byl sám před brankářem, ale z této pozice se mu nepovedlo dát branku!
     
    46
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Marco Reus, přichází Henrich Mchitarjan.
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Sven Bender, přichází Julian Weigl.
    V prvním poločase mohla gólovou radost vyjádřit jen skupina hostujících fanoušků. Jak tomu bude v poločase druhém?

     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí. PAOK byl pod velkým tlakem, který se mu povedlo i díky defenzivní taktice ustát. Následně se dostali do vedení po jediném útoku a také jediné šanci. Skóroval slovenský forvard Róbert Mak. Borussia měla šance, ale dneska jí zatím není přáno.
    Po prvním poločase zatím překvapivě vede PAOK

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Další zajímavý pas na nabíhajícího Reuse, kterému se ale nepovedlo míč zachytit dříve, než se k němu dostal brankář Glykos.
     
    43
    Adnan Januzaj zahrál po centru z levé strany rukou a rozhodčí odpískal odkop od branky. A poté co hosté protestovali, vytasil také žlutou kartu.
    42. Januzajovu střelu Glykos vyrazil a Reus pak trefil tyč
     
    42
    Největší šance domácích! Adnan Januzaj vyslal z hranice vápna dělovku, kterou Glykos vyrazil jen před Marca Reuse, který ze skluzu trefil jen levou tyčku branky!
     
    40
    Nepovedený centr do vápna hostů byl zakončen únikem dvojice hráčů v bílém. Celá akce byla ale nakonec zbržděna a nebyla tak zakončena ničím důležitým.
     
    39
    Adrian Ramos poslal míč do vápna na Januzaje, který ale nedokázal míč ideálně zpracovat. Kdyby se mu to povedlo, byl by v obrovské šanci.
     
    38
    Nutno podotknout, že to mají domácí hodně těžké. PAOK brání v devíti hráčích, a to je opravdu těžké projít. Většina hráčů stojí ve vápně a dopředu se nežene.
     
    36
    Dimitris Konstantinidis na levé straně fauloval jednoho z domácích hráčů a je prvním hráčem, který uvidí žlutou kartu v dnešním utkání.
     
    35
    Domácí se pokoušejí stav utkání co nejrychleji vyrovnat. Centr do vápna na jednoho z hráčů ovšem odhlavičkoval bránící hráč. Borussia stále u míče.
    33. Róbert MAK - 0:1
     
    33
    PAOK právě vstřelil branku!
    A domácí inkasují po první šanci PAOKU. Mats Hummels si neuhlídal naběhnuté RÓBERTA MAKA, který udělal Weidenfellerovi kličku a střelou do odkryté branky otevírá překvapivě skóre utkání!
     
    32
    Andan Januzaj zahrával ve vzdušném souboji rukou, a tak se k míči po delší době dostanou také fotbalisté ze Soluně. Ti se vydávají s míčem dopředu.
     
    31
    Borussia stále kombinuje na vlastní polovině a směrem dopředu se mco neženou. Dnešní utkání zatím nenaplňuje to, co od něj veřejnost očekává.
     
    30
    Domácí i nadále kombinují, ale zatím se jim daří jen toto. Fanoušci čekají od Borussie něco více. Žlutočerným chybí playmaker. Všichni jsou dneska mimo základní sestavu.
     
    28
    Nakonec se ale domácím nepovedlo zakončit ideálně a míč skončil v zámezí. Brankář Glykos tedy bude odkopávat od své branky.
     
    27
    Po přímáků domácích fotbalistů z levé strany pokračuje kombinační hra. Centr Reuse nedokázal nikdo zužitkovat střelou do branky.
     
    26
    Centrovaný míč za obranu dostal Giorgos Tzavellas, jehož první střelu Weidenfeller vyrazil, ale na následnou dorážku již nedosáhl. Následně byl ale odpískán jasný ofsajd!
     
    25
    Nyní ovšem fauloval Hummels a hosté mají k dispozici solidní přímý kop z velmi dobré pozice.
     
    24
    Při ojedinělém útoku hostů byl Januzajem povalen Kace. Následná rozehrávka PAOKU ovšem směřovala zase do obrany. Velká pasivita od hostů...
    23. Ginter bránu trestuhodně přestřelil
     
    23
    Ještě větší šance. Marco Reus utekl hostující obraně po levé straně, odkud předával míč na zadní tyčku. Tam si naběhl obránce Ginter, ale ten zblízkosti překopl branku!
     
    22
    Krásná kombinace domácích fotbalistů! Park se s míčem dostal do vápna a na penaltu posunul na Januzaje, který byl faulován, ale finský rozhodčí penaltu nepíská!
     
    20
    Je za námi úvodních dvacet minut, ve kterých vidíme aktivitu domácích fotbalistů, kterým se ale nepovedlo vystřelit na branku, či se dostat do větší šance.
     
    19
    Borussia kombinuje na vlastní polovině a přemýšlí, jak se dostat do zakončení. PAOK brání ve velkém počtu hráčů a směrem dopředu není vůbec aktivní.
     
    18
    Směrem dopředu se vydali také hosté. Kace se pokoušel nacentrovat do vápna, ale místo toho přihrál spoluhráči, který s míčem běžel do defenzívy.
     
    17
    Januzaj je všude a je na něm vidět, jak chce uspět. Nyní dobíhal téměř ztracený míč na pravé straně a chybělo mu tak půl metru, aby se mu míč povedlo zachytit.
     
    16
    Ke střele z hranice vápna se odhodlal německý reprezentant Marco Reus. Do dráhy střely se ovšem vložil jeden z bránících hráčů a zamezil tak nadějné šanci.
     
    15
    Kombinace BVB až do vápna nebyla zakončena střelou. Přihrávku Marca Reuse do vápna zachytil brankář Glykos dříve, než někdo z hráčů dokázal cokoliv udělat.
    Aktuální procentuální vyjádření držení míče hovoří za vše

     
    14
    Obránce Park nyní dostával dlouhý míč skrz celou šíři hřiště. Balón se mu nepovedlo zachytit a ten tak skončil jen v zámezí. Domácí ale stále u míče.
     
    13
    Adnan Januzaj se prodíral směrem do vápna, kde se mu do cesty postavil jeden z bránících hráčů. Belgický fotbalista se zastavil, ale faul pískán nebyl.
     
    12
    Následný centr z levé strany, který vyslal Adnan Januzaj, skončil je v rukavicích hostujícího brankáře. Domácí mají dvaaosmdesátní procentní šanci držení míče.
     
    11
    Další přihrávka skrz malé vápno, která nebyla zakončena jakoukoliv střelou. Kombinační hra Borussie Dortmund pokračuje.
     
    10
    Po krásné kombinaci se k míči dostal Šindži Kagawa, ale jeho střela z vápna byla tečována. Míč se nakonec odrazil od tyčky na rohový kop.
     
    9
    Jeden z domácích posílal míč na hranici vápna, ale tam se ani jednomu z hráčů ve žlutém nepovedlo zakončit. Míč se dostal k Řekům, kteří míč dokázali odkopnout.
    Už před začátkem utkání bylo jasné, že atmosféra bude skvělá. To se samozřejmě potvrzuje!

     
    7
    Joo-Hoo Park se prodral po levé straně a vybojoval rohový kop. Z něj se ale domácím nepovedlo zakončit. Hosté brání ve velkém počtu hráčů.
     
    6
    Matthias Ginter poslal z pravé strany zajímavý centr do vápna, ale ten nikdo z domácích nedokázal poslat do sítě. Kombinace domácích ale pokračuje.
     
    5
    Poprvé se k míči dostali hosté a hned z toho byla dobrá šance. Róbert Mak hledal nadýchaným centrem do vápna Berbatova, ale ten byl líný udělat krok navíc, a tak se k míči nedostal.
     
    4
    Borussia Dortmund kombinuje i nadále na hřišti a PAOK se k míči snad ještě nedostal. Uvidíme, kdy domácí fotbalisté vymyslí něco, co bude stát za to.
     
    2
    Adnan Januzaj proběhl do vápna a dostal se okolo bránících hráčů. Ve vápně se pokoušel najít Ramose, ale kolem něj byli další hráči v bílém, kteří brání ve velkém počtu hráčů.
     
    1
    První útok na pravé straně byl zablokován bránícím hráčem, a tak u míče zůstávají schwatzgelb. Takto to bude nejspíše po většinu hry v utkání.
     
    1
    O úvodní výkop střetnutí se postarali domácí fotbalisté, kteří nastupují v klasických žlutých dresech. V prvním poločase hrají z levé strany na pravou.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky se vydávají na travnatou plochu Signal Iduna Parku, který je i dnes naplněn do posledního místečka. Hostující sektor je též vyprodaný.
     
    Krásný podvečer. Poslední zápasy, které se v této skupině jen dohrávají, začínají za malou chvilku. Borussia Dortmund má jistý postup z prvního místa a PAOK chce dnešní utkání důstojně dohrát.
    Momentka z předzápasové rozcvičky

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Ginter, Subotić, Hummels (C), Park – Stenzel, S. Bender – Kagawa, Reus, Januzaj – Ramos.
    Náhradníci: Bürki – Papastathopoulos, Mchitarjan, Leitner, J. Hofmann, Weigl, Aubameyang.

    PAOK Soluň: Glykos – Mystakidis, Konstantinidis, Skondras, Malezas, Tzavellas – Tziolis (C), Kaçe, Cimirot – Berbatov, Mak.
    Náhradníci: Olsen – Leovac, G. Rodrigues, Pelkas, Sabo, Antonis, Athanasiadis.

    Rozhodčí: Gestranius – Aravirta, Alakare.
     
    Jak to vypadá ve skupině C?

    O osudu je už v této skupině již rozhodnuto. Krasnodar a Dortmund mají postup jistý, naopak PAOK a ázerbájdžánská Qäbälä už nemají ani teoretickou naději. Borussia je však momentálně na druhém místě vinou dva týdny staré porážky 0:1 v Krasnodaru, dnes tak budou mít svěřenci kouče Thomase Tuchela o motivaci postaráno, aby se posunuli zpět na první pozici. Dortmund k tomu potřebuje uhrát lepší výsledek než Krasnodar.

    Úvodní měření sil

    Na řecké půdě se dnešní soupeři rozešli smírně. PAOK se po půlhodině hry ujal gólem slovenského útočníka Róberta Maka vedení, dvacet minut před koncem však určil konečnou podobu výsledku hostující Castro.

    Právě Róberta Maka a İlkaye Gündoğana bude mít dnešní duel specifickou příchuť, ti dva totiž společně strávili dvě sezóny v tehdy bundesligovém Norimberku.
     
    Vítám všechny fanoušky a fanynky dobrého fotbalu. Posledními zápasy základních skupin dnes pokračuje Evropská liga, v rámci skupiny C změří síly už jistý postupující Borussia Dortmund s PAOKem Soluň. Výkop je naplánován na devatenáctou hodinu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    David Panuška

    Branky: 33. Mak (Konstantinidis)

    Karty:   43. Januzaj (DOR) – 36. Konstantinidis (SOL)


    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 8:0. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 2:6. Fauly: 9:7.
    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Ginter, Subotić, Hummels (C), Park – Stenzel, S. Bender (46. Weigl) – Kagawa (66. Aubameyang), Reus (46. Mchitarjan), Januzaj – Ramos.
    Náhradníci: Bürki – Papastathopoulos, Mchitarjan, Leitner, J. Hofmann, Weigl, Aubameyang.

    PAOK Soluň: Glykos – Mystakidis (77. G. Rodrigues), Konstantinidis, Skondras, Malezas, Tzavellas – Tziolis (C), Kaçe, Cimirot – Berbatov (71. Sabo), Mak (66. Leovac).
    Náhradníci: Olsen – Leovac, G. Rodrigues, Pelkas, Sabo, Antonis, Athanasiadis.

    Rozhodčí: Gestranius – Aravirta, Alakare
    bahis siteleri