Qäbälä – FK Krasnodar 0:3 (kon.) | Dortmund – PAOK 0:1 (kon.) | Midtjylland – Club Bruggy 1:1 (kon.)
Neapol – Legia 5:2 (kon.) | Rapid – Dinamo Minsk 2:1 (kon.) | Plzeň – Villarreal 3:3 (kon.)
Liberec – Marseille 2:4 (kon.) | Groningen – Braga 0:0 (kon.) | Fenerbahce – Celtic 1:1 (kon.)
Ajax – Molde 1:1 (kon.) | Bordeaux – Kazaň 2:2 (kon.) | Sion – Liverpool 0:0 (kon.)
Dněpropetrovsk – Rosenborg 3:0 (kon.) | Sporting – Besiktas 3:1 (kon.) | Skënderbeu – Lok. Moskva 0:3 (kon.)
Fiorentina – Belenenses 1:0 (kon.) | Lech Poznaň – Basilej 0:1 (kon.) | Anderlecht – Karabach 2:1 (kon.)
Tottenham – Monaco 4:1 (kon.) | APOEL – Sparta 1:3 (kon.) | Asteras – Schalke 0:4 (kon.)
Partizan Bělehrad – Augsburg 1:3 (kon.) | Ath. Bilbao – Alkmaar 2:2 (kon.) | Saint-Étienne – Lazio 1:1 (kon.)
konec
APOEL Nikósia
1:3 (1:0)
AC Sparta Praha
Čtvrtek 10.12.2015, 21:05 • GSP (Nikósie) • Evropská liga • Skupina K
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:05.
     
    Příjemný večer při sledování přenosu zápasu závěrečného kola skupiny H Evropské ligy, ve kterém se pražská Sparta představí v Nikósii proti domácímu APOELu.

    APOEL Nikósie

    Domácí APOEL měl být hlavním sokem Sparty v boji o postupovou pozici za favorizovaným Schalke, nicméně vzájemný duel ve druhém kole soutěže, kdy Sparta v domácím prostředí s přehledem zvítězila 2:0, se stal klíčovým a protože Sparta byla úspěšnější i v dalších bojích, čtvrtfinalisté Ligy mistrů z roku 2012 ve druhé nejprestižnější evropské klubové soutěži dnešním zápasem končí.

    APOEL v letošním ročníku Evropské ligy zatím vyhrál jediný zápas, když v domácím prostředí zdolal řecký Asteras Tripolis 2:1, na hřištích soupeřů pak ještě neuhrál ani bod. Tým plný cizinců, zejména z Brazílie, Argentiny a Portugalska, na tom není ideálně ani v kyperské lize, kde v sobotu podlehl Apollonu Limasson 0:1, čímž jej v tabulce přeskočili Anorthosis Famagusta i AEK Larnaka.

    AC Sparta Praha

    Sparťané mají jednu velkou jistotu, nic je nepřipraví o postup do jarní fáze soutěže a mohou se tak těšit na pondělní los. V klidu tak mohli odletět na jinak horkou kyperskou půdu a mohou dnešní utkání odehrát bez většího tlaku. Přesto má Sparta o co hrát, neboť za výhru UEFA uděluje 10 miliónů korun, za remízu polovinu, navíc sparťané budou bojovat o body do klubového i národního koeficientu a stále je ve hře i první místo ve skupině, které by přineslo nasazení do prvního vyřazovacího kola i další finanční bonus. K tomu dnes Sparta potřebuje zvítězit a zároveň spoléhat na neprohru Asterasu v domácím prostředí proti Schalke.

    Na Kypr ale sparťané necestují v ideálním rozpoložení, neboť v Synot lize v posledních dvou kolech jen s velkými komplikacemi zdolali Brno a Ostravu, čímž si alespoň "udrželi" tříbodovou ztrátu na vedoucí Plzeň. Do Nikósie neodcestoval brankář Bičík, jenž dostává volno a v brance by jej měl nahradit Marek Štěch a kromě Bičíka zůstal doma i Ladislav Krejčí, jenž je zraněný a zároveň distancovaný za vyloučení proti Asterasu v předchozím evropském utkání.

    Určitou zajímavostí je fakt, že sparťané se v dosavadních pěti zápasech provinili 101 fauly, což je celkem suverénně nejvíce ze všech 48 účastníků základních skupin soutěže, žádný z dalších celků se nedostal ani na devadesát faulů.

    Vzájemné zápasy

    Sparťané už se v Nikósii jednou představili, před jedenácti lety v rámci utkání předkola Ligy mistrů přivezli do Prahy remízu 2:2, přičemž toto utkání pamatují dva fotbalisté, sparťan Radoslav Kováč a současný kapitán Nikósie Konstantinos Charalambidis. Nutno ale podotknout, že APOEL tehdy ještě neměl ani zdaleka takové jméno, které si udělal později postupy do hlavní fáze Ligy mistrů a dokonce již zmíněného čtvrtfinále nejbohatší evropské soutěže v roce 2012.

    Odvetu v Praze Sparta tehdy zvládla a po výhře 2:1 se kvalifikovala do závěrečného předkola, kde předčila Ferencvaros Budapešť a zahrála si skupinovou fázi Ligy mistrů. Proti kyperskému celku pak Sparta uspěla i letos, v domácím utkání druhého kola skupiny K zvítězila 2:0 díky trefám Fataie a Brabce.
     
    Už známe základní sestavy, v té sparťanské podle očekávání chybí kromě potrestaného Krejčího brankář Bičík a kapitán Lafata, oba dostávají možnost odpočinku po náročné podzimní části.

    Mezi tyčemi tak nastoupí Marek Štěch a na hrotu nigérijského útočníka Fataie doplní mladý Lukáš Juliš. Zároveň nastoupí i trojice Frýdek, Costa, Dočkal, kteří mají dvě žluté karty a v případě třetí nebudou moci nastoupit v prvním zápase vyřazovací fáze.
     
    Úvodní sestavy:

    APOEL FC: Waterman – Sérgio, Guilherme, Carlão, Alexandrou (C) – Artymatas, Štilić, Morais – De Vincenti, Cavenaghi, Vander.
    Náhradníci: Kissas – Anastasiou, Efrem, Charalambides, Piątkowski, Vinicius, Makrides.

    AC Sparta Praha: Štěch – Brabec, Mario Holek, Nhamoinesu – Konaté, Dočkal (C), Vácha, Mareček, Frýdek – Fatai, Juliš.
    Náhradníci: Miller – Steinhöfer, Hybš, Matějovský, Jiráček, Litsingi, Lafata.

    Rozhodčí: Vad – Albert, Berettyán (vš. Maďarsko).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Utkání bude z pozice hlavního arbitra řídit šestatřicetiletý Maďar Istvan Vád, jenž už má za sebou i šest zápasů v Lize mistrů včetně souboje Plzně s AC Milán (2:2) v roce 2011. Letos v nejprestižnější klubové soutěži Vád řídil souboj Barcelony s BATE Borisov na slavném Nou Campu (3:0).
     
    Vád společně se svými krajany na čarách Albertem a Berettyánem i brankovými Szabem a Erdosem už přivedli hlavní aktéry dnešního souboje na trávník jen řídce zaplněného stadiónu GSP v Nikósii.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozehráno! Sparťané hrají tradičně v rudém, domácí celí ve žlutém.
     
    2
    Úvodní desítky sekund patří domácím, ti ale zatím hrají s míčem pouze na vlastní polovině a momentálně jej má v držení brankář Boy Waterman, jeden z devíti zahraničních fotbalistů v základní sestavě Nikósie.
     
    4
    Konatého centr ke vzdálenější tyči před dobíhajícím Julišem odhlavičkoval za domácí branku Sergio.
     
    4
    Následný Dočkalův centr nenašel žádného z fotbalistů v rudém.
     
    5
    První dramatická situace! Sparťané ve středu pole zaváhali při rozehrávce, Mareček sestřelil unikajícího Vandera, ovšem sudí Vad nečekaně nechal pokračovat ve hře a zčistajasna se po rychlé souhře Letenských před Watermanem ocitl Juliš, ve výrazné příležitosti ale skórovat nedokázal!

    Mareček by v případě odpískání nedovoleného zákroku takřka jistě byl vyloučen, pro Spartu ale tato situace dopadla dobře.
     
    6
    APOEL právě vstřelil branku!
    Domácí vedou! A zásluhu na tom má především Tiémoko Konaté, jenž nepřesnou přihrávkou mezi vlastní stopery nabídl stoprocentní příležitost pro zkušeného Argentince FERNANDA CAVENAGHIHO, jenž tváří v tvář Štěchovi prostřelil českého brankáře a přesnou ránou k tyči otevřel skóre zápasu!
    6. Fernando CAVENAGHI - 1:0
     
    8
    Dočkal si na hranici pokutového území našel pozici k zakončení, ovšem jeho sražená rána se dokutálela vedle domácí branky.
     
    9
    Sergiův průnik po pravém křídle rezultuje v rohový kop domácího APOELu.
     
    10
    Následný Štilićův rohový kop k ohrožení sparťanský branky nevedl.

    Osmadvacetiletý Semir Štilić už proti Spartě nastoupil před pěti lety v předkole Ligy mistrů za Lech Poznaň, Sparta tehdy polský tým vyřadila po dvou výhrách 1:0, poté si ale nedokázala poradit s Žilinou.
     
    12
    Fatai z levého křídla připravil střeleckou příležitost pro Dočkala, jenž z osmnácti metrů zasáhl tyč a míč se poté odrazil do zámezí!
    12. Dočkalova střela do tyče
     
    14
    Po Brabcově nákopu do hloubi útočné poloviny Juliš vyhrál hlavičkový souboj s Carlãem a snažil se vybídnout do sprintu Konatého, toho však odblokoval Alexandrou a domácí kapitán pohlídal cestu míče za brankovou čáru.
     
    16
    Frýdkův centr srazil Sergio na rohový kop, sparťanská útočná snaha bude pokračovat Dočkalovým centrem od rohového praporku.
     
    17
    Po Dočkalově centru a několika odrazech před Watermanem ale nikdo ze sparťanů nedokázal vystřelit a domácí dostali hru do středu pole.
     
    17
    Juliš dostal přesnou přihrávku za záda domácích obránců, na ofsajdově hraně ale pálil jen do připraveného brankáře Watermana.
     
    18
    Lukáš Juliš vystihl nepřesnou zpětnou přihrávku Vandera, dokázal si mezi čtyřmi protihráči najít prostor k samostatnému úniku, ve stoprocentní pozici ovšem míjí domácí svatyni!
    18. Šance Lukáše Juliše
     
    20
    Sergiův přízemní centr si našel cestu k nedůsledně bráněnému Cavenaghimu, jenž v obrovské příležitosti netrefil sparťanskou branku!
     
    21
    Po Marečkově nedovoleném zákroku ve středu pole rychlá domácí rozehrávka končí odmávaným a posléze odpískaným ofsajdem Cavenaghiho.
     
    23
    Dočkal si dvakrát vyměnil míč s Konatém, odražený centr prvního jmenovaného poté Frýdek nasměroval ránou bez přípravy jen do nizozemského brankáře domácích.
     
    24
    Dočkal ránou z voleje trefil pouze blokujícího Carlãa, brazilský stoper odrazil míč do hloubi pole.
     
    25
    Po Konatého individuálním průniku a následně nadraženém centru vysoko do vzduchu hlavičkoval Juliš, ovšem minul pravou tyč domácí branky. Jednalo se už o osmý střelecký pokus zatím velmi aktivních Pražanů.
     
    27
    Dočkal hledal kolmicí mezi domácí stopery Fataie, ovšem poslal mu nepřesnou přihrávku a míče se snadno zmocnil Boy Waterman.
     
    27
    Po další rychlé rozehrávce se Cavenaghi nedokázal probít do zakončení přes bránícího Holka.
     
    28
    Štilićův centr od rohového praporku prodloužil Štěch až za protější postranní čáru.
     
    29
    Po povedené souhře domácích se objevil v pokutovém území naprosto osamocený De Vincenti, jeho střílenou přihrávku nedokázal před Štěchem za záda sparťanského brankáře usměrnit Cavenaghi.
     
    30
    Frýdkův nákop do pokutového území snadno sebral ze země brankář Waterman, po krátké chvíli se ale sparťané vrací k míči.
    Stadion na kterém se dnes hraje.

     
    30
    Schalke v souboji na dálku s pražskou Spartou o první místo ve skupině neponechává nic náhodě, v Tripolisu postavilo velmi silnou sestavu s mnoha osobnostmi a Franco Di Santo poslal německý celek do vedení.
     
    31
    Po Dočkalově rohovém kopu se do vzduchu zavěsil Jakub Brabec, ovšem nedokázal hlavou nasměrovat míč na kyperskou branku a Konaté u vzdálenější tyče měl k míči daleko.
     
    32
    Mareček po Konatého přistrčení míče získal dostatek prostoru na pravé straně pokutového území, poté ale nedokázal najít žádného ze čtyř nabíhajících spoluhráčů.
     
    33
    Vácha si v osobním souboji přidržel Vandera, ten se po něm několikrát ohnal paží a tak není divu, že sudí Vad okamžitě uděluje žluté karty oběma kohoutům.
     
    35
    Všech jedenáct domácích fotbalistů je teď zataženo v pásmu třiceti metrů od vlastní branky, sparťanská útočná snaha ale přichází vniveč.
     
    35
    Vynucená změna v sestavě domácích, brazilského stopera Carlãa trápily zdravotní potíže a tak přepouští místo na hřišti krajanu Viniciusovi.
     
    36
    Frýdek vysunul na levé křídlo rychlého dravce Juliše, jehož centr srazil za domácí branku Sergio.
     
    37
    O centr od rohového praporku se tentokrát postaral Frýdek, ovšem nedokázal najít před brankou nikoho v rudém.
     
    38
    O poznání úspěšněji si o chvíli později vedl Dočkal, jenž přesným centrem našel Fataie, ten dostal neuvěřitelné množství prostoru uvnitř pokutového území, mohl si míč zpracovat ze vzduchu, následně ale pálí jen do Watermana!
     
    39
    Vácha hledal přetaženým centrem ke vzdálenější tyči Frýdka, před ním ale stáhl míč ze vzduchu Boy Waterman.
     
    40
    Konaté průnikem po pravém křídle vybojoval už sedmý rohový kop českého pohárového zástupce.
     
    41
    Po Dočkalově centru od rohového praporku si Costova hlavička neproklestila cestu skrumáží těl před Watermanem.
     
    42
    To byla šance! Na De Vincentiho naprosto přesný centr si naběhl Vander, ve skluzu ale nedokázal prostřelit Marka Štěcha!
    42. Šance domácích
     
    43
    Dočkal si potáhl míč středem pole, následně ale z dvaceti metrů netrefil horní roh domácí svatyně.
     
    45
    Costa měl pořádné štěstí, když se dostal do potíží při rozehrávce v bezprostřední blízkosti vlastní branky, poté nepřesnou přihrávkou málem vybídl Moraise do obrovské šance, domácí fotbalista ale nedokázal míč zpracovat.
     
    45
    K úvodním pětačtyřiceti přidává maďarský arbitr Istvan Vad jednu nastavenou minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    V nesmírně atraktivním zápase vede závěrečného kola skupiny K Evropské ligy APOEL Nikósie vede nad pražskou Spartou 1:0, když se o rychlé vedení domácích postaral už v šesté minutě Fernando Cavenaghi.

    Sparťané si poté vypracovali celou řadu střeleckých příležitostí, ovšem protože bojovali především s přesností i brankářem Watermanem, zůstal stav nezměněn.

    Druhý poločas začne zhruba ve 21:08 a slibuje podobně atraktivní podívanou jako ten první.
     
    STATISTIKY

    Střely celkem: 4 – 11
    Střely na bránu: 3 – 4
    Držení míče: 44% – 56%
    Přihrávky: 120/166 – 183/222
    Ofsajdy: 0 – 1
    Fauly: 3 – 10
    Rohové kopy: 3 – 7
     
    Sparťané do druhého poločasu mění sestavu, pouze v šatně zůstal Kehinde Fatai a na trávník vyběhl Marek Matějovský.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Kehinde Fatai, přichází Marek Matějovský.
     
    47
    Úvodní střelecký pokus druhého poločasu zaznamenává Dočkal, z velké dálky ale pálí pořádně nepřesně.
     
    48
    Frýdek dokázal přesným pasem uvolnit Konatého, ten ale nezvládl těžké zpracování míče ze vzduchu a kulatý nesmysl mu odskočil k Watermanovi.
     
    50
    S nepřesným centrem Alexandroua si sparťanská defenziva na hranici vlastního pokutového území bezpečně poradila.
     
    51
    Portugalský bek Sergio se ukopl při centru a byť byl zcela osamocen na pravém křídle, poslal míč daleko za sparťanskou branku.
     
    52
    Brabec podle vyjádření sudího Vada nedovoleně atakoval Vandera a za své počínání si vysloužil i žluté napomenutí.
     
    53
    Semir Štilić připravil dobrou střeleckou pozici pro Vinicia, jehož rána je nadražena nad sparťanskou branku.
     
    54
    Následný rohový kop domácích tradičně rozehrál Bosňan Štilić, ovšem nenašel žádného ze spoluhráčů.
     
    56
    Druhý poločas zatím postrádá tempo toho prvního, hraje se především ve středu pole.
    Radost domácích z první střelené branky.

     
    58
    Frýdek nedokázal zpracovat těžkou přihrávku na hrací ploše a u postranní čáry už míč opustil vymezené území.
     
    59
    Vander byl ve středu hřiště nedovoleně atakován Brabcem, domácí mohou rozehrávat míč z klidu.
     
    60
    Frýdek využil zaváhání Sergia, jenž podklouzl při přebírání přihrávky od brankáře Watermana, Vácha poté vybídl ke skórování Konatého, jenž ale ve stoprocentní pozici selhal a přestřelil domácí branku!
    60. Šance Sparty
     
    61
    Domácí střídají, Vandera nahrazuje jednatřicetinásobný kyperský reprezentant Giorgios Efrem.
     
    62
    Frýdek se v pokutovém území pokusil uvolnit přes Sergia, v osobním souboji proti portugalskému zadákovi ale neuspěl.
     
    63
    Sparta právě vstřelila branku!
    To byla paráda! V posledních minutách velmi aktivní Frýdek přihrávkou z levého křídla vyzval k zakončení LUKÁŠE JULIŠE, jenž efektním zakončením patičkou pokořil brankáře Watermana!
    63. Lukáš JULIŠ - 1:1
     
    65
    Dočkal byl při svém průniku zastaven Efremem těsně před pokutovým územím a kromě žluté karty pro domácího fotbalistu je tu především dobrá pozice pro sparťany.
     
    66
    Dočkal přízemní rozehrávkou připravil střeleckou pozici pro Váchu, jeho rána si ale neproklestila cestu až k nizozemskému brankáři domácích.
     
    67
    Oproti úvodním minutám druhého poločasu sparťané výrazně zvýšili svoji útočnou aktivitu i napadání soupeře po ztrátě míče a mají nyní na hřišti výraznou územní převahu.
     
    68
    Cavenaghi převzal Štilićovu přihrávku v ofsajdu, míč se po krátké epizodě vrací na kopačky hostů.
     
    69
    Na střelecké pokusy už Sparta vede 15:5, na bránu pak 5:3.
     
    70
    Po sparťanské ztrátě míče se Vinicius protáhl středem pole až k pokutovému území, následně ale poslal příliš rychlou kolmici rozběhnutému Efremovovi, jenž neměl šanci míč dostihnout.
     
    72
    Frýdek vidí žlutou kartu za svůj zákrok na De Vincentiho a první zápas vyřazovací fáze se obejde bez něj, neboť je v průběhu letošního ročníku Evropské ligy už potřetí žlutě napomenut.
    72. Žlutá karta pro Frýdka, který si nezahraje první vyřazovací zápas na jaře
     
    73
    Dočkal přesným pasem našel Konatého, jenž si kolem Guilhermeho posunul míč do pokutového území, následně ale nedokázal překonat Watermana!
     
    74
    Blízko k vedení měli i domácí! To když De Vincentiho ránu Holek srazil k Efremovovi, před nímž zívala odkrytá sparťanská branka, ovšem domácí středopolař na míč ze vzduchu jen těsně nedosáhl!
     
    74
    Sparťané se s remízou v dnešním zápase rozhodně nespokojí, Váchu na závěrečnou čtvrthodinu nahradí Lafata.
     
    76
    Sergiův centr Costa odhlavičkoval jen ke Štilićovi, jenž si střemhlavým pádem penaltu u sudího Vada nevymodlil.
     
    77
    Sparta právě vstřelila branku!
    První dotyk Lafaty s míčem končí vstřelenou brankou! Konaté na pravém křídle vyškolil domácího kapitána Alexandroua, naservíroval nádhernou přihrávku DAVIDU LAFATOVI a sparťanský kanonýr jako tradičně byl tam, kde být měl a před prázdnou brankou nezaváhal!
    77. David LAFATA - 1:2
     
    79
    Domácí připravují další střídání, u postranní čáry už je připraven Polák Piatkowski.
     
    80
    Mateuszi Piatkowskému přepouští místo na hřišti střelec vedoucí branky domácích Fernando Cavenaghi a domácí fanoušci jej vyprovázejí ze hřiště potleskem.
     
    82
    V Tripolisu vede Schalke už 3:0, když se po Di Santovi dvakrát prosadil Eric Maxim Choupo-Moting a favorizovaní hosté tak s přehledem kráčí pro první místo, Sparta bude druhá a to potvrzuje dnešním velmi dobrým výkonem.
     
    84
    Vinicius se po povedené individuální akci na levém křídle pokusil najít před brankou Piatkowského, ovšem polskému spoluhráči poslal příliš dlouhý centr.
     
    85
    Poslední střídání Sparty, Lukáše Juliše nahrazuje konžský ofenzivní fotbalista Franci Litsingi.
     
    87
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané míří za nesmírně cennou výhrou! Konaté připravil další střeleckou pozici pro DAVIDA LAFATU, jenž prostřelil Watermana z hranice pokutového území! Lafata v rámci skupiny K skóruje už popáté při šestém startu.
    87. David LAFATA - 1:3
     
    89
    Množství prostoru se otevřelo před Litsingim, ten ale nezvládl první dotyk s míčem a balón mu odskočil k Artymatasovi.
     
    90
    Frýdek patičkou posunul míč do běhu Costovi, jenž se uvolnil narážečkou s Dočkalem, následný centr sparťanského obránce před domácí branku Sergio ve skluzu odráží za postranní čáru.
     
    90+1
    Maďarský sudí Vas oddaluje sparťanskou výhru o tři nastavené minuty.
     
    90+2
    Sparťané už si zápas maximálně užívají! Frýdek posunul míč Dočkalovi, naběhl si za záda hostujících obránců, kam od Dočkala dostal centimetrově přesnou přihrávku a ránou bez přípravy nechal vyniknout Watermana!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Dobojováno! Sparťané sice v Nikósii brzy prohrávali brankou Cavenaghiho, poté ale převzali iniciativu a i ve druhém vzájemném zápase díky výrazné herní převaze jasně zdolali APOEL Nikósii, po domácí výhře 2:0 tentokrát 3:1.

    Do přestávky se sparťané ještě prosadit nedokázali, po hodině hry ale krásnou patičkou vyrovnal Lukáš Juliš, na jehož trefu dokázal dvěma trefami navázat střídající David Lafata.
     
    Schalke v souběžně hraném zápase suverénně zdolalo Asteras Tripolis v Řecku 4:0, čímž si pojistilo první pozici ve skupině, Sparta postupuje do dalších bojů z druhé příčky a nutno podotknout, že skupinou dokázala projít bez jediné porážky.

    Sparťané se tak mohou těšit na pondělní los prvního vyřazovacího kola Evropské ligy a i losovací akt přineseme v našem přenosu.
     
    STATISTIKY

    Střely celkem: 7 – 18
    Střely na bránu: 3 – 8
    Rohové kopy: 6 – 7
    Držení míče: 48% – 52%
    Přihrávky: 193/379 – 352/426
    Ofsajdy: 2 – 1
    Fauly: 8 – 20
    Žluté karty: 2 – 3
     
    S konstatováním, že Sparta zvítězila v Nikósii 3:1 a postupuje do další fáze soutěže z druhého místa, se loučí Tomáš Kohlmann a přeji příjemnou noc. (23:02:53)

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 6. Cavenaghi – 63. Juliš (Frýdek), 77. Lafata (Konaté), 87. Lafata (Konaté)

    Karty:   33. Vander (APO), 65. Efrem (APO) – 33. Vácha (SPA), 52. Brabec (SPA), 72. Frýdek (SPA)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 4:10. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:20.
    APOEL Nikósia: Waterman – Sérgio, Guilherme, Carlão (35. Vinicius), Alexandrou (C) – Artymatas, Štilić, Morais – De Vincenti, Cavenaghi (80. Piątkowski), Vander (61. Efrem).
    Náhradníci: Kissas – Anastasiou, Efrem, Charalambides, Piątkowski, Vinicius, Makrides.

    AC Sparta Praha: Štěch – Brabec, Mario Holek, Nhamoinesu – Konaté, Dočkal (C), Vácha (74. Lafata), Mareček, Frýdek – Fatai (46. Matějovský), Juliš (85. Litsingi).
    Náhradníci: Miller – Steinhöfer, Hybš, Matějovský, Jiráček, Litsingi, Lafata.

    Rozhodčí: Vad – Albert, Berettyán (vš. Maďarsko)
    bahis siteleri