Hirošima – Auckland 2:0 (kon.)
konec
Sanfrecce Hirošima
2:0 (1:0)
Auckland City F.C.
Čtvrtek 10.12.2015, 11:45 • Nissan Stadium, Jokohama • Mistrovství světa klubů • 1. předkolo
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (13:38:26)
     
    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 3:6. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 19:9.
     
    Hirošima nakonec potvrdila roli favorita a přes novozélandský Auckland City proklouzla do čtvrtfinále MS klubů. Základem pro celý úspěch byl kompaktní výkon v zadních liniích. Domácí po prvním gólu Minagawy zavřeli svoje vrátka, a když se ve druhé půli trefil také Šiotani, bylo o postupujícím rozhodnuto. Hosté zkrátka nenašli jedinou skulinku v soupeřově obraně.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Douglasovi byl odmáván ofsajd. Tady se ovšem asistent sudího Noupue Nguegoue sekl. Brazilec mohl pokračovat v akci.
     
    90+1
    Rozhodčí Alioum nastaví ke druhé půle 4 minuty.
     
    90
    Iwata sice vypadá jako válečný hrdina, má obvázanou celou hlavu bílým fáčem, každopádně jako hrdina se taktéž vrátil na trávník na závěrečné minuty. Klobouk dolů!
     
    89
    Minuta do konce. Nic nenasvědčuje tomu, že by o čtvrtfinalistovi nebylo již rozhodnuto. Auckland City by musel doslova předvést zákrok.
     
    87
    I nadále přímo na hrací ploše probíhá ošetřování. Uvidíme, jestli se Iwata ještě vrátí do hry.
     
    85
    V souboji o míč inkasoval hostující Iwata nepříjemný úder kolenem do hlavy. Bylo to nezaviněné, za tohle japonský soupeř nemohl.
     
    84
    Střídání v týmu Auckland City F.C.: ze hřiště odchází Joao Moreira, přichází Clayton Lewis.
    83. další nepřesný pokus Douglase
     
    83
    Douglas motal hlavy svým protihráčům na pravé straně. Nakonec levačkou vypálil z hranice vápna a jeho pokus těsně minul břevno.
     
    82
    Hirošima malinko vylepšila svou reputaci ve statistice držení míče. Teď už se dostala na číslo 32%, zatímco soupeř je na stále slušných 68%.
     
    80
    Sotva se White (ACK) ohřál na hřišti, už obdržel žlutou kartu.
    79. možnost Douglase
     
    79
    Douglas nyní mohl navýšit vedení na pohodlné tři branky! Po centru z pravé strany se protlačil v šestnáctce k hlavičce, nicméně Spoonley na brankové čáře na zemi zasáhl fantasticky.
     
    78
    Střídání v týmu Auckland City F.C.: ze hřiště odchází Kim Dae-wook, přichází Darren White.
     
    75
    Kim se snažil jemným obloučkem přenést hru z pravé strany blíže středu, ale neuspěl. Sanfrecce následně směřovalo do brejku, ovšem rovněž bez většího úspěchu.
     
    74
    Douglas na pravé straně nikam nespěchal, podržel míč a poslal ho dozadu. Hirošima se nikam tlačit nemusí, to je logické.
     
    73
    Teď už to bude mít novozélandský celek opravdu dost složité. Sanfrecce v defenzívě zatím nechybuje, Auckland City zatím nenašel žádný recept na její prolomení.
     
    71
    Střídání v týmu Auckland City F.C.: ze hřiště odchází Mario Bilen, přichází Emiliano Tade.
    70. Cukasa ŠIOTANI - 2:0
     
    70
    Tým Hirošima právě vstřelil branku!
    Domácí, spoléhající jen na brejky, navýšili náskok. Tohle byl tak trošku gól brankáře Spoonleyho. CUKASA ŠIOTANI pálil z dost těžkého úhlu, přesto svou slabou střelu ještě otřel o obránce Djordjeviče a míč proklouzl mezi nohama hostujícího muže v rukavicích až za brankovou čáru ke vzdálenější tyčce.
     
    69
    Kim rozehrál rohový kop nakrátko, k zakončení nůžkami se dostal po pár vteřinách Joao Moreira, jenže jeho pokus ani nedoletěl k Takutovi. Následně Alioum pískl nedovolený zákrok uvnitř šestnáctky Sanfrecce. Hostům nezaprší a nezaprší...
     
    68
    Ještě skoro dvacet pět minut, pokud-li počítáme nastavení, má k dispozici Auckland City. Pokud chce postoupit, musí prostě najít nějakou tu mezírku v jinak pevné defenzívě soupeře.
     
    67
    Douglas nyní dobře zasáhl u lajny proti podnikajícímu Iwatovi. A míč odkopl mimo hrací plochu do autu.
     
    65
    Střídání v týmu Sanfrecce Hirošima: ze hřiště odchází Kohei Šimizu, přichází Šo Sasaki.
     
    64
    Vypadá to, že Kohei opravdu muset střídat. Z reakce lavičky bylo poznat, že k tomu dojde co nevidět.
    63. šance Asana
     
    63
    Asano to udělal výborně! Vyběhl so z levé strany blíže do středu, z hranice vápna vypálil a jeho pokus minul tyčku jen o kousek. Těžko říci, zda-li by jí Spoonley polapil, kdyby mířila mezi tři tyče.
     
    62
    Tohle byl celkem slušný pokus Joaa Moreiry. Nakonec ale stejně skončil jen vedle. Zlepšit mušku, to by měl být hlavní cíl Auckland City pro zbývající půlhodinu utkání.
     
    61
    Kohei už je zpátky na hrací ploše. Vypadá to, že by měl pokračovat ve hře.
     
    60
    Zase je ošetřovaný jeden z hráčů japonského celku. Tentokráte není v pořádku Kohei. To už by byla velká smůla pro Hirošimu, kdyby potřetí přišla o zraněného hráče.
    58. z téhle pozice Douglas ani nezakončil
     
    58
    Tohle byla dobrá možnost pro Hirošimu! Po akci na jeden dotek Minagawa přihrál míč na krátkou vzdálenost nabíhajícímu si Douglasovi, jenže tomu míč v šestnáctce utekl z kopačky, a tak ani nezakončil. Brankář Spoonley mimochodem opět skvěle vyběhl.
     
    56
    Hra se po přestávce vlastně nezměnila. Sanfrecce se snaží držet těsný náskok, Auckland City je většinu času u míče. Držení míče novozélandského celku vypadá jak u Barcelony nebo Bayernu. 28% oproti 72% je opravdu velké číslo.
     
    55
    Asano nyní leží na zemi u lajny, hodně ošklivě ho přišlápl Kim (ACK). A dodatečně od rozhodčího Aliouma uviděl žlutou kartu.
     
    53
    Střídání v týmu Sanfrecce Hirošima: ze hřiště odchází Kosei Šibasaki, přichází Douglas.
     
    52
    Joao Moreira se snažil středem hřiště prosadit, ale narazil na výtečně bránícího Marutaniho. Proti němu se dokonce dopustil faulu.
     
    51
    Lea'alafa se snažil prostrčit míč doprava na Kima, který by následně mohl centrovat do šestnáctky, jenže to by jeho spoluhráč musel balón zpracovat.
     
    50
    Se Šibasakim to nevypadá příliš dobře. Jako by přes celé hřiště avizoval, že bude střídat.
     
    48
    Šibasaki byl faulovaný někde na levé straně Iwatou. Dokonce musí být ošetřen mimo hrací plochu. Že by Sanfrecce muselo opět střídat kvůli zranění?
     
    47
    Asano se tlačil před Spoonley do zakončení, nicméně novozélandský brankář si se štěstím porazit dokázal. Tohle nebyla špatná možnost pro Sanfrecce.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Jusuke Minagawa je zatím jediným střelcem tohoto utkání. Poté, co domácí vsítili onu branku už v 9. minutě, se postupně zatáhli na svou polovinu a soustředí se hlavně na bránění těsného náskoku. Hosté se snaží pevnou defenzívu soupeře prolomit, ale zatím marně. Sanfrecce každopádně bude mít po přestávce určitě co dělat, aby nad Auckland City dokázalo postoupit do čtvrtfinále.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Domácí celek přežil nebezpečný rohový kop, pak se nechal Kohei fauloval, takže zbytek půle se asi odehraje na polovině Hirošimy.
     
    45
    Rozhodčí nastaví jednu minutu k první půli.
     
    44
    Byla to zajímavá kombice rozehrání přímého volného kopu. Po dvou přiťuknutích se odvážil ke střele Hudson-Wihongi, jenže jeho přízemní pokus byl slabý, navíc mířil mimo Takutovo nebezpečí.
     
    43
    Čiba (HMA) fauloval pronikajícího Ángela Berlangu a vysloužil si žlutou kartu. Hosté mají k dispozici zajímavou standardku.
     
    42
    ... Kašiwa už napodruhé dokázal odcentrovat přesně, na jeho centr si naběhl nikým nehlídaný Šiotani, jehož hlavička však směřovala pouze doprostřed branky. Spoonley si tak poradit dokázal.
     
    41
    Kašiwa se snažil odcentrovat z pravé strany, ovšem neúspěšně. Bude mít ovšem jeden jeden pokus, balón se k němu odrazil zpátky...
     
    39
    Poté, co Sanfrecce vsítilo první branku, hraje nyní pouze na brejky. Auckland City po většinu hry je v držení míče. Co se oficiálních statistik týče, údajně je to 29% na 71%. Každopádně musíme říci, že tenhle údaj je dosti zavádějící. Držení míče je sice hezké, nicméně na šance jasně vedou domácí.
     
    37
    Ve vzduchu je zatím Sanfrecce naprosto neomylné. Kim poslal centr z volného kopu do šestnáctky, tam si s ním však soupeř hravě poradil.
     
    36
    ... Kim se svým centrem z rohového čtvrtkruhu snažil najít někoho na bližší tyči, avšak marně. Sanfrecce i tenhle prostor mělo pohlídané.
     
    35
    De Vries dostal balón na levou stranu, odtamtud se snažil odcentrovat, jenže skvěle zasáhl jeden z obránců. Auckland City bude mít k dispozici alespoň rohový kop...
     
    33
    Šibasaki pronikl do vápna podél levé strany a snažil se odtud odcentrovat. Jenže z celkem slušné možnosti nakonec nezbylo nic. Jeho jemný oblouček totiž nebyl přesný.
     
    32
    Kim se nyní snažil se svým spoluhráčem něco vymyslet na dosud pevnou defenzívu soupeře. Ale marně. Sanfrecce je stále kompaktním celkem.
     
    31
    Minagawa zase zlobil novozélandskou obranu. Zase mu ale zakončení vůbec nevyšlo, střela byla slabá a navíc nepřesná.
     
    30
    Auckland City nyní kombinuje kolem středové čáry. Marná je zatím jeho snaha najít mezírku v obraně japonského celku.
     
    28
    Přemotivovaný Lea'alafa nyní fauloval v šestnáctce soupeře. U míče tak zůstane Hirošima.
     
    26
    Velká možnost pro domácí celek! Šibasaki poslal parádní kolmici za obranu, na kterou si naběhl Minagawa, který se ocitl sám před Spoonleyem. Jenže v tutovce selhal a trefil jen vyběhnuvšího gólmana.
     
    25
    Minagawa, autor jediné branky utkání, byl nyní nachytán v ofsajdu. Akci Sanfrecce zastavil praporek pomezního rozhodčího Menkouandeho.
     
    24
    ... Lea'alafa přenechal balón De Vriese, ten ho ještě posunul doleva na Mikela Álvara, jenže ten svým centrem trefil jen obránce před sebou.
     
    23
    Centr do vápna Sanfrecce nebyl úspěšný. Naopak do brejku se nyní řítí Lea'alafa, reprezentant Šalamounových ostrovů...
     
    21
    Hra se v posledních minutách dost uklidnila. Jako by se japonský celek soustředil více na bránění. Novozélandský tým je zatím v ofenzívě dosti bezzubý, prakticky si nevytvořil žádnou šanci.
     
    20
    První dvacetiminutovka je za námi. Viděli jsme zatím jednu gólovou šanci, jinak nám utkání prakticky nic zajímavého nenabídlo.
     
    18
    Auckland City se snaží prosadit vepředu, Sanfrecce ovšem vzadu působí zatím velmi dobře. Domácí zatím potvrzují roli favorita.
     
    16
    Joao Moreira z levé strany vyslal střelecký pokus směrem na bránu. Nepředvedl ale úplně ideální zakončení. Přece jenom s ním totiž neměl gólman Takuto větší problémy.
     
    15
    Mikel Álvaro měl k dispozici přímý volný kop někde na hranici šestnáctky. Jenže velkou možnost nevyužil. Střelu totiž usměrnil pouze do zdi. Ani Kim pak z dorážky hradbu těl nepropálil.
     
    14
    Střídání v týmu Sanfrecce Hirošima: ze hřiště odchází Gakuto Nocuda, přichází Kosei Šibasaki.
     
    13
    Asano se nyní dopustil faulu a hosté budou mít k dispozici velmi dobrou standardku! Nejprve se ale bude střídat, jeden z hráčů domácího celku je totiž zraněný. Nepříjemná záležitost pro Sanfrecce.
     
    11
    Sanfrecce vsítilo brzký gól, který mu zajisté pomůže v dalším průběhu. Prolomoit obranu soupeře bylo totiž pro něj hlavním cílem.
    9. Jusuke MINAGAWA - 1:0
     
    9
    Tým Hirošima právě vstřelil branku!
    Domácí se bleskově ujímají vedení. Po nákrátko rozehraném rohovém kopu Spoonley tvrdou střelu Nocudy z pravé strany vyrazil pouze před sebe, k dorážce se propracoval JUSUKE MINAGAWA, který z blízkosti jen uklidil balón za brankovou čáru.
     
    8
    Kohei poslal z levé strany prudký centr do šestnáctky a Spoonley musel znovu zasahovat! Míč vyboxoval nakonec do bezpečí.
     
    7
    Gólman Spoonley musel předvést svůj první zákrok v tomto zápase. Nocuda vypálil z velké dálky, pokus, který se ještě odrazil od země, však hostující muž v rukavicích v pohodě vyrazil.
     
    6
    Asano se snažil uniknout po levé straně, dostal přihrávku do běhu, ovšem včasným skluzem ho od míče odstavil jeden z protihráčů.
     
    5
    ... nakonec centr jednoho z domácích hráčů skončil jen ve zdi. Hodně humbuku bylo kolem téhle standardky, málo krásy se v ní objevilo.
     
    4
    ... kamerunský rozhodčí Alioum radši použil sprej, navíc si ještě postavil zeď. Celý proces tak trvá poměrně dlouho...
     
    3
    Kašiwa skvěle unikl podél pravé lajny a málem odcentroval. Nicméně ho fauloval Takuja, a tak Hirošima bude mít k dispozici první standardku...
     
    2
    Brankář Takuto nedobře odkopl balón a málem toho Auckland City využil. Ke střele se však na hranici vápna žádný z hráčů neodvážil.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Sanfrecce Hirošima: Takuto – Mizumoto, Čiba, Aojama, Kašiwa, Minagawa, Nocuda, Kohei, Marutani, Asano, Šiotani
    Náhradníci: Masuda, Rjotaro, Kazu, Douglas, Hisato, Mikič, Jamagiši, Sasaki, Čajima, Šibasaki, Takahaši, Mijahara

    Auckland City F.C.: Spoonley – Djordjevič, Iwata, Bilen, Ángel Berlanga, Mikel Álvaro, De Vries, Hudson-Wihongi, Kim, Joao Moreira, Lea'alafa
    Náhradníci: Drake, Anderson, Edge, den Heijer, White, McGeorge, Rogers, Lewis, Tade, Hailemariam, Milne, Burfoot

    Rozhodčí: Alioum – Menkouande, Noupue Nguegoue (všichni CAM).
    Nedávno takhle Sanfrecce slavilo mistrovský titul:

     
    Utkání budou řídit kamerunští sudí. V čele bude stát Sidi Alioum, na čarách mu budou pomáhat Evarist Menkouande a Elvis Guy Noupue Nguegoue. Čtvrtým rozhodčím byl delegován Joel Aguilar ze Salvadoru.
     
    Oba celky se naposledy střetly v roce 2012, tehdy také na stadionu v Jokohamě otevíraly sešlost nejlepších klubů světa. V duelu uspěl hirošimský klub díky nejtěsnější možné výhře. O jedinou branku se v 66. minutě postaral Tošihiro Aojama.
    Už celkem posedmé se Auckland City představí na MS klubů:

     
    Domácí jsou podle bookmakerů pasováni do role favoritů, jenže soupeře by v žádném případě neměli podcenit. Vždyť s tímhle turnajem má Auckland bohaté zkušenosti z minulosti, kvalifikoval se do něj už popáté v řadě a v Oceánii je dlouhodobě fakticky neomezeným vládcem. Sanfrecce naopak může těžit z jakési euforie, japonský titul totiž získalo teprve před pár dny.
     
    Mistrovství světa klubu odstartuje předkolový duel mezi japonským mistrem Sanfrecce Hirošima a novozélandským Auckland City. Kdo z tohoto souboje vzejde vítězně, narazí ve čtvrtinále na afrického šampiona TP Mazembe.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:45.

    Patrik Sandev

    Branky: 9. Minagawa, 70. Šiotani

    Karty:   43. Čiba (HMA) – 55. Kim (ACK), 80. White (ACK)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 3:6. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 19:9.
    Sanfrecce Hirošima: Takuto – Mizumoto, Čiba, Aojama, Kašiwa, Minagawa, Nocuda (14. Šibasaki, 53. Douglas), Kohei (65. Sasaki), Marutani, Asano, Šiotani
    Náhradníci: Masuda, Rjotaro, Kazu, Douglas, Hisato, Mikič, Jamagiši, Sasaki, Čajima, Šibasaki, Takahaši, Mijahara

    Auckland City F.C.: Spoonley – Djordjevič, Iwata, Bilen (71. Tade), Ángel Berlanga, Mikel Álvaro, De Vries, Hudson-Wihongi, Kim (78. White), Joao Moreira (84. Lewis), Lea'alafa
    Náhradníci: Drake, Anderson, Edge, den Heijer, White, McGeorge, Rogers, Lewis, Tade, Hailemariam, Milne, Burfoot

    Rozhodčí: Alioum – Menkouande, Noupue Nguegoue (všichni CAM)
    bahis siteleri