New Jersey – Detroit 3:2 (po pr.) | Pittsburgh – Los Angeles 2:3 (1:2 po s.n.) | Chicago – Winnipeg 2:0 (kon.)
Dallas – Philadelphia 3:1 (kon.) | Arizona – Minnesota 2:1 (po pr.) | Edmonton – NY Rangers 7:5 (kon.)
Anaheim – Carolina 1:5 (kon.) | Boston – Florida 3:1 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
7:5 (3:1, 0:2, 4:2)
New York Rangers
Sobota 12.12.2015, 03:30 • Rexall Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Andrej Sekera (EDM) 0+0, 2 střely, čas na ledě 23:17 (06:59:15)
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Taylor Hall (EDM) 2+2
    2. Lauri Korpikoski (EDM) 3+0

    (Třetí hvězda vyhlášena nebyla.)
    Na ledovou plochu dnes létaly čepice, Lauri Korpikoski dosáhl na svůj první hattrick v kariéře NHL. Gratulujeme!

     
    Utkání v Rexall Place ve třetí třetině gradovalo a padlo v ní neuvěřitelných šest branek, což kolikrát vydá na celý zápas. Edmonton Oilers získal své ztracené dvoubrankové vedení v úvodu třetí části rychle zpět, když se pouhých 18 sekund po začátku třetí třetiny prosadil Taylor Hall a za necelé tři minuty na jeho gól navázal Darnell Nurse. Pokud byste si ale mysleli, že to New York Rangers vdal, tak ani náhodou. V čase 46:28 vstřelil kontaktní gól Derick Brassard, který po střele Ricka Nashe do tyče uklidil puk do prázdné brány. Další tři góly padly během závěrečných dvou minut. Rick Nash nejprve bleskově využil přesilovou hru a vyrovnal na 3:3, jenže za 12 sekund si vzal Edmonton ztracené vedení zpět, když se po krásné kombinaci ihned po vhazování prosadil Taylor Hall. Páté vítězný Edmontonu Oilers poté zpečetil střelou do prázdné brány Lauri Korpikoski a zaznamenal svůj první hattrick v kariéře NHL. Lepší tečku si za nádherným zápasem snad přát nelze. Konečný výsledek. Edmonton Oilers 7 New York Rangers 5!
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Možná budu přehánět, ale takhle krásný zápas jsem ještě neviděl!
    Lauri KORPIKOSKI - 7:5
     
    59:23
    Edmonton právě vstřelil branku!
    LAURI KORPIKOSKI kompletuje střelou do prázdné brány svůj první hattrick v kariéře NHL a na ledovou plochu létají čepice!! Lauri Korpikoski zaklekl v obranném pásmu a přes celé kluziště puk poslal do prázdné brány. Asistence: Bez asistence.
     
    59:00
    Do konce zápasu zbývá jedna minuta.
    58:26 Taylor HALL - 6:5
     
    58:26
    Edmonton právě vstřelil branku!
    TAYLOR HALL bleskově odpovídá a prakticky ihned po vhazování po inkasovaném gólu posílá Edmonton Oilers do vedení!! To jsou věci dámy a pánové. Edmonton Oilers rozjel krásnou kombinaci, kterou z levého kruhu pro vhazování zakončil střelou nad ležícího Anttiho Raantou Taylor Hall. Asistence: Leon Draisaitl, Teddy Purcell.
    58:14 Rick NASH - 5:5
     
    58:14
    Rangers právě vstřelili branku!
    RICK NASH bleskově využívá přesilovou hru a vyrovnává na 3:3!! Rick Nash se dostal k odraženému puku a u levé tyči ho z úhlu poslal do brány. Asistence: Dan Boyle, McDonagh.
     
    58:07
    New York Rangers si vyžádal oddechový čas a Antti Raanta zůstává na střídačce.
     
    58:07
    Teddy Purcell (EDM) dostal menší trest, 2 minuty krosček.
     
    57:59
    Teddy Purcell dojel v útočném pásmu puk a vybojoval šanci pro Oilers.
     
    57:36
    Dan Boyle tvrdě vypálil z pravého kruhu pro vhazování, jeho střela ale zamířila mimo.
     
    57:00
    Do konce utkání zbývají přesně tři minuty.
     
    56:40
    Oscar Lindberg na pravém křídle znovu vypálil z úhlu, tentokrát bekhendem, Anders Nilsson ale jeho pokus levým betonem vyrazil za bránu.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 7. Korpikoski (Pakarinen, Letestu), 16. Korpikoski (Hendricks, Schultz), 17. Purcell (Hall, Draisaitl), 41. Hall (Purcell), 43. Nurse (Hall), 59. Hall (Draisaitl, Purcell), 60. Korpikoski – 13. Zuccarello (Kreider, McIlrath), 21. Kreider (Zuccarello, Lundqvist), 29. Brassard (Nash, Staal), 47. Brassard (Nash, Yandle), 59. Nash (Boyle, McDonagh)


    Edmonton Oilers: Nilsson (Calbot) – Davidson, Gryba – Klefbom, Schultz – Nurse, Sekera – Gazdic, Lander, Pakarinen – Hendricks, Letestu, Korpikoski – Khaira, Nugent-Hopkins (A), Eberle (A) – Hall (A), Draisaitl, Purcell.
    New York Rangers: Lundqvist (43. Raanta) – Yandle, McIlrath – Staal (A), Boyle – McDonagh (C), Girardi (A) – Glass, Stoll, Stalberg – Miller, Moore, Fast – Kreider, Lindberg, Nash – Hayes, Brassard, Zuccarello.

    Rozhodčí: TJ Luxmore, Kyle Rehman – Scott Driscoll, Andy McElman
    bahis siteleri