Buffalo – Los Angeles 2:1 (po pr.) | Montreal – Ottawa 3:1 (kon.) | Tampa – Washington 1:2 (kon.)
Columbus – NY Islanders 2:3 (po pr.) | St. Louis – Dallas 3:0 (kon.) | Nashville – Colorado 2:3 (kon.)
Arizona – Carolina 4:5 (po pr.) | Calgary – NY Rangers 5:4 (po pr.) | San Jose – Minnesota 0:2 (kon.)
NY Islanders – New Jersey 4:0 (kon.)
konec
New York Islanders
4:0 (2:0, 2:0, 0:0)
New Jersey Devils
Neděle 13.12.2015, 23:00 • Barclays Center, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 23:00.
     
    Dámy a pánové, přeji Vám hezký večer u sledování nejslavnější hokejové soutěže na světě – NHL! Společně se zaměříme na utkání mezi New York Islanders a New Jersey Devils. Přeji příjemné počtení.

    Brankářský post již není slabinou Isles. (y)

    Zveřejnil(a) NHL.cz dne 12. prosinec 2015
     
    New York Islanders
    Ostrované mají na svém kontě po 30 zápasech celkem 39 bodů, což jim stačí na pěkné třetí místo v Metropolitní divizi, tedy postupové. Bod ztrácí na druhé Rangers, tři body poté na první Washington.

    Poslední utkání sehráli Islanders na ledě Columbusu den před zápasem s New Jersey a připsali si zde cenné vítězství 3:2 v prodloužení.

    Nejproduktivnějším hráčem týmu je Kyle Okposo (26 bodů), nejlepšími střelci s 12 zásahy jsou Frans Nielsen a John Tavares. Brankářskou jedničkou týmu je Jaroslav Halák, záda mu kryje Thomas Greiss.
    V posledním utkání vyhráli Isles na ledě Blue Jackets

    Po dnešním skvělém výkonu Jara Haláka a Kyla Okposa porážíme Colombus. :)Přidávám statistky ze zápasu :)Je mi, ale lí...

    Zveřejnil(a) New York Islanders CZ/SK dne 12. prosinec 2015
     
    New Jersey Devils
    Ďáblové jsou v Metropolitní divizi na čtvrtém místě, takže momentálně bojují o pozici v Divoké kartě. V současné době ale mají 34 bodů, což jim stačí na poslední postupovou příčku.

    V posledním zápase přivítalo New Jersey na svém ledě Rudá Křídla z Detroitu. Ačkoliv po druhé periodě prohrávalo 0:2, duel zvrátilo ve svůj prospěch a vyhrálo 3:2 v prodloužení.

    Nejproduktivnějším hráčem Devils je s 30 body z 29 utkání Mike Cammalleri. Nejlepšími střelci poté Adam Henrique a Kyle Palmieri, kteří se letos prosadili třináctkrát. Brankářskou jedničkou je Cory Schneider, připraven je Keith Kinkaid.
    Debut v NHL si odbyl Joseph Blandisi

    Ďáblům se podařil opět krásný návrat do zápasu, kdy dokázali stáhnout dvougólové manko a v prodloužení k tomu přidat ješ...

    Zveřejnil(a) New Jersey Devils Cz/Sk dne 12. prosinec 2015
     
    Československá stopa v týmech
    Patrik Eliáš (NJD) – 9 zápasů, 1+4
    Jiří Tlustý (NJD) – 17 zápasů, 1+2
    Jaroslav Halák (NYI) – 17 zápasů, 92.6%
    Marek Židlický (NYI) – 26 zápasů, 1+7
     
    Vzájemné zápasy
    Tyto celky se mezi sebou letos již utkaly dvakrát V prvním měření sil Islanders dokázali srovnat z 0:2 na 2:2, poté ale v nájezdech svému soupeři podlehli. Druhé utkání už lépe vyznělo pro Ostrovaný, kteří vyhráli 2:1 v základní hrací době, když vítěznou branku vsítili v 58. minutě.
     
    Úvodní sestavy:

    New York Islanders: Greiss (Halák) – Leddy, Hamonic, de Haan, Boychuk, Hickey, Židlický – Nelson, Tavares "C", Okposo "A" – Lee, Nielsen "A", Bailey – Kuljomin, Grabovskij, Bernier – Martin, Cizikas, Clutterbuck

    New Jersey Devils: Schneider (Kinkaid) – Greene "C", Larsson, Moore, Severson, Gelinas, Schlemko – Cammalleri "A", Josefson, Stempniak – Tlustý, Blandisi, Palmieri – Eliáš "A", Kalinin, Kennedy – Matteau, Gionta, Tootoo

    Rozhodčí: Rooney, Hebert – Barton, Henderson.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Předzápasový program v Brooklynu začíná, samotné utkání bude zahájeno za pár minut. Děkuji, že jste si pro sledování zápasu vybrali tento textový přenos! Doufám, že si mač společně užijeme.
     
    Hráči obou týmů jsou již nastoupení na ledové ploše. Zanedlouho si vyslechnou americkou hymnu a posléze bude zahájen samotný zápas!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Jako první se do útočného pásma nahrnul domácí tým, ale za brankou přišel o puk a tak dopředu míří Devils.
     
    00:39
    Ani těm ovšem pokus o první útočnou akci nevyšel. Znovu jsou tedy u puku hráči New York Islanders.
     
    00:58
    Přihrávka do středního pásma ale nebyla podařená a kotouč skončil mezi střídačkami, díky čemuž následuje přerušení a poté vhazování ve středním pásmu.
     
    01:25
    Johnny Boychuk na modré čáře nahrál na Calvina de Haana, který už překonal Coryho Schneidera. Za hostujícím gólmanem číslo jedna ale zazvonila tyčka, takže si Ďáblové mohli oddychnout!
     
    02:10
    Ostrované jsou v úvodu zápasu aktivnější a na branku Devils valí jeden útok za druhým.
     
    02:42
    Změni to nyní chtěli Eliáš s Kennedym. Prvně jmenovaný se poté v útočném pásmu dostal k puku, ale střelou zápěstím trefil jen připraveného Thomase Greisse.
     
    02:49
    Islanders nedokázali založit útočnou akci podle pravidel, je odpískáno zakázané uvolnění.
     
    03:16
    Matt Martin dobře hitoval protihráče při pokusu o založení útoku, čímž narušil jejich kombinaci.
     
    03:38
    Na druhé straně se v mezikruží snažil uvolnit ke střele Josh Bailey, ale obránci byli velice dotěrní a nic mu nedovolili. Poté ovšem vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    04:03
    Nick Leddy pěkným pasem poslal do útoku Tavarese, ale ten nevymyslel nic kloudného a jeho pas v poklidu zblokovali obránci.
     
    04:29
    Střela Andyho Greenea se do statistik počítat nebude, byla totiž ofsajdová. Pro Greisse ovšem byla nepříjemná tak moc, jako pro křehké děvče tahání za copánek.
     
    04:53
    Sergej Kalinin projel podél levého mantinelu, posléze ale zamířil do připraveného brankáře Isles, takže z toho nic vážného nebylo.
     
    05:15
    Po pasu od Kennedyho byl Jiří Tlustý nachytán v ofsajdu, už tak v akci pokračovat nemohl.
     
    05:42
    A máme tu první vyloučení utkání. Kyle Palmieri (NJD) inkasuje dvouminutový trest, ačkoliv si hosté chvíli mysleli, že právě oni budou hrát přesilovou hru. Cory Schneider už mířil z branky a málem si pořádně zavařil.
     
    06:13
    Nick Leddy si narazil s Fransem Nielsenem a poté vyslal tvrdou ránu od modré čáry, ale zamířil pouze vedle branky a Devils poté dokázali vyhodit puk přes všechny čáry.
     
    06:42
    A další výhoz v podání Ďáblů, nyní se o něj postaral Patrik Eliáš, který přerušil kombinační hru domácího celku.
     
    07:22
    Josh Bailey z rychlé útočné akce vybídl ke střele Grabovského. Ten touto velkou šancí nepohrdl, nikým nehlídaný před brankou ale minul!
     
    07:43
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácí přesilovou hru sice nedokázali využít, nyní se ale dostávají do vedení, takže je to mrzet vůbec nemusí! MAREK ŽIDLICKÝ dostal nabito na modré čáře a nekompromisní dělovou ránou propálil vše, co mu stálo v cestě! Pro českého zadáka je to specifický gól, jelikož skóroval proti svému bývalému zaměstnavateli. Asistence: Michajl Grabovskij a Josh Bailey.
    07:53 Marek ŽIDLICKÝ - 1:0
     
    08:34
    Na druhé straně předvedl velice dobrou individuální akci Palmieri, po objetí branky ale jeho zakončení Greiss ramenem vyrazil nad svou branku.
     
    09:16
    Cory Schneider nyní podržel puk pod svou lapačkou a přerušil hru. Devils si ovšem při rozehrávce zavařili asi tolik, jako byste doma nechali v mikrovlnce popcorn přes deset minut...
     
    09:39
    Při pokusu o další útočnou akci byl Brock Nelson nachytán v ofsajdu. Čárový rozhodčí se při tom dostal do skvízelné situace, kdy dokonce skončil až na střídačce hráčů New Jersey.
     
    09:53
    Patrik Eliáš posílal zpoza branky pas před ní, ale Kennedy s Kalininem se přes bránícího de Haana nedokázali protlačit.
     
    10:37
    Blandisi s Tlustým odváděli velice dobrou práci při napadání rozehrávky a díky tomu vybojovali puk v útočném pásmu. Více už ale Devils vymyslet nedokázali, a tak se o akci musí pokusit znovu.
     
    11:21
    Dopředu se ale vydali Ostrované a na modré čáře dostal střeleckou možnost Johnny Boychuk. Po nápřahu byl jeho pokus ještě ztečován, ale skončil vedle branky. New Jersey poté vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    11:28
    A další icing, forčekující Stefan Matteau neměl šanci dostihnout puk před tím, než doputuje za červenou čáru.
     
    11:36
    A do třetice ... všeho dobrého a zlého? Uvidíme. Na icing nyní totiž puk odehrál Stephen Gionta.
     
    11:53
    Islanders právě vstřelili branku!
    Ani jednou Ostrované výhody vhazování v útočném pásmu nevyužili, ale nyní je to mrzet vůbec nebude! Z následné útočné akce se totiž v mezikruží dostal k puku Kyle Okposo, který ho poslal směrem k tyčce Schneiderovy branky. Tam ho úspěšně do klece tečoval JOHN TAVARES, jenž tak vsítil třináctý gól v sezoně! Asistence: Kyle Okposo a Brock Nelson.
    11:53 John TAVARES - 2:0
     
    12:32
    Na druhé straně Gelinasův pokus lapil pozorný Greiss, následuje komerční přestávka a diváci si tak mohou dojít třeba na toaletu.
     
    13:01
    Patrik Eliáš posílal puk na modrou čáru, ale obránci ho nezachytili a dostal se tak až k Schneiderovi. Ten rozehrál na své spoluhráče, jenž ovšem kotouč ztratili a další branku měl na holi Grabovskij, nicméně brankář týmu z Newarku hosty zachránil od další pohromy!
     
    13:26
    Ofsajd v podání hráčů New York Islanders přerušil zajímavě vznikající akci domácích.
     
    13:26
    Dokonce byl posouzen jako úmyslný, takže se vhazuje v útočném pásmu New Jersey Devils.
     
    13:44
    To se ale vůbec neukázalo jako výhoda a do útočného pásma se nahrnuli Ostrované, kteří si ovšem nenahráli přesně.
     
    14:00
    Na druhé straně zdařile střílel švédský obránce Adam Larsson, Thomas Greiss ale vykopl puk betonem do bezpečné vzdálenosti od branky.
     
    14:40
    Brock Nelson nabil na modrou čáru Nicku Leddymu, jehož nebezpečnou a hlavně tvrdou střelu vyrazil Schneider.
     
    14:55
    Greiss míří na střídačku, jelikož Isles mají ponechanou výhodu.
     
    15:08
    Travis Hamonic zkusil své štěstí od modré čáry, ale branku trefit nedokázal.
     
    15:18
    Lee Stempniak (NJD) míří na trestnou lavici za hru vysokou holí, čtyři minuty dlouhá přesilovka tak bude následovat po komerční přestávce.
     
    15:59
    John Tavares se dostal ke střele na levém křídle, ale Schneider puk vyrazil. Posléze se o dorážky snažil například Brock Nelson, nicméně hostující brankář udržel touš přes brankovou čárou!
     
    16:51
    John Moore se zmocnil puku a vyhodil ho přes všechny čáry. Před svatyní Isles poté Jacob Josefson dokázal vybojovat vhazování v útočném pásmu Ďáblů.
     
    17:13
    Nick Leddy si na modré vyměnil kotouč s Okposem, ale posléze nedokázal trefit zařízení. K dorážce už se nikdo nedostal.
     
    17:31
    Frans Nielsen neměl sebemenší šanci zachytit přihrávku v útočném pásmu a New Jersey tak opět vyhodilo.
     
    18:09
    A další neúspěšná akce, po které puk přes všechny čáry posílá dobře bránící John Moore.
     
    18:30
    Thomas Greiss opět sleduje, jak kus černé pryže míří k němu. Islanders se nyní vůbec nedaří.
     
    19:08
    Tavares se po dlouhé době odhodlal ke střele, ale trefil jen připraveného Schneidera.
     
    19:18
    Hosté v plném počtu.
     
    19:25
    Okamžitě se tak pustili do útočné akce, ale Jiří Tlustý na Greisse nenašel ten správný recept.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 0:02.
     
    Židlický s Tavaresem se v první třetině postarali o to, že Islanders vedou nad svým rivalem z Newarku 2:0. Posléze ale nevyužili čtyři minuty dlouho přesilovou hru. Uvidíme, jestli je to ve zbytku zápasu bude mrzet. Zůstaňte s námi!

    Střely: 11:9
     
    Hráči obou týmů jsou již připraveni na úvodní vhazování. Jak moc se změní obraz hry ve druhé třetině?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Damon Severson zavezl puk do útočného pásma a díky tomu tak založil první akci této třetiny.
     
    20:37
    Devils se ale prosadit nedokázali, byli zdařile napadáni. Do útoku tak může domácí tým.
     
    20:51
    Ten ve středním pásmu ztratil puk a málem z toho byl protiútok, nicméně Ďáblové se vystavili ofsjadovému postavení.
     
    21:19
    Andy Greene zkusil své štěstí od levého mantinelu, před branku mu mezitím sjížděl Kalinin, ale nakonec z toho nebylo nic.
     
    21:47
    Dobrý pokus měl nyní na svědomí David Schlemko, Thomas Greiss ho ovšem dokázal vyrazi do bezpečných pozic.
     
    22:11
    Lee Stempniak a Michajl Grabovskij se srazili ve středním pásmu, domácí hráč poté vleže přihrál svému parťákovi Kuljominovi rukou, a tak byla hra přerušena.
     
    22:38
    Stephen Gionta předvedl rychlou útočnou akci, po jeho střele ale místo puku v brance skončil Jordin Tootoo. Ten jí navíc i posunul a tak se hra musela znovu přerušit.
     
    22:57
    Travis Hamonic pálil z pravé strany na modré čáře, ale trefil jen Coryho Schneidera do boku, odkud se kotouč odrazil za branku.
     
    23:40
    A z druhé strany v útočném pásmu nyní pálil Calvin de Haan, nicméně brankář New Jersey byl opět na správném místě a zachránil svůj tým od inkasování třetí branky.
     
    24:24
    Druhý bývalý Ďábel se pokusil o překonání Schneidera. Byl to Steve Bernier, jehož pokus z pravého křídla ale nebyl úspěšný.
     
    24:54
    Adam Larsson (NJD) a Steve Bernier (NYI), bývalí spoluhráči, se nyní mezi u střídaček poprali! Rozhodčí ale oba rozvášněné kohouty oddělili po krátké době. Švédský zadák se mstil za svého spoluhráče Greenea, kterýho domácí útočník nepříjemně srazil.
    Oba borci jsou nyní vyloučeni za šarvátku, ten domácí navíc ještě za vražení na hrazení a hostující za vyprovokování bitky. Hraje se tak čtyři na čtyři. A aby toho nebylo málo, dostal Larsson ještě osobní desetiminutový trest.
     
    25:44
    Anders Lee se prokličkoval do útočného pásma, ale bránící Ďáblové mu toho moc neumožnili.
     
    26:01
    Přesto se nyní po jeho přihrávce na modré čáře ke střele dostal Thomas Hickey, ovšem Cory Schneider byl připraven a připsal si pohodový zákrok. Následuje komerční přestávka.
     
    26:13
    Stephen Gionta se v útoku pokoušel prosadit přes bránícího Hickeyho, ale nedokázal to. Domácí obránce odvedl velice dobrou práci.
     
    26:38
    V útočném pásmu se v mezikruží probojoval do zakončení Brock Nelson, ale narazil na připraveného brankáře soupeře, takže se radovat nemohl.
     
    27:28
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácí celek už vede o tři góly! Celou akci výtečně založil Casey Cizikas, který se uvolnil přes Damona Seversona na pravém křídle. Puk se o chvíli později dostal na modrou čáru ke Calvinu de Haanovi, jehož tvrdou střelu nejprve hokejkou škrtl Cizikas a pak jí ještě zvládl tečovat MATT MARTIN, díky němuž tak Islanders získávají vedení 3:0! Asistence: Casey Cizikas a Calvin de Haan.
    27:28 Matt MARTIN - 3:0
     
    27:28
    Cory Schneider už to v brance nevydržel a míří vztekle na střídačku, od této doby ho nahradí Keith Kinkaid!
     
    28:16
    Domácí celek je výrazně nabuzený a už opět motá bránící Ďábly v útočném pásmu, nyní se ale nemůže dostat ke střele.
     
    29:17
    Na druhou stranu dokázal vyvézt puk Joseph Blandisi, hrající své druhé utkání v NHL. Díky tomu poté mohl Eliáš nahrát na modrou Schlemkovi, jehož pokus ale lapil Greiss. Následnou strkanici rychle ukončili sudí.
     
    29:53
    Střelecký pokus Damona Seversona domácí gólman vyrazil jen před sebe, kde se k dorážce dostal Tyler Kennedy, jenž ale zamířil jen vedle brány!
     
    30:28
    John Tavares odvedl výbornou práci při napadání a hned dva hráče Devils dokázal přelstít, díky čemuž se domácí dostali do útoku.
     
    30:52
    Nic ale nevymysleli, a tak už útočné plány za svou brankou střádá Damon Severson.
     
    31:07
    NY Islanders sice útočnou akci zastavili již při zrodu, poté ale dopravili kotouč na zakázané uvolnění, a tak se do útočného pásma Devils přeci jen dostanou.
     
    31:53
    Sergej Kalinin dobře založil akci svého celku, když posléze předal puk Mooreovi. Ten ho zavezl za branku, kde už si ale lépe vedli domácí hokejisté.
     
    32:23
    Gionta a Matteau dobře napadali rozehrávku hráčů Islanders. Ti ale opět odvedli výbornou práci a zakládají útočnou akci.
     
    32:40
    Jakoby ale Ostrovanům pomalu docházely síly, nebo se jim za tříbrankového vedení přestalo chtít útočit. Momentálně totiž mají více ze hry hosté.
     
    33:24
    Marek Židlický se vydal na útočný výlet a posléze před brankou hledal Leea, jenže Keith Kinkaid byl nakonec bez práce.
     
    33:40
    Thomas Greiss vychytal střelu příklepem z hokejky Tylera Kennedyho a přerušil hru, následuje komerční přestávka.
     
    33:55
    Střelu "golfákem" nyní předvedl Travis Hamonic, Kinkaid byl ale připravený a prošel úspěšně první těžší zkouškou v tomto utkání.
     
    34:22
    Puk nyní zapadl na střídačku New York Islanders. A tam černý kus pryže nemá vůbec co dělat, takže rozhodčí hru přerušili a ihned mu jeli vyčinit!
     
    34:49
    Patrik Eliáš na modrou nabil na volej Seversonovi, který ale neseřídil svá mířidla vůbec dle představ.
     
    35:48
    Cal Clutterbuck se pokusil z pravého křídla nahrát před bránu najíždějícímu Hickeymu, ale ležící Schlemko tomu dokázal zabránit.
     
    36:23
    Anders Lee vniknul jako štírek do útočného pásma, ale nedokázal se prosadit. Na druhé straně poté pálil Palmieri mimo bránu.
     
    37:11
    Lee Stempniak bojoval za brankou o kotouč. Ten sice získal do své moci, ovšem ne na dlouho, domácí se ho hned zmocnili a jdou dopředu.
     
    37:30
    Brock Nelson se velice pěkně prokličkoval do blízkosti Kinkaida, ale poté zamířil jen do ochranné sítě. Následuje komerční přestávka.
     
    37:42
    Pokus Johnnyho Boychuka byl nebezpečně tečovaný, ale Keith Kinkaid zareagoval a betonem dokázal zasáhnout.
     
    38:08
    Sergej Kalinin předváděl hodně sebevědomé kličky, ale jeho forhendové zakončení bez potíží vyrazil Thomas Greiss. Poté od modré střílel Schlemko mimo bránu.
     
    38:44
    Velice pěkně se nyní ve středním pásmu dokázal uvolnil Nikolaj Kuljomin, ale zakončit už nedovedl. Posléze se ještě k dorážce v zajímavé šanci dostal Steve Bernier, kotouč ale skončil jen nad Kinkaidovou brankou!
     
    39:17
    Islanders právě vstřelili branku!
    A už je to čtyři nula! Podruhé v utkání se trefuje bývalý Ďábel MAREK ŽIDLICKÝ! Ten se nyní dostal k odraženému kotouči na pravém křídle a velice povedenou střelou příklepem po zemi překonalt Keitha Kinkaida! Je to 4:0 a obrat v utkání už je téměř nemožný. Asistence: Thomas Hickey a Steve Bernier.
    39:17 Marek ŽIDLICKÝ - 4:0
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 0:58.
     
    Druhá třetina dopadla naprosto stejným poměrem, jako ta první – tedy 2:0 pro NY Islanders. Ti nyní tedy vedou o čtyři góly a v brance Ďáblů už nevidíme Coryho Schneidera, kterého po třetí inkasované brance nahradil Keith Kinkaid. Ani ten už ale nedrží čisté konto, jelikož Židlický se na konci třetiny prosadil podruhé v utkání.

    Střely: 23:16
     
    Dnešní utkání sleduje 13 259 diváků.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:38
    Domácí tým se pochopitelně už nebude nijak bezhlavě vrhat do útočných akcí, dá se to ale čekat od New Jersey.
     
    40:57
    Brock Nelson nyní nedokázal zpracovat prudký pas od Kylea Okposa, puk tedy skončil na střídačce hostujícího týmu.
     
    41:43
    Menší rozruch před brankou Thomase Greisse způsobila střela Seversona, kterou domácí gólman jen vyrazil. K puku se ovšem dostali pouze bránící hráči.
     
    42:06
    Nepříliš prudké zakončení z hole Grabovského dokázal vyrazit Keith Kinkaid do rohu vedle své branky, kde už puk nemohl nadělat žádné nebezpečí.
     
    42:36
    Tyler Kennedy se dobře uvolnil ke střele, ale Greiss opět zasáhnul. Poté své štěstí zkusil ještě Patrik Eliáš, který ovšem zamířil vedle brány.
     
    43:33
    Eric Gelinas chvíli spoléhal na to, že bude odpískán icing, o puk ale nakonec musel zabojovat. Naštěstí pro hosty situaci zvládl a tak z toho nic nebylo.
     
    44:04
    Nahození do útočného pásma ve své lapačce dokázal ukrýt pozorný Thomas Greiss, který bojuje o čisté konto.
     
    44:41
    Jacob Josefson za sebou viděl Johna Moorea, který už se pomalu chystal ke střele. Všimli si ho ale i bránící hráči, kteří dnes hrají opravdu výtečně.
     
    45:21
    Střílet, střílet, střílet. Zřejmě takovou taktiku nyní Ďáblové, z pochopitelných důvodů, vybrali. Předvedl nám to Kalinin, který pálil ihned po přejetí modré čáry, ale nemířil dobře.
     
    45:55
    Nikolaj Kuljomin nemohl pokračovat v útočení, jelikož byl nachytán v ofsajdovém postavení.
     
    46:30
    Calvin de Haan chtěl diagonálním pasem vyslat do útočné akce Clutterbucka, kombinace se ale nepodařila a byl z toho jen icing.
     
    46:40
    Puk na střídačce, přerušená hra a také komerční přestávka.
     
    47:16
    Travis Hamonic vyslal zápěstím střelu z otočky, kterou ještě dokázal tečovat Frans Nielsen. Puk ale zapadl jen vedle branky.
     
    47:25
    Ofsajd v podání hráčů New Jersey Devils přerušil snahu o další útočnou akci.
     
    47:45
    Šance pro Ďábly zažehnout jiskřičku naděje. Brock Nelson (NYI) inkasuje dvě trestné minuty za držení protihráče.
     
    48:09
    Pokus dnes nepříliš viditelného Cammalleriho byl ztečován vedle branky, o pár sekund později vyhodil puk přes všechny čáry Casey Cizikas.
     
    48:41
    Do středního pásma nyní zdařile dopravil puk Thomas Hickey, Jordin Tootoo se tak pro něj musí vracet.
     
    49:07
    Kyle Palmieri vyslal tvrdý projektil z pravé strany, ale nebyl přesný, což New Jersey jistě mrzí.
     
    49:27
    Pokus Davida Schlemka od modré byl zblokovaný statečným Calem Clutterbuckem.
     
    49:45
    Domácí v plném počtu.
     
    49:51
    Sergej Kalinin se dostal k dorážce, ale do ní mu statečně padl Johnny Boychuk! Skvělý obranný zákrok, Greiss díky němu nemusel zasahovat.
     
    50:38
    Stefan Matteau odváděl spolu s Kennedym dobrou práci a také se díky tomu dostal ke střele, jenže Greiss úspěšně zasáhnul.
     
    50:56
    Na druhé straně musel připravenost prokázat Keith Kinkaid, jehož se pokusil překonat kapitán Ostrovanů John Tavares. Nedokázal to, a tak následuje komerční přestávka.
     
    51:04
    Kyle Palmieri předváděl pěknou individuální akci, která ovšem neměla povedenou koncovku. Greiss ani nemusel moc aktivně zasahovat.
     
    51:28
    Nikolaj Kuljomin (NYI) míří na trestnou lavici za vyhození puku přes mantinel – zdržování hry. Zřejmě poslední naděje pro Devils k tomu, aby se zápasem ještě něco udělali.
     
    51:41
    Střelu Mikea Cammalleriho z pravé strany dokázal Greiss vyrazit svou lapačkou.
     
    51:55
    Eliáš nabil na modrou Johnu Mooreovi, jehož pokus ztečoval Johnny Boychuk do bezpečné vzdálenosti od Thomase Greisse.
     
    52:34
    Josh Bailey odvedl dobrou práci, získal puk a poté ho i dokázal vyhodit, takže přerušil vznikající akci New Jersey.
     
    53:08
    Ďáblové jsou opravdu zralí na ručník, nyní se dokonce dopustili při vlastní přesilové hře zakázaného uvolnění.
     
    53:28
    Domácí v plném počtu.
     
    53:37
    Ďáblové si ve středním pásmu přihráli rukou, vhazovat se tedy nyní bude ve středovém kruhu.
     
    53:55
    Kuljomin se povedeně uvolnil ke střele zápěstím, ale mířil moc vysoko. Kinkaid byl tedy bez práce a za pukem se jen ohlédl.
     
    54:49
    Travis Hamonic a Thomas Hickey si na modré vyměnili puk, až druhý jmenovaný při snaze rozehrát poslal puk jen za branku.
     
    55:15
    Mike Cammalleri (NJD) usedá na trestnou lavici, Islanders tedy dostávají možnost přidat pátý gól do sítě New Jersey. Pokračovat se bude až po komerční pauze.
     
    55:40
    Michajl Grabovskij poslal pas na dobře postaveného Židlického, který ale nechal vyniknout jen Kinkaida!
     
    55:58
    Na druhou stranu do protiútoku pádil po levé straně Lee Stempniak, domácí brankář si ale jeho pokus vychutnal povedeným zákrokem lapačkou! Greiss o čisté konto bojuje zuby-nehty!
     
    56:37
    Devils vyhodili puk a Isles tak musí do akce vyrazit znovu až z vlastního obranného pásma.
     
    57:15
    Hosté v plném počtu.
     
    57:42
    Cammalleri dopředu vyslal spoluhráče z obrany Davida Schlemka, ale nakonec ani nedokázal zaměstnat brankáře Ostrovanů, jelikož mířil mimo.
     
    58:11
    Thomas Hickey nahrál na Grabovského, který nejprve naznačil, ale poté i vystřelil. Keith Kinkaid zůstal klidný a vyrazil kotouč ramenem do ochranné sítě.
     
    58:21
    Zakázané uvolnění New Jersey. Na led je nyní hodně nasazován Marek Židlický, kterému by i jeho trenér Jack Capuano chtěl dopřát hattrick.
     
    58:53
    Schlemko už se chystal ke střele z otočky, nakonec byl ale čistým způsobem obrán o puk. Protiútok se ovšem domácímu mužstvu nepovedl.
     
    59:21
    Nikolaj Kuljomin posílal křížný pas do mezikruží, ale nikdo ho nezachytil.
     
    59:27
    Devils utkání dohrají v přesilové hře, NIkolaj Kuljomin (NYI) je totiž znovu vyloučen. Tentokráte ze krosček.
     
    59:35
    Ostrované ale hned vyhodili a dokázali se osvobodit, fanoušci už slaví výhru!
     
    Konec zápasu.
     
    Thomas Greiss vychytal čtvrté čisté konto v kariéře a výraznou měrou se tak podílel na výhře Islanders proti Ďáblům z New Jersey. Výborně ale také zahrál český obránce Marek Židlický, který vsítil hned dva góly. Zbylé dva zásahy obstarali John Tavares a Matt Martin svými tečemi.
     
    Střely: 30:27 (11:9, 12:7, 7:11)
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Marek Židlický (NYI) 2+0
    2. Thomas Greiss (NYI) 27 zák., 0 gólů, 100%
    3. John Tavares (NYI) 1+0
     
    Československá stopa v utkání:
    Marek Židlický (NYI) 2+0, 3 střely, čas na ledě 18:11
    Patrik Eliáš (NJD) 0+0, 1 střela, čas na ledě 14:36
    Jiří Tlustý (NJD) 0+0, 2 střely, čas na ledě 13:46
     
    Ode mě to bude všechno, děkuji za pozornost a někdy příště na počtenou! (01:40:14)

    Marek Židlický svůj bývalý tým sestřelil dvěma góly, z Barclays Center si tak Devils body neodvezli.

    Zveřejnil(a) New Jersey Devils CZ/SK dne 13. prosinec 2015

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 8. Židlický (Grabovskij, Bailey), 12. Tavares (Okposo, Nelson), 28. Martin (Cizikas, de Haan), 40. Židlický (Hickey, Bernier)


    New York Islanders: Greiss (Halák) – Leddy, Hamonic, de Haan, Boychuk, Hickey, Židlický – Nelson, Tavares "C", Okposo "A" – Lee, Nielsen "A", Bailey – Kuljomin, Grabovskij, Bernier – Martin, Cizikas, Clutterbuck
    New Jersey Devils: Schneider (od 28. Kinkaid) – Greene "C", Larsson, Moore, Severson, Gelinas, Schlemko – Cammalleri "A", Josefson, Stempniak – Tlustý, Blandisi, Palmieri – Eliáš "A", Kalinin, Kennedy – Matteau, Gionta, Tootoo

    Rozhodčí: Rooney, Hebert – Barton, Henderson

    Diváci: 13 259
    bahis siteleri