Norimberk – Hertha 0:2 (kon.) | Stuttgart – Braunschweig 3:2 (po pr.) | Augsburg – Dortmund 0:2 (kon.)
Mnichov 1860 – Bochum 0:2 (kon.)
konec
FC Augsburg
0:2 (0:0)
Borussia Dortmund
Středa 16.12.2015, 20:30 • WWK Arena, Augsburg • Německý pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě to bude všechno. Děkuji jménem Onlajnů a společnosti eSports.cz za sledování tohoto přenosu. Přeji hezký zbytek večera, na počtenou! (22:23:44)
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 5:8. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 9:7.
     
    Borussia Dortmund postupuje do čtvrtfinále německého poháru! Svého soupeře z Augsburgu totiž zdolala na jeho vlastním hřišti dvěma góly v pětiminutovém období druhého poločasu.

    Ten první zařídil v průběhu 61. minuty kanonýr Pierre-Emerick Aubameyang, posléze se trefil Henrich Mchitarjan a žlutočerní si tak dokráčili pro postup do další fáze DFP-Pokal.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Útočný faul v podání Piotra Trochowského v souboji s Marcelem Schmelzerem byl odpískán. Hostující krajní zadák ale zůstává v bolestech na hřišti, což pro Borusii není dobrá zpráva.
     
    90+3
    Skvělý obranná práce Łukasze Piszczeka a Sokratise Papastathopoulose, kteří zastavili vznikající útočnou akci Augsburgu po levé straně.
     
    90+2
    Na centr Piotra Trochowského si naskakoval Caiuby, ovšem zadáci Dortmundu ho dobře hlídali a neumožnili mu hlavičkovat dle představ. Díky tomu skončil balon vedle branky.
     
    90+2
    Caiuby si v pokutovém území sbíhal na přihrávku, ale bránící hráči dokázali odkopnout balon na rohový kop!
     
    90+1
    Henrich Mchitarjan obdržel přihrávku v pokutovém území, nezakončil ale vůbec dobře. Marwin Hitz si zcela jistě oddychnul, protože se jednalo o potencionálně velmi slušnou šanci.
     
    90
    Kdyby takhle domácí hráli celou dobu, možná by to vypadalo jinak. Nyní se totiž prezentují aktivním napadáním a díky tomu jsou tak ativnějším mužstvem na hřišti. Nemohou se ale nyní dostat na útočnou polovinu.
     
    89
    Caiuby dobře zapracoval ve středu hřiště a získal míč pro své spoluhráče, kterým se ale vyřazení z německého poháru neúprosně blíží.
     
    89
    Odražený míč nyní z velké dálky napálil Daniel Baier, jeho pokus byl ovšem spíše zoufalý a zamířil pouze nad svatyni Bürkiho. Pětadvacetiletý brankář Borussie je kousek od udržení čistého konta.
     
    88
    Hong Čong-ho byl spolu s Klavanem aktivně napadán hráči Borussie, situaci ale i tak zvládli. Dominik Kohr se poté snažil vybojovat rohový kop, ale Schmelzera při tom držel a následně i fauloval.
     
    87
    Ti si ale nyní nerozuměli při kombinační hře a do akce se tak pokusí vyrazit hráči v bílých dresech. Zahnáni jsou ovšem až ke svému brankář Hitzovi.
     
    87
    Augsburg ale začal dobře napadat a dopředu nyní spěchal Či Tong-won, kterého ale velice dobře zastavil Mats Hummels. Díky výborné práci kapitána Dortmundských z toho bude aut pro hosty.
     
    86
    Borussia Dortmund už nechce dopustit podobnou šanci, jako před chvílí. Zmocnila se tak opět míče na útočné polovině a snaží se poklidně kombinovat, i za cenu dlouhých diagonálních přihrávek.
     
    85
    Či Tong-won se poté provinil tvrdým faulem, který mohl být klidně potrestán i žlutou kartou. Sudí domácího hráče ale jen napomenul.
     
    85
    A mohlo tu být velké drama! Či Tong-won se v pokutovém území dostal k odraženému míři a okamžitě se do něj opřel, nicméně Roman Bürki stál na správním místě a balon dokázal vyrazit do bezpečí!
     
    84
    Domácí se snaží hrnout veškeré síly do útoku, moc už jich ale nemají, a tak to je pro ně hodně těžké. Dortmund navíc hodlá pozorně ubránit své dvougólové vedení.
     
    84
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Ilkay Gündoğan, přichází Matthias Ginter.
     
    83
    Piszczek nyní pozorně bránil, ve vápně se zmocnil míče a nekompromisně ho odkopl do bezpečí.
     
    83
    Caiuby hodně oživil hru Augsburgu. Nyní vybojoval možnou šanci prot Trochowského, který ale nedokázal vystřelit. Poté se k pokusu dostal sám brazilský útočník, ale obránci střelu zblokovali.
     
    82
    Caiuby ve spolupráci s Trochowským chtěli něco zajímavého vymyslet, ale vůbec se jim nepodařily nahrávky. Z protiútoku posléze Aubameyang nabíhal na pas od Gündoğana, jenže proti němu vyběhl z brány Hitz, který se zmocnil balonu.
     
    81
    Zápas už se opravdu jen dohrává a zbylých deset minut už bude takřka jen formálních. Musel by se stát nějaký menší zázrak, aby se Augsburg dostal k možnosti vyrovnat. Ztrácí dvě branky a na útočné polovině ho téměř nevidíme.
     
    80
    Domácí mohli jít do útočné akce, to by se ale Piotr Trochowski nesměl provinit faulem ve středu hřiště, kterého si rozhodčí Gräfe všimnul.
     
    79
    Žlutočerní vyrazili po levé straně do blízkosti pokutového území, ale nebylo jim umožněno nějak ohrozit předbrankový prostor, natož Hitzovu bránu.
     
    78
    A nyní se pokusil polský krajní obránce i zaútočit, nebylo mu ale umožněno po pravém křídle projít přes bránící hráče soupeře.
     
    77
    Centr nyní putoval na před malou chvílí příchozího Caiubyho, toho ovšem dobře dokázal ubránit Piszczek, jenž poslal Bürkimu tzv. malou domů.
     
    77
    ... ta ale skončila zblokovaným centrem z nohy arménského fotbalisty Henricha Mchitarjana.
     
    76
    Nyní se dokonce pokusí o útočnou akci po pravé straně ...
     
    75
    Borussia je i přesto schopna držet míč ve své moci a domácí se, ani přes aktivní napadání, nemohou vůbec k ničemu dostat.
     
    74
    Gündoğan je stále ošetřován za postranní čárou, hra mezitím pokračuje a Dortmund je tedy v oslabení. Doufejme, že hostující středopolař bude v pořádku.
     
    73
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Raúl Bobadilla, přichází Caiuby.
     
    73
    Dominik Kohr za tento zákrok dostává žlutou kartu.
     
    73
    Na trávníku nyní v bolestech zůstává ležet Gündoğan. Německo-turecký záložník se držel za nos, ze kterého mu zřejmě i tekla krev.
     
    72
    Neuvěřitelné, co nyní neskončilo gólem! Pierre-Emerick Aubameyang přihrál před zcela prázdnou branku na Henricha Mchitarjana, který ovšem ve skluzu netrefil míč vůbec ideálně, a tak kulatý nesmysl skončil jen vedle brány! Mohlo být už definitivně hotovo.
     
    72
    Raúl Bobadilla je snad jediným hráčem, který občas zatápí hostující obraně. nyní se ale ve vápně neprosadil.
     
    71
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Jan Morávek, přichází Piotr Trochowski.
     
    70
    A po pasu od Mchitarjana střílel ve vápně Castro, zamířil ale moc vysoko!
     
    70
    Nyní Pierre-Emerick Aubameyang vybojoval autové vhazování na levé straně hriště, díky čemuž tak Borussia bude pokračovat v akci.
     
    69
    Hosté už hodlají utkání dohrát v poklidu s míčem v moci. Augsburgu už, zdá se, na nějakou snahu také rezignoval. Snaží se sice napadat, z jejich strany mi ovšem stále chybí velké nasazení a odvaha. Dortmund dnes hraje zkrátka špičkově.
     
    68
    Nic z toho ale nebylo, obrana Augsburgu byla nyní pozorná a zabránila jakémukoliv hrozícímu nebezpečí.
     
    67
    A Borussia bude mít další šanci, Baier totiž na pravé straně obrany zakopl míč jen do autu u rohového praporku.
    66. Henrich MCHITARJAN - 0:2
     
    66
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Hostující tým se dostává do dvoubrankového vedení! Šindži Kagawa přenechal za vápnem balon HENRICHU MCHITARJANOVI, který si ho popotáhl do lepší střelecké pozice, odkud už dokázal parádní přízemní ranou překonat Marwina Hitze! Je to 2:0 a to už bude Augsburg se svou slabou útočnou aktivitou dotahovat jen s obtížemi.
     
    65
    Polský krajní obránce Łukasz Piszczek se opět uvolňoval na pravé straně, ale nyní už mu nebylo umožněno vymyslet něco víc. Dobrá obranná práce hráčů v bílých dresech.
     
    64
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Ja-Čeol Ku, přichází Alexander Esswein.
     
    63
    Ja-Čeol Ku utrpěl při srážce ve středu hřiště nějaké zranění, kvůli kterému zřejmě už nebude schopen ve hře pokračovat.
     
    62
    A nyní se do útočné akce vydali Augsburští, kteří budou muset na své aktivitě přidat. Přes dobře organizovanou obranu Borussie ale nedokázali prorazit.
    61. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 0:1
     
    61
    Dortmund právě vstřelil branku!
    A konečně tu máme úvodní branku, Borussia zúročila svou útočnou aktivitu a dostává se do vedení 1:0! V pokutovém území dostal až moc prostoru po přihrávce od Łukasze Piszczeka PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG, a to se soupeři nikdy nemůže vyplatit. Hostující útočník si s nabídnutou šancí poradil parádně a otevřel tak skóre zápasu!
     
    60
    Po centru z levé strany, který obstaral Marcel Schmelzer, se v dobré šanci ocitl Pierre-Emerick Aubameyang, který střílel z voleje! Bránící Ragnar Klavan ale dokázal tento nebezpečný pokus zblokovat a pomohl tak Hitzovi.
     
    60
    Z dálky své střelecké štěstí zkoušel Bobadilla, zamířil ale jen vedle, a tak z toho nebylo žádné nebezpečí.
     
    58
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Adrián Ramos, přichází Šindži Kagawa.
     
    58
    Jan Morávek byl těsně za polovinou hřiště faulován.
     
    58
    Augsburg se ubránil i další vznikající akci a bránící Baier poslal balon přes celou délku hřiště až k Bürkimu, který bez problémů a hlavně s poklidem v nohách rozehrává.
     
    57
    Na druhé straně Ilkay Gündoğan vybídl ke střele Adriána Ramose, jehož pokus zprava ale dokázal zblokovat skvěle hrající Konstantinos Stafylidis.
    56. Bobadilla (AUG)
     
    56
    Obrovská šance domácího týmu! Raúl Bobadilla obdržel parádní přihrávku za obranu, ale tváří v tvář Romanu Bürkimu trefil jen švýcarského brankáře Borussie Dortmund! Teď se hostům zcela jistě ulevilo, že je brankář zachránil.
     
    55
    Jenže balon z nohy německého fotbalisty s tureckými kořeny doputoval jen do náruče brankáře Augsburgu.
     
    55
    Paul Verhaegh se v souboji s Mchitarjanem provinil faulem a i když se mu rozhodnutí sudího moc nelíbí, už ho nezmění. Z levé strany tak Gündoğan zahraje přímý kop.
     
    54
    Augsburg se na útočnou polovinu dostane jen zřídka. Bylo tomu tak třeba nyní, ale neporadil si s tím vůbec dobře a do protiútoku tak šel Dortmund. V době, kdy už si Aubameyang rovnal balon na střelu, mu ho odkopl do zámezí Stafylidis.
     
    53
    Gonzalo Castro nahrál do pokutového území, kde se ke střeleckému pokusu dostal Sven Bender. Ten ale zamířil vysoko nad bránu, takže z toho nic vážnějšího nebylo.
     
    53
    Konstantinos Stafylidis na pravém křídle ubránil Adriána Ramose, který mířil do útočné akce. Bude z toho rohový kop pro hosty.
     
    52
    Łukasz Piszczek k útočné aktivitě dobrou přihrávkou vybídl Ramose, ale ten se uvolnil jen ke střele, která šla hodně velde branky Marwina Hitze. Ten byl tedy bez práce.
     
    51
    Dortmund nepolevuje v útočné aktivitě a stále se snaží dostat na dostřel branky soupeře. Cílem je vytvořit si co nejvíce těchto šancí, které by už snad mohly vést k brance.
     
    50
    Zmatky v domácí defenzivě vedly k další šanci pro Borussii! Ke střele se na hranici pokutového území dostal Adrián Ramos, který se do balonu snažil pořádně opřít. Nakonec ale nevystřelil úplně dle představ, přesto znatelně Marwina Hitze zaměstnal!
     
    50
    Na počátku padesáté minuty dobrou obrannou práci dvakrát v krátkém sledu odvedl Hong Čong-ho, ovšem ani jednou nedokázal vyběhnout s míčem daleko od obrany. Díky tomu se tak v držení balonu opět nachází žlutočerní.
     
    49
    Do hry se poprvé v tomto poločase dostali domácí, ale po nákopu Kohra za obranu byl Či Tong-won nachytán v ofsajdu. Pokračovat ve snaze získat míč už tedy nemohl.
     
    48
    A byla z toho další dobrá příležitost! K hlavičce se v pokutovém území totiž uvolnil kapitán Dortmundských Mats Hummels, jenže zamířil vedle branky Augsburgu! Tohle je ovšem to, co chceme vidět. Jen tak dále.
     
    47
    Piszczek byl faulován Hongem Čong-ho, díky čemuž tak Borussia bude z pravé strany zahrávat standardku.
     
    47
    A nyní se po chybě domácích zadáků dostal do velice dobré šance! Pierre-Emerick Aubameyang nabil na volej Gonzalu Castrovi, kterého ovšem dokázal vychytat brankář Marwin Hitz!
     
    46
    A vypadá to, že v podobném duchu bude hra pokračovat. Dortmund opět v poklidu kombinuje.
     
    46
    Druhou půli svým výkopem zahájili hráči Borussie Dortmund, kterým první poločas jednoznačně patřil, co se aktivity týče.
     
    46
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Sven Bender, přichází Sokratis Papastathopoulos.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První část utkání nám kromě jedné velké šance nic nepřinesla. A jelikož jí Pierre-Emerick Aubameyang tváří v tvář Hitzovi neproměnil, svítí na ukazateli skóre dvě nuly. Doufejme, že druhá půle bude zajímavější. Začne přibližně ve 22:32.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Na počátku minutového nastavení prošel Marcel Schmelzer k pokutovému území, kam poté posílal centr na Aubameyanga. Ten už byl ale dostatečně bráněný, takže se k ničemu nedostal.
     
    45
    Raúl Bobadilla dobře bránil útočící fotbalisty Dortmundu. Zatím by si tento muž vysloužil ocenění za nejlepšího hráče zápasu, alespoň tedy na domácí straně.
     
    44
    Domácí fotbalisté se i přes menší náznaky šancí ocitají pod stále větším tlakem Dortmundu. Na Borussii je ale znát, že chce být opatrná i v obraně.
     
    43
    ... pouze útočný faul Daniela Baiera. Akce tedy skončila prakticky ještě v zárodku.
     
    43
    Obránci žlutočerných a rbankář Roman Bürki v červeném se nyní postarali o poklidnou rozehrávku. Ve středu hřiště ale míč ztratili a uvidíme, co bude z protiútoku...
     
    42
    Nyní byli Dortmundští nachytáni v ofsajdovém postavení, takže už nemohli pokračovat v útočném snažení. Uvidíme ale, jestli jejich první šance nějak změní herní obraz.
     
    41
    Po útočném faulu už Borussia nemohla pokračovat, následný gól tedy nebyl uznán a výkopu se ujímá domácí gólman.
    40. Aubameyang (DOR)
     
    40
    První obrovská šance utkání! Pierre-Emerick Aubameyang byl na pravé straně pokutového území zcela nehlídaný a tedy i blízko úvodnímu gólu utkání, nicméně Marwin Hitz byl pozorný a dokázal vyrazit míč do bezpečí! Velice dobrý zákrok osmadvacetiletého Švýcara.
     
    40
    Bobadilla dnes hýří obrovskou aktivitou. Nyní se pokoušel přes dvojici bránících hráčů proniknout do vápna, ale bylo to až moc velké sousto.
     
    39
    Dopředu se nyní pokoušel vyrážet Raúl Bobadilla, který byl ale faulován. Akce tedy byla zastavena Benderem nedovoleně, díky čemuž budou domácí rozehrávat ze středu hřiště v poklidu.
     
    38
    Hosté nadále kombinují na útočné polovině. Nyní se ke střelecké příležitosti probojoval Aubameyang, ale pokus byl zblokován, stejně jako následný Gündoğanův centr z levé strany. Autové vhazování pro žlutočerné.
     
    37
    Henrich Mchitarjan dobře centroval do pokutového území, k míči se ale naneštěstí pro Borussi dostali jen bránící hráči Augsburgu, kteří zamezili hrozícímu nebezpečí.
    37. Weigl (DOR)
     
    37
    Julian Weigl vystřelil z poměrně velké vzdálenosti, ale brankář Marwin Hitz vyrazil balon na rohový kop!
     
    36
    Ramos po levé starně posílal Schmelzera, výborně k němu ale přistoupil bránící Ku, díky němuž z toho bude jen aut.
     
    35
    První střela na branku! Na svědomí jí měl domácí argentinský útočník Raúl Bobadilla, který sice zamířil přímo do míst, kde stál Roman Bürki, ale dokázal aspoň vzrušit domácí příznivce, kteří si po této neproměněné šanci zahučeli!
     
    35
    Po pasu od Jana Morávka své střelecké štěstí ze strany zkoušel Či Tong-won, ale bránící hráči mu tuto střelu dokázali statečně zblokovat.
     
    34
    Konstantinos Stafylidis předvedl pěkné zrychlení po levé straně, poté ale uklouzl a o míč přišel.
     
    34
    Fotbal ale není pro oko diváka moc lahodný, chybí nám nějaké větší gólové šance, a to už máme za sebou přes půl hodiny hry. Doufejme, že se obraz hry trochu změní.
     
    33
    Dortmund má stále jasně navrch a bude chtít tuto aktivitu co nejdříve zúročit. Otázkou ale je, jak moc nebezpečné budou protiútoky domácích v tomto utkání. To se nyní jeví jako jejich jediná možná zbraň, co se útoku týče.
     
    33
    Henrich Mchitarjan se snažil projít do vápna, či alespoň do jeho blízkosti, po pravé straně. To dobře přečetli bránící hráči a konkrétně to byl Stafylidis, jenž se prezentoval dobrým obranným vyběhnutím proti míči.
     
    32
    Paul Verhaegh vytlačil Adriána Ramose a neumožnil mu odcentrovat do pokutového území. Dobrá práce kapitána Augsburgu, který z hrozícího nebezpečí udělal pouze autové vhazování.
     
    31
    Mchitarjan byl ale nyní nachytán v ofsajdu. Sudí na pomezní čáře nekompromisně zamával svojí vlaječkou a akci Dortmundu tím rážně ukončil!
     
    30
    Jan Morávek se provinil faulem a díky tomu tak mohou hosté v poklidu pokračovat v útočné snaze.
     
    30
    Dobře to nyní myslel Gonzalo Castro, který si nakopl přes bránící hráče balon více dopředu. Nedokázal ho ale doběhnout před tím, než doputoval do zámezí. Výkop od brány bude mít na starosti Hitz.
     
    29
    Bude z toho ovšem jen autové vhazování z levé strany, kterého se ujímá Marcel Schmelzer.
     
    29
    Augsburg ale nadále doplácí na nepřesné přihrávky, což by mohlo být nervozitou. Díky tomu opět do útočné akce míří Borussia!
     
    28
    Oba týmy nyní doplatily na nepřesné přihrávky ve středním pásmu, díky nimž nemohly založit útočné akce. Poté se útočným faulem provinil Mchitarjan a snažení Dortmundu bylo záhy ukončeno.
     
    27
    Do útoku se nyní nahnal hostující tým. Dobrou akci předváděl Či Tong-won, který po levé straně prošel do vápna jako nůž máslem. Jeho centr ovšem směřoval jen do náruče Romana Bürkiho.
     
    26
    Mchitarjan ho rozehrál nakrátko s Castrem, ale následný centr byl zblokován. Posléze se do velmi dobré šance dostal arménský fotbalista sám u tyče, ale byl v ofsajdu a tak veškeré vzrušení přišlo vniveč!
     
    26
    Klavan byl napadán Aubameyangem, díky čemuž budou hostující fotbalisté zahrávat další rohový kop.
     
    25
    Raúl Bobadilla využíval své síly a probíjel se do samostatného úniku. Argentinský útočník ale nedisponuje moc velkou rychlostí, a tak ho dokázal dohnat Sven Bender, který mu odkopl míč od nohou!
     
    24
    Útočným faulem se provinil aktivní Bobadilla, oblíbenec fanoušků Augsburgu. I když se domácím příznivcům rozhodnutí moc nelíbí, už s ním nic nezmohou.
     
    24
    Po dlouhé době s balonem mohli kombinovat hráči v bílém. Ti jakoby ale byli nervózní, když i při rozehrávce z obrany ztratili při kombinační hře míč. Mohli děkovat fotbalovému pánubohu, že z toho bude jen aut.
     
    23
    Aubameyang si troufal na drzý průnik po pravé straně. Málem se mu to podařilo, navrátivší se Stafylidis mu ale čistým skluzem řekl jasné ne, tudy neprojdeš!
     
    23
    Raúl Bobadilla byl sražen k zemi v souboji s Castrem, ale zákrok nebyl proti pravidel a hra tak pokračuje bez nějakého přerušení.
     
    22
    Marwin Hitz byl aktivně napadán a dostal se tak do menšího tlaku při výkopu, situaci ale zvládl bravurně a nic z toho nebylo.
     
    22
    Po něm sice domácí bránící hráči opět získali míč do své moci, jenže po dlouhém nákopu dopředu o něj přišli a tak si za defenzivu Augsburgu nabíhal opět Aubameyang. Tentokráte pas dostal, ale neměl šanci doběhnout balon.
     
    21
    Pierre-Emerick Aubameyang se hlásil o pas za obranu. Zatím k němu ale nedoputoval, hosté s ničím vyloženě nespěchají. Autového vhazování z pravé strany se nyní ujme Piszczek.
     
    20
    Jan Morávek se ale zapojil do obranné hry a o balon obral Gonzala Castra, díky čemuž mohl spolu se spoluhráči jít do protiútoku. To se ale nepodařilo, hosté jsou opět u balonu.
     
    20
    Nyní byl ale při pokusu o útočnou akci faulován Gonzalo Castro. Postaral se o to Daniel Baier, což rozhodčí nepřehlédl a následuje tak standardní situace pro Borussii Dortmund.
     
    19
    Trocha rozruchu domácích fanoušků, kteří se dožadovali odpískání faulu na jejich oblíbence. Sudí Gräfe byl ale neoblomný a hra plyne dál.
     
    19
    Z dálky to nyní vyzkoušel arménský reprezentant Henrich Mchitarjan. ale zamířil mimo branku. Marwin Hitz bude mít tedy práci až nyní při výkopu, a to, nalijme si čistého vína, mu problém činit nebude.
     
    18
    Po centru Henricha Mchitarjana zaskončil proti zakončení Piszczeka za brankáře Ragnar Klavan. Pro estonského stopera to ale nebyl moc těžký úkol, jelikož hlavička polského protějšku postrádala razanci.
     
    17
    Aubameyang se po pěkně provedeném protiútoku Borussie dostal k zakončení, které bylo zblokováno na druhý rohový kop pro žlutočerné!
     
    17
    Ku a Bobadilla společně kombinovali u pravé lajny. Poté do hry zapojili i Jana Morávka, jenž už byl ale dostatečně hlídaný.
     
    16
    Jak jsem předpokládal, Sven Bender je v pořádku a už se vrací do hry. Aubameyang z ní ani nemusel odstupovat. Dobrá zpráva pro fanoušky Dortmundu.
     
    16
    Augsburg se nyní vůbec nemůže prosadit a získat kontrolu nad balonem, Borussia je v těchto chvílích jasně lepším celkem a má více ze hry. Uvidíme, kdy z toho něco vytěží.
     
    15
    Hra je nyní přerušená. Pierre-Emerick Aubameyang byl v souboji poměrně tvrdě přišlápnut, nějaký šrám má i Sven Bender. Tomu dokonce na hrací plochu přišli vypomoct lékaři. Oba by ale měli být brzy v pořádku a hlavně schopni pokračovat.
     
    14
    Zajímavá akce Dortmundu. Celou jí založil pěkným pasem na Castra Aubameyang. Německý fotbalista španělského původu zpracovával posléze balon pro Ramose, ten už se ale proti bránícím hráčům nedokázal prosadit. Následný centr z levé strany skončil v zázemí.
     
    13
    Na druhé sraně se rovněž nic nemohlo konat, jelikož Raúl Bobadilla byl nachytán v ofsajdovém postavení.
     
    12
    Po výkopu Romana Bürkiho do středu hřiště se hosté pokoušeli kombinovat, ale Ilkay Gündoğan po ztrátě balonu šlápl na nohu Baiera. Sudí tento faul odpískal a akce Dortmundu tak skončila.
     
    11
    Ja-Čeol Ku se dobře uvolnil přes bránící dvojici protihráčů ke střeleckému pokusu. Ten ovšem nedokázal vymyslet tak dobře. Branku totiž netrefil a tak z toho prakticky nic nebylo.
     
    11
    Raúl Bobadilla obdržel míč v pokutovém území a sklepl ho pro dobíhajícího Paula Verhaegha, který ovšem vybojoval pouze autové vhazování.
     
    10
    Na útočný výlet se tak znovu vydali domácí hráči, nicméně akce po levém křídle jim díky pozorné obraně nevyšla.
     
    10
    Míč za obranu nyní velice pěkně dostával kdo jiný než Pierre-Emerick Aubameyang. Posílal mu ho velice parádně Sven Bender, ale jako první byl u míče brankář Hitz.
     
    9
    Nyní od branky bude vykopávat Roman Bürki, protože kombinační akce bílých se moc nevydařila.
     
    8
    Domácí fotbalisté se dostali do pokutového území a hned z toho bylo poměrné nebezpečí, nicméně jeden z hostů dokázal zblokovat střelecký pokus Dominika Kohra!
     
    8
    Pierre-Emerick Aubameyang neměl šanci zachytit dlouhou přihrávku středopolaře Weigla, brankář domácích Marwin Hitz byl pozorný a míč chytil do své moci.
     
    7
    Po autovém vhazování se kulatý nesmysl vrátil až k brankáři Bürkimu, který se tak, i přes málo práce, zatím moc nenudí. Často ho totiž jeho spoluhráči, především tedy v úvodu zápasu, zapojovali do kombinace.
     
    6
    Jeho exekuce se ujal Henrich Mchitarjan, přičemž jeden z domácích v pokutovém území dokázal odhlavičkovat balon do bezpečí. Augsburg z toho chtěl založit protiútok, to se ale díky skvělé práci Schmelzera nepodařilo.
     
    5
    Sven Bender se dobře zapojil do defenzivní činnosti a domácí hráče obral o míč, díky čemuž nevznikla žádná akce a na druhou stranu spěchal Aubameyang za obranu. Hong Čong-ho ale pozorně bránil a dopravil míč na rohový kop.
     
    5
    Při hlasitém zvolání hostujících příznivců "Dortmund" zakládal Pierre-Emerick Aubameyang útočnou akci po pravé straně, ale chyběla mu větší podpora od spoluhráčů, díky čemuž si pro balon v poklidu došel Hitz.
     
    4
    Ti se ale pod tlakem, jenž vznikl z aktivního napadání žlutočerných, nechtěně zbavili balonu. Díky tomu tedy opět mohou kombinovat hráči Dortmundu. Po levé straně chtěl projít Schmelzer, ale bránící Ku ho zastavil.
     
    4
    Po řadě nepřesností ve středu hřiště se k balonu v poklidu dostal Konstantinos Stafylidis, který mohl rozehrát na své spoluhráče na místě stoperů.
     
    3
    Nyní to Dortmundští zkusili po levé straně, ovšem i tam narazili na připravené zadáky domácího celku, který od začátku ženou hlasití fanoušci.
     
    2
    Po pravém křídle mohl postupovat do útočné akce Mchitarjan, ale obránci byli rychlejší. Konkrétně to byl Verhaegh, který balon odkopl do bezpečné vzdálenosti od hostů.
     
    2
    A hostující celek se o založení své první útočné akce chce pokusit rozvážně, kombinuje nyní spíše v obraně a s brankářem. Nechce nic uspěchat.
     
    1
    Augsburg se také pokusil o založení první útočné akce, ale obránci Dortmundu to s přehledem zvládli a zabránili potencionálnímu nebezpečí před Romanem Bürkim, který má nyní míč ve své moci.
     
    1
    Úvodního výkopu tohoto zápasu se ujali domácí hráči, nastupující v bílých dresech. Hosté ve své klasické žlutočerné kombinaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Kapitáni obou celků Paul Verhaegh a Mats Hummels se pozdravili s rozhodčími, utkání začíná za pár okamžiků. Pohodlně se usaďte.
     
    Hráči obou celků již nastupují na hrací plochu, zatímco si úžasní němečtí fanoušci opět připravili parádní celosektorová chorea... úžasné!
     
    Dnes uvidíme souboj švýcarských brankářů. Za domácí bude hájit svatyni osmadvacetiletý Marwin Hitz, na druhé straně se mezi tři tyče postaví Roman Bürki, který je mladší o tři roky.
     
    Náhradníci:

    FC Augsburg: Manninger – Altintop, Feulner, Esswein, Trochowski, Janker, Caiuby

    Borussia Dortmund: Weidenfeller – Park, Subotić, Hofmann, Kagawa, Papastathopoulos, Ginter
     
    Úvodní sestavy:

    FC Augsburg: Hitz – Verhaegh (C), Hong Čong-ho, Klavan, Stafylidis – Kohr, Baier – Ku, Morávek, Či Tong-won – Bobadilla

    Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Bender, Hummels (C), Schmelzer – Gündoğan, Weigl, Castro – Mchitarjan, Aubameyang, Ramos

    Rozhodčí: Gräfe – Kleve, Sinn.
     
    Cesta pohárem
    Borussia se v prvním kole potkala s Chemnitzerem, který vyprovodila 2:0. V následném kole narazil na Paderborn, s nímž to bylo ještě snažší – výsledek 7:1 mluví za vše.

    Augsburg se nejprve poměrně trápil s Elversbergem, se kterým za stavu 1:1 došel do prodloužení, v němž ovšem vsítil dvě branky. Posléze si ale jednoduše poradil s Freiburgem (3:0).
     
    Pohled na ligovou tabulku
    Augsburg je po odehrání 16 kol na třináctém místě tabulky. Zatím totiž získal 16 bodů, což ovšem činí jen dvoubodový náskok na 16. místo, z něhož se hraje baráž o udržení v nejvyšší německé soutěži.

    To Dortmund je na tom znatelně lépe a s 38 body drží druhé místo. Ztrácí dohromady pět bodů na Bayern a má luxusní náskok devíti bodů před třetí Herthou Berlín.
     
    Vážení fotbaloví fanoušci, přeji pěkný večer u sledování textového přenosu z německého poháru DFB-Pokal! Mezi sebou se v rámci osmifinále utkají týmy FC Augsburg a Borussia Dortmund, přeji příjemné počtení.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Michal Belšán

    Branky: 61. Aubameyang, 66. Mchitarjan

    Karty:   73. Kohr (AUG)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 5:8. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 9:7.
    FC Augsburg: Hitz – Verhaegh (C), Hong Čong-ho, Klavan, Stafylidis – Kohr, Baier – Ku (64. Esswein), Morávek (71. Trochowski), Či Tong-won – Bobadilla (73. Caiuby)
    Náhradníci: Manninger – Altintop, Feulner, Esswein, Trochowski, Janker, Caiuby

    Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Bender (46. Papastathopoulos), Hummels (C), Schmelzer – Gündoğan (84. Ginter), Weigl, Castro – Mchitarjan, Aubameyang, Ramos (58. Kagawa)
    Náhradníci: Weidenfeller – Park, Subotić, Hofmann, Kagawa, Papastathopoulos, Ginter

    Rozhodčí: Gräfe – Kleve, Sinn
    bahis siteleri