Norimberk – Hertha 0:2 (kon.) | Stuttgart – Braunschweig 3:2 (po pr.) | Augsburg – Dortmund 0:2 (kon.)
Mnichov 1860 – Bochum 0:2 (kon.)
konec
FC Augsburg
0:2 (0:0)
Borussia Dortmund
Středa 16.12.2015, 20:30 • WWK Arena, Augsburg • Německý pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    85
    A mohlo tu být velké drama! Či Tong-won se v pokutovém území dostal k odraženému míři a okamžitě se do něj opřel, nicméně Roman Bürki stál na správním místě a balon dokázal vyrazit do bezpečí!
     
    84
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Ilkay Gündoğan, přichází Matthias Ginter.
     
    73
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Raúl Bobadilla, přichází Caiuby.
     
    73
    Dominik Kohr za tento zákrok dostává žlutou kartu.
     
    72
    Neuvěřitelné, co nyní neskončilo gólem! Pierre-Emerick Aubameyang přihrál před zcela prázdnou branku na Henricha Mchitarjana, který ovšem ve skluzu netrefil míč vůbec ideálně, a tak kulatý nesmysl skončil jen vedle brány! Mohlo být už definitivně hotovo.
     
    71
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Jan Morávek, přichází Piotr Trochowski.
    66. Henrich MCHITARJAN - 0:2
     
    66
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Hostující tým se dostává do dvoubrankového vedení! Šindži Kagawa přenechal za vápnem balon HENRICHU MCHITARJANOVI, který si ho popotáhl do lepší střelecké pozice, odkud už dokázal parádní přízemní ranou překonat Marwina Hitze! Je to 2:0 a to už bude Augsburg se svou slabou útočnou aktivitou dotahovat jen s obtížemi.
     
    64
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Ja-Čeol Ku, přichází Alexander Esswein.
    61. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 0:1
     
    61
    Dortmund právě vstřelil branku!
    A konečně tu máme úvodní branku, Borussia zúročila svou útočnou aktivitu a dostává se do vedení 1:0! V pokutovém území dostal až moc prostoru po přihrávce od Łukasze Piszczeka PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG, a to se soupeři nikdy nemůže vyplatit. Hostující útočník si s nabídnutou šancí poradil parádně a otevřel tak skóre zápasu!
     
    60
    Po centru z levé strany, který obstaral Marcel Schmelzer, se v dobré šanci ocitl Pierre-Emerick Aubameyang, který střílel z voleje! Bránící Ragnar Klavan ale dokázal tento nebezpečný pokus zblokovat a pomohl tak Hitzovi.
     
    58
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Adrián Ramos, přichází Šindži Kagawa.
    56. Bobadilla (AUG)
     
    56
    Obrovská šance domácího týmu! Raúl Bobadilla obdržel parádní přihrávku za obranu, ale tváří v tvář Romanu Bürkimu trefil jen švýcarského brankáře Borussie Dortmund! Teď se hostům zcela jistě ulevilo, že je brankář zachránil.
     
    50
    Zmatky v domácí defenzivě vedly k další šanci pro Borussii! Ke střele se na hranici pokutového území dostal Adrián Ramos, který se do balonu snažil pořádně opřít. Nakonec ale nevystřelil úplně dle představ, přesto znatelně Marwina Hitze zaměstnal!
     
    48
    A byla z toho další dobrá příležitost! K hlavičce se v pokutovém území totiž uvolnil kapitán Dortmundských Mats Hummels, jenže zamířil vedle branky Augsburgu! Tohle je ovšem to, co chceme vidět. Jen tak dále.
     
    47
    A nyní se po chybě domácích zadáků dostal do velice dobré šance! Pierre-Emerick Aubameyang nabil na volej Gonzalu Castrovi, kterého ovšem dokázal vychytat brankář Marwin Hitz!
     
    46
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Sven Bender, přichází Sokratis Papastathopoulos.
    40. Aubameyang (DOR)
     
    40
    První obrovská šance utkání! Pierre-Emerick Aubameyang byl na pravé straně pokutového území zcela nehlídaný a tedy i blízko úvodnímu gólu utkání, nicméně Marwin Hitz byl pozorný a dokázal vyrazit míč do bezpečí! Velice dobrý zákrok osmadvacetiletého Švýcara.
     
    35
    První střela na branku! Na svědomí jí měl domácí argentinský útočník Raúl Bobadilla, který sice zamířil přímo do míst, kde stál Roman Bürki, ale dokázal aspoň vzrušit domácí příznivce, kteří si po této neproměněné šanci zahučeli!

    Michal Belšán

    Branky: 61. Aubameyang, 66. Mchitarjan

    Karty:   73. Kohr (AUG)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 5:8. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 9:7.
    FC Augsburg: Hitz – Verhaegh (C), Hong Čong-ho, Klavan, Stafylidis – Kohr, Baier – Ku (64. Esswein), Morávek (71. Trochowski), Či Tong-won – Bobadilla (73. Caiuby)
    Náhradníci: Manninger – Altintop, Feulner, Esswein, Trochowski, Janker, Caiuby

    Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Bender (46. Papastathopoulos), Hummels (C), Schmelzer – Gündoğan (84. Ginter), Weigl, Castro – Mchitarjan, Aubameyang, Ramos (58. Kagawa)
    Náhradníci: Weidenfeller – Park, Subotić, Hofmann, Kagawa, Papastathopoulos, Ginter

    Rozhodčí: Gräfe – Kleve, Sinn
    bahis siteleri