Kanada East – Česko 3:2 (kon.)
konec
Kanada East
3:2 (0:1, 1:0, 2:1)
Česko
Čtvrtek 17.12.2015, 01:00 • Iroquois Park Sports Centre, Whitby, Ontario • World Junior A Challenge • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dámy a pánové, s konstatováním, že Češi na World Junior A Challenge končí po více než sympatickém výkonu se s Vámi loučím. Za to, že jste to se mnou v tuto noční hodinu vydrželi a dosledovali onlajn až do konce Vám děkuji. Dobou noc a na počtenou se těší Richard Wagner. (03:40:24)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Josef Kořenář (CZE) – 27 z., 90.00%
    Tyler Rollo (CAE) – 2+1

    Za českou stranu byl zcela po zásluze jako nejlepší hráč vybrán brankář Josef Kořenář, který předvedl několik skvělých zákroků. Stejně tak záslužné je i ocenění na druhé straně. Za východní výběr Kanady si pro cenu přijel autor tří bodů a rozhodující trefy Tyler Rollo.

    Střely na branku ve třetí třetině (celkem):

    Česká republika – 13 (34)
    Kanada – 7 (30)
     
    Duel jest u konce. Kanaďané rozhodli o tom, že východní výběr narazí v semifinále na své krajany ze západu. V průběhu závěrečného dějství se totiž dostali již do dvougólového vedení, které jim zařídil Tyler Rollo. Dvě a půl minuty před koncem sice ještě snížil Kristian Reichel, ale na vyrovnání již český tým nedosáhl.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Kanaďané dostali puk ven z pásma a při útoku české výpravy byl odpískán ofsajd. Českým šancím je zřejmě dáno vale.
     
    59:15
    Češi se snaží, cpou se do zakončení, jdou do střel, ale Kanada je dokáže blokovat. V jiném případě zase kazí přihrávky k napřaženému hráči.
     
    59:07
    Velká šance pro národní výběr ze země Jaromíra Jágra! Na trestnou lavici je za podražení vykázán Adam Smith (CAE).
     
    58:26
    Češi se nacpali do pásma a poté odvolali brankáře Josefa Kořenáře z branky. Následně všem zatrnulo. Zajímavý pokus o výhoz téměř trefil odkrytou klec.
    REICHEL - 3:2
     
    57:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ale pozor, Češi se dostávají na rozdíl jediné branky! A ještě stále mají dost času na to, aby dokázali i srovnat. Prosadit se dokázal syn trenéra KRISTIAN REICHEL, který povedenou a tak trošku skrytou střelou po vhazování, kdy Češi rozpoutali bitvu o kotouč u levého mantinelu, využil práce Tomáše Havránka a střeou z osy kluziště dal svému týmu naději! Jeho pokus z levého kruhu zamířil přesně nad lapačku Nicholase Latinoviche. Asistence: Tomáš Havránek.
     
    57:19
    Nervy to jsou opravdu veliké a navíc je tu vzájemné vyloučení. Maxime St. Pierre (CAE) podrazil Petra Kodýtka (CZE), který ale dle rozhodčích pád nafilmoval.
     
    57:09
    Kristian Reichel opět v akci. Jeho rána z podobného místa jako před malou chvilkou skončila jen na připraveném Latinovichovi.
     
    56:02
    Češi přežili útok svého soupeře a na druhé straně se na vrcholu levého kruhu opřel do kotouče Kristian Reichel, ale ten umístil svůj puk těsně vedle levé tyče.
     
    55:30
    Na druhé straně nejprve operoval u pravé tyčky kanadské svatyně Lukáš Doudera, ale jeho pokus o prostrčení puku pod betonem do sítě byl neúspěšný, načež Nicholas Latinovich podržel puk v lapačce. Hned po buly pálil Milan Davídek, ovšem nevešel se mezi tři tyče.
     
    54:30
    Grant Cooper mohl náskok Kanady ještě navýšit, ale jeho zakončení z pravého křídla skončilo jen na vyrážečce českého strážce tyčí.
    ROLLO - 3:1
     
    53:18
    Tým Kanada East právě vstřelil branku!
    Tohle už budou mít čeští mladíci hodně těžké. Severoamerický hokejový velikán si zapisuje třetí trefu. Rychlá kombinace přinesla nahrávku od Joshe Kosacka od prostoru na pravém kruhu. Kotouč napálil bez dlouhého otálení pod víko Josefa Kořenáře TYLER ROLLO, jenž si do statistik připisuje třetí bod v tomto duelu. Troufám si říci, že tohle je to, co kanadští hráči potřebovali. Asistence: Josh Kosack a Josh Dickinson.
     
    53:10
    Kanada se po nepovedeném útoku, který skončil icingem, dostala do pásma. Brett Murray ještě při svém motání skončil na zadním mantinelu, ale Quinn Wichers už svou ránou provětral betony Josefa Kořenáře, který pak čapl lapačkou i dorážku.

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 30. Butt (Dickinson, Rollo), 51. Rollo (Batt), 54. Rollo (Kosack, Dickinson) – 6. Karafiát, 58. Reichel (Havránek)


    Kanada East: Latinovich (Point) – Grant, Smith, Topatigh, Wichers, Dunn, Cairns, Lawson – Batt, Brown, Michaud, Cooper, Dickinson, Parker, Murray, Rollo, Jordan, Kosack, King, Sokay, St. Pierre.
    Trenér: Jason Clarke.

    Česko: Kořenář (Groh) – Sirota, Valík, Kvasnička, Furch, Novák, L. Doudera – Zachar, Kachyňa, Najman, Pšenička, Kurovský, Davídek, Kodýtek, Havránek, Karafiát, Reichel, Šmerha, Pavlík, Kousal, Kantner.
    Trenér: Robert Reichel.

    Rozhodčí: Tyler Adair, Trevor Peluk – Dustin McCrank, Marcus Policicchio
    bahis siteleri