Kanada East – Česko 3:2 (kon.)
konec
Kanada East
3:2 (0:1, 1:0, 2:1)
Česko
Čtvrtek 17.12.2015, 01:00 • Iroquois Park Sports Centre, Whitby, Ontario • World Junior A Challenge • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:07
    Velká šance pro národní výběr ze země Jaromíra Jágra! Na trestnou lavici je za podražení vykázán Adam Smith (CAE).
     
    58:26
    Češi se nacpali do pásma a poté odvolali brankáře Josefa Kořenáře z branky. Následně všem zatrnulo. Zajímavý pokus o výhoz téměř trefil odkrytou klec.
    REICHEL - 3:2
     
    57:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ale pozor, Češi se dostávají na rozdíl jediné branky! A ještě stále mají dost času na to, aby dokázali i srovnat. Prosadit se dokázal syn trenéra KRISTIAN REICHEL, který povedenou a tak trošku skrytou střelou po vhazování, kdy Češi rozpoutali bitvu o kotouč u levého mantinelu, využil práce Tomáše Havránka a střeou z osy kluziště dal svému týmu naději! Jeho pokus z levého kruhu zamířil přesně nad lapačku Nicholase Latinoviche. Asistence: Tomáš Havránek.
     
    57:19
    Nervy to jsou opravdu veliké a navíc je tu vzájemné vyloučení. Maxime St. Pierre (CAE) podrazil Petra Kodýtka (CZE), který ale dle rozhodčích pád nafilmoval.
    ROLLO - 3:1
     
    53:18
    Tým Kanada East právě vstřelil branku!
    Tohle už budou mít čeští mladíci hodně těžké. Severoamerický hokejový velikán si zapisuje třetí trefu. Rychlá kombinace přinesla nahrávku od Joshe Kosacka od prostoru na pravém kruhu. Kotouč napálil bez dlouhého otálení pod víko Josefa Kořenáře TYLER ROLLO, jenž si do statistik připisuje třetí bod v tomto duelu. Troufám si říci, že tohle je to, co kanadští hráči potřebovali. Asistence: Josh Kosack a Josh Dickinson.
    ROLLO - 2:1
     
    50:14
    Tým Kanada East právě vstřelil branku!
    Pro české mladíky je tato branka krutá. V posledních momentech byli aktivnější směrem dopředu, avšak prosazuje se Kanada. Češi si nepohlídali průnik od pravého mantinelu, kdy Lucas Batt odmítl Tomáše Pšeničku a našel mezi osou a pravým kruhem operujícího TYLERA ROLLA, jehož střela po průjezdu směrem k protějšímu mantinelu zamířila přesně do Kořenářova protipohybu. Asistence: Lucas Batt.
     
    45:01
    Ještě Vám dlužím jeden trest. Kanada totiž o přesilovku přišla tím, že dvakrát porušila postup vhazování, načež byla vykázána na trestnou lavici. Trest odsedí Luc Brown (CAE).
     
    45:01
    Dvě minuty také pro českého hráče. Na lavici pro hříšníky směřuje Ondřej Kachyňa (CZE) za nedovolené bránění.
     
    41:42
    Další přesilová hra pro Českou republiku. Noah Jordan (CAE) potrestán za podražení.
     
    58:41
    Další velká šance pro tým Kanady! Ben Sokay nejprve z levého kruhu provětral náruč českého strážce tří tyčí a po vhazování a mumelu před kasou střílel do volného koutu svatyně, avšak našel jen nohu bránícího hráče!
     
    40:42
    Teď už to ale Kanadě vyšlo a málem z toho byla branka! Luc Brown se protlačil na brankoviště, kde ale nechal vyniknout jen betony Josefa Kořenáře a po podklouznutí nakonec skončil v brance on sám.
     
    38:03
    Derek Topaigh se po dobré akci dostal až k zakončení z brankoviště, které ale skvělý Kořenář podržel na hrudi. Češi pak dokázali po vhazování vyhodit, leč přišel kanadský tlak, po němž jeden z beků odklidil na brankovišti puk před dorážkou do poloodkryté sítě!
     
    36:57
    Dobrý tlak do brankoviště, výborný zákrok Josefa Kořenáře a po odpískání zákrok za hranicí pravidel. Za hrubost je vyloučen Kristian Reichel (CZE).
     
    30:50
    Kristian Reichel prověřil pozornost Nicholase Latinoviche střelou z pravého kruhu. Následovala komerční přestávka, po níž měla Kanada dobrou šanci, ale netrefila klec a při brejku fauloval Tyler Rollo (CAE). Trestem mu jest podražení.
    BUTT - 1:1
     
    29:24
    Tým Kanada East právě vstřelil branku!
    Češi se zdařile bránili a několikrát vyhodili puk mimo útočnou zónu Kanady, ale krátce před Havránkovým návratem na ledovou plochu se výběr Kanady prosadil. Tyler Rollo vyvezl kotouč po levém mantinelu a po polostřele Joshe Dickinsona se puk odrazil do volného prostoru před brankovištěm, kde ranou do protějšího rohu za přesunujícího se Kořenáře skóroval od modré čáry sjíždějící LUCAS BATT! Máme tedy vyrovnáno! Asistence: Josh Dickinson a Tyler Rollo.
     
    28:00
    Ovšem v závěru přesilovky se Češi rozstříleli a po střele od modré, kterou Latinovich vyrazil jen před sebe, přišlo odpravení kotouče mimo dosah dorážejícího českého hráče!
     
    17:57
    Pozor na to! Velká chyba v defenzivě a Maxime St. Pierre se ocitl zcela sám na levém kruhu a jeho zakončení, které směřovalo za brankovou čáru, zabránil pohotový Kořenář!
     
    16:56
    Brett Murray (CAE) zastavil útok Čechů nedovoleným zákrokem a pro nedovolené bránění je poslán na trestnou lavici. Třetí přesilovka pro Reichlův výběr.
     
    16:30
    Ohromná šance také na druhé straně! Brett Murray se po nahrávce z rohu pásma, která šla křížem přes brankoviště dostal ke střele z první, ale jeho rána skončila jen na hrudi pohotového Josefa Kořenáře, jenž se bleskově přesunul!
     
    16:00
    Další dobrá šance pro Čechy! Po dobrém zákroku Josefa Kořenáře se na levém křídle probil až za kasu Pavel Kousal, který ji objel, ale trefil jen beton gólmana Kanady. Před dorážkou Daniela Nováka stihli obránci odklidit puk do bezpečí.
     
    12:06
    Tomáš Pšenička se po několika neúspěšných pokusech o probití do pásma dostal po levém křídle až do samostatného nájezdu, ale tváří v tváří Latinovichovi nastřelil jen jeho beton!
     
    10:51
    Vzájemné vyloučení. Quinn Wichers (CAE) je vyloučen za hrubost a Radovan Pavlík (CZE) za nesportovní chování.
     
    10:23
    Grant Cooper (CAE) inkasuje trest za nedovolené bránění a Češi budou mít po komerční přestávce velkou šanci na to, aby napravili svou reputaci z předchozí nepovedené přesilovky.
     
    09:55
    Dominik Valík se po kanadském vyhození dostal za obranu a po ose kluziště uháněl sám na gólmana, ale Nicholas Latanovich předvedl bravurní zákrok a levým betonem zlikvidoval Valíkův nájezd!
     
    08:07
    Češi mají šanci na navýšení skóre. Sam Dunn (CAE) inkasuje dvouminutový trest za podražení.
    KARAFIÁT - 0:1
     
    05:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    Možná trochu překvapivě, ale Češi jdou do vedení! Za vše může chyba kanadského Bretta Murrayho, který na modré čáře ztratil kotouč a po rychlém brejku přišlo nahození. Gólman Nicholas Latinovich udělal chybu v rozehrávce, když u mantineu našel přesně hokejku JIŘÍHO KARAFIÁTA, který z první prostřelil rozhozeného kanadského muže s maskou. Inu, prostřelil, puk se od něj spíše jen odrazil za brankovou čáru. Velká chyba od Latinoviche. Bez asistence.

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 30. Butt (Dickinson, Rollo), 51. Rollo (Batt), 54. Rollo (Kosack, Dickinson) – 6. Karafiát, 58. Reichel (Havránek)


    Kanada East: Latinovich (Point) – Grant, Smith, Topatigh, Wichers, Dunn, Cairns, Lawson – Batt, Brown, Michaud, Cooper, Dickinson, Parker, Murray, Rollo, Jordan, Kosack, King, Sokay, St. Pierre.
    Trenér: Jason Clarke.

    Česko: Kořenář (Groh) – Sirota, Valík, Kvasnička, Furch, Novák, L. Doudera – Zachar, Kachyňa, Najman, Pšenička, Kurovský, Davídek, Kodýtek, Havránek, Karafiát, Reichel, Šmerha, Pavlík, Kousal, Kantner.
    Trenér: Robert Reichel.

    Rozhodčí: Tyler Adair, Trevor Peluk – Dustin McCrank, Marcus Policicchio
    bahis siteleri