Chanty-Mansijsk – Dynamo Moskva 2:5 (kon.) | Magnitogorsk – Spartak Moskva 4:0 (kon.) | Ufa – Petrohrad 2:1 (po pr.)
Nižněkamsk – Viťaz 5:3 (kon.) | HC Slovan – N.Novgorod 3:0 (kon.)
konec
HC Slovan Bratislava
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Torpedo Nižnij Novgorod
Sobota 26.12.2015, 17:00 • Samsung Arena, Bratislava • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Příjemný sobotní podvečer přeji všem hokejovým fanouškům. Ruská hokejová liga KHL má na programu další kolo, v jehož rámci proti sobě nastoupí HC Slovan Bratislava a Torpedo Nižnij Novgorod.
     
    HC Slovan tahal nelichotivou šňůru pěti zápasů, kterou přetrhl v úterý na domácím ledě, ve fantastické atmosféře po fantastickém výkonně ve výborném a kvalitním představení pokořil silné Dinamo Minsk. Slovan body na rozdávání nemá, právě naopak, potřebuje jich jako kuchař sůl v kuchyni a na řadu přichází neméně silné Torpedo Nižnij Novgorod. V sobotu se tak má vyprodaná Aréna Ondřeje Nepela v Bratislavě rozhodně na co těšit.

    Modro-bílý-červený dres oblékají především domácí hráči z Ruska, doplněný dvěma hráči z Švédska, po jednom hráči mají zastoupení Kanada a Lotyšsko. Hlavním trenérem klubu je Peteris Skudra z Lotyšska.

    V aktuální tabulce KHL zaznamenalo Torpedo ze 42 zápasů 72 bodů, Slovan odehrál o jeden zápas více a získal dosud 58 bodů. V aktuální sezoně odehrál Slovan zápas na ledě soupeře v listopadu, kde po gólové přestřelce, po nezvládnuté první třetině, podlehl domácím 3: 5. Soupeři se kromě soutěžních zápasů setkali i v přípravném zápase v srpnu v Brně, Slovan zvítězil po gólech Jegliča a Nagye 2: 1.

    Nejproduktivnějším hráčem v týmu domácích je obránce Cam Barker s 30 kanadskými body (8 + 22), v závěsu se drží Lukáš Kašpar s 28 body (9 + 19). V týmu hostů je nejproduktivnějším Linus Videll s 21 kanadskými body (6 + 15), na druhé příčce se drží Vladimír Galuzin s 19 body (7 + 12). Gólman domácích Barry Brust disponuje k dnešnímu dni v aktuální sezóně 90,8% úspěšností zásahů s průměrem 2,37 gólů na zápas, Michael Garnett s 90,7% úspěšností drží průměr 2,77 gólů na zápas. Na druhé straně Michail Biriukov s 93,3% úspěšností zásahů při průměru 1,60 branek na zápas, Ilja Proskuriakov91,8% úspěšnost zásahů s průměrem 2,20 gólů na zápas.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slovan Bratislava: Brust (Garnett) – Kundrátek, Barker, Švarný, Starosta, Sersen (A), Mihalik, Kozák – Kašpar, Viedenský, Nedorost – Jeglič, Tičar, Nagy (A) – Leblanc, Surový (C), Bartovič – Skalický, Lušňák, Skokan

    Torpedo Nižnij Novgorod: Aliapkin (Proskuriakov) – Aliajev, Jegoršev, Pepeliajev, Osipov, Piganovič, K.Kolcov, Sergijenko – Mozer, Galuzin (A), Sopin – Žerdev, Siomin (A), Daugaviņš – Klinberg, S. Kosticyn, Ashton – Potapov (C), Iljin, Kulomin

    Rozhodčí: Hofman, Olenin – Kučava, Novikov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy jsou již známi, nic nebrání k tomu, aby utkání mohlo začít. Pohodlně se posaďte a jdeme na to!
     
    Tomáš Kundrátek zažil debut v Bratislavském dresu jako řemen, v uplynulém zápase 1 + 3, dnes by svůj výkon mohl zopakovat.
     
    Žiga Jeglič, král nájezdů, v aktuální sezoně 100%, v případě nájezdů žolík v rukou trenéra Miloše Říhy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:33
    Viedenský z rohu kluziště poslal zadovkou puk před brankoviště, někoho v bílém dresu nenašel, do útoku vyrazilo Torpedo.
     
    01:23
    Ashton vystřelil z otočky od levého kruhu, puk proletěl brankovištěm a skončil v rohu kluziště, Slovan ho dostal pod kontrolu.
     
    02:12
    Bartovič nabruslil s pukem po levé straně do pásma, vystřelil příklepem zpoza kruhu, Jegoršev puk přes svou hokejku usměrnil na ochrannou síť.
     
    02:51
    Galuzin dostal puk na pravý kruh, byl osamocený, ale nevystřelil hned, s pukem promíchal a až poté ho poslal mezi tyče, Brust ho však v pokleku pohodlně vychytal.
     
    03:11
    Piganovič za nedovolené bránění putuje na trestnou, Slovan si zahraje v úvodu zápasu přesilovku.
     
    03:47
    Slovan právě vstřelil branku!
    Viedenský zatáhl puk středem hřiště přes útočnou modrou, zasunul ho vpravo na LUKÁŠE KAŠPARA, který střelou švihem z pravého kruhu puk propasíroval za záda Aliapkina. Asistence: Marek Viedenský a Cam Barker.
    03:47 Lukáš KAŠPAR - 1:0
     
    04:50
    Z pravé strany směřoval puk na branku domácích, jemně ho lízl tuším Sersen, Brust byl pozorný a puk poslal na ochrannou síť.
     
    04:55
    Za podražení dostal dvě minuty Skalický, přesilovku si zahrají nyní kluci v modrých dresech.
     
    06:33
    Daugaviņš se za kruhy zmocnil puku a vystřelil švihem Brust měl ideální výhled a puk poslal zpět do hry.
     
    06:55
    Domácí v plném počtu.
     
    07:17
    Nedovoelné bránění a na trestnou usedl Jegoršev, Slovan bude hrát druhou přesilovku, tu první dnes využil.
     
    07:45
    Kašparův puk z pravé strany Aliapkin vyrazil před sebe, v dorážce neuspěl Viedenský, Slovan drží Torpedo v pásmu a kombinuje s pukem na hokejkách.
     
    08:44
    Barkerovi odskočil puk z hokejky, zmocnili se ho hosté a okamžitě ho poslali až k Brustovi, blíží se závěr přesilové hry domácích.
     
    09:17
    Hosté v plném počtu.
     
    09:56
    Hákování v podání Švarného znamená jeho vyloučení a přesilovku si zahraje nyní tým z Novgorodu.
     
    10:16
    Osipov vystřelil pěknou střelu od modré, Brust puk vyrazil před sebe a následně zlikvidoval dorážku Daugaviņše před brankovištěm, Barry opět podržel v oslabení tým modrých a drží nadále čistý štít.
     
    11:02
    Brust vybruslil za pukem za náhozu pukem, poslal ho po ochranném skle Kašparovi a Lukáš ho chladnokrevně vyhodil ven z pásma
     
    11:56
    Domácí v plném počtu,
     
    12:46
    Kozák vyhodil puk ze středního pásma na branku hostí, Aliapkin ho přes vyrážečku usměrnil na ochrannou síť, Slovan vybojoval pásmo na vhazování.
     
    13:55
    Pepeliaev oslabil svůj tým a za háčkování usedá na trestnou, tam však usedl i Nedorost, který propadl přes hokejku Pepeliajeva a za filmování dostal stejně dvě minuty. Hrajeme čtyři proti čtyřem.
     
    14:54
    Siomin příklepem prověřil zpoza levého rohu Brusta v kleci domácích, Barry puk, letící těsně nad ledem, schoval do své lapačky.
     
    15:55
    Oba týmy s plným počtem hráčů, při hře čtyř proti čtyřem měli více ze hry hosté, skóre zápasu se však neměnilo.
     
    16:40
    Viedenský bruslil za pukem do brejku, Aliapkin vybruslit daleko z branky, puk usměrnil jen k mantinelu, Marek ho posílal před brankoviště, nikoho ze spoluhráčů nenašel a za ten čas se Aliapkin stihl vrátit mezi tyče.
     
    18:02
    Slovan hrál s pukem v pásmu hostů, střeleckou pozici si však nevypracoval, vpřed s pukem na hokejkách půjdou hosté.
     
    19:37
    Potapov si jako teploměr držel pod ramenem Starostovou hokejku, spadl na led a Starosta vyfasoval za hákování dvě minuty.
     
    19:50
    Viedenský zachytil puk před brankovištěm směřující na volného hráče, poslal jej mimo pásma a Torpedo Brusta v brance domácích neohrozilo.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    2. třetina začne přibližně v 17:52.
     
    První třetina duelu je minulostí a vní se ujal vedení gólem v přesilovce tým domácích, když z pravé strany Lukáš Kašpar poslal sms Aliapkinovi. Hosté předvedli kvalitní hokej, vypracovali si slibné střelecké příležitosti, ale výborný Brust v brance domácích změnu skóre nepřipustil a do šatny odcházeli veselejší domácí. Poměr střel mezi tyče na světelné kostce 2:11, ukazatel skóre 1: 0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    Hosté už zamkli domácí v pásmu vytvořili si přesilovkový vzorec, Slovan brání své oslabení.
     
    20:39
    Slovan vyhrál buly, puk okamžitě poslal ven z pásma, Torpedo opět ztrácí sekundy ze své výhody.
     
    21:27
    Mozer vystřelil z levého rohu, Brust puk vyrazil před sebe a v dorážce před brankovištěm neuspěl Ashton, který puk poslal mimo prostor domácí branky.
     
    21:37
    Domácí v plném počtu.
     
    22:25
    Bartovič dostal těžký puk v pásmu hosty na paty, to se zpracovat nedalo, s pukem na hokejkách hrají hosté.
     
    22:40
    Torpedo vyrobilo po chybné rozehrávce zakázané uvolnění, vhazujeme před Aliapkinom.
     
    23:55
    Nahozený puk na branku domácích Brust pohodlně poslal zpět do hry, jeho protějšek v situaci dříve puk schoval pod svoji rukavici.
     
    24:31
    Podražení a na trestnou usedl Starosta, přesilovku bude mít k dispozici hostující Torpedo.
     
    25:16
    Slovan vybojoval v pásmu puk, Lukáš Kašpar ho poslal ven přes všechny čáry, oba týmy střídají během hry, Slovan vyčkává Torpedo na modré čáře.
     
    25:45
    Brust na konci útočného snažení hostů, neviděl jsem přesně, který z hráčů v modrém dresu puk posílal na branku domácích, Brust ho však vychytal.
     
    26:28
    Slovan vyhodil zpod tlaku puk ven z pásma a je po přesilovce hostů Starosta o chvilku naskočí na led.
     
    26:31
    Domácí v plném počtu.
     
    27:05
    Kulomin z pravé strany poslal puk na branku domácích a orazítkoval tyč Brustovej branky, Barrymu tak pomohla nyní hokejová štěstěna.
     
    27:15
    Potapov dostal dvě minuty za podražení a přesilovou hru si nyní zahraje Slovan.
     
    28:19
    Slovan právě vstřelil branku!
    CAM BARKER dokázal přítomným, že mu to stále sype, opřel se do puku za pravým kruhem a ten mezi betony puk poslal do sítě hostů. Bez asistence
    28:19 BARKER - 2:0
     
    28:19
    V týmu hostí dochází ke střídání brankářů, Maxima Aliapkina nahradí v kleci Ilja Proskuriakov.
     
    30:12
    Jegoršev vystřelil od modré z jejího středu, do střely se hodil David Skokan a puk usměrnil na ochrannou síť.
     
    poměr střel 4:17.
     
    33:04
    Surový zatáhl puk na hokejce do pásma hostů, zasunul ho vlevo Leblancovi, který ho nahodil na branku hostí, Proskuriakov puk schoval do lapačky, Slovan vybojoval pásmo na vhazování.
     
    33:20
    Starosta střílel od modré z pravé strany, před brankovištěm hráči hostí puk poslali na ochrannou síť a hostující brankař je momentálně bez práce.
     
    34:25
    Švarný nahodil puk od modré z levé strany, Proskurjakov ho poslal za branku, tam ho vybojovali domácí a přihrávku na pravou stranu k brankovišti dostal Jeglič, Žiga. Ten z první vystřelil, Proskurjakov srazil puk před sebe a okamžitě ho schoval pod svoji rukavici.
     
    34:39
    Alijev vystřelil z pravého pruhu švihem, Burst puk poslal do rohu kluziště a s pukem na hokejkách vpřed postupuje tým domácích.
     
    36:09
    Iljin zachytil puk ve středním pásmu, vytáhl ho před a přihrál za kruhy Osipovovi, Maxim namířil a pěkně vystřelil, Brust měl odkrytý výhled a puk vyrazil zpět do hry.
     
    36:52
    Pepeliajev vystřelil příklepem z pravého kruhu, puk však minul branku domácích, odrazil se od zadního mantinelu a Slovan se do útoku nevybral.
     
    38:23
    Jeglič vybojoval puk na pravé straně u mantinelu, poslal ho před brankoviště po ledě na hokejku Nagye, Ladislav byl tísněn a neměl prostor na efektnější zakončení, Proskurjakov ho tak vychytal.
     
    39:00
    Z pravé strany se před brankoviště s pukem prodral Ashton, na zakončení mu defenziva domácích prostor neposkytla, Brust ho vychytal a puk rozehrál na hokejky svým spoluhráčům.
     
    39:37
    Kašpar dostal dvě minuty za sekání a Torpedo si opět zahraje, tak jako v první třetině, dělenou přesilovku.
     
    39:59
    Ideální puk za kruhy dostal na hůl Kolcov, příklepem vystřelil a mířil mezi tyče, Brust přes vyrážečku puk poslal na ochranné sklo a opět podržel svůj tým.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    3. třetina začne přibližně v 18:47.
     
    V druhé třetině vyprodaná aréna viděla stejně jeden gól a na radost přítomných fans, do sítě hostí. Aliapkina vystřídal v brance Proskuriakov a Slovan se v dvoubrankový brejku nikam vpřed bezhlavě Nedere, držel pozičně hosty na distanc od Brusta a palebný prostor hostům neposkytoval. Do třetí třetiny vykročí domácí v oslabení, aréna žije nadějí na plný bodový zisk. Poměr střel mezi tyče po druhé třetině, podle světelné kostky, 10:21.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:35
    Torpedo operuje s pukem v okolí branky Brusta, domácím se nedaří vybojovat puk a poslat ho ven z pásma.
     
    40:59
    Torpedo opět orazítkovalo tyč Brustovy branky. Slovan stále drží čisté konto a zdá se, že i toto oslabení ustojí.
     
    41:37
    Domácí v plném počtu.
     
    43:19
    Slovan už jen vyhazuje puky ven ze svého pásma, přece jen je to Torpedo, které musí tvořit hru, pokud chce dnes v Bratislavě uspět.
     
    43:51
    Sergej Kosticyn vystřelil z pravé strany od kruhu, Kozák vložil do dráhy puku hokejku a puk poslal na ochrannou síť.
     
    45:43
    Puk létá z pásma do pásma, Slovan brání svůj dvoubrankový náskok.. Hosté poslali puk na ochrannou síť, vhazovat budeme ve středním pásmu.
     
    46:18
    Lušňákovi pískají rozhodči přihrávku rukou, vhazovat se bude ve středním pásmu, ve hře pokračujeme po reklamní přestávce.
     
    46:39
    Skalický zatáhl puk za branku, přihrál ho z levé strany před brankoviště, Skokan se však k zakončení nedostal s pukem vpřed postupují hosté.
     
    47:53
    Nagy dostal puk na hokejku za levý kruh aokamžitě vypálil příklepem. Obránce hostí puk dokázal zblokovat na ochrannou síť. Vhazujeme po pravé ruce Proskujakova.
     
    48:34
    Slovan vyhodil puk do pásma hostů a odešel střídat, střídají i hosté a po dokončení si podíváme akci Torpeda.
     
    49:13
    Klingberg poslal puk zpoza branky z pravé strany do brankoviště, před Kulominem zasáhl Brust, puk poslal zpět do hry a defenziva modrých útočníka hostů uklidila.
     
    50:23
    Jegoršev vystřelil z mezikruží na branku domácích, netrefil jí dobře a obloučkem letící puk Brustovi způsobil komplikace. Brust jej však schoval ve svém náručí a uklidnil hru na hrací ploše.
     
    51:05
    Kašpar poslal puk do volného prostoru Nedorostovi, Václav puk potáhl vpřed a vystřelil z levé strany, Proskurjakov puk přes levé rameno poslal zpět do hry!
     
    51:10
    Kolcov dostal dvě minuty za hákování, přesilovou hru dostal k dispozici Slovan.
     
    51:42
    Torpedo vyhodilo puk ven přes všechny čáry, Slovan se s pukem bude spěchat do pásma hostů.
     
    52:25
    Ani teď Slovan nezamkl Torpedo v pásmu, hosté puk opět vyhodili ven z pásma.
     
    53:10
    Hosté v plném počtu.
     
    53:47
    Za držení dostal dvě minuty Surový a za nesportovní chování trest v trvání deseti minut.
    53:47 Tomáš Surový neudržel po tomto zákroku nervy na uzdě a dostal navíc desetiminutový trest
     
    53:47
    Oddechový čas hostů, kteří mobilizují síly nejen na přesilovku, ale i na závěr třetí třetiny.
     
    53:58
    Slovan poslal puk alespoň na chvíli do středního pásma a získal nějaké ty sekundy z oslabení.
     
    54:42
    Ashton dostal puk zpoza branky před brankoviště, z levé strany vystřelil, Brust ho vychytal přes betony a Mihalik poslal puk ven z pásma.
     
    55:47
    Domácí v plném počtu.
     
    55:58
    Slovan právě vstřelil branku!
    PAVOL SKALICKÝ se dostal do brejku na levé straně do přečíslení dva na jednoho. Skalický vystřelil z levého kruhu, byl faulován a hlavní rozhodčí signalizoval vyloučení. Proskurjakov puk vyrazil vpravo před sebe a Skalický mu ho z brankové čáry pozvedl pod břevno.
    55:58 Pavol SKALICKÝ - 3:0
     
    57:05
    Brust v akci opět poslal puk do pole a nadále drží své čisté konto.
     
    57:39
    Torpedo vyrobilo zakázané uvolnění, hra se vrátí před Proskuriakova, Slovan kráčí za ziskem tří bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    Slovan dnes ve vánoční atmosféře, po výborném výkonu s výborným Brustem v brance, získal na rodném ledě tři body a opět se přiblížil k vytouženému play-off. Nejlepšími hráči zápasu prohlášení: v týmu hostí Jevgenij Mozer, v týmu domácích kdo jiný, než výborný Barry Brust.
     
    Pro dnešek je to ode mne vše přeji krásný zbytek večera a někdy opět na počtenou. (19:25:11)

    Martin Doležal

    Branky a nahrávky: 4. Kašpar (Viedenský, Barker), 29. Barker, 56. Skalický


    HC Slovan Bratislava: Brust (Garnett) – Kundrátek, Barker, Švarný, Starosta, Sersen (A), Mihalik, Kozák – Kašpar, Viedenský, Nedorost – Jeglič, Tičar, Nagy (A) – Leblanc, Surový (C), Bartovič – Skalický, Lušňák, Skokan
    Torpedo Nižnij Novgorod: Aljapkin (Proskurjakov) – Aljajev, Jegoršev, Pepeljajev, Osipov, Piganovič, K.Kolcov, Sergijenko – Mozer, Galuzin (A), Sopin – Žerděv, Sjomin (A), Daugaviņš – Klinberg, S. Kosticyn, Ashton – Potapov (C), Iljin, Kuljomin

    Rozhodčí: Hofman, Olenin – Kučava, Novikov
    bahis siteleri