Boston – Buffalo 3:6 (kon.) | Tampa – Columbus 5:2 (kon.) | Washington – Montreal 3:1 (kon.)
Carolina – New Jersey 3:1 (kon.) | St. Louis – Dallas 3:2 (5:4 po s.n.) | Minnesota – Pittsburgh 1:3 (kon.)
Nashville – Detroit 2:3 (kon.) | Arizona – Los Angeles 3:4 (po pr.) | Vancouver – Edmonton 2:1 (po pr.)
Ottawa – Boston 3:1 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
5:2 (1:1, 3:1, 1:0)
Columbus Blue Jackets
Neděle 27.12.2015, 01:00 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:51
    Tampa si ještě 129 sekund před koncem zahraje přesilovou hru, která může trvat téměř až do konce zápasu. Za držení je na dvě trestné minuty vyloučen Andrew Bodnarchuk (CBJ).
     
    57:05
    Asi nejnebezpečnější hráč Columbusu svému týmu mohl vykřesat malou naději! Rene Bourque se zjevil za zády všech hráčů domácího celku, ale přes lehké otravování Nestěrovem na Bishopa nedokázal vyzrát!
     
    54:18
    Alex Killorn (TBL) se netváří příliš spokojeně, ale i přesto musí na trestnou lavici. Na dvě minuty je vyloučen kvůli držení protihráče.
     
    52:59
    Pokračuje se ve hře a Bishop zavařil Tampě špatnou rozehrávkou. Kotouč totiž u mantinelu zastavil Karlsson, jenž puk bleskově posílal před brankoviště. Wennberg přihrávku dokázal tečovat a po jeho zásahu nahození jen těsně minul bránu.
     
    51:49
    Šance Columbusu! Zaváhání Andreje Šustra málem potrestal jeden z hostujících hráčů, který si u tyče počkal na vyjetí českého beka a Bishop musel hodně rychlena led, aby zastavil bleskové zakončení po ztrátě Šustra.
     
    49:33
    Hodně jedovatou střelu vyslal Calvert, který měl prostor na levé straně útočného pásma a Bishop jeho pokus vytáhl koncem lapačky mimo bránu!
    44:39 Jason GARRISON - 5:2
     
    44:39
    Tampa právě vstřelila branku!
    Blesky ubránily oslabení a hned poté střílí gól, který znamená tříbrankové vedení. Vyloučený Blunden se vrátil na led a okamžitě svedl souboj na modré čáře, po kterém se kotouč ocitl na holi JASONA GARRISONA. Obránce Tampy vlétl po pravé straně do útočného pásma, nepřihrával a parádní ranou pod břevno přivítal nového brankáře Columbusu. Asistence: Mike Blunden
     
    42:24
    Snaha Columbusu je odměněna aspoň vyloučení Mikea Blundena (TBL), jenž dostává dvě trestné minuty za sekání.
     
    40:01
    Během druhé přestávky došlo ke změně v bráně Columbusu! Gólovou smršť domácích "nepřežil" Joonas Korpisalo, kterého nahrazuje Curtis McElhinney.
    34:17 Nikita NESTĚROV - 4:2
     
    34:17
    Tampa právě vstřelila branku!
    A domácí jdou do dvoubrankového vedení. Po přihrávce od mantinelu se u brankoviště výborně zorientoval Callahan, jenž parádně našel NIKITU NESTĚROVA a ten ze strany propálil přesunujícího se Korpisala. Asistence: Ryan Callahan, Steven Stamkos
     
    29:29
    Takže seznam vyloučení je následující:
    Ryan Johansen (CBJ) – 5 min za bitku
    Vladislav Namestnikov (TBL) – 5 min za bitku
    Alex Killorn (TBL) – 2 min za hrubost
    Scott Hartnell (CBJ) – 5 minut + DKÚ za napadení
     
    29:29
    Hartnell za bránou atakoval Bishopa a tohle nemohlo zůstat bez trestu! Je tady velká šarvátka!
    26:53 Steven STAMKOS - 3:2
     
    26:53
    Tampa právě vstřelila branku!
    Columbus si tyto minuty v oslabení zřejmě doslova protrpí, neboť Tampa dává další gól v pokračující přesilové hře pěti proti třem. STEVEN STAMKOS nyní před sebou neměl tak jednoduchou práci, ale na levé straně měl dostatek času na to, aby zamířil a poté poslal puk do jedné z mezer, kterou mu Korpisalo nabídl. Hostující trenér zkusil ještě challenge, ale ta byla neúspěšná. Asistence: Jonathan Marchessault, Nikita Kučerov
    26:21 Steven STAMKOS - 2:2
     
    26:21
    Tampa právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Hosté už prostě a jednoduše nemohli, domácí rozjeli parádní kombinaci, která skončila u hvězdného kapitána STEVENA STAMKOSE, jenž zakončoval po ledě do odkryté části branky. Asistence: Nikita Kučerov, Jonathan Marchessault
     
    24:59
    Třetí vyloučení během pár vteřin a opět je potrestán Columbus. Okamžitě po vhazování totiž Jack Johnson (CBJ) vyhodil puk do hlediště!
     
    24:56
    Hosty čekají hodně krušné chvilky! Na trestnou lavici usedá také Gregory Campbell (CBJ), který se dopustil přestupku při vhazování.
     
    24:56
    Dalton Prout (CBJ) oslabuje po krosčeku vůči domácímu hráči svůj celek a Tampa si zahraje přesilovou hru.
     
    23:42
    Tampa se ihned po inkasované brance dostal do dobrého tlaku. Přihrávku na najíždějícího Browna ale zastavil Johansen, který zabránil vyložené šanci domácího forvarda.
    23:07 Scott HARTNELL - 1:2
     
    23:07
    Columbus právě vstřelil branku!
    Přichází, co přijít muselo! Výrazná aktivita hostů je odměněna vedoucím gólem, který přišel po nahození od modré čáry. Před bránou Bena Bishopa byl totiž skvěle zaparkovaný SCOTT HARTNELL a na jeho změnu směru letícího kotouče domácí brankář zareagovat nemohl. Třetí gól zápasu a objet to bylo po teči střely od modré čáry. Asistence: Alexande Wennberg, Dalton Prout
     
    19:30
    A Joonas Korpisalo měl opět hodně práce. Finský brankář ustál Kučerovův bekhend, Šustrovu dorážku i následné dotírání třetího hráče Tampy. Vhazovat se bude po levici Korpisala.
     
    18:39
    Vyloučený Jenner už je sice zpátky na ledě, ale Steven Stamkos se ocitl ve velké šanci, když obdržel přihrávku zpoza brány a Korpisalovu bránu minul jen o centimetry!
     
    16:36
    Tampa ubránila dvouminutové oslabení a krátce poté si zahraje přesilovou hru. Na trestnou lavici míří Boone Jenner (CBJ), kterému bylo odpískáno drženíí.
     
    15:01
    Velký tlak do Bishopova brankoviště teď předvedli hráči Columbusu! Přihrávku na Johansena srazil jeden z domácích k vlastníu brankáři, ale tomu se nepodařilo přikrýt kotouč a rázem se v blízkosti Bishopa vyrojili tři hostující hráči. Ani jeden z nich však přes hradbu těl puk za záda domácího gólmana nedostal.
     
    14:13
    Je tomu tak! Victor Hedman (TBL) dostává dvě trestné minuty za vyhození puku do hlediště. První přesilová hra pro hosty!
     
    12:33
    Obrovskou šanci spálil Bourque! Střelec druhé branky zápasu získal puk na brankovišti, ale přes Bishopovy betony nedokázal dostat Columbus do vedení!
    09:44 Ryan BOURQUE - 1:1
     
    09:44
    Columbus právě vstřelil branku!
    Nyní je ale vyrovnáno! Ben Bishop si sice poradil se dvěma střeleckými pokusy od mantinelu, ale nakonec se kus černé gumy odrazil k Jennerovi, který poslal puk opět na domácího brankáře a RYAN BOURQUE kotouč tečí usměrnil do sítě. Asistence: Bonne Jenner, Ryan Johansen
    05:34 Mike BLUNDEN - 1:0
     
    05:34
    Tampa právě vstřelila branku!
    Blesky dokázaly rychle přesunout hru do útočného pásma a záhy slaví úvodní gól střetnutí! Kotouč se po přisunutí od Condry dostal na hůl Andreje Šustra, který na nic nečekal, vypálil a ránu českého beka ještě dokázal tečovat MIKE BLUNDEN, jenž si připisuje svou druhou branku v NHL. Asistence: Andrej Šustr, Erik Condra
     
    04:21
    Nestěrov se prezentoval velmi chytrou střelou, kterou jeden z domácích dokázal tečovat a puk minul Korpisalovu bránu jen o malý kousíček.
     
    02:50
    Máme zde první vyloučení zápasu. Na trestnou lavici usedá Scott Hartnell (CBJ), který se provinil sekáním.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 6. Blunden (Šustr, Condra), 27. Stamkos (Kučerov, Marchessault), 27. Stamkos (Marchessault, Kučerov), 35. Nestěrov (Callahan, Stamkos), 45. Garrison (Blunden) – 10. Bourque (Jenner, Johansen), 24. Hartnell (Wennberg, Prout)


    Tampa Bay Lightning: Bishop (Gudlevskis) – Stralman (A), Hedman, Šustr, Coburn, Nestěrov, Garrison – Kučerov, Stamkos (C), Namestnikov – Marchessault, Filppula, Killorn – Callahan (A), Paquette, Brown – Condra, Angelidis, Blunden
    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (od 41.McElhinney) – Murray, Johnson, Prout, Tjutin, Falk, Bodnarchuk – Bourque, Johansen, Jenner (A) – Saad, Wennberg, Hartnell – Atkinson, Dubinsky (A), Calvert – Clarkson, Karlsson, Campbell

    Rozhodčí: Jean Hebert, TJ Luxmore – Darren Gibbs, Jonny Murray

    Diváci: 19.092
    bahis siteleri