Košice – Trenčín 3:2 (1:0 po s.n.) | Martin – Zvolen 2:3 (kon.) | Nitra – Skalica 5:2 (kon.)
Banská Bystrica – Žilina 5:3 (kon.) | Piešťany – Poprad 1:2 (kon.)
po s.n. (1:0)
HC Košice
3:2 (0:2, 1:0, 1:0 - 0:0)
HK DUKLA Trenčín
sk Neděle 03.01.2016, 16:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:30.
     
    Vážení športoví priaznivci, Tipsport liga píše už svoje 35. tohtosezónne pokračovanie, v rámci ktorého ponúkne šláger kola medzi Košicami a Trenčínom. Z tohto hokejového zápolenia vám vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu neunikne nič podstatné.

    HC Košice sa donedávna mohli popýšiť obdivuhodnou šnúrou víťazstiev. Košičania to bez prehry „ťahali“ 9 zápasov v rade, pričom ich bodové ťaženie zastavila až Banská Bystrica. Po jedinom zaváhaní ale zverenci trénerskeho tandemu Čada – Šimurda zaznamenali ďalšie 4 výhry, pričom aj vďaka nim im patrí priebežná 2. priečka tabuľky. Košice ju okupujú so ziskom 70 bodov za 18 výhier v riadnej hracej dobe, 6 víťazstiev po predĺžení a v 4 prípadoch sa úradujúci majster tešil apsoň z bodu. Skóre 101:60 naznačuje, že domáci hokejisti sa tešia skvelej obrane, keď inkasujú v priemere len menej ako dva góly na kolo.

    Posledné 3 zápasy Košíc:

    ŠHK 37 Piešťany – HC Košice 1:2
    HC Košice – MHC Martin 4:2
    HK Poprad – HC Košice 2:3 pp

    Dukla Trenčín začala hokejovú sezónu ako z veľkej knihy ľadového hokeja. Trenčania sa v úvode nového ročníka Tipsport ligy dlho držali na čele jej tabuľky, pričom tento stav pretrváva aj dnes. Trenčania sú v súčasnosti 5. pričom pred nimi sú ďalšie 4 tímy, ktoré sa budú chcieť zmocniť majstrovského pohára. Dukla v súčasnosti disponuje 57 bodmi (14 výhier v riadnej hracej dobe, 5 víťazstiev po predĺžení, päťkrát bodový zápis do tabuľky) a nepriaznivým skóre 87:94.

    Posledné 3 zápasy Trenčína:

    Dukla Trenčín – MsHK Žilina 4:2
    HC 05 Banská Bystrica – Dukla Trenčín 1:3
    Dukla Trenčín – HK Nitra 3:6
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Halász – Deyl, Cebák, Mikuš, Macejko, Šedivý, Pavúk, Šoltés, Dudáš – Bartánus, Suja, Bicek – Jenčík, Češík, Bartoš – Chovan, Hrnka, Lelkeš – Bortňák, Boltun, Hričina

    Dukla Trenčín: Chábera – Holenda, Pavlikovský, Rehák, Hatala, Ryzák, Drgoň, Nechala – Hlinka, Doluhý, Gašparovič – Melichárek, Petrovický, Hudec – Vozdecký, Švec, Šišovský – Toman, Zlocha

    Rozhodca: J. Konc, Orolín – Gajan, Smrek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vážení športoví priaznivci, srdečne vás pozdravujeme z košickej Steel arény, na ktorej hlavnej ľadovej ploche sa už o malý moment začne šláger 35. kola Tipsport ligy medzi domácim HC Košice a Duklou Trenčín. Oba celky vrátane už stoja nastúpené na ľadovej ploche, zatiaľ čo hostia z Trenčína si priniesli do metropoly východu žltú sadu dresov, domáci celok dnes nastúpi v modrom.
     
    My si ešte počkáme na hymnu Slovenskej republiky, po ktorej už začiatku stretnutia nebude nič brániť.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Úvodné buly bolo vhodené. Puk poputoval zo stredového kruhu na hokejky domácich hokejistov, ktorí sa ho pokúsia čo najrýchlejšie posunúť pred bránku Cháberu.
     
    00:20
    Košičania sa napokon pomerne rýchlo presunuli do útočnej tretiny, tam ale smeroval len nastrelený puk, ktorý hosťujúca obrana nemala problém odvrátiť.
     
    01:00
    Sledovali sme opatrnú úvodnú minútu dnešného stretnutia, ani jeden z celkov sa nechce strmhlav pustiť do útočenia, Košice i Trenčín si uvedomujú, že o výsledku takéhoto zápasu môže rozhodnúť jediná chyba.
     
    01:40
    Aj preto dochádza k častým striedaniam, na ľade vidíme už tretie formácie oboch celkov. Puk je za bránkou Košíc, kde ho miešajú hráči v modrom.
     
    02:20
    Tí sa napokon zmobilizovali a v trojici sa vydali smerom dopredu, z pozície centra teraz pálil Šedivý, ktorého rana len zadunela na zdatnom plexiskle.
     
    03:05
    Košičania ešte následne puk udržali v pásme svojho súpera, hralo sa však prevažne len pri mantineloch, čo bola voda na mlyn pre Trenčín. Tím zo západu puk dokázal poľahky dostať do stredného pásma.
     
    03:15
    Trenčín sa napokon presunul až do pásma Košíc, to ale len za cenu ofsajdu. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    03:42
    Trenčín dal gól!
    Krásna kombinácia Trenčína znamená prvý gól stretnutia. TIBOR MELICHÁREK to dostal priamo pred bránku, kde už nemal problém prekonať presúvajúceho sa Halásza. Asistencie: Denis Rehák, Róbert Petrovický.
    Tibor MELICHÁREK - 0:1
     
    04:20
    Košičania sa snažili o rýchlu odpoveď, ich pokusy ale vyrovnanie nepriniesli.
     
    05:05
    Naopak, opäť to bol domáci celok, ktorý sa musel brániť. Trenčín sa prezentoval ďalšou peknou kombináciou v pásme súpera, z ktorej pramenila rana do stredu bránky. Tam bol pripravený Halász.
     
    05:20
    Suja to teraz nemyslel vôbec zle, keď puk prestrčil súperovi pomedzi korčule až do útočnej tretiny, tam mu ale chýbali spoluhráči z druhej vlny.
     
    06:00
    Mikuš sa teraz ocitol v netradičnej pozícii útočníka, keď nabíjal na modrú Boltunovi, ktorý neváhal a vyslal puk z prvej, jeho pokus len tesne minul priestor troch žrdí!
     
    06:42
    Trenčín je teraz zovretý vo svojej obrannej tretine, jeho hráči sa bránia už značne unavení.
     
    06:45
    Z výhody útočného pásma chcel ťažiť Macejko, ktorý sa pozrel na bránku a poslal na ňu strelu švihom, snažil sa to mieriť k vzdialenejšej žrdi, tam ale bola pozorná lapačka Cháberu.
     
    07:20
    Holenda teraz s pomocou mantinelu našiel svojho spoluhráča, ktorý už vedel čo s pukom. Aj preto si poň Košice budú musieť zájsť k vlastnej svätyni.
     
    07:45
    Bicek teraz o puk bojoval v priestore medzikružia, tam bol ale včas prečíslený. Navyše, skúsený útočník Košíc stal prakticky na jednej nohe, čo mu situáciu vôbec neuľahčilo.
     
    08:04
    Trenčín dal gól!
    Nuž, Trenčín dnes svojmu súperovi nadeľuje poriadnu lekciu z efektivity. Po druhýkrát sa presadil TIBOR MELICHÁREK. Asistencie: Róbert Petrovický, Denis Hudec.
    Tibor MELICHÁREK - 0:2
     
    09:15
    Košičania teraz majú poriadne sťaženú pozíciu, Dukla nielen vedie o dva presné zásahy, ale výborne pokrýva stredné pásmo, cez ktoré je len veľmi ťažké prejsť.
     
    09:55
    Hričina teraz padol za bránkou súpera, jeho pozíciu v súboji teda zastúpil Boltun, jeden z hlavných arbitrov tam ale videl prihrávku rukou.
     
    10:15
    Šedivý teraz pozdĺž celého klziska šprintoval za pukom, Košičania sa po prestriedaní budú chcieť čo najskôr vrátiť pred Cháberu.
     
    11:00
    Ten si napokon musel pripísať dobrý zákrok, keď nebezpečne vyzerajúcu strelu chytil do svojej lapačky. Nasledovať bude komerčná prestávka.
     
    11:10
    Bicek bol teraz poriadanie naštartovaný a v útočnej tretine krúžil s pukom, napokon ho posielal medzi kruhy, tam ale jeho spoluhráči nestáli.
     
    12:15
    Hričina si s Boltunom puk niekoľkokrát vymenil pri mantineli, odkiaľ ho napokon sám aj dostal do stredu klziska, kde zakončoval bekhendom len do pripraveného Cháberu.
     
    12:25
    Trenčanom sa po buly puk najskôr nepodarilo odpáliť do bezpečnej zóny, stalo sa tak až po tom, čo dobre smerovanú ranu Košíc zastavila korčuľa jedného z obrancov.
     
    13:30
    Holenda v rohu klziska ustál tlak zo strany Hrnku, ktorý už do celej situácie prišiel neskoro a výraznejšie sa mu tak nepodarilo hráča Trenčína zamestnať. Aj preto Holenda puk poľahky vyhodil.
     
    14:35
    Bartánus je na puku poriadne silný, čo napokon potvrdil aj v osobnom súboji s Drgoňom, ktorého nechal po celý čas za svojím chrbtom.
     
    15:20
    Košičania ešte chvíľu ostali pred Cháberom, tam ale prišlo v viacerým pásom domácich hokejistov, aj preto sa Trenčín chopil svojej príležitosti a napriek enormnej snahe Biceka puk vyhodil.
     
    16:05
    Hlinka teraz vložil do korčuľovania veľa síl, to sa ale napokon ukázalo ako zbytočné, finálna prihrávka z jeho hokejky totiž smerovala len do priestoru, ktorý mali Košice dobre pokrytý.
     
    16:35
    Bicek puk vedľa kruhu na vhadzovanie niekoľkokrát premiešal a následne sa snažil prekvapiť Cháberu strelou, jeho pokus ale smeroval len do hrude gólmana Trenčína.
     
    17:13
    Na puk si musel siahnuť aj Halász, gólmani teraz dostali priestor na to, aby ukázali svoje kvality. Svojej šance sa pritom chopili na výbornú.
     
    17:50
    Hričina to vymyslel lišiacky a po súboji na zadnom mantineli sa chcel s pukom obtočiť okolo bránky a zakončiť bekhendom, puk mu však bol včas vypichnutý.
     
    18:40
    Dudáš využil svoje fyzické parametre a s pukom obkorčuľoval okolo bránky súpera, kam následne smeroval aj svoju prihrávku, puk ale mieril len po ľad a len na hokejky pozornej obrany.
     
    19:27
    Tesne pred koncom úvodnej tretiny vylúčenie v tíme hostí. Na lavicu hanby smeruje Dlouhý – 2 minúty, hákovanie.
     
    19:40
    Trenčín mohlo toto vylúčenie ešte poriadne mrzieť, pred Cháberom nastal neprehľadná situácia, pred bránkoviskom sa zrazu ocitlo 9 korčuliarov, hostia situáciu so šťastím ustáli.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa prvá tretina zápasu medzi Košicami a Trenčínom, ktorá síce veľa hokejových momentov nepriniesla, Trenčania ale majú predsa len dôvod na úsmev. Z minima totiž vyťažili maximum a po dvoch góloch vedú v košickej Steel aréne.

    Pomer striel po 1. tretine: 11:7

    Druhá tretina sa začne približne o 17:19.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Úvod prostrednej časti zápasu sa nesie v podobnom duchu, ako tomu bolo v prípade prvej tretiny. Netreba zabúdať na fakt, že Košice budú dohrávať svoju presilovú hru.
     
    20:30
    Bicek s pukom obišiel bránku, následne prišiel k modrej čiare, odkiaľ aj sám vypálil, jeho strelecký pokus ale Cháberu výraznejšie neohrozil.
     
    21:10
    Trenčanom sa podarilo oslobodiť, hráči odetí do žltého preto odchádzajú striedať.
     
    21:32
    Košice dali gól!
    V momente, kedy sa Dlouhý vrátil na ľadovú plochu, sa Košiciam podarilo znížiť! Pre domáci celok je to dobrý úvod do tretiny, vie to aj MATÚŠ CHOVAN, ktorý zodvihol ruky nad hlavu. Asistencia: Tomáš Hrnka.
    Richard JENČÍK - 1:2
     
    22:05
    Hralo sa v strede klziska, kde si ani jedne z celkov nedokázal celkom ideálne prihrať, preto sme rýchle prechody s pukom cez modré čiary nesledovali.
     
    22:14
    Vozdecký (TRE) – 2 minúty – seknutie.
     
    22:40
    Trenčín začal úvod početnej nevýhody na výbornú, puk zaviezol do útočnej tretiny a zdá sa, že tam ešte istý čas bude chcieť pobudnúť.
     
    23:20
    Nuž, domácemu celku sa do tejto chvíle prakticky nepodarilo ani len presunúť s pukom pred Cháberu, kde by mohli využiť výhodu presilovej hry na strelenie vyrovnávajúceho gólu.
     
    24:00
    Stalo sa tak až tesne pred návratom Vozdeckého, kedy dokázal domáci celok rozostaviť pred Cháberom presilovkový lichobežník, z neho ale vážnejšia strela nepoletela.
     
    24:46
    Ďalší trest v tíme hostí. Na lavici hanby sedí Gašparovič – 2 minúty za hákovanie.
     
    25:00
    Košičania sa pomerne kurióznym spôsobom dostávali do šance, keď niekoľko domácich korčuliarov padlo, puk sa ale opäť odrazil len k hráčom odetým v modrom, ani toto ale HC nestačilo na to, aby dokázal Cháberu ohroziť.
     
    25:40
    Vhadzovať sa bude pred útočnou modrou čiarou Košíc.
     
    26:00
    Košičania puk jednoduchou krížnou prihrávkou cez stred poľa síce dostali do útočnej tretiny, tam sa ale dlho nezdržali. Trenčín sa opäť oslobodzuje.
     
    26:41
    Celá situácia sa zopakovala ešte raz. Gašparovič už nervózne čaká na ukončenie trestu.
     
    27:19
    Hosťujúci celok sa dopustil zakázaného uvoľnenia. Hoci Trenčín nemôže prestriedať, jeho hráčom to až tak nevadí, dostanú totiž priestor na oddych počas komerčnej prestávky.
     
    27:25
    Hlinka číhal pred bránkou svojho súpera na prípadný odrazený puk, okamžite sa ale na neho „nalepil“ jeden z pozorných obrancov, ktorý mu nedal čas na nadýchnutie.
     
    28:00
    Pavúk to svojím nastreleným pukom zo stredného pásma nemyslel vôbec zle, napokon, táto strela ešte poriadne zaskákala a donútila Cháberu puk ukryť v lapačke.
     
    28:16
    Gólman Trenčína sa teraz na nedostatok práce sťažovať nemôže, domáci to totiž skúšajú zo všetkých možných i nemožných pozícií.
     
    28:55
    Melichárek teraz hľadal pred bránkou Petrovického, ktorý nevedel, kde je puk, aj preto ho spred Halásza domáca obrana stihla včas odpratať. Veľká šanca Dukly.
     
    29:50
    A zahral si aj Halász, ktorý teraz prihrávkou do stredného pásma chcel zrýchliť útočnú akciu Košíc, to sa ale nestretlo s pochopením jeho spoluhráčov.
     
    30:52
    Dnes aktívny Hlinka nepočítal s tým, že pred bránkou nebude stáť žiadne z jeho spoluhráčov, aj preto jeho prihrávka po ľade skončila len na zadnom mantineli, kde sa už puku zmocnili Košice.
     
    31:55
    Hra teraz poriadne stratila na tempe, oba celky sa striedajú v útočných pásmách, tam ale nedokážu vymyslieť nič zaujímavé.
     
    32:18
    Dudáš (KOS) – 2 minúty – držanie hokejky.
     
    32:25
    Jenčíka netrebalo nijako špeciálne nabádať k tomu, aby puk okamžite vyhodil cez všetky čiary.
     
    33:00
    Trenčín je už opäť usadený v pásme svojho súpera, kde roztáča presilovkový kolotoč, z ktorého zatiaľ presné strelecké zakončenie nepramenilo.
     
    33:05
    Prišlo až teraz, Košice si ale s celou situáciou dokázali poradiť.
     
    33:20
    Puk následne opúšťa obrannú tretinu HC Košice, jeho hráči teraz dostávajú šancu prestriedať, ktorú nepochybne využijú.
     
    34:00
    Ani presilová hra Trenčína neprináša absolútne žiadne nebezpečenstvo, tieto situácie dnes nesedia ani jednému z celkov.
     
    34:30
    Medzičasom pokračujeme už v hre 5 proti 5. Košičania sa postarali o rýchlu kombináciu v strednom pásme, tam sa ale ich útočné snaženie skončilo, keďže modrá čiara bola príliš prehustená.
     
    35:30
    Pokračujeme v hre, ktorá zdobí prakticky celý zápas. Ňou je zameriavanie sa na pozorné bránenie, ktoré teraz nechce Trenčín rozhodne podceniť, preto radšej ostáva pred Cháberom so všetkými korčuliarmi.
     
    36:20
    Košičania si napriek tomu dokážu vypracovať pomerne zaujímavé príležitosti, tie ale do vyrovnávajúceho gólu do tejto chvíle nepramenili.
     
    37:00
    Hráme pomerne dlho bez prerušenia, hra v tejto chvíli stratila aj posledné tempo, ktoré mala. Košičania sa neustále snažia napádať svojho súpera, ten ale dlhými prihrávkami cez stred klziska celú situáciu dobre zvláda.
     
    37:40
    Tak konečne nejaké vzrušenie! Bartošova formácia si teraz vypracoval akýsi tlak, z ktorého pramenilo dobré strelecké zakončenie, puk sa ale v sieti nezatrepotal.
     
    38:33
    Trenčín sa ale bude brániť. Na trestnú lavicu smeruje Hudec – 2 minúty za podrazenie.
     
    38:45
    Košičania sa okamžite usadili pred Cháberomm kde budú chcieť čo najrýchlejšie roztočiť svoj presilovkový kolotoč.
     
    38:56
    Jiří Bicek sa nezľakol situácie, kedy mal pred sebou húštinu striel a vypálil na bránku Cháberu, ten cez malú štrbinku celú situáciu videl a puk chytil.
     
    39:15
    Trenčínu sa darí puk vyhodiť aspoň do stredného pásma.
     
    39:35
    Košičania sú ale v záverečnej minúte druhej tretiny veľmi aktívni, chýba tomu ale presnejší stelecký pokus.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Domáci hokejisti to už napokon v prostrednej časti zápasu nestihli, aj preto prišiel hvizd hlavného arbitra. Do šatní sa pôjde za stavu 2:1 v prospech Dukly Trenčín.

    Pomer striel po 2. tretine: 21:14

    Tretia tretina sa začne približne o 18:04.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:10
    Úvodné buly tretej tretiny bolo vhodené. Uvidíme, či pôjde o poslednú časť dnešného mimoriadne vyrovnaného stretnutia.
     
    40:50
    Košičania ešte dohrávali svoju presilovú hru, bolo to ale len pred gólmanom Halászom, kam dokázal Trenčín puk poľahky odpáliť.
     
    41:25
    Bartoš sa teraz odvážne pustil medzi dvojicu obrancov, ktorí ho ale dobre zahnali k mantinelu, odkiaľ už skúsený útočník v službách Košíc s pukom nevykorčuľoval.
     
    42:20
    Trenčín sa bude chcieť s pribúdajúcim časom zamerať skôr na obranu, aj preto to teraz skúsil s útočnou akciou, ktorá ale úspech nepriniesla.
     
    43:15
    Rehák sa s pukom smerom dopredu zbytočne náhliť nebude. Navyše, jeho spoluhráči odchádzajú na striedačku, aj preto puk ostáva za bránkou Cháberu.
     
    44:00
    Rehák si vyslúžil piskot Steel arény, celá situácia sa totiž zopakovala ešte raz. Rehák pritom takticky vôbec nejavil záujem o rýchle vyhodenie puku.
     
    45:00
    Z tretej tretiny nám ubehlo už 5 minút, Trenčín sa v nich zameral na pozorné bránenie a svojho súpera k puku prakticky nepustil. Uvidíme, či toto budú dlhodobejšie obrázky.
     
    45:16
    Deyl (KOS) – 2 minúty – držanie protihráča.
     
    45:30
    Toto vylúčenie Košiciam absolútne nepomôže. Dôležité ale pre majstra bude ubrániť sa, čo sa mu do tejto chvíle darí.
     
    46:00
    Puk pomerne často lieta až k Cháberovi, Trenčín ešte nedostal priestor na to, aby sa dokázal pred Halászom usadiť.
     
    46:30
    Paradoxne to bola práve Dukla, ktorá sa musela mať na pozore, rýchlonohý Suja totiž puk prebral v obrannom pásme, zaviezol ho až k útočnej modrej, odkiaľ tesne prepálil priestor troch žrdí.
     
    47:07
    Bartoš teraz inkasoval nepríjemný úder, po ktorom sa jednoducho vylučovať muselo. Na trestnú už smeruje Hatala – 2 minúty – podrazenie.
     
    47:20
    Deyl je už na ľadovej ploche, začína sa skrátená hra v početnej výhode pre Košice.
     
    48:00
    Domáci hráči puk podržali v útočnej tretine, pri modrej čiare si ho niekoľkokrát vymenili a vyslali odtiaľ napokon len nepresnú strelu.
     
    48:30
    Trenčín sa len s problémami bránia, jeho hráči sú zavretí pred Cháberom, kde si Košice dokázali šikovne rozostaviť svojich korčuliarov.
     
    48:40
    Až teraz sa hosťom podarí oslobodiť.
     
    49:10
    Lelkeš svojím aktívnym napádaním znemožnil súperovi puk odhodiť ďalej, ako len za útočnú modrú čiaru. Za túto prácu pochválime útočníka Košíc.
     
    50:10
    Košice v dobrej príležitosti, Hričina ale puk nemal položený celkom ideálne, preto jeho prihrávka pred bránu hľadajúca Bortňáka presná nebola.
     
    51:00
    Košice zavreli svojho súpera v obrannej tretine, toto zverencom trénera Čadu vyhovuje, nepochybne by to ale chcelo častejšiu streľbu.
     
    51:45
    Chovanova formácia si teraz dobre rozhodila obranné rady Trenčína a mohla pridať aj druhý gól v zápase, proti ale bola pozorná lapačka Cháberu.
     
    52:00
    Dobrá rana Mikuša od modrej čiary bola včas zrazená na zadný mantinel, Košice ostanú pri puku.
     
    52:34
    Aj preto sme mohli sledovať viacero streleckých pokusov smerujúcich na „klietku“ Cháberu, gólman Trenčína si s pomocou svojej obrany so všetkými poradil.
     
    53:10
    Bortňáka teraz súperovi hokejisti popoťahovali zo všetkých strán, rozhodcovia ale hru neprerušovali a zápas nechali plynúť.
     
    53:28
    Fantastický Chábera drží Trenčín nad vodou! Košičania sa čoraz častejšie dostávajú k dobrým zakončeniam, ktoré ale gólman Trenčína do siete nepúšťa.
     
    53:44
    Košice dali gól!
    To už ale neplatí! Po rane kapitána Košíc MAREKA BARTÁNUSA je vyrovnané a začína sa prakticky od začiatku. Chábera sa teraz len smutne pozrel do siete, kde sa trepotal puk. Asistencie: Jiří Bicek, Eduard Šedivý.
    Marek BARTÁNUS - 2:2
     
    54:30
    Košice sú pri chuti! Hráči odetí v modrom ostávajú v útočnej tretine, kde budú chcieť na svojho súpera opäť niečo vymyslieť.
     
    54:32
    Domácich hokejistov napokon zastavila až prihrávka rukou.
     
    55:10
    Hričina sa toho teraz vytrpel veľa, aj preto za mohutného potlesku tribún puk aspoň zaviezol do útočnej tretiny, kde mu už neostávalo nič iné, ako ho odovzdať súperovi.
     
    55:50
    Tretia tretina sa pomaly blíži k svoju záveru, za tohto stavu by ale nešlo o poslednú časť zápasu a muselo by sa predlžovať.
     
    56:40
    Bartánus to vymyslel fantasticky a priamo pred bránkou hľadal Biceka, ktorý puk nezasiahol a ten tak prešiel pozdĺž celej šírky klziska.
     
    57:30
    Pozor si museli dať aj Košice, keďže hosťujúci celok v ich pásme nebezpečne zakombinoval, všetko to ale bolo bez strely, s ktorou by si domáca obrana poradiť nedokázala.
     
    57:50
    Napokon si puk ohmatal aj Halász, ktorý si na svoje konto pripisuje 15 istý zákrok v dnešnom stretnutí, To dokazuje, že dnes nie sme svedkami početnej streľby.
     
    58:00
    Do konca tretej tretiny ostávajú dve minúty.
     
    58:20
    Pomerne často sa teraz prerušuje, dôvodom bolo aj zakázané uvoľnenie Košíc, ktoré si v tejto chvíli v kombinácii absolútne nerozumeli.
     
    58:50
    Rehák mieša puk v obrannej tretine, Trenčín nemá záujem o zbytočne riskantné útočné výpady.
     
    59:00
    Bartánus vo veľkej šanci, kapitán domácich sa rútil na Cháberu, ktorého neprekvapil a trafil ho len do tela. Dôležitý zákrok brankára Trenčína.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Po trojminútovej prestávke bude nasledovať predĺženie.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:10
    Vhadzovanie v prospech Košíc, v stredovom kruhu uspel Jakub Suja, ktorý puk okamžite poslal svojim spoluhráčom.
     
    60:50
    Košičania sú ale dobre vytláčaní pred Halásza, odkiaľ je len veľmi ťažké čosi vymyslieť.
     
    61:30
    Oceliari to preto skúsili jednoduchým nahodením – a oplatilo sa. Košičania sa v strednom páse zmocnili s pukom, zaviezli ho k Chábareovi, ktorého strela po ľade neohrozila.
     
    62:20
    Košice po puk smerujú k Halászovi, odkiaľ budú musieť založiť ďalšiu útočnú akciu.
     
    63:00
    Bartoš to nemyslel vôbec zle, keď chcel do úniku poslať Jenčíka, jeho prihrávka ale bola príliš prudká a skúsenému útočníkovi v službách HC odskočila.
     
    63:58
    Dudáš puk vybojoval pri mantineli a okamžite ho posielal do útočnej treiny, tam oň budú bojovať jeho spoluhráči.
     
    64:40
    Tí sa napokon dostali aj pred Cháberu, na štadióne to len tak zhučalo, gólman Trenčína ale prekonaný napokon nebol.
     
    64:57
    Predĺženie je na konci. Pozrieme sa aj na samostatné nájazdy.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    V päťminútovom predĺžení sa nerozhodlo a o víťazovi stretnutia rozhodnú až samostatné nájazdy.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    1. série
    0:0
    Ako prvý sa predstavil domáci Peter BARTOŠ, ae jeho pokus o bekhendový blafák Chábera výborne prečítal.
     
    1. série
    0:0
    Tibor MELICHÁREK to skúšal strelou popod betón, ale Halász si poradil.
     
    2. série
    0:0
    Marek BARTÁNUS takisto neskóruje, stále čakáme na prvý gól.
     
    2. série
    0:0
    Mihal HLINKA vystrelil a puk sa ešte kĺzal do košickej bránky, ale Halász druhýkrát zakročil a pred čiarou ho vyhodil.
     
    3. série
    1:0
    Jiří BÍCEK zakončil svoj pokus popod ležiaceho Cháberu. Trenčín teraz musí dať, inak sa zápas končí.
     
    3. série
    1:0
    Jakub GAŠPAROVIČ bol v náročnej pozícii a nedokázal prekvapiť Halásza. Dukla si z metropoly východu odnesie iba bod.
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HC Košice.
    Autorom víťazného gólu je JIŘÍ BICEK.
    Jiří BICEK - 3:2
     
    Koniec zápasu.
     
    Košičania rozhodli o zisku dvoch bodov v samotatných nájazdoch. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajme vám príjemný zvyšok večera. (18:54:01)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 22. Chovan (Hnrka), 54. Bartánus (Bicek, Šedivý), rozh. náj. Bicek – 4. Melichárek (Rehák, Petrovický), 9. Melichárek (Petrovický, Hudec)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Peter Bartoš (KOS)
    0:0   Tibor Melichárek (TRE)
    2. série:
    0:0   Marek Bartánus (KOS)
    0:0   Mihal Hlinka (TRE)
    3. série:
    1:0   Jiří Bícek (KOS)
    1:0   Jakub Gašparovič (TRE)


    HC Košice: Halász – Deyl, Cebák, Mikuš, Macejko, Šedivý, Pavúk, Šoltés, Dudáš – Bartánus, Suja, Bicek – Jenčík, Češík, Bartoš – Chovan, Hrnka, Lelkeš – Bortňák, Boltun, Hričina
    HK DUKLA Trenčín: Chábera – Holenda, Pavlikovský, Rehák, Hatala, Ryzák, Drgoň, Nechala – Hlinka, Doluhý, Gašparovič – Melichárek, Petrovický, Hudec – Vozdecký, Švec, Šišovský – Toman, Zlocha

    Rozhodčí: J. Konc, Orolín – Gajan, Smrek
    bahis siteleri