Ath. Bilbao – Villarreal 3:2 (kon.) | Mirandés – La Coruňa 1:1 (kon.) | Valencia – Granada 4:0 (kon.)
Real Betis – Sevilla 0:2 (kon.) | Barcelona – Espanyol 4:1 (kon.) | Rayo Vallecano – Atlético 1:1 (kon.)
konec
CD Mirandés
1:1 (1:0)
Deportivo La Coruňa
Středa 06.01.2016, 16:00 • Estadio Municipal de Anduva (Miranda de Ebro) • Španělský pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Dobré odpoledne, vítám vás u osmifinálového zápasu Španělského poháru Copa del Rey. Dnes se utká zástupce druhé ligy CD Mirandés s La Coruňou, která prožívá velmi dobrou sezonu v Primera division.
     
    CD Mirandés

    Mirandés se do osmifinále probojovali z druhého kola, kde se vypořádali s Osasunou. Třetí kolo dopadlo znovu skvěle po výhře nad Ovidem, kde rozhodl v prodloužení Prats a zkompletoval tak svůj hattrick v zápase. Ve čtvrtém kole se už ve dvou zápasech hráči Mirandés vypořádali s prvoligovou Malagou, která nevyhrála ani jedno vzájemné utkání.

    V druhé lize to už tak Mirandés nevychází. Po devatenácti kolech je až na sedmé pozici, které nezajišťuje ani playoff o postup do nejvyšší španělské ligy.


    Posledních pět zápasů:

    03.01. 2016 Cordoba – Mirandes 1:2
    20.12. 2015 Llagostera – Mirandes 0:0
    16.12. 2015 Malaga – Mirandes 0:1 (pohár)
    13.12. 2015 Mirandes – R. Oviedo 1:2
    06.12. 2015 Huesca – Mirandes 1:2
     
    Deportivo La Coruňa

    La Coruňa musela projít jen čtvrtým kolem, kde porazila druholigový tým Llogostera v součtu obou zápasů 3:2.

    V první lize se Deportivu daří a sedmé místo po osmnácti zápasech je úspěch. Až v posledním zápase s Villarrealem přelo Deportivo o sérii neporazitelnosti, která se táhla dlouhých osm kol a nepřerušila ji ani Barcelona nebo Atletico.


    Posledních pět zápasů:

    03.01. 2016 La Coruňa – Villarreal 1:2
    30.12. 2015 Getafe – La Coruňa 0:0
    19.12. 2015 La Coruňa – Eibar 2:0
    15.12. 2015 La Coruňa – Llagostera 1:1 (pohár)
    12.12. 2015 Barcelona – La Coruňa 2:2
     
    Úvodní sestavy:

    CD Mirandés: R. Fernández – Cantero, Galán, Lázaro, Ortiz – Provencio, Moreno, Vélez, García – Sangalli, Prats
    Náhradníci: Pérez – Gaffoor, Kijera, Carnicer, Lago, Salinas, Rúper

    Deportivo La Coruňa: M. Fernández – Laure, Lopo, Rober, Pablo (C) – Gutiérrez, Domínguez, Mosquera, Luisinho – Rodríguez, Riera
    Náhradníci: Lux – Bergantinos, Medunjanin, Sidnei, Fajr, Alberto, Cardoso

    Rozhodčí: Prieto – García, Méndez.
     
    -5
    Hráči přicházejí na trávník. Zápas za malou chvíli začne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí v červených dresech rozehráli první polovinu dnešního zápasu. Po rozehrávce se k míči dostal po dlouhém nákopu Prats, ale ihned ztrácí míč po souboji s Roberem.
     
    3
    Také hosté se poprvé dostali na útočnou polovinu. Ne na dlouho. Riera kazí jednoduchou přihrávku na Luisinha a hosté tak o míč přicházejí.
     
    4
    První rohový kop v zápase si připsali domácí. Situaci rozehráli kombinačně a to se jim nevyplatilo, protože Moreno nedokázal odcentrovat do vápna přes Pabla.
     
    5
    Ortiz musel rychle do obrany. Velmi hbitý Riera se chtěl dostat k nakopnutému míči do vápna domácího celku. Domácí obránce, ale stačil míč uklidit do zámezí.
     
    6
    Rohový kop také na druhé straně. Luisinho poslal míč do vápna od rohového praporku přesně na hlavu bránícího Lázara, který bez problémů míč odvrací z vápna.
     
    7
    Velmi rychle vystartoval za míčem Sangalli. Jeho pokus ale nedošel daleko, Rober ho stačil zakřižovat a odebírá mu míč daleko od své branky.
     
    8
    Čistě nyní obral o míč Domínguez Véleze, ten ale vystartoval na rozhodčího a dožaduje se odpískání nedovoleného faulu, hra zatím pokračuje.
     
    9
    Po pravé straně chtěl projít do nebezpečné pozice Provencio. Jeho počínání ale zastavuje pozorná hostující obrana a nepouští záložníka domácího celku do zakončení.
     
    10
    Hosté předvedli rychlý brejk. Riera se už už dostával s míčem do vápna. Na poslední chvíli mu ale pod nohy vletěl Galán a míč mu bere.
     
    11
    Provencio si připsal první střelu na branku. Z pravé strany vypálil a hostující Fernández musel zasahovat.
     
    12
    Galán poslal na zem skluzem Luisinha a dostává první žlutou kartu v zápase.
     
    13
    V úvodu utkání mají více ze hry domácí hráči. Vytvořili si tlak na branku Fernándeze a připsali si také i první nebezpečnou situaci.
     
    14
    Další nebezpečná situace před hostující brankou. Moreno poslal z pravé strany prudký centr, který musí likvidovat připravený Fernández.
     
    15
    Znovu Moreno u míče. Tentokrát chtěl najít spoluhráče před brankou dlouhým pase, ale nevyměřil vzdálenost a jeho přihrávka končí až za brankou.
     
    16
    Moreno fauluje na polovině hřiště a tak budou mít také hosté šanci ohrozit domácí branku dlouhým pasem do vápna.
     
    17
    K centru se nakonec dostal z pravé strany Laure. Jeho pokus ale byl příliš nepřesný a končí u Ortize, který míč posílá velmi rychle z vápna.
     
    18
    Raúl Fernández musí také poprvé zasahovat. Dlouhý míč z levé strany se snesl až před něj a domácí brankář ho v klidu chytá do rukavic.
     
    19
    Domácí výborně vykombinovali levou stranu. K míči se dostal García a překazil celou akci nepřesnou přihrávku na rozběhnutého Pratse.
     
    20
    Otevřený prostor měl nyní na pravé straně Guttiérez. Ani jeho průnik však nekončí dobrým centrem. Jeho pokus končí jen za brankou domácího celku.
    20.
     
    21
    Mosquera zatáhl za dres unikajícího Véleze a vidí také žlutou kartu.
     
    22
    Velmi nebezpečná situace vznikla po faulu hostujícího záložníka. Moreno poslal centr do vápna, ne který jen těsně nedosáhl na zadní tyči úplně volný Sangalli.
     
    23
    Luisinho vybojoval rohový kop pro hostující tým. Jeho centr je totiž zblokovaný Canterem až za brankovou lajnu.
     
    24
    Rohový kop hostů končí velmi nepřesně. Míč nedoputoval ani do vápna, kde ho odvrací do zámezí Galán. Následný aut si bere pro sebe domácí brankář a uklidňuje situaci před sebou.
     
    25
    Deportivo se dostává také do hry a začíná hrozit. V posledních minutách drží hráči hostů více míč na svých kopačkách.
     
    26
    Pablo zahrál rukou a domácí tak budou mít šanci poslat míč do vápna z volného přímého kopu z nadějné pozice před vápnem.
     
    27
    Centr se snesl až na hlavu Pratse, který je ale zablokovaný a míč se dostal na hranici vápna, kde střílí Sangalli jen do bloku hráčů.
     
    27
    Mirandés právě vstřelilo branku!
    Po rohovém kopu se dostal k míči Veléz a posla míč velmi nebezpečně do vápna. Míč prošel až na zadní tyč, kde byl úplně volný ÁLEX ORTIZ a posílá domácí do vedení
    27. ORTIZ - 1:0
     
    28
    Domácí gól povzbudil a ženou se s míčem znovu do útočení. Tentokrát se Provencio nedostal k centru přes bránícího Lureho, který mu míč odebral od kopaček.
     
    29
    Hosté se snaží také o rychlou odpověď, ale přihrávka Luisinha našla Pieru jen v ofsajdu a rozhodčí tak ukončuje jejich akci.
     
    30
    Nyní se už hosté dostali na delší čas na polovinu domácího celku. Po kombinaci se dostal míč až k Lauremu na pravé straně. Ani jeho pokus o centr neprošel do vápna.
     
    31
    Hosté se snaží o tlak na útočné polovině. To jim zatím příliš nevychází. Nyní navíc Lopo poslal nepřesnou přihrávku, kterou ukořistil Galán, který může založit další rychlý útok domácích.
     
    32
    Domácí mají další šanci na ohrožení branky Fernándeze po faulu na polovině hřiště od Pabla.
     
    33
    Tentokrát se centr z volného přímého kopu příliš nevydařil a odvrací ho z vápna první bránící hráč Deportiva.
     
    34
    Na poslední chvíli musel zasahovat Rober před Pratsem, který se hnal za odraženým míčem, který směřoval na branku hostů.
     
    35
    Také na druhé straně se činí stopeři. Lázaro musí odclonit Rieru a zastavuje ho před převzetím míče ve vápně.
     
    36
    Sangalli předvedl útočný faul a hosté tak budou mít čas a klid na svou postupnou rozehrávku útočné akce. K míči se staví kapitán Pablo.
     
    37
    Pablo rozehrál na levou stranu na Luisinha. Jeho centr ale odvrací Galán. U míče ale zůstávají hráči v modrých dresech.
     
    38
    K odraženému míči se dostal na hranici vápna Domínguez a řádně protáhl domácího gólmana, který musel jeho střelu vytěsnit nad břevno své branky.
     
    39
    Následný rohový kop se hostům příliš nevydařil. Míč končí jen u bránících hráči, kteří si s ním na druhý pokus poradili a odkopávají ho z vápna.
     
    40
    Skvělý centr nyní předvedl Provencio. Jeho pas našel volného Pratse na zadní tyči. Útočník domácích ale nedokázal umístit míč do branky.
    40.
     
    41
    Další nebezpečná střela Domíngueze. Na hranici vápna se dostal k přihrávce od Luisinha a z první vystřelil. Jeho pokus letí jen nad domácí branku.
     
    42
    Mosquera si zkomplikoval rozehrávku a musí zvolit cestu zpět. Fernández tak poslal dlouhý výkop na Rieru, který ale velmi rychle přichází o míč proti přesile.
     
    43
    Na pravé straně získal míč Provencio a chtěl poslat do brejku velmi rychlého Sangalliho. Ten však nedosáhl na přihrávku a míč tak končí až u hostujícího brankáře.
     
    44
    V závěru poločasu se dostávají domácí znovu do tlaku a nepouštějí Deportivo vůbec k míči. Centr Cantera však sbírá ze vzduchu Fernández a hosté se mohou od náporu odpočinout.
     
    45
    Volný přímý kop po ruce Véleze rozehrál Gutiérrez. Jeho pas ale nenašel žádného hráče v modro-bílém a tak domácí velmi snadno odvrací míč z vápna.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Domácí Mirandés vedou po první poločase nad Deportivem La Coruňa o jednu branku. O tu se postaral dorážkou na zadní tyči Álex Ortiz, který si naběhl na centr po rohovém kopu a udal tak výsledek prvního poločasu.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu CD Mirandés: ze hřiště odchází Galán, přichází Kijera.
     
    47
    Hosté v bílo-modrých dresech rozehráli druhou polovinu dnešního zápasu. Ihned po rozehrávce ale ztrácejí míč a do útoku tak mohou jít domácí hráči.
     
    48
    První střelu v druhém poločase si připsal Luisinho, který vypálil po přihrávce Gutiérreze. Jeho pokus ale Fernández bez problémů kryje.
     
    49
    Domácí brankář musel řešit ošemetnou situaci. Míč před ním skočil a Fernández ho stačil vytlačit jen na tyč.
     
    50
    Domácí se dostali v prvním poločase poprvé na delší čas k míči. Jejich počínání ale zastavuje dobrým zákrokem Lopo a bere míč Rodríguezovi.
     
    51
    Hráči Deportiva přišli do druhého poločase s větším elánem než jejich soupeři a jsou více u míče. Nyní vybojoval rohový kop Luisinho po tečované střele, která končí za brankovou lajnou.
     
    52
    Rohový kop hostů končí na přední tyči u Ortize, který si míč pohlídal a odkopává ho ven z vápna a zakládá rychlý útok domácího celku.
     
    53
    Domácí se ale k míči na útočné polovině nedostali. Míč se pro sebe sebral Fernández a hosté tak budou mít další možnost k útočení.
     
    54
    Riera je faulovaný v těsné blízkosti vápna. Domácí tak mají příležitost poslat míč do vápna.
     
    55
    Míč si postavil Prats. jeho centr vyráží před sebe Fernández. Hosté mají ještě hodně práce, aby míč odpravili z předbrankového prostoru.
     
    56
    Střídání v týmu CD Mirandés: ze hřiště odchází García, přichází Lago.
     
    57
    Domácí hráči začínají šetřit čas. Nyní domácí kapitán rozehrával dlouhé vteřiny jednoduchý volný přímý kop z vlastní poloviny.
     
    58
    Dlouhý míč na Rieru doputoval od Luisinha. Domácí útočník ale velmi špatně sklepl míč na Rodrígueze a Deportivo tak přicházejí o míč.
     
    59
    Střídání v týmu Deportivo La Coruňa: ze hřiště odchází Mosquera, přichází Bergantinos.
     
    60
    Po levé straně se prohnal k centru Provencio. Jeho prudký míč do vápna si ale pohlídal Fernández a chrání tak jen jednobrankový odstup.
     
    61
    Na polovině hřiště zůstal ležet hráč hostů. Po krátkém ošetření se znovu pokračuje ve hře.
     
    62
    Hosté se nevzdávají a kombinací se chtějí vytvořit tlak na branku. Ke střele se odhodlal Gutiérrez. Jeho pokus je ale zblokovaný do autu.
     
    63
    Hosté pokračovali v útoku jen malý okamžik, než se dostal do souboje Luisinho s Vélezem a o míč přicházejí.
     
    64
    Hráči Deportiva mají lepší pohyb po hřiště a domácí musí faulovat, aby nepostili hráče hostů do šance.
     
    65
    Velmi neurovnaná hra z obou stran. Velmi nepřesný byl nyní jak střídající Lago tak hostující Luisiho, kteří oba přihráli svým protihráčům.
     
    66
    Domácí chtějí okouzlit i diváky a zkoušejí různé finty na soupeře. Deportivo ale velmi rychle bere míč pro sebe a žene se do útoku.
     
    67
    Lago si zpracoval dlouhý míč z vlastní poloviny a poslal ho na pravou stranu, kde byl připravený k centru Provencio. Jeho pas ale končí jen za brankou.
     
    68
    Střídání v týmu CD Mirandés: ze hřiště odchází Veléz, přichází Salinas.
     
    69
    Domácí se pokoušeli rozehrát signál. Ten jim ale nevychází. Míč se dostal k Pratsovi, který je v ofsajdu a rozhodčí zastavuje celou akci.
     
    70
    Střídání v týmu Deportivo La Coruňa: ze hřiště odchází Pablo, přichází Cardoso.
     
    71
    Sangalli si vykoledoval žlutou kartu po faulu na Robera.
     
    73
    Deportivo nenachází recept na dobře postavenou obranu domácího celku. Všechny útoky hostů končí na u vápna Fernándeze.
     
    74
    Domácí se snaží o napadání až k vápnu hostujícího celku. Nyní se jim to hrubě nevyplatilo. Hosté skvěle poslali do úniku Rodrígueze, který se dostal do zakončení z úhlu a Fernández měl s jeho pokusem práci.
    74.
     
    75
    Rohový kop hostů nebyl vůbec nebezpečný. Míč odvrací první bránící hráč v červeném dresu a domácí tak stále vedou o branku.
     
    76
    Další rohový kop vybojoval na pravé straně Laure. Jeho pokus o centr blokuje za brankovou lajnu Ortiz.
     
    77
    La Coruňa právě vstřelila branku!
    I hosté využívají rohový kop a vyrovnávají tak dnešní zápas. Na centr od rohového praporku si naběhl ALBERTO LOPO a přesnou hlavičkou nedal brankáři šanci.
    77. LOPO - 1:1
     
    78
    Domácí najednou začínají spěchat. Tento výsledek se jim velmi nehodí do pohárové matematiky z prvního utkání a chtějí ze svého stadionu vítězství.
     
    79
    Ale hosté jsou najednou na koni a tlačí domácí tým. Další centr do vápna předvedl Luisinho. Míč ale končí jen za brankovou lajnou a domácí budou rozehrávat od své branky.
     
    80
    Riera se odhodlal po přihrávce od Domíngueze ke střele. Jeho pokus ale letí daleko od branky domácího celku a tak je stav stále nerozhodný.
     
    82
    Zhruba posledních deset minut mají oba týmy na vstřelení branky a připsání si tak cenné výhry z prvního vzájemného zápasu ve španělském poháru.
     
    83
    Další rohový kop hostů končí tentokrát nezdarem. Míč se nedostal k žádnému útočnému hráči a tak se domácí v klidu dostali k míči.
     
    84
    Střídání v týmu Deportivo La Coruňa: ze hřiště odchází Rodríguez, přichází Fajr.
     
    85
    Domácí se hnali do rychlého brejku. Lago dokonce vystřelil přízemní střelu, kterou ale blokuje Lopo a celou akci ukončuje zásah Fernándeze.
     
    86
    Domácí měli ještě šanci ohrozit branku soupeře z volného přímého kopu. Pas Morena, ale nedoletěl do vápna a tak se k míči dostal volný Laure.
     
    87
    Moreno překážel dlouhou dobu před míčem a hosté tak nemohli rozehrát a tak dostává hráč domácího celku žlutou kartu.
     
    88
    Hosté měli další rohový kop. Centr se však vůbec nevydařil a tak míč končí mimo vápna. K míči se ale dostal na třiceti metrech Domínguez a vyzkoušel pozornost domácího brankáře.
     
    89
    V poslední minutě normální hrací doby se k míči dostal na pravé straně Cardoso. Jeho pas prošel až do vápna. Přihrávku ale netrefil nabíhající Riera a z ohrožení branky tedy není nic.
     
    90
    Další centr předvedl Cardoso. Jeho pas tečoval na břevno Lázaro a vystrašil domácí fanoušky. Obrovská šance hostů.
    90.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavuje v druhém poločase tři minuty.
     
    90+2
    Hosté se snaží ještě vstřelit výherní branku. Nyní se ale Cardoso nepokusil o centr a raději rozehrál akci do středu hřiště, kde ale o míč hosté přicházejí.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    První zápas osmifinále španělského poháru mezi domácími Mirandés a La Coruňou končí remízou. V prvním poločase poslal domácí do vedení Ortiz. Druhý poločas patřil výhradně hostů, kteří tlačili na obranu domácího celku až nakonec se jim podařilo z rohového kopu vyrovnat, když si na centr naběhl stoper Lopo a hlavičkou nedal brankáři šanci.
     
    Statistiky dnešního utkání:

    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 3:5.
    Střely mimo: 3:3.
    Rohy: 2:9.
    Ofsajdy: 1:0.
    Fauly: 13:12.
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek dne. (17:52:24)

    Vít Schück

    Branky: 27. Ortiz – 77. Lopo

    Karty:   12. Galán (MIR), 71. Sangalli (MIR), 87. Moreno (MIR) – 21. Mosquera (DEP)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 3:3. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:12.
    CD Mirandés: R. Fernández – Cantero, Galán (46. Kijera), Lázaro, Ortiz – Provencio, Moreno, Vélez (žá. Salinas), García (56. Lago) – Sangalli, Prats
    Náhradníci: Pérez – Gaffoor, Kijera, Carnicer, Lago, Salinas, Rúper

    Deportivo La Coruňa: M. Fernández – Laure, Lopo, Rober, Pablo (C) (70. Cardoso) – Gutiérrez, Domínguez, Mosquera (59. Bergantinos), Luisinho – Rodríguez (84. Fajr), Riera
    Náhradníci: Lux – Bergantinos, Medunjanin, Sidnei, Fajr, Alberto, Cardoso

    Rozhodčí: Prieto – García, Méndez
    Úterý 12.01.2016
    La Coruňa - Mirandés 0:3

    Branky: 41. Provencio, 55. Prats, 71. Provencio

    Karty:   75. Lopo (DEP), 83. Pérez (DEP) – 62. Lázaro (MIR)

    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 0:5. Střely mimo: 5:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 13:9.
    bahis siteleri