Standard – Genk 2:0 (kon.)
konec
Standard Lutych
2:0 (2:0)
KRC Genk
Středa 20.01.2016, 20:45 • Stade Maurice Dufrasne, Lutych • Belgický pohár • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Těším se u sledování dalších přenosů a nezapomeňte, že již zítra se hraje druhé semifinále mezi Gentem a Bruggami! Dobrou noc! (22:45:52)
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 4:0. Rohy: 12:5.
     
    Je dobojováno! Standard Lutych doma zasloužení poráží Genk 2:0! O svém vítězství rozhodl domácí celek už v první půli. V šesté minutě si na krásný centr naskočil Junior a hlavou rozvlnil síť poprvé. Poté si Standard vytvořil několik náznaků šanci, jenže na druhou branku musel čekat až do třicáté minuty, kdy se do míče opřel z velké dálky kapitán Trebel a fantastickou střelou si řekl o nominaci na gól měsíce! V závěru první půle se do své jediné šance dostali i hosté, ale Karelis tváří v tvář Hubertovi selhal. Druhý poločas už nabídl spíše taktickou bitvu, ve které zasadil Genku další ránu Dewaest, jež musel po druhé žluté kartě pod sprchy. Standard tedy pojede k odvetě, která se bude hrát druhého února v Genku, s dvoubrankovým náskokem.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Genk má k dispozici ještě jedno vhazování na polovině hřiště. Vypadá to, že Standard si do odvety odveze nadějný náskok.
     
    90+2
    Tshimanga musel rozkmitat své nohy ve sprinterském souboji s mladíčkem Andradem. Tomu zatím chybí zkušenosti, což bylo v souboji poznat.
     
    90+1
    Míč léta z jedné strany na druhou. Nyní jej mají v moci zadáci Genku, kteří se marně snaží najít skulinku pro přihrávku na své kolegy vpředu.
     
    90
    Nastavují se 3 minuty!
     
    90
    Rozběhla se poslední minuta řádné hrací doby. Brankář Hubert si dává načas s odkopem od branky. Na trávník se nyní snášejí provazy deště.
     
    89
    Jako tank si nyní počínal Enoh, který při svém průniku do obrany Genku zboural dva obránce. Podle rozhodčí to bylo bez použití faulu, avšak Enoh o míč rychle přišel.
     
    88
    Genk kombinuje na polovině hřiště s míčem na kopačkách. Domácí jen jistí náběhy rychlých útočníků a nepouštějí soupeře před pokutové území.
     
    87
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Junior, přichází Andrade.
     
    86
    Buffel se snaží vyhecovat své spoluhráče k lepšímu výkonu. Jeho kolegové jsou však odevzdaní a zápas se už pouze dohrává.
     
    85
    Na druhé straně si za obranu zabíhal Santini. Na značce pokutového kopu kolem sebe neměl jediného obránce, jenže centr z pravé strany k němu nedolétl.
     
    84
    Genk se i v oslabení pokusil zaútočit. Buffel se prodíral kolem pravé postranní čáry, Scholz jistil jeho pohyb a odkopl míč do autu.
     
    83
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Pozuelo, přichází Kumordzi.
     
    82
    Standard znovu přitápí pod kotlem! Dossevi nacentroval prudce z pravé strany a Kabasele zachraňoval svůj tým skluzem na malém vápně.
     
    81
    Domácí mohli z následného přímého kopu navýšit své vedení. Do prudkého centru vložil nohu Santini, ale míč se odrazil pouze do míst, kde se pohyboval připravený Bizot!
    80. Druhá žlutá a červená karta pro Dewaesta
     
    80
    Dewaest dojel u postranní čáry Juniora, dostává druhou žlutou kartu, což znamená, že pro něj dnešní zápas končí!
     
    79
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Yatabare, přichází Legear.
     
    78
    Tentokrát se domácí pokusili o signál. Přihrávku na hranici pokutového území však zhatil hlavní rozhodčí, který s touto variantou nepočítal a skvěle pobavil fanoušky na tribunách!
     
    77
    I s centrem od rohového praporku neměla obrana hostů žádný problém. Míč se dostal k Juniori, který zařídil další roh pro Standard.
     
    76
    Standard zahrával přímý kop. Do vápna se nastěhovali všichni hlavičkáři, avšak prudký centr odvrátila obrana Genku na rohový kop.
     
    75
    Standard dokazuje, že hraje v naprosté pohodě. Goreux s Kosanovićem si u rohového praporku vyměnili míč mezi nohama napadajícího Karelise.
     
    74
    Tshimanga si troufl na dlouhou přihrávku na Buffela. Ten si proti míči sice vyběhl až do středu hracího pole, ale svého strážce se zbavit nedokázal.
     
    73
    Domácí už evidentně nikam nepospíchají. Snaží se držet míč na svých kopačkách ve středu hrací plochy a nepouštět Genk na vlastní polovinu.
     
    72
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Malinovskij, přichází Gorius.
     
    71
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Bailey, přichází Buffel.
     
    70
    O něco lepší už byla přihrávka na Baileyho, jenže rychlý fotbalista Genku obešel Kosanoviće jen za cenu nedovoleného zákroku.
     
    69
    Ani kapitán Standardu Trebel si neporozuměl s míčem. Trebel hledal z první rozběhnutého Santiniho, jenže místo do míst, kam si Santini nabíhal, poslal míč na opačnou stranu.
     
    68
    Před branku Huberta letěl prudký centr z pravé strany. Na hranici malého vápna však nedotíral nikdo v modrém a Kabasele si mohl dovolit udržet míč ve hře.
     
    67
    Fiore napodobil svého kolegu ze záložní řady Standardu. Středopolař domácího celku měl kolem sebe spoustu prostoru, ale místo klidné rozehrávky pouze nakopl míč na soupeřovu polovinu.
     
    66
    Hra je v posledních minutách plná nepřesných přihrávek. Bailey přišel na vlastní polovině o míč, jenže jeho chybu nedokázal potrestat Junior, který kulatý nesmysl okamžitě odevzdal soupeři.
     
    65
    Tshimanga předvedl svůj technický um, když se na polovině hřiště zbavil hned tří obránců. Poté však zazmatkoval a nepřihrál přesně. U míče je Standard.
     
    64
    Tempo hry oproti první půli poněkud opadlo. Útoky hostů končí již na polovině hřiště, kde domácí skvěle napadají a nedávají soupeři ani metr prostoru zdarma.
     
    63
    Trebel poslal centr na přední tyč, kde jej tečoval Kosanović, ale před brankou už nebyl nikdo, kdo by míč usměrnil mezi tři tyče.
     
    62
    Novic na hřišti Enoh se ihned předvedl, když vytáhl Santiniho. Enohův kolega z útoku vybojoval v těžké pozici alespoň rohový kop.
     
    61
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Boschilia, přichází Enoh.
     
    60
    Po hodině hry centroval z pravé strany Bailey. Míč se po teči jednoho z obránců povaloval u čáry, ale rohový kop z toho nakonec nebude.
     
    59
    Dossevi se pokusil o přenesení hry na pravou stranu hrací plochy, kam si sbíhal Goreux. Obránce Standardu již poněkolikáté v utkání dostal přihrávku na paty a Genk tak bude vhazovat.
     
    58
    Na druhé straně se o zakončení ve skluzu pokoušel Boschilia. Prudký centr směřoval na hranici malého vápna, ale útočník Standardu u něj byl o něco později než jeho strážce.
     
    57
    Karelis nabral rychlost podél pravé postranní čáry, chtěl frnknout Scholzovi, jenže ten využil své kilogramy a skvělou poziční hrou nepustil Karelise před sebe.
     
    56
    Standard rozehrával rohový kop. Míč mířil na hranici malého vápna, kde však byl pouze jediný hráč v červeném a Kabasele ve spolupráci s Pozuelem odvrátili míč do bezpečí.
     
    55
    O stejnou technickou finesu se na druhé straně pokoušel Bailey. Ten pro změnu ztroskotal na Scholzovi a ještě svého soka stáhl rukama k zemi.
     
    54
    Dossevi ukazuje, že si opravdu věří. Dostal krátkou přihrávku a na dvou metrech se pokusil o efektní kličku. Tshimanga jeho úmysl přečetl a vytlačil jej do zámezí.
     
    53
    Centr od rohového praporku se sice stáčel do míst, kam si sbíhal Kabasele, jenže vysoký stoper Genku se nedovoleně opřel do brankáře a rozhodčí píská útočný faul.
     
    52
    Po chybě Fioreho se k míči dostal Pozuelo, potáhl si jej až k pokutovému území a tvrdě vypálil. Míč se od nohy jednoho z obránců odrazil na rohový kop.
     
    51
    Genk se snaží vsítit alespoň korigující branku, ale veškerá snaha fotbalistů v modrých dresech končí na neprostupném valu Standardu.
     
    50
    Santini si v souboji s Kabaselem přivodil šrám, když nepříjemně dopadl na záda. Hra je přerušena, domácí hráč potřebuje ošetření.
     
    49
    Dossevi si sbíhal na dlouhý diagonální pas. Naneštěstí pro něj mu spoluhráč adresoval přihrávku na paty a rychlonohý fotbalista se už nestihl vrátit.
     
    48
    Domácí pokračují v nastoleném trendu z první půle. Trebel se znovu dostal k odraženému míči, jenže tentokrát neměl seřízená mířidla a branku vysoko přestřelil.
     
    47
    Hosté se dožadovali odpískání ruky po obhození Kabana kolem Fioreho. Rozhodčí dává jasným gestem najevo, že o ruku nešlo.
     
    46
    Hosté obstarali výkop do druhé půle. Ihned po rozehrávce o míč přišli a Standard operuje na vlastní polovině. Útočníci Genku rozehrávku soupeře nikterak nenapadají.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První půle je minulostí! Standard Lutych v ní svého soupeře jasně přehrál a zaslouženě vede! Domácí šli do vedení již po pěti minutách hry, kdy si na krásný centr naskočil Junior a hlavičkou do protipohybu Bizota rozvlnil síť poprvé! Poté si Standard vytvořil několik zajímavých náznaků, ale gólové šance nepřicházely. Až po půlhodině hry se do míče opřel kapitán Trebel a fantastickou střelou z velké dálky rozjásal publikum podruhé! V závěru první půle mohl ještě snížit Karelis, ale v obrovské šanci ztroskotal na skvělém Hubertovi! Do šaten se proto odchází za stavu 2:0.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Do útoku se ještě hnal Fiore. Namířil si to středem hřiště, kde však proti obrovské přesile neměl žádnou šanci. V první půli se už nejspíš nic nestane.
     
    45
    Nastavuje se 1 minuta!
    45. Karelisova vyložená příležitost
     
    45
    Hosté mohli snížit! Do obrovské šance se po překvapivé přihrávce dostal Karelis, ale prudkou střelou trefil jen vyběhnutého Huberta!
     
    44
    První ofsajd přichází i na druhé straně! Karelis se v době přihrávky nacházel dobré dva metry za posledním obráncem, čehož si asistent rozhodčího všiml a odmával ofsajd.
     
    43
    Bailey rozkmital své rychlé nohy kolem postranní čáry, pustil si míč před sebe, jenže pozorný Fiore se mu vrhl pod nohy a přesně načasovaným skluzem jeho únik zastavil.
     
    42
    Po přímém kopu clonil Bizotovi ve výhledu Dossevi. Brankář Genku však míč včas viděl a bez problémů jej kryl do svých rukavic.
     
    41
    Junior si obhodil Dewaesta, který jej rukama stáhl k zemi a po zásluze je oceněn žlutou kartou!
     
    40
    Hra je přerušena! Po jednom ze soubojů se na trávníku svíjí Malinovskij, který utrpěl nějaký šrám. Zdá se, že bude schopen v zápasu pokračovat.
     
    39
    Santini si ukousl příliš velké sousto. Místo přihrávky na volného Dossevi chtěl obejít dva obránce, jenže si neporadil s těžkým zpracováním a o míč přišel.
     
    38
    Standard nápaditě střídá obě strany hřiště. Tentokrát směřovala přihrávka na Yatabareho, ale ten se v době přihrávky pohyboval za hranicí ofsajdu.
     
    37
    Trebel je povzbuzený krásným gólem. Kapitán Standardu si udělal místo ve středu hřiště a uvolnil nabíhajícího Goreuxe. Tomu se centr vůbec nepovedl a míč končí v rukou Bizota.
     
    36
    Domácí fotbalisté si se soupeřem dělají, co chtějí! Yatabare vyzval k tanci obránce Walshe, několikrát si přehodil míč z nohy na nohu, ale nakonec jej obejít nedokázal.
     
    35
    Kebano se odhodlal k centru do pokutového území. Na hranici malého vápna stáli tři hráči v modrém dresu, ale ani jeden z nich na Kebanovu nabídku nedosáhl.
     
    34
    Po kratší pauze o sobě dal vědět zase Standard. Dossevi posílal oblouček na Santiniho, který si chtěl míč zpracovat na prsa, ale Kabasele mu tentokrát nedal ani metr prostoru.
     
    33
    Ndidi se pokusil o zrychlení hry. Nejprve si narazil s Karelisem, potáhl si míč do středu a prudkou přihrávkou hledal Kebana. Útočník Genku byl však skvěle střežen.
     
    32
    Bailey se pokusil o technickou finesu. Patičkou se u levé postranní čáry snažil vysunout kupředu Karelise. Naneštěstí pro Genk si pomohl nedovoleným způsobem.
    30. Adrien TREBEL - 2:0
     
    30
    Standard právě vstřelil branku!
    Nádherný gól! Po zpackané rozehrávce Genku se k míči dostal kapitán ADRIEN TREBEL a parádní dalekonosnou střelou překonal Bizota! Brankář Genku plachtil vzduchem marně!
     
    29
    Rohový kop se hostům sice nepovedl, ale míč se znovu dostal k Baileymu. Rychlonohý křídelník se sice dostal tělem před Scholze, ale ve snaze o průnik do vápna jej zasáhl loktem.
     
    28
    Hosté zahrávali standardní situaci. Pozuelo bleskově vysunul Baileyho, jež posílal centr před branku, ale Kosanović ve skluzu odvrátil míč na rohový kop.
     
    27
    Výpady Genku směrem kupředu končí nepřesnou předfinální přihrávkou. Stejně si počínal i bleskový útok středem. Míč končí u brankáře Huberta.
     
    26
    Exekuce se domácím vůbec nepovedla. Míč se sice odrazil k Boschiliovi, jež si to z pravé strany namířil do pokutového území, ale v obrovské rychlosti mu míč utekl za brankovou čáru.
     
    25
    Standard dostává k dispozici přímý kop z nadějné pozice. Santini se neohroženě vrhl do souboje s Tshimangou, který jej neomaleně poslal k zemi a může být rád, že se to obešlo bez karty.
     
    24
    Bailey se vrhl do souboje se Scholzem. Domácí obránce měl několikametrový náskok a i přes mírné podklouznutí si nakonec vynutil nedovolený zákrok.
     
    23
    Na druhé straně hrozil po průnikové přihrávce Karelis, jenže brankář Hubert byl pozorný a vrhl se soupeři včas pod nohy. Diváci se zatím rozhodně nenudí!
     
    22
    Goreux měl před sebou spoustu volného prostoru, po krásné přihrávce prošel až do pokutového území. Místo prudké střely však zvolil přihrávku před branku, kde našel pouze vracejícího se Dewaesta.
     
    21
    Velké zmatky v obraně Genku! Centr z pravé strany prolétl kolem tří obránců hostujícího celku až k Yatabaremu, který byl celou situací natolik zaskočen, že ani nezakončil.
     
    20
    Obrana Standardu si při bránění rohového kopu nepočínala zrovna jistě. Kosanović odhlavičkoval míč jen na hranici vápna, kde s odkopem váhal Fiore, ale nakonec to před dotírajícím Pozuelem stihl.
     
    19
    Bailey dostal dlouhou přihrávku do běhu, zbavil se svého strážce a z první posílal prudký míč před branku. Na hranici malého vápna si sbíhal Kebano, ale obrana odvrátila míč na roh.
     
    18
    Yatabare byl bráněn dvěma soupeři. I přesto se však dostal k přihrávce na Scholze, který jeho nápad nepochopil a v rozhodující moment zůstal stát.
     
    17
    Z následné standardní situace nebezpečí pro Bizotovu branku nepřišlo. Centr se sice stáčel do míst, kde byli vysocí hlavičkáři, ale na hranici vápna jej odvrátil Ndidi.
     
    16
    Je tady první žlutá karta utkání! Kabasele si tvrdě vyšlápl na Santiniho a za neomalený skluz vidí žlutou kartu!
     
    15
    Teď už to bylo v podání Genku o něco lepší. Tshimanga si povodil obránce, uvolnil se a dokonce poslal centr do pokutového území. Domácí obrana však bez problémů zažehnala nebezpečí.
     
    13
    Až nyní o sobě dali hosté poprvé vědět a znovu to nebylo v pozitivním slova smyslu. Na polovině hřiště se totiž zbytečným faulem provinil Pozuelo.
     
    12
    Publikum se skvěle baví. Standard zatím svého soupeře k ničemu nepustil. Každou přihrávku domácího celku doprovází hlasité nadšení tribun.
     
    11
    Tentokrát směřoval míč na vzdálenější tyč, kde si sbíhal Fiore. K jeho smůle však kulatý nesmysl přizvedl jeden z obránců mimo jeho dosah.
     
    10
    Bizot má v úvodní desetiminutovce plné rukavice práce! Nyní si musel dávat pozor na nenápadnou ránu z ostrého úhlu, kterou vyslal Boschilia. Bude z toho další rohový kop.
     
    9
    Tentokrát už to bylo mnohem nebezpečnější. K míči se dostal Junior, který jej chtěl akrobaticky usměrnit k levé tyči, ale trefil jen prostor, kde stál připravený Bizot.
     
    8
    Tlak domácího celku pokračuje! Zpoza hranice pokutového území se do míče opřel Dossevi. Jeho rána se otřela o nohu jednoho z obránců. Standard rozehraje další roh.
     
    7
    Standard je na koni! Po dalším bleskovém průniku se domácí dožadovali pokutového kopu. Zkušený arbitr však nechává pokračovat ve hře!
    6. Edmilson JUNIOR - 1:0
     
    6
    Standard právě vstřelil branku!
    To je start jako hrom! Domácí znovu zaútočili po pravé straně. Na krásný technický centr si na hranici malého vápna naskočil EDMILSON JUNIOR a zakončením do protipohybu brankáře poslal svůj tým do vedení.
     
    5
    Standard vstoupil do zápasu hodně aktivně. Další překvapivá přihrávka mířila tentokrát na Santiniho, ale ten si nepohlídal ofsajdovou linii a chytil se do pasti.
     
    4
    Exekuce rohového kopu se ujal Dossevi. Míč mířil na hranici malého vápna, kde však hlídkoval vysoký Kabasele a míč nikým neatakován odhlavičkoval do bezpečí.
     
    3
    Trebel hledal krásnou kolmicí rozběhnutého Dosseviho, který ještě přihrával do pokutového území. U míče byl nejrychleji Kabasele, který jej bez váhání odkopl na rohový kop.
     
    2
    Malinovskij se snažil probít po pravé straně. Na polovině hřiště však narazil na dobře postaveného Scholze, který mu míč ukopl do zámezí.
     
    1
    Santini obstaral výkop dnešního utkání. Domácí začínají poklidnou kombinací na vlastní polovině. Rozehrávku řídí Kosanović.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí přivedl aktéry dnešního střetnutí na skvěle připravený trávník. Domácí nastoupí v červených dresech, zatímco hosté zvolili modrou sadu.
     
    Úvodní sestavy:

    Standard Lutych: Hubert – Goreux, Kosanović, Scholz – Dossevi, Trebel, Fiore, Junior, Yatabare – Santini, Boschilia
    Náhradníci: Vits, Milec, Andrade, Enoh, Badibanga, Legear, Emond

    KRC Genk: Bizot – Walsh, Dewaest, Kabasele, Tshimanga – Malinovskij, Pozuelo, Ndidi – Bailey, Kebano, Karelis
    Náhradníci: Köteles, Hamalainen, Kumordzi, Gorius, De Camargo, Buffel, Buyens

    Rozhodčí: Verbist – Huens, Gilon.
     
    Standard Lutych

    Standard zažil nejhorší vstup do sezóny za poslední desítky let. V posledních kolech Jupiler Pro League se však zvedl a už dýchá na záda svému dnešnímu soupeři. Hlavně na domácím hřišti je Standard velice silný. Z posledních pěti zápasů získal před svými fanoušky třináct bodů! Pohárem zatím Standard Lutych prochází jako nůž máslem. Ve čtvrtfinále si 2:0 s Kortrijkem a dnes bude chtít navázat na vystoupení z posledních několika týdnů.
     
    KRC Genk

    V belgické nejvyšší soutěži se Genk pohybuje těsně na hranici postupu do skupiny hrající o mistrovský titul. Aktuálně mu patří šestá příčka. Fandové KRC by jistě ocenili cestu do evropských pohárů přes domácí pohár. V něm byl Genk blízko vyřazení už v osmifinále, ale penaltovou řež s Charleroi nakonec ustál. Ve čtvrtfinále udolal Genk papírově slabší Mousron-Peruwelz.
    Ve druhém semifinále proti sobě nastoupí Gent a Bruggy! Kdo se nakonec bude radovat z postupu do finále?

     
    Dobrý večer všem příznivcům kopané! Belgický pohár dospěl už do své semifinálové části! My se společně zaměříme na souboj mezi Standardem Lutych a KRC Genk. Utkání začíná ve 20:45 a k jeho sledování jste srdečně zvání.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 6. Junior, 30. Trebel

    Karty:   16. Kabasele (GNK), 41. Dewaest (GNK)   80. Dewaest (GNK)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 4:0. Rohy: 12:5.
    Standard Lutych: Hubert – Goreux, Kosanović, Scholz – Dossevi, Trebel, Fiore, Junior (87. Andrade), Yatabare (79. Legear) – Santini, Boschilia (61. Enoh)
    Náhradníci: Vits, Milec, Andrade (87. Junior), Enoh (61. Boschilia), Badibanga, Legear (79. Yatabare), Emond

    KRC Genk: Bizot – Walsh, Dewaest, Kabasele, Tshimanga – Malinovskij (72. Gorius), Pozuelo (83. Kumordzi), Ndidi – Bailey (71. Buffel), Kebano, Karelis
    Náhradníci: Köteles, Hamalainen, Kumordzi (83. Pozuelo), Gorius (72. Malinovskij), De Camargo, Buffel (71. Bailey), Buyens

    Rozhodčí: Verbist – Huens, Gilon
    Úterý 02.02.2016
    Genk - Standard 1:1

    Branky: 21. Karelis – 29. Trebel

    Karty:   37. Kumordzi (GNK), 75. Hamalainen (GNK) – 78. Brüls (STA)

    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 3:3. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 13:12.
    bahis siteleri