Carpi FC – Palermo 1:1 (kon.) | Atalanta BC – Sassuolo 1:1 (kon.) | AS Řím – Frosinone 3:1 (kon.)
konec
AS Řím
3:1 (1:1)
Frosinone Calcio
Sobota 30.01.2016, 20:45 • Stadio Olimpico, Řím • Italská Serie A • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Vítám vás u dnešního souboje mezi AS Řím a Frosinone!

    AS vyhrálo za posledních deset utkání ve všech soutěžích jen jednou, ale i přesto je stále ve hře o Ligu mistrů a v ní samotné pokračuje i po skupinovém boji. Trenér Spalletti má plnou důvěru vedení a již začal úřadovat. Například zrušil hráčům až do utkání s Frosinone volné dny a zdvojnásobil tréninky. Sportovnímu řediteli Walteru Sabatinimu zadal ideální posily a jako první z nich se dostavil Stephan El Shaarawy.

    Nováček soutěže je týmem, který inkasoval zatím největší počet branek, celých 45! Prudké záplavy branek po Neapoli a Turínu zastavilo až minulé kolo, které bylo k Frosinone mnohem milosrdnější. V duelu se strádající Atalantou Bergamo totiž žádná branka nepadla a Frosinone bralo bod. Přesto je až předposlední. Teď čeká na Frosinone další náročný soupeř. A ví to i záložník Robert Gucher.
     
    Úvodní sestavy:

    AS Řím: Szczęsny – Manolas, De Rossi, Rüdiger – Pjanić, Nainggolan, S. Keita, E. Zukanović – Salah, El Shaarawy – Džeko.
    Náhradníci: Lobont, De Sanctis – Castán, Totti, Maicon, Vainqueur, Gyömbér, Emerson, Uçan, Umar.

    Frosinone Calcio: Leali – Rosi, Ar. Ajeti, Blanchard, Pavlovic – Chibsah, Frara, Sammarco – Soddimo, Ciofani, Dionisi.
    Náhradníci: Zappino, L. Gomis – Russo, Gucher, Ciofani, Paganini, Diakité, Bertoncini..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hned v první minutě se dostával do dobré šance novic v domácím dresu, Stephan El Shaarawy, ale na poslední chvíli mu byl míč ukopnut, takže AS má pouze roh.
     
    2
    Ve vápně byl povalen Džeko, ale sudí nic neviděli, takže z voleje zakončoval v těžké pozici Nainggolan, ale míč netrefil čistě a ten tak končí vysoko nad.
     
    3
    Řím se tlačil do dalšího útoku, tentokrát to táhl středem Keita, ale nakonec se míč odrazil pouze k Salahovi, který o něj přišel.
     
    4
    A další akci měl na svědomí El Shaarawy, který táhl míč po křídle a nakonec ho poslal směrem na Džeka, ten se k němu ale nedostal a bude tu další roh.
     
    5
    Ani další akce domácích se ale nesetkala s úspěchem, ovšem jejich převaha je v úvodu vážně drtivá. Frosinone se ještě nedostalo k akci za půlkou.
     
    6
    Ve vápně se velice lehce poroučel na zem Radja Nainggolan, sudí mu to ale "nesežrali", takže se píská pouze odkop od brány po teči právě od belgického hráče.
     
    7
    Poprvé na zem padl i Sczesny, který ale zasahovat nemusel, protože pouze kontroloval, jak střela Dionisiho doplachtila mimo.
     
    9
    Zatím sledujeme utkání, které probíhá podle celkem jasné šablony, hosté brání v hlubokém bloku a už od úvodu šetří čas, nevím, jak dlouho tímto způsobem udrží čisté konto.
     
    10
    Už to je opět tady a po kratší odmlce přišel další míč do vápna Frosinone, ovšem Salah na něj nedosáhl a Leali u něj byl o něco málo dříve.
     
    11
    Poprvé se dnes dostal k míči i Sczesny, který ale pouze sebral lehkou Dionisiho střelu. Žádná velká práce to pro něj nebyla.
     
    12
    A už se opět rozjíždí kolotoč přihrávek domácího celku, který ale má problémy s průniky do vápna, protože Džeko zatím ztrácí neskutečné kvantum míčů. Uvidíme, jestli se bosenský snajpr zlepší nebo jestli to za něj převezme někdo jiný.
     
    14
    Frosinone opět po delší době mělo pasáž hry, kdy drželo míč, ale přišel pouze nepřesný nákop od Lealiho a vše je opět v zajetých kolejích.
     
    15
    Ajeti si nevěděl rady s unikajícím Džekem a ta se položil u postranní čáry do skluzu, který končí faulem a jasnou žlutou kartou.
     
    16
    Teď měli hosté první roh v zápase vůbec, ale v jejich podání to nebyla žádná hitparáda, protože Manolas kostrbatě odvrátil míč pryč.
     
    17
    Tak teď to poprvé pořádně "smrdělo" brankou a hodně překvapivě to bylo před bránou AS! Centrovaný míč totiž přizvedl před bránou Soddimo, který sice přehodil Sczesnyho, ale na čáře míč vyhlavičkoval pryč Rüdiger!
     
    18
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Tak nejprve to vypadalo na velké stížnosti v podání domácích, protože ve vápně šel k zemi Nainggolan a chtěl penaltu. Poté ale míč vybojoval Salah, od kterého se odrazil zpět na RADJU NAINGGOLANA, který na zemi dokázal propasírovat míč takový prapodivným kopem za záda pozdě reagujícího Lealiho!
    18. Radja NAINGGOLAN - 1:0
     
    20
    Další akci AS táhl El Shaarawy, který si zase vybral jako svůj prostor levé křídlo, ale nakonec jeho šance končí pouze dalším rohem.
     
    21
    Frosinone se snažilo jít dopředu, protože teď už se o to bude muset alespoň pokoušet, ale Chibsah o míč ve středu pole nakonec jednoduše přišel.
     
    22
    Další akce hostům skončila faulem, kterého se dopustil na Pjaniće Frara a sudí si toho povšiml. Ovšem AS začalo být nepřesné a míč tak celkem snadno odevzdalo.
     
    23
    Další dlouhý nákop Římanů skončil až u gólmana Lealiho, který neměl těžkou úlohu. Domácí se budou muset hodně zlepšit.
     
    24
    Frosinone právě vstřelilo branku!
    A tady je další důkaz, protože AS bylo za svoji pasivitu potrestáno tím nejdůraznějším způsobem, tedy vyrovnávací brankou. Míč za obranu dostal totiž krásně na hraně ofsajdu DANIEL CIOFANI, který využil velice špatného obranného zákroku Zukanoviće a procpal míč na bližší tyč Szczesnyho brány!
    24. Daniel CIOFANI - 1:1
     
    26
    Frosinone je najednou velice nabuzeno a hraje daleko lepší fotbal, domácí se dokonce musejí bránit tlaku hostujícího nováčka v soutěži.
     
    27
    Rüdiger se krásně dostal po křídle dopředu (asi si také říkáte, co tam jako stoper dělal, ale na to odpověď nemám) a nabil Nainggolanovi, jeho rána ale šla vysoko nad.
     
    29
    Sledujeme až překvapivě vyrovnaný fotbal, domácí jako by byli zaskočeni tím, co se dnes zatím děje.
     
    30
    Ke tvrdé ráně se dostal z úctyhodné vzdálenosti nakonec Belgičan Radja Nainggolan, jeho rána ale mířila doprostřed brány a Leali ji tak vytáhl na roh!
     
    31
    A stále platí, že se AS hodně trápí, teď se dostalo Frosinone do vápna, ale Soddimo se zamotal do vlastní kličky a jeho akce tak skončila záhy.
     
    33
    Už nějakých pár minut se Řím nedostal na útočnou polovinu a Frosinone je aktivnější, ovšem pro Szczesnyho žádná reálná hrozba nepřichází.
     
    34
    Salah ve velké šanci ještě vylepšoval pozici pro El Shaarawyho, ale spíše ho zahnal a italský útočník tak poslal míč pouze do bloků před sebou! Tohle si žádalo daleko víc od Salaha!
     
    35
    El Shaarawy to teď táhl po křídle sám a nakonec to byla daleko větší příležitost, protože našel pod sebou Džeka, ale jeho umístěnou střelu k tyč vyrazil Leali na roh!
     
    37
    Frosinone mělo přímák z hloubi pole, následný centr ale byl celkem nebezpečný a Manolas musel odkopávat míč z vnitřku vlastního vápna!
     
    39
    AS má velké problémy s přecházením středu hracího pole, nakonec to působí, že Frosinone skoro kontroluje hru. Něco mi říká, že Spaletti nebude v kabině úplně spokojen.
     
    40
    Ani další útok celku z "Věčného města" nebyl úspěšný, protože Pjanić fauloval a hra se tak otáčí.
     
    41
    Na zem se kousek za půlkou položil Manolas a sundal Ciofaniho, sudí ho za to oceňuje žlutou kartou.
     
    42
    Teď míč drží po dalším dlouhém nákopu v náručí Leali a pochopitelně nikam nespěchá, protože Frosinone tento stav vyhovuje.
     
    43
    A další útok Říma překazil faul od El Shaarawyho, který si při snaze dostat se k míči počínal až moc aktivně a svého soka podrazil.
     
    44
    Opět se snažil být hodně aktivní El Shaarawy, ale moc se mu to nepovedlo, protože přišel o míč a byl rád, že získal alespoň aut.
     
    45
    A ke střele, která vyvolala pískot tribun, se dostal Edin Džeko, ten ignoroval lépe postavené spoluhráče a poslal míč vysoko na tribunu.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Domácí sice začali poločas velice dobře, když byli výrazně lepší a navíc se dostali do vedení zásluhou šťastné střely Nainggolana, jenže to netrvalo dlouho a poté začalo zlobit i Frosinone. Nakonec to skončilo srovnávací brankou od Ciofaniho, když se při bránění neuvedla úplně dobře nov posila Zukanović. Poté jsme sledovali vyrovnaný fotbal a bylo vidět velké trápení domácích. Prolomí to ve druhé půli?
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas je tak v plném běhu a míč mají zatím domácí, kteří se ovšem zasekli ve středu pole a mají problém s tím, ho překonat.
     
    47
    Pjanić teď byl složen u postranní čáry a AS tak má míč i nadále, zatím ale nepůsobí nijak nebezpečně.
     
    48
    Ve vápně se dostal k míči El Shaarawy, la nakonec prováhal možnost ke střele a o míč přišel.
     
    48
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Tak po chvíli to už vyšlo a velký talent italské kopané dává gól, ale jaký! Přišel krásný centr z levé strany, na který si STEPHAN EL SHARAAWY naběhl a jelikož byl v těžké pozici, musel zakončovat hodně krkolomně. Nakonec ale poslal míč z první do sítě krásnou patičkou a domácí vedou 2:1!
    48. Stephan El Shaarawy - 2:1
     
    50
    Na druhé straně to zkusil Chibsah, ale jeho střela byla hned zablokována a míč má tak ve své moci AS.
     
    51
    AS se snaží neudělat stejnou chybu a nezačít být pasivní, zatím se to daří na výbornou a domácí celek je v útoku i nadále.
     
    53
    Teď měl domácí tým přímý kop, který zahrával ze strany Pjanić, ale Bosňanovi se ten centr moc nepovedl, takže ho v pohodě sebral Leali.
     
    55
    Ve druhé půli je zatím jasně lepší domácí celek, ale to platilo i půli první a víme, jak to dopadlo. AS musí svoji hru udržet a to nebude snadné, protože času zbývá ještě hodně.
     
    56
    Další akce domácího celku byla také celkem pohledná, ale po Keitově nepřesném pasu skončila dříve, než bylo zamýšleno a hosté míč odkopli.
     
    58
    Vysokou nohou teď zahrál Pjanić, sudí si toho všiml a také zapískal faul proti domácím. Frosinoneo ovšem z přímáku nic nemělo a Manolas míč odkopl.
     
    59
    Tak tohle bylo nebezpečné, protože po nenápadné akci se ze strany dostal k nebezpečnému zakončení na bližší tyč Soddimo, ale Szczesny nakonec míč udržel před čárou!
     
    60
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Edin Džeko, přichází Francesco Totti.
     
    61
    AS napadá hodně vysoko a hosté tak mají potíže s tím, aby se dostali vůbec za půlku. Nicméně tlak domácích už trochu ochabl a Frosinone se tak naskýtá určitá příležitost.
     
    63
    Hosté měli přímý kop v nebezpečné pozici a nakonec přišlo celkem očekávané zakončení, které ale prosvištělo asi metr nad domácím břevnem.
     
    64
    Dionisi zbytečně dojel Tottiho, který měl míč na půlce a dostává za to celkem jasnou žlutou kartu.
     
    66
    Rüdiger si připsal tvrdý zákrok u postranní čáry, nakonec míč odehrál do autu. Ale AS se dostává pod mírný tlak a to se nemusí vyplatit.
     
    68
    Hra je teď hodně nepřesná a rozháraná, nedá se na ni moc dívat a ještě hůře se popisuje. Oba celky se plácají ve středu pole a nemohou se dostat dopředu.
     
    70
    Salah se nakonec dostal pod velkým tlakem ke střele, ta mu ale byla zablokována na rohový kop, který nebyl moc úspěšný a hosté míč odkopli.
     
    72
    AS je ale zase u míče vyráží vpřed, sledujeme fotbal nahoru-dolů, ale s hodně nejistým výsledkem.
     
    73
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Ervin Zukanović, přichází Maicon.
     
    75
    El Shaarawy se hnal dopředu a nakonec byl faulován Chibsahem, který ho složil celkem nevybíravě. Ta pozice ale moc nebezpečná pro střelu není.
     
    76
    Střídání v týmu Frosinone Calcio: ze hřiště odchází Alessandro Frara, přichází Luca Paganini.
     
    77
    Střídání v týmu Frosinone Calcio: ze hřiště odchází Raman Chibsah, přichází Robert Gucher.
     
    78
    Domácí se dopustili útočného faulu a docela se tomu diví, ale nic se na tom nezmění, takže hosté mají míč.
     
    80
    Nakonec sice mělo Frosinone roh, ale vše skončilo útočným faulem a nic z toho tak nebylo. Domácí mají přímák z vlastního vápna.
     
    82
    Další dlouhý míč v klidu sebral Szczesny a vykopl ho daleko dopředu, ale domácí celek je pod mírným tlakem a Frosinone je pořádně nebezpečné.
     
    83
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Mohamed Salah, přichází William Vainqueur.
     
    84
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Tak nakonec je asi hotovo a domácí dnes budou mít všechny tři body! Do rychlého kontru se dostal MIRALEM PJANIĆ, který zachoval chladnou hlavu a když před sebou měl už je Lealiho, zakončil suverénně po zemi k tyči!
    84. Miralem PJANIĆ - 3:1
     
    86
    Frosinone ale pořád neskládá zbraně a snaží se alespoň korigovat, ale zatím se to úplně nedaří.
     
    87
    Ani další útok hostujícího týmu nebyl nijak úspěšný a nakonec tak jde dopředu AS, které ale už nemá moc velkou motivaci ke spěchu.
     
    89
    Ani další akce AS ale nebyla úspěšná a vypadá to, že zápas už skončí tímto výsledkem.
     
    90
    Střídání v týmu Frosinone Calcio: ze hřiště odchází Matteo Ciofani, přichází Adriano Russo.
     
    90+1
    Sudí nastavil čtyři minuty navrch hrací doby a my tak možná ještě uvidíme nějakou šanci, zatím se ale hraje spíše ve středu pole.
     
    90+3
    Ani hosté se nikam neženou, protože vědí, že jejich šance už jsou pryč, teď ale přeci jen po rohu zakončoval Paganini, ale míč poslal hlavou nad.
     
    90+4
    Zápas už bude pomalu ale jistě končit a je jasné, že gól už tento duel neuvidí, domácí dohrávají na vlastní polovině.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou tedy zápas, ve kterém nakonec domácí po boji potvrdili úlohu favorita, když ve druhé poločas nejprve krásně zakončil rychlou akci El Sharaawy, jenž hezkou patičkou vstřelil v konečném výsledku vítězný gól. Ten pojistný přidal v závěru po úniku Pjanić a domácí tak vyhráli asi zaslouženě 3:1. Ode mne je to dnes vše, já se loučím a přeji Vám pěkný zbytek víkendu. (22:38:52)

    Ondřej Hradecký

    Branky: 18. Nainggolan, 48. El Shaarawy (E. Zukanović), 84. Pjanić (Totti) – 24. Ciofani (Chibsah)

    Karty:   41. Manolas (ASR) – 15. Ar. Ajeti (FRS), 64. Dionisi (FRS)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 7:2. Rohy: 10:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:7.
    AS Řím: Szczęsny – Manolas, De Rossi, Rüdiger – Pjanić, Nainggolan, S. Keita, E. Zukanović (73. Maicon) – Salah (83. Vainqueur), El Shaarawy – Džeko (60. Totti).
    Náhradníci: Lobont, De Sanctis – Castán, Totti, Maicon, Vainqueur, Gyömbér, Emerson, Uçan, Umar.

    Frosinone Calcio: Leali – Rosi, Ar. Ajeti, Blanchard, Pavlovic – Chibsah (77. Gucher), Frara (76. Paganini), Sammarco – Soddimo, Ciofani, Dionisi.
    Náhradníci: Zappino, L. Gomis – Russo, Gucher, Ciofani, Paganini, Diakité, Bertoncini.

    Rozhodčí: Guida – Crispo, Vivenzi
    bahis siteleri