Boston – Buffalo 2:1 (po pr.) | Ottawa – Toronto 6:1 (kon.) | Florida – Pittsburgh 2:3 (po pr.)
St. Louis – Minnesota 4:1 (kon.) | Nashville – San Jose 6:2 (kon.) | Dallas – Chicago 1:5 (kon.)
Colorado – Winnipeg 2:4 (kon.) | Vancouver – Calgary 1:4 (kon.) | Washington – Philadelphia 3:2 (kon.)
Montreal – Carolina 2:1 (1:0 po s.n.) | NY Islanders – Edmonton 8:1 (kon.)
konec
Ottawa Senators
6:1 (3:0, 1:0, 2:1)
Toronto Maple Leafs
Neděle 07.02.2016, 01:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že dnešní utkání v Canadian Tire Centre v Ottawě sledovalo 19 379 diváků se s vámi loučím. U dalších on-line přenosů nashledanou! (03:53:35)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA V ZÁPASE

    Ottawa Senators

    V dresu Ottawy do zápasu nenastoupil ani jeden český či slovenský hokejista.

    Toronto Maple Leafs

    Roman Polák 0+0, 1 střela, čas na ledě 19:48
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU

    1. Curtis Lazar (OTT) 2+0
    2. Erik Karlsson (OTT) 0+4
    3. Craig Anderson (OTT) 26 zák., 1 gól, 96.3%
     
    Bitva o Ontario je za námi a dva body zůstanou doma v Ottawě. Ta měla výborný vstup do zápasu, když už v osmé minutě vedla 3:0. Před poslední části to bylo dokonce 4:0 a na začátku poslední periody odskočili Senátoři díky brankám Marka Stonea a Curtise Lazara na šestigólový rozdíl. Krátce po druhém gólu Lazara, ale korigoval stav utkání Pierre-Alexandre Parenteau, jenž uzavřel gólový účet zápasu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Ještě jeden úspěšný zákrok vyrážečkou si připisuje Craig Anderson. To je ale také poslední, co v dnešním utkání uvidíme.
     
    58:55
    I po ubráněném oslabení se Toronto s ničím nerozpakuje a posílá puk přes všechny čáry. Zakázané uvolnění se ale nepíská a Wideman musí rychle zpátky.
     
    58:34
    Hosté v plném počtu.
     
    58:08
    Opravdu hodně nepovedenou přesilovou hru hraje domácí Ottawa. Nyní se vhazovalo dokonce po levici Andersona a právě ten musel okamžitě po buly řešit tvrdou ránu od modré čáry.
     
    56:56
    Bobby Ryan jen protečoval Karlssonovu rozehrávku za bránu Berniera a zde byli připravení hostující hráči, kteří puk vyhazují na druhou stranu kluziště.
     
    56:34
    Pokračuje se ve hře a budeme svědky ještě jedné přesilové hry. Po podražení v podání Romana Poláka (TOR) si ji zahrají domácí.
     
    56:07
    Zahlášena zřejmě poslední komerční přestávka dnešního zápasu.
     
    55:54
    Sens měli několikrát problémy v rozehrávce a napadající Toronto se málem dostalo ke kotouči. Nakonec domácí aspoň vyhazují puk do neutrální zóny.
     
    54:49
    Bleskový útok Ottawy táhl osamocený voják v poli, kterým byl Smith, a jeho akce proti přesile snad ani nemohla skončit úspěchem.
     
    54:03
    Po nevyužité přesilové hře Ottawy se v útočném pásmu na chvíli drželi hosté, ale obrana Sens byla podobně pozorná jako ta od Toronta, která ustála oslabení. V posledních chvílích registrujeme hodně nepřesností.
     
    52:50
    Hosté v plném počtu.
     
    52:20
    Ottawa se hodně jednoduše vrátila do útočného pásma, avšak na pevně rozestavenou obranu Toronta zatím nevyzrála. Naposledy to na sebe vzal Turris, avšak jeho rána byla zablokována.
     
    51:52
    Sražená střela jednoho z domácích a kotouč je znovu až u Andersona.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 1. Smith (Methot, Stone), 5. Zibanejad (Pageau, Karlsson), 8. Ryan (Wideman, Anderson), 28. Lazar (Karlsson, Dzingel), 41. Stone (Karlsson, Smith), 43. Lazar (Chiasson, Karlsson) – 44. Parenteau (Winnik, Phaneuf)


    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Karlsson, Methot, Ceci, Wiercioch, Wideman, Borowiecki – Ryan, Turris, Hoffman – Stone, Pageau, Smith – Chiasson, Zibanejad, Prince – Neil, Lazar, Dzingel
    Toronto Maple Leafs: Reimer (od 8. Bernier) – Rielly, Hunwick, Corrado, Phaneuf, Polák, Gardiner – Komarov, Kadri, Grabner – Parenteau, Bozak, Winnik – Lupul, Spaling, Matthias – Boyes, Froese, Holland

    Rozhodčí: Tom Kowal, Dan O'Rourke – Brian Murphy, Scott Driscoll

    Diváci: 19.379
    thejrc.org