Mladá Boleslav – Ostrava 3:0 (kon.) | Slovácko – Plzeň 1:2 (kon.)
konec
FK Mladá Boleslav
3:0 (1:0)
FC Baník Ostrava
Neděle 14.02.2016, 14:00 • Adidas Aréna, Mladá Boleslav • Synot liga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Hlavní sudí nenastavil ani jednu minutu navíc, utkání tedy končí! Mladá Boleslav poráží Ostravu 3:0, Středočeši potvrdili roli jasného favorita, a získali tak premiérové body v jarní části Synot ligy! Druhý poločas se odehrál už pouze v jejich režii, na 2:0 zvýšil hrdina dnešního mače Baroš a v šestaosmdesáté minutě výhru celku z města automobilů pečetil Aleš Čermák! Ode mě je to z Adidas Arény už vše, děkuji Vám za pozornost a u fotbalu zase někdy na počtenou! (15:53:40)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Počet zákroků brankáře Šedy (MBL) – 1

    Počet zákroků brankáře Šroma (OST) – 1
     
    89
    Carlos de Azevedo hezky obešel Ščuka, roztáhl hru na Granečného, jenž centrem z první hledal ve vápně bojujícího Mondeka, toho ale přetlačil o pár čísel vyšší Polom.
     
    88
    Utkání se už opravdu pouze dohrává, Mladoboleslavští fotbalisté kontrolují své více než komfortní vedení, o které je jistojistě už nikdo a nic nepřipraví.
    86. Aleš ČERMÁK - 3:0
     
    86
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Dámy a pánové, je rozhodnuto! Baník vrhl všechny své zbylé síly směrem vpřed a nechal pořádnou mezeru v obraně, čehož využil Klobása, který nádhernou uličkou vyslal kupředu ALEŠE ČERMÁKA a ten svůj samostatný únik s přehledem zakončil přízemní střelou ke vzdálenější tyči!
     
    85
    Jak domácí, tak hostující příznivci uznale tleskají, ze hřiště totiž odchází hrdina dnešního mače Milan Baroš, kterého na hrotu útoku na posledních pár minutek vystřídá Stanislav Klobása.
     
    84
    Teď už si Carlos de Azevedo vedl o poznání lépe, když přiťukl Mondekovi, jenž přetaženým centrem našel Holzera. Ten se neukvapil a přihrávkou do druhé vlny oslovil Hrubého, ostravský středopolař ale branku o pořádný kus minul.
    83. Nebyli by to fanoušci Baníku, kdyby nevyvedli nějakou lumpárnu.
     
    83
    Sukup povedeným obloučkem našel Mondeka, který se rozhodl kombinovat s de Azevedem, ovšem právě příchozí hráč Baníku nezvládl první kontakt s míčem, který zpracoval rukou.
     
    82
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Dan Ožvolda, přichází Carlos de Azevedo.
     
    81
    Do konce utkání zbývá nějakých deset minut plus drobné nastavení a já si troufám říci, že o vítězi už je rozhodnuto. Boleslavští hru totiž naprosto kontrolují a pokud nezačnou zbytečně zmatkovat, o premiérové jarní body je nic už nepřipraví.
     
    80
    Milan Baroš dostal fantastický pas od Ščuka, mohl se hnát úplně sám na ostravskou branku, ale možností zkompletovat hattrick pohrdl, když nechal míč za sebou.
     
    79
    Hrubici v rozehrávce nyní vyrobil Jiří Fleišman, následně se ale poctivě vrátil a unikajícího Mondeka čistým zákrokem odzbrojil, čímž parádně napravil své předchozí zaváhání.
     
    78
    Baroš vyhrál další hlavičkový souboj, chvíli nato Jánoš roztáhl na aktivního Přikryla. Ten už poněkolikáté umotal nešťastného Sukupa, centr domácího křídelníka ale skončil u připraveného Šroma.

    Milan Baroš vs. Denis GranečnýMezi dvěma odchovanci Baníku je mimo jiné rozdíl sedmnácti let a aktuálně také jedné vst...

    Zveřejnil(a) FC Baník Ostrava – www.fcb.cz dne 14. únor 2016
     
    77
    No, teď neměl Takács daleko ke vstřelení třetí boleslavské branky! Po nevydařeném přímém kopu a sérii několika šťastných odrazů se totiž právě příchozí záložník ocitl sám před Šromem, jeho technická střela ale skončila těsně mimo!
     
    76
    Další střídání na straně domácích, hřiště za potlesku z ochozů stadionu opouští Chramosta, na jehož místo nastupuje Ladislav Takács. Potvrdí mladý záložník dobrou formu z přípravy?

    Vojtěch Tůma

    Branky: 14. Baroš (Chramosta), 51. Baroš (J. Kysela), 86. Čermák (Klobása)

    Karty:   24. Hrubý (OVA), 41. Mondek (OVA), 73. Kaša (OVA)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 8:3. Rohy: 3:3.
    FK Mladá Boleslav: Šeda – J. Kysela (C), Kúdela, Polom, Fleišman – Ščuk, Jánoš – Kalabiška (64. Přikryl), Chramosta (76. Takács), Čermák – Baroš (85. Klobása).
    Náhradníci: Diviš – Přikryl, Pauschek, Takács, Čmovš, J. Rada, Klobása.

    FC Baník Ostrava: Šrom (C) – Sukup, Kaša, Honiš (39. Matěj), Granečný – Ožvolda (82. de Azevedo), Hrubý, Lásik – Mondek, Šašinka, Holzer.
    Náhradníci: Chmiel – Helešic, Matěj, de Azevedo, Dostál, Červenka, Lučić.

    Rozhodčí: Michal Paták – Jiří Moláček, Petr Caletka

    Diváci: 4604
    thejrc.org