Real Sociedad – Granada 3:0 (kon.) | Sevilla – Las Palmas 2:0 (kon.) | Eibar – Levante 2:0 (kon.)
Getafe – Atlético 0:1 (kon.) | Barcelona – Celta Vigo 6:1 (kon.)
konec
Getafe CF
0:1 (0:1)
Atlético Madrid
Neděle 14.02.2016, 18:15 • Coliseum Alfonso Pérez • Španělská LaLiga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je dobojováno, Atlético Madrid dokázalo v utkání čtyřiadvacátého kola Primera División vyzrát na houževnaté Getafe a díky nejtěsnější možné výhře 1:0 se vrátilo na druhé místo tabulky!

    O vítězství Simeoneho party rozhodl už ve druhé minutě velezkušený Fernando Torres, který si počíhal na Carrascův centr a z bezprostřední blízkosti vyzrál na Guaitu.

    Domácí byli po inkasovaném gólu psychicky hodně dole a Atleti si vytvářeli další a další šance, žádné už ale využít nedokázali a po změně stran převzalo iniciativu Getafe. Svěřenci Frana Escribáho sice měli územní převahu a dokázali si vytvořit několik pološancí, Jan Oblak byl po celé utkání prakticky bez práce.

    To je z mé strany protentokrát vše. Loučí se s vámi Vojtěch Balon a přeji hezký zbytek nedělního večera! (20:14:39)
    Jediný gól vstřelil už ve druhé minutě Fernando Torres.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    To se jim ale nedaří, jelikož Gabi bez větších problémů drží míč poblíž půlící čáry. Do konce již zbývá jen zhruba minuta.
     
    90+2
    Z následného rohového kopu už pro Guaitu žádné nebezpečí nepramenilo, domácí by se ale měli rychle dostat na útočnou polovinu, pokud dnes chtějí pomýšlet na bod.
     
    90+1
    Tak teď se domácí příznivci hodně, opravdu hodně zlobí na pomezního rozhodčího, který pustil ofsajdem smrdící náběh Correy do pokutového území. Ángel Correa ale ve skvělé palebné pozici zvolil přihrávku, čímž celou akci zkazil!
     
    90
    Sudí Mateu nastavil nad rámec základní hrací doby hned čtyři minuty!
     
    88
    Kombinace střídajících hráčů mezi Stefanem Šćepovićem a Wandersonem úspěch neslavila, dalekonosný projektil druhého jmenovaného totiž trefil jen bránícího Diega Godína. Jak příznačné, že?
     
    87
    Svěřenci Frana Escribáho upínají veškeré své zbylé síly do útoku a ženou se kupředu, ale napadající hráči Atlética jim v tom zle zatápějí.
     
    86
    Střídající Ángel Correa si jako tank proklestil cestu až k půlící čáře, kde přenechal míč Óliveru Torresovi, jenž byl ale faulován a daleko se nedostal.
     
    85
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Antoine Griezmann, přichází Ángel Correa.
     
    84
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Pedro León, přichází Bernard Mensah.
     
    83
    Domácí si posléze vybojovali další roh. Leónův centr dokázal Santiago Vergini hlavou tečovat, do míče ale nedokázal dostatečně trknout, a Oblak tak nemusel zasahovat.
     
    82
    Wandersonův centr do pokutového území skončil jen u hasiče Godína, troufám si říct, že uruguayský stoper Atlética je dnes nejlepším hráčem na hřišti.
     
    80
    Diego Godín to poněkud přehnal s důrazem v souboji se Stefanem Šćepovićem, střídající forvard Getafe tak vybojoval rozehrávku pro svůj tým.
     
    79
    Vicente Guaita ale centr na vzdálenější tyč vystihl a ukryl míč ve své náruči, aby okamžitě poté vyslal do protiútoku Karima Yodu.
     
    78
    Zdá se, že domácím postupně začínají odcházet síly. Saúl Ñíguez si teď na brankové linii vcelku pohodlně došel pro rohový kop pro Atlético.
     
    76
    Nový muž na hřišti Maciel Wanderson si z hvědného Filipeho Luíse udělal komparzistu a vydal se do protiútoku, v klíčový moment ale uklouzl a o míč přišel.
     
    75
    Na konci rychlé kombinační akce celku z madridského předměstí stál Juan Rodríguez, jehož přízemní projektil zpoza šestnáctky byl ale hodně nepřesný a Oblak byl i tentokrát bez práce.

    Vojtěch Balon

    Branky: 2. F. Torres (Ferreira-Carrasco)

    Karty:   32. Sarabia (GET), 40. León (GET) – 44. Koke (ATM), 65. Gabi (ATM)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 7:2. Rohy: 5:5. Fauly: 11:9.
    Getafe CF: Guaita – Damián Suárez, Cala, Vergini, Yoda – Juan Rodríguez – León (84. B. Mensah), Víctor, Sarabia, Moisés Gómez (74. Wanderson) – Á. Vázquez (69. Šćepović).
    Náhradníci: Megyeri – Velázquez, Šćepović, B. Mensah, Medrán, Vigaray, Wanderson.

    Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, Godín, J. Giménez, Luís – Koke, Gabi, Ñíguez, Ferreira-Carrasco (54. Ó. Torres) – F. Torres (66. Kranevitter), Griezmann (85. Á. Correa).
    Náhradníci: Moyà – Kranevitter, Ó. Torres, Gámez, Á. Correa, Lucas Hernández, Vietto.

    Rozhodčí: Mateu – Cebrián, Núñez
    bahis siteleri