Česko – Švýcarsko 6:1 (kon.) | Německo – Rakousko 3:1 (kon.)
konec
Česko
6:1 (1:0, 1:1, 4:0)
Švýcarsko
Neděle 14.02.2016, 09:45 • Zimní stadion Dvůr Králové nad Labem • Turnaj čtyř (ženy U15)
Partner:
     
    Širší sestava, oslabená o hráčky reprezentující na Olympijských hrách mládeže, tedy ve Dvoře Králové slaví. Ode mě je to pro tuhle chvíli vše, za chvíli se ještě bude rozhodovat o dalším pořadí, čeká nás poslední zápas turnaje mezi Německem a Rakouskem. (11:55:23)
     
    Česká reprezentace do 15 let přebírá pohár za první místo na domácím turnaji! Po výsledcích 11:2, 4:1 a 6:1 se raduje naprosto po zásluze, protože tady neměla konkurenci. Ve druhém a třetím zápase chybělo ještě o něco víc gólů.
     
    Nejlepšími hráčkami zápasu jsou vyhlášeny za Česko obránkyně Vivien Šmajdová a za Švýcarsko brankářka Floriane D'Addetaová.
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Zuzana Černá ze stejného místa jako před chvílí trefuje bližší tyčku!
     
    59:17
    Utkání se dohrává, Češky se zatím nedostaly k další střele. Ale snaží se.
     
    58:00
    Česko právě vstřelilo branku!
    Mám jedinou otázku: Když to jde teď, proč to nešlo už předtím? Tahle pasáž je pro Švýcarky opravdu hodně ČERNÁ. Protože pouhých osm sekund po gólu své jmenovkyně vystřelila z levé strany ZUZANA ČERNÁ a pod betony brankářky dostala puk do sítě! Pro naši útočnici jde o první gól v reprezentaci a už je to 6:1! Asistence: Klára Seroiszková.
     
    57:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    Konec turnaje je pro nás veselý, stadionem ve Dvoře Králové zní Pátá! VALENTÝNA ČERNÁ oslavila svůj svátek stylově, parádním způsobem si nabruslila do mezikruží, načež udělala z pavouků ve druhém růžku branky bezdomovce – 5:1! Asistence. Tereza Sovjáková.
     
    56:32
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak přece jenom je na světě čtvrtý gól, který nám definitivně dává do rukou pohár pro vítěze turnaje! KRISTÝNA KALTOUNKOVÁ na pravé straně zvolnila, s pukem zajela až za branku. Tam si ho vyměnila s Čajanovou, znovu ho získala a rozhodla se vyjet před gólmanku. Nasadila jí kličku tak dlouhou, až celé betony D'Addetaové byly marné a naše kapitánka bekhendem završila svůj druhý hattrick na turnaji – 4:1! Bez asistence.
     
    55:46
    Vzápětí to byla druhá zástupkyně Karviné Klára Seroiszková, kdo zkusil štěstí z levé strany. Jak to skončilo, asi tušíte.
     
    55:08
    Nevím, jestli jde našim holkám za třetí třetinu něco vytknout, samozřemě kromě té produktivity. Teď obrala liknavou Švýcarku o puk Škorpíková, ale D'Addetaová po něm rychle skočila.
     
    54:54
    Na modré čáře se do puku opřela Aneta Zachová, její střela skončila na oblouku branky.
     
    54:29
    A zase střela z pravé strany, tentokrát ji Tereza Mazancová poslala do boční síťky.
     
    53:31
    Náš postup zpomalilo střídání hráček, pak to vzala po vzoru Škorpíkové i Kaltounková. D'Addetaová má v brankovišti opravdu neuvěřitelný přehled, skvěle vykrývá všechny úhly a pozice.
     
    52:34
    Brzy po buly si od hrazení vyjela Patricie Škorpíková, z úhlu na švýcarskou strážkyni tyčí nevyzrála.
     
    52:25
    Akci Kaltounkové dokázaly švýcarky zpomalit, ale puk vypíchly jen na hokejku Mazancové. Jenže D'Addetaová zůstala stát a nepustila puk do brány.
     
    51:37
    I Švýcarky potřebovaly střídat, nicméně rozehrávka se nám teď vůbec nedaří.
     
    51:12
    Český tým střídá a rozehrává ze své třetiny. Hlavně nepředvést nějaký kiks.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 10. Mazancová, 29. Kaltounková (Krčková), 43. Kaltounková (Krčková), 57. Kaltounková, 58. V. Černá (Sovjáková), 58. Z. Černá (Seroiszková) – 25. Neunschwanderová


    Česko: Švejdová (31. J. Pejšová) – Krčková, D. Pejšová, Šmajdová, Vlková, Sovjáková, G. Horáková, Zachová – Mazancová, Kaltounková "C", Čajanová – Fabšicová, V. Černá, Hájková – Škorpíková, Petřeková, Seroiszková – Z. Černá, Sarnovská, T. Horáková. Trenérka: Jana Krylová.
    Švýcarsko: D'Addetaová (Kobzaová) – Christenová, Ingoldová, Bardillová, Neunschwanderová, Daneelová, Stuckiová, Schaferová, Meierová – Zimmermannová, Lutzová "C", Seifertová – Pagnamentaová, Gianolaová, Leemannová – Freyová, Moserová, Merzová – Aschwandenová, Accolaová, Bühlerová. Trenérka: Tatjana Dienerová.

    Rozhodčí: Růžičková – Šťastná, Štefková.
    thejrc.org