New Jersey – NY Islanders 0:1 (kon.) | Carolina – San Jose 5:2 (kon.) | Columbus – Buffalo 0:4 (kon.)
Montreal – Philadelphia 3:2 (2:1 po s.n.) | Calgary – Vancouver 5:2 (kon.) | Pittsburgh – Tampa 2:4 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
0:4 (0:2, 0:0, 0:2)
Buffalo Sabres
Sobota 20.02.2016, 01:05 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany vše, příště na počtenou! (03:47:11)
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU

    1. Robin Lehner (BUF) 38 střel, 0 gólů, úsp. 100%
    2. Jamie McGinn (BUF) 2+0
    3. Jack Eichel (BUF) 0+2
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA

    Do tohoto zápasu nezasáhl žádný český ani slovenský hráč.
     
    Je hotovo! Šestizápasová bodová série Blue Jackets je u konce, svěřenci Johna Tortorelly možná trochu překvapivě padli 0:4 s Buffalem. Domácí na začátku třetí třetiny sahali po snížení, ale veškeré jejich šance hrdina zápasu Lehner pochytal a Šavle poté dvěma slepenými góly McGinna a Reinharta definitivně rozhodly o svém vítězství.
     
    Konec zápasu.
     
    59:31
    Jamie McGinn nic nevymýšlel a poslal puk do útočného pásma, v tomto utkání už se nic převratného nestane.
     
    58:33
    Jak?! René Bourque měl před sebou prázdnou branku, ale Robin Lehner se záhadným způsobem přemístil a zázračně zasáhl!
     
    57:38
    Na střely na branku je to momentálně 36:35 ve prospěch Jackets, hosté se ale mohou opřít o skvěle chytajícího Lehnera, díky němuž kráčí za zdánlivě snadným vítězstvím.
     
    57:19
    Nick Foligno se pokusil vybojovat buly v útočném pásmu, ale Lehner jeho nahození okamžitě vyklepal z lapačky a rozehrál puk na Pysyka.
     
    56:30
    No a pětiminutový trest Boonea Jennera už je u konce, Sabres si v této dlouhé přesilovce nevytvořili vlastně nic nebezpečného.
     
    56:01
    Svěřenci Johna Tortorelly se opět osvobozují, Josh Gorges vyčkává na dostřídávající spoluhráče za vlastní svatyní.
     
    55:18
    Teď se to pokusil změnit Evander Kane, který si však vylámal zuby na připraveném McElhinneym, jenž se před pár okamžiky vrátil na led poprvé po vleklém zranění.
     
    54:26
    Ryan Murray ale zabojoval a vyhodil kotouč až k Lehnerovi, hostům se v této početní výhodě zatím příliš nedaří.
     
    53:30
    Hráči, kteří vyfasovali dvouminutové tresty, už se můžou vrátit na led. Nyní bude následovat dlouhá přesilovka Sabres, Jennerův trest byl totiž pětiminutový.
     
    52:19
    Atmosféra v Nationwide Areně už je nyní hodně ponurá, příznivci Jackets ztratili veškerou naději a slyšet jsou v podstatě jen proslovy domácího kouče Tortorelly.
     
    51:30
    No, tak těch trestů je nakonec víc. Jack Johnson (CBJ) vyfasoval dvě minuty za hrubost, Robin Lehner (BUF) pak vyfasoval dvě minuty za hrubost a další dvě za vyjetí mimo vyznačenou zónu.
     
    51:30
    Na buffalském brankovišti vznikla obrovská strkanice, do které se zapojil i Robin Lehner! Sudí však nakonec vyloučili muže, který to celé způsobil hitem na Zacha Bogosiana – Boonea Jennera (CBJ). Ten vyfasoval dokonce pětiminutový trest za vražení.
     
    50:35
    Columbuští působí odevzdaným dojmem a z tribun se začíná ozývat pískot, naopak Buffalští hrají v naprosté pohodě a nikam nespěchají.
     
    49:53
    Joonas Korpisalo už toho má plné kecky a před zraky své rodiny potupně usedá na střídačku, zbytek zápasu dochytá Curtis McElhinney!
    49:53 Sam REINHART - 0:4
     
    49:53
    Sabres právě vstřelili branku!
    A další gól! Nyní už je to definitivní, Sabres si svůj náskok pohlídají. Evandera Kanea sice v samostatném úniku Korpisalo vychytal, ale poté se k puku dostal SAM REINHART a propasíroval ho do sítě! Asistence: Evander Kane.
     
    49:34
    Folignovo nahození od mantinelu bylo přizvednuto do ochranné sítě, vhazovat se tak bude po pravé ruce Robina Lehnera.
     
    48:51
    David Savard našel křižným pasem přes celé střední pásmo rozjetého Dubinskyho, který se ale přes svého strážce Zacha Bogosiana daleko nedostal.
     
    48:10
    Dvanáct minut před koncem je na programu další komerční přestávka. Pokud chtějí domácí pomýšlet na body, budou muset okamžitě zabrat!
    47:16 Jamie McGINN - 0:3
     
    47:16
    Sabres právě vstřelili branku!
    A ta nakonec končí gólem, zdá se, že je rozhodnuto! Eichel po levém křídle zavezl puk do útočného pásma, obkroužil Korpisalovu svatyni a poté nahodil puk do prostoru před domácím brankářem, kde se nejrychleji zorientoval JAMIE MCGINN a doklepl touš do sítě! Asistence: Zemgus Girgensons, Jack Eichel.
     
    47:11
    Wennbergovi v klíčový moment sjel kotouč z hokejky a Jack Eichel už zakládá protiakci Sabres.
     
    46:21
    Přihrávka dnes nepříliš viditelného Jennera na Dubinskyho za moc nestála, miláček domácích přízniců Brandon Dubinsky s však nakonec přeci jen dostal ke střele a pořádně protáhl Lehnera.
     
    45:37
    Sam Reinhart našel povedenou zadovkou poslepu hůl nikým nehlídaného Kanea, jenž však pálil přímo do připraveného Korpisala.
     
    44:51
    Po delší odmlce byl v permanenci i Joonas Korpisalo, jehož teď střelou z vrcholu kruhů prověřil Zemgus Girgensons.
     
    44:08
    Brandon Saad se pokusil zbavit McCabea a pokud by se mu to podařilo, bývalý útočník Chicaga by ujížděl sám na Lehnera. Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu se ale daleko nedostal.
     
    43:22
    Strážce hostující svatyně měl znovu plné ruce práce, Jackets jsou ve třetí třetině jednoznačně lepším týmem a ženou se za vyrovnáním.
     
    42:49
    V rohu se ihned po buly strhla hromadná strkanice, sudí ale tentokrát už vylučovat nebudou.
     
    42:42
    Robin Lehner znovu podržel hosty, když hokejkou vypíchl puk do bezpečí těsně před tím, než se k němu dostal zamýšlený adresát Kerby Rychel!
     
    42:00
    Evander Kane už je rovněž zpět na ledě a oba týmy nyní hrají v plném počtu. Girgenson to zkouší indidividálně po pravém kruhu.
     
    41:04
    Tak toto bude Dubinskyho ještě hodně dlouho mrzet! Centr elitní domácí formace měl na hokejce snížení, ani jedna z jeho střel z bezprosřední blízkosti ale do sítě neprošla!
     
    40:18
    Už se hraje ve čtyřech na obou stranách, Marcus Foligno je totiž zpět na ledě. Po pravém křídle ujel Brandon Dubinsky, ale na Lehnera si nepřišel.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina je minulostí. K vidění v ní byl vyrovnaný hokej s pár šancemi na obou stranách, oba týmy však vycházely především z defenzívy. Pokud dnes Jackets chtějí pomýšlet na body, budou muset začít hrát aktivněji. Podaří se jim to? Moudřejší budeme ve 3:00.
     
    Evander Kane (BUF) v samém závěru druhé třetiny vyfasoval dvě minuty za podražení, Columbus tak třetí třetinu začne v početní výhodě!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:16
    Cam Atkinson to po Jonesově pasu zkusil z prakticky nulového úhlu, Lehner však měl prostor u pravé tyče své svatyně dokonale pokrytý.
     
    38:39
    Po ose Jones, Atkinson se puk dostal na hůl nikým nehlídaného Alexandera Wennberga, s jehož pokusem si však přesouvající se Robin Lehner poradil.
     
    38:08
    S vyloučeními se v posledních minutách roztrhl pytel! Jackets si zahrají přesilovku čtyř proti třem, Marcus Foligno (BUF) se totiž provinil vysokou holí.
     
    37:57
    Tečované McCabeovo nahození vyletělo mimo hrací plochu, hra je přerušena a vhazovat se bude v útočném pásmu Sabres.
     
    37:26
    Síly na ledě budou další dvě minuty vyrovnané, menší trest za nedovolené bránění totiž vyfasoval Rasmus Ristolainen (BUF).
     
    37:13
    Ve vlastním oslabení vypálil Brandon Dubinsky, Lehner si však s jeho pokusem bez problémů poradil a pro jistotu přerušil hru.
     
    36:55
    Scott Hartnell (CBJ) u hrazení nehezky dohrál Fransona, který stále leží na ledě. Domácí útočník vyfasoval pětiminutový trest za vražení na hrazení.
     
    36:26
    V momentě, kdy se Girgensons vrátil na led vypálil z vrcholu levého kruhu Jack Johnson, jeho projektil ale doletěl přímo do nastavené lapačky buffalského gólmana.
     
    35:59
    Brandon Saad se neukvapil a parádním křižným pasem našel úplně volného Dubinskyho, proti jehož ráně z mezikruží však Lehner famózně zakročil!
     
    35:06
    Svěřenci Dana Bylsmy se ale krátce po buly dokázali osvobodit, puk je nyní až za svatyní Joonase Korpisala.
     
    34:24
    Zemgus Girgensons (BUF) podruhé v zápase usedá na trestnou lavici, nyní se lotyšský mladík provinil hákováním.
     
    34:12
    Legwandovu skákavou nabídku na střelu si Pysyk nedokázal zpracovat a dostal se do obležení dvou hráčů v modrém. Sudí o chvilku později přerušili hru a před námi je komerční přestávka.
     
    33:25
    Nick Foligno dokončil hit na rozehrávajícího Gorgese, ten ale celou situaci ustál a jakž-takž se mu podařilo dostat touš do bezpečí.
     
    32:36
    Hosté sice ovládli buly v útočném pásmu, ale daleko se na puku neudrželi. Modrokabátníci mohou v klidu vystřídat, Dalton Prout totiž vyčkává z kotoučem za vlastní svatyní.
     
    31:44
    Napadající Deslauriers donutil Savarda k tomu, aby vyhodil touš na zakázané uvolnění, vhazovat se tak bude po Korpisalově pravici.
     
    31:02
    Boone Jenner nabral závratnou rychlost na pravém křídle a z vrcholu kruhu nakonec vypálil, Lehner si s jeho pokusem nadvakrát poradil.
     
    30:16
    Po Folignově pasu se o závar na buffalském brankovišti postaral Matt Calvert, rozhodčím ale puk utekl z dohledu, a tak přerušili hru. Před námi je další komerční brejk.
     
    29:31
    Jack Johnson si v souboji s Larssonem u mantinelu počínal hraničním způsobem, sudí Charron s Peelem ho ale podruhé v rozmezí několika minut na trestnou neposlali.
     
    28:34
    Jack Johnson je zpět na ledě, k druhému přesilovkovému gólu domácí Buffalo nepustili.
     
    28:18
    A znovu, v rohu kluziště se projevily zkušenosti Fjodora Ťutina, který bez problémů vyhodil černou pryž až k Lehnerovi.
     
    27:38
    Minuta z Johnsonova trestu je pryč a Modrokabátníci se osvobodili, Brian Gionta zakládá další akci Sabres z hloubi vlastní třetiny.
     
    26:57
    David Savard vůbec nevěděl, kde má puk a nechybělo mnoho od toho, aby se k němu O'Reilly těsně před Korpisalem dostal! Ze všech nejrychleji se však nakonec zorientoval strážce columbuské svatyně.
     
    26:34
    Sabres si potřetí zahrají přesilovku. Jack Johnson (CBJ) zatáhl za záchrannou brzdu a podrazil unikajícího Eichela, za což vyfasoval dvouminutový trest.
     
    25:55
    Domácí zaváhali v rozehrávce a vypadalo to na přečíslení pro Sabres, hosté si ale tak dlouho dávali přednost, až o kotouč úplně přišli.
     
    25:14
    Joonas Korpisalo musel být na pozoru, s ošemetnou situací v okolí svého brankoviště si ale poradil. Jackets poté vyhodili touš na další icing.
     
    24:35
    Ve druhé třetině se hraje téměř bez přerušení. Rasmus Ristolainen teď vybojoval puk ve vlastním pásmu a svěřenci Dana Bylsmy míří do ojedinělého protiútoku.
     
    23:37
    Gregory Campbell našel na útočné modré volného Murrayho a předložil mu kotouč na střelu. Mladý zadák Jackets to zkusil bez přípravy, zamířil ale jen do míst, kde stál připravený Lehner.
     
    22:42
    Savardovo bekhendové nahození do útočného pásma je sudími posouzeno jako zakázané uvolnění, vhazovat se tak bude v útočném pásmu Sabres.
     
    21:49
    Matt Calvert neudržel své rychlé nohy před modrou čarou, Nick Foligno tak do pásma nemůže, protože by se pískal ofsajd.
     
    20:58
    Domácí do druhé třetiny vstoupili aktivně. Boone Jenner zkusil štěstí bekhendem, na Robina Lehnera v brance Buffala si ale nepřišel.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je minulostí. K vidění byl vyrovnaný hokej a mírnou územní převahu měli svěřenci Johna Tortorelly, Buffalští ale vedou 2:0 díky gólu McGinna a naprosto neuvěřitelné trefě veterána Legwanda. Druhá třetina začne ve 2:04, buďte s námi u toho!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:18
    Na Jackets spadla deka a momentálně to vůbec nevypadá, že domácí hrají přesilovku. Takový průběh první třetiny asi předpovídal málokdo.
    18:38 David LEGWAND - 0:2
     
    18:38
    Sabres právě vstřelili branku!
    Tak toto se často nevidí! Místo vyrovnání tu máme dvougólový náskok Sabres, který vystřelil velezkušený DAVID LEGWAND. Bývalý útočník Nashvillu vyslal na Korpisala oblouček z vlastní obranné třetiny, ale strážci columbuské svatyně puk prošel až do sítě! Bez asistence.
     
    18:04
    Jackets mají ideální příležitost k vyrovnání, Mark Pysyk (BUF) se totiž nechal vyloučit za nedovolené bránění.
     
    17:52
    Eichelovo tečované nahození skončilo až na tribuně, vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    17:29
    Domácí se však poté v útočném pásmu udrželi jen pár sekund a ani nevystřelili, na druhou stranu už míří Jack Eichel.
     
    16:45
    Modrokabátníci stupňují aktivitu. Nyní tvrdě vypálil David Savard, ale Lehner bez problémů přerušil hru.
     
    15:49
    Na druhou stranu se vydal Alexander Wennberg, jenž se ale daleko nedostal. Domácí s takovým průběhem zřejmě nepočítali.
    14:55 Jamie McGINN - 0:1
     
    14:55
    Sabres právě vstřelili branku!
    Tak to bylo rychlé, Buffalo přesilovku po šesti sekundách využilo a jde do vedení! Ristolainenova nepovedená rána se odrazila k Eichelovi, s jehož střelou si ještě Korpisalo poradil, na dorážku JAMIEHO MCGINNA z předbrankového prostoru už ale nedosáhl! Asistence: Jack Eichel, Rasmus Ristolainen.
     
    14:49
    Po komerční přestávce půjde Columbus opět do čtyř, zbytečným hákováním v rohu kluziště se provinil Dalton Prout (CBJ).
     
    14:25
    René Bourque se pokusil prokousat až do prostoru před Robinem Lehnerem, to se mu ale nepodařilo podle představ.
     
    13:42
    Čtvrtá lajna Sabres se usadila v útočném pásmu. Po Legwandově pasu bez přípravy vypálil Matt Moulson, ale lapačka Korpisala byla ve správný čas na správném místě.
     
    13:06
    Jej, to byl zákrok! Boone Jenner zadovkou poslepu vyzval ke skórování Cama Atkinsona, toho ale Lehner z bezprostřední blízkosti vychytal!
     
    12:21
    Spolupráce mezi Dubinskym a Atkinsonem málem slavila ovoce! První jmenovaný dostal přihrávku za brankou a vytočil se do předbrankového prostoru, zakončit podle představ se mu ale nepodařilo.
     
    11:39
    Scott Hartnell nic nevymýšlel a nahodil puk do rohu kluziště, ale Saad se tam k němu skrz přesilu nedostal.
     
    11:02
    Po jedenácti odehraných minutách tu máme další komerční brejk, do Nationwide Areny se vrátíme za pár okamžiků.
     
    10:29
    Jones je zpět na ledě, svěřenci Johna Tortorelly toto oslabení bez problémů ubránili.
     
    09:56
    Sabres sice kombinují v útočném pásmu, ale zoufale tomu chybí střelba. Joonas Korpisalo, jehož rodiče jsou dnes na tribuně, je zatím téměř bez práce.
     
    09:07
    Největší šanci v dosavadním průběhu měl na hokejce ve vlastním oslabení Brandon Dubinsky, který upaloval sám proti Lehnerovi, ale překonat ho nedokázal!
     
    08:29
    Na dvě minuty za držení hole půjde pykat Seth Jones (CBJ).
     
    08:02
    Ani jednomu týmu se teď nedaří dostat se přes střední pásmo, po vypršení Girgensonsova trestu sledujeme hlušší pasáž hry.
     
    07:05
    Svěřenci Dana Bylsmy hrají v plném počtu, Girgensons už je zpět na ledě.
     
    06:55
    Dubinskyho bekhendový pokus si cestu za Lehnerova záda nenašel. Akce Jackets ještě pokračovala a ke střele se dostal i Jack Johnson, ani on ale neuspěl!
     
    05:56
    Na konci rychlé kombinační akce na jeden dotek měl stát Atkinson, jenž se však ke kotouči nedostal a Buffalští se osvobodili.
     
    05:03
    Zemgus Girgensons (BUF) neuhlídal svou hůl – Ťutina trefil omylem do obličeje – a půjde si odsedět dvouminutový trest.
     
    04:47
    William Karlsson zvedl hlavu a pokusil se najít rozjetého Calverta, to se mu ale nepodařilo a puk se stal snadnou kořistí hostujících zadáků.
     
    03:55
    S Larssonovým nahozením si Joonas Korpisalo rovněž poradil a přerušil hru, vhazovat se bude v útočném pásmu Šavlí.
     
    03:16
    Bourque u hrazení vybojoval puk pro Setha Jonese, s jehož střelou od modré si však Robin Lehner bez problémů poradil.
     
    02:38
    Pysykovo nahození od modré prosvištělo až na zadní mantinel, v úvodu sledujeme vyrovnaný hokej a oba celky se snaží hrát ofenzivně od první minuty.
     
    02:04
    Na druhou stranu se vydal Jack Eichel, jenž zkusil štěstí střelou z ostrého úhlu, která Korpisala nenachytala v nedbalkách.
     
    01:26
    V současnosti asi nejlepší útočník Jackets se sice do zakončení neprokousal, svěřenci Johna Tortorelly se ale usadili v útočném pásmu.
     
    00:41
    Marcus Foligno nahodil kotouč za Korpisalovu svatyni, tam se k němu ale nikdo v bílém nedostal a na druhou stranu už míří Cam Atkinson.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou týmů už jsou na ledové ploše, za chviličku začínáme!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (McElhinney) – Jones, Murray, Johnson, Savard, Prout, Ťutin – Jenner, Dubinsky, Atkinson – Hartnell, Wennberg, Saad – Calvert, Karlsson, N. Foligno – Rychel, Campbell, Bourque.

    Buffalo Sabres: Lehner (Johnson) – Ristolainen, Gorges, McCabe, Bogosian, Franson, Pysyk – Kane, O'Reilly, Reinhart – McGinn, Eichel, Girgensons – M. Foligno, Larsson, Gionta – Moulson, Legwand, Deslauriers.

    Rozhodčí: Charron, Peel – Rody, Nowak.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY V SEZÓNĚ

    12.10.2015 Columbus – Buffalo 2:4
     
    BUFFALO SABRES

    Šavle mají na kontě stejný bodový zisk jako jejich dnešní hostitel a ani oni se do play-off nejspíš nepodívají. Po jednozápasové suspendaci se do sestavy buffalského týmu vrátí hříšník Evander Kane, který o minulý duel přišel proto, že zaspal trénink. Včerejší trénink vynechali indisponovaní centři Ryan O'Reilly a Zemgus Girgensons. Poprvé po zákroku od Radka Gudase se v minulém duelu vrátil do buffalské sestavy mladík Daniel Catenacci.
     
    COLUMBUS BLUE JACKETS

    Modrokabátníci jsou po vleklé krizi rázem jedním z týmů s nejlepší formou v lize, parta trenéra Tortorelly už nenašla přemožitele po základní hrací době v šesti zápasech po sobě. I dnes by měl za Jackets chytat Joonas Korpisalo, finský mladík nastoupí už pojedenácté v řadě! "Nevím, proč jsme takhle nehráli už na začátku sezóny, ale je hezké mít zase vítěznou mentalitu a konečně hrát to, čeho jsme schopni," těší Cama Atkinsona.
     
    Hezké brzké ráno přeji všem hokejovým nadšencům. Co nejsrdečněji vás vítám u sledování textového přenosu z dalšího utkání kanadskoamerické NHL, v němž Columbus Blue Jackets doma přivítají Buffalo Sabres. Buďte s námi u toho!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 15. McGinn (Eichel, Ristolainen), 19. Legwand, 48. McGinn (Girgensons, Eichel), 50. Reinhart (Kane)


    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (50. McElhinney) – Jones, Murray, Johnson, Savard, Prout, Ťutin – Jenner, Dubinsky, Atkinson – Hartnell, Wennberg, Saad – Calvert, Karlsson, N. Foligno – Rychel, Campbell, Bourque.
    Buffalo Sabres: Lehner (Johnson) – Ristolainen, Gorges, McCabe, Bogosian, Franson, Pysyk – Kane, O'Reilly, Reinhart – McGinn, Eichel, Girgensons – M. Foligno, Larsson, Gionta – Moulson, Legwand, Deslauriers.

    Rozhodčí: Charron, Peel – Rody, Nowak

    Diváci: 14923
    bahis siteleri