New Jersey – NY Islanders 0:1 (kon.) | Carolina – San Jose 5:2 (kon.) | Columbus – Buffalo 0:4 (kon.)
Montreal – Philadelphia 3:2 (2:1 po s.n.) | Calgary – Vancouver 5:2 (kon.) | Pittsburgh – Tampa 2:4 (kon.)
konec
Calgary Flames
5:2 (1:2, 3:0, 1:0)
Vancouver Canucks
Sobota 20.02.2016, 03:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Calgary Flames: Hiller (Ortio) – Brodie "A", Giordano "C", Hamilton, Engelland, Nakládal, Wotherspoon – Hudler, Monahan "A", Gaudreau – Frolík, Backlund, Colborne – Jooris, Bennett, Ferland – Jones, Stajan, Bouma.tto

    Vancouver Canucks: Markström (Miller) – Tanev, Hutton, Sbisa, Hamhuis "A", Biega, Bartkowski – Hansen, H. Sedin "C", D. Sedin "A" – Vrbata, Horvat, Baertschi – Etem, McCann, Burrows – Virtnan, Cracknell, Dorsett..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:41
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Domácím perfektně vychází vstup do dnešního zápasu, když Backlund perfektní backhandovou zadovkou našel mezi kruhy volného JOEA COLBORNEA, který se trefil přesně do horního růžku hostující branky! Asistence: Mikael Backlund a T. J. Brodie.
    01:41 Joe COLBORNE - 1:0
     
    08:21
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Ferland – 2 min., sekání).
     
    10:21
    Domácí v plném počtu.
     
    10:41
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Přesně devět minut od úvodní branky domácích znovu platí vyrovnaný stav, když se prosazuje člen čtvrté formace hostů ADAM CRACKNELL! Asistence: Jannik Hansen.
    10:41 Adam CRACKNELL - 1:1
     
    15:47
    Vancouver právě vstřelil branku!
    JAKE VIRTANEN otáčí vývoj utkání na stranu hostů poté, co si s pukem vybruslil z rohu kluziště až mezi kruhy a perfektní ranou nad Hillerovu lapačku vymetl pavučinky z pravého horního rohu jeho branky! Bez asistence.
    15:47 Jake VIRTANEN - 1:2
     
    17:44
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Ferland – 2 min., nedovolené bránění).
     
    19:44
    Domácí v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Skončila úvodní utkání důležitého souboje o postup do Play off mezi dvěma kanadskými týmy Pacifické divize, Calgary a Vancouverem a lépe si v ní vedl hostující celek. Domácí sice již ve druhé minutě poslal do vedení Joe Colborne, hostům se však zásluhou dvou branek v podání hráčů jejich čtvrté formace povedlo vývoj utkání překlonit na svou stranu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Rychlá akce domácích hned na úvod druhé části. Dobrou přihrávku před branku z pravé strany dostal Gaudreau, Markström se ale proti jeho střele stačil včas přesunout.
     
    20:40
    Hosté kontrují šancí Bo Horvata, ten však nedokázal trefit domácí klec.
     
    21:05
    A další šance a znovu se hraje na opačném konci kluziště, kde se ke střele dostal jeden z domácích hráčů, trefil však pouze připraveného Markströma.
     
    22:07
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Domácí hned zkraje druhé části vyrovnávají skóre tohoto utkání! Vše začalo po nahození od modré čáry v podání Jakuba Nakládala, které sice minulo branku, jenže Frolík napravo od branku vracel puk před Markströma a tam se domácím po několikero dorážkách nakonec podařilo dostat puk za brankovou čáru, autorem druhého gólu Flames je MIKAEL BACKLUND! Asistence: Joe Colborne, Michael Frolík.
    22:07 Mikael BACKLUND - 2:2
     
    23:02
    Gaudreau se probil s pukem po levé straně kluziště a střelou z ostrého úhlu chtěl překvapit Markströma, jenže nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi hostující branky.
     
    23:42
    Virtanen se neohroženě středem hřiště probil až mezi kruhy, o puk sice přišel, jenže ten si našel hůl Biegy, od něhož se lehkým obloučkem snesl nad domácí branku, kde musel lapačkou zasáhnout Hiller.
     
    24:39
    Jakub Nakládal se znovu dostal ke střele od modré čáry, jeho ostrá pumelice však znovu trefila pouze mantinel za brankou Canucks.
     
    25:34
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Tak to je ledová sprcha pro Canucks hned na úvod druhé třetiny! MICHAEL FROLÍK měl puk na backhand v prostoru mezi kruhy a chtěl jej poslat přímo nad branku, k jeho štěstí i smůle zároveň se však kotouč odrazil od nohy bránícího Bartkowského mimo dosah brankáře Markströma! Hosté ještě zkusili video challenge, neboť se domnívali, že byl puk úmyslně kopnut domácím hráčem, toho se však kotouč ani nedotkl a tak branka platí! Asistence: T. J. Brodie, Matt Stajan.
    25:34 Michael FROLÍK - 3:2
     
    26:56
    Hosté reagují zvýšenou aktivitou před Hillerem, Horvatova snaha o zakončení bakchandem z pravého kruhu ale končí pouze na výstroji domácího gólmana.
     
    27:10
    Canucks se navíc o chvíli později sami připraví o útočné pásma, po přihrávce rukou je hra přerušena a po skončení reklamní přestávky se bude vhazovat ve střední třetině.
     
    27:30
    Hosté ztratili puk ve středním pásmu a domácí měli možnost rychlého protiútoku, který vedl nejrychleji bruslící Ferland na levé straně, který se sám rozhodl i zakončit, Markström však jeho střelu mezi betony chytá.
     
    28:15
    Tak nejlépe hraje z hostujícího týmu dnes čtvrtá formace, která zařídila oba góly Canucks a nyní se znovu usadila před Hillerem. Cracknell se ale zatím podruhé v zápase neprosadil, jeho rána z mezikruží byla domácími beky sražena mimo.
     
    29:44
    Daniel Sedin se pokusil překonat Hillera střelou od levého mantinelu, jenže puk byl znovu tečován mimo domácí klec a tak brankář Calgary ani nyní nemusí zasahovat.
     
    30:29
    Na druhé straně hřiště to zkusil sám mezi kruhy Frolík, jeho střelu ale stačil zblokovat hostující obránce Sbisa.
     
    30:55
    Až nyní se do akce dostane i domácí gólman, který však s naprostou jistotou ukryl puk ve své lapačce po svižné střele Radima Vrbaty. Hra je přerušena a na řadě je další komerční přestávka.
     
    31:00
    Vrbata získal puk po vyhraném vhazování a díky chvilce volného času i dostatku prostor měl možnost vyjet zpoza domácí branky a zakončit, Hiller však jeho pokus na bližší tyč stačil zastavit.
     
    31:13
    Další buly před Hillerem už ale patří domácím a ti se rychle hnali vstříc Markströmově brance, ten si však s jejich střelou také dokázal poradit a puk vyrazit do rohu.
     
    31:52
    Jiří Hudler se pokusil prosadit sám proti třem protihráčům a to prostě nemohlo dopadnout dobře a málem také nedopadlo. Hosté se totiž dostali k rychlému brejku a přečíslení tří proti dvěma, Hamhuisovu střelu z levého kruhu ale naštěstí pro Calgary dokázal jeden z bránících hráčů srazit mimo.
     
    32:35
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Cracknell – 2 min.).
     
    33:15
    Domácí začali přesilovou hru hodně aktivně a Markström si připisuje dva dobré zákroky na své konto. Nejprve zastavil neúspěšný brejk Hamiltona, poté si poradil i se zakončením Jiřího Hudlera z levého kruhu!
     
    33:30
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (D. Sedin – 2 min.).
     
    33:49
    Tanev zablokoval střelu Hamiltona z prostoru před kruhy, hosté však hrají jen se třemi hráči po vyloučení Daniela Sedina.
     
    34:20
    Giordano servíroval puk z pravé strany před branku na Monahana, jeho rychlou střelu ale pohotový Markström stihl vyrazit.
     
    34:35
    Cracknell už je na ledě a hosté ve čtyřech, domácí ale mají obrovský tlak a stále nepustili Canucks z pásma.
     
    35:00
    Obrovskou šanci nyní chytil Markström domácímu Monahanovi, který dostal přihrávku k pravé tyči hostující branky a zakončoval rychlou střelou k neobsazené tyči, gólman Vancouveru se ale stihl fantasticky přesunout a puk vyrazit!
     
    35:30
    Hosté v plném počtu.
     
    36:23
    Další nepříjemný pokus chytá Markström, když si poradil s pokusem Jiřího Hudler z levého kruhu.
     
    36:40
    Baertschi už se chystal vyvézt puk ze třetiny, jenže ten mu sjel z hole a tak se k ráně dostal obránce domácích Engelland, jehož tvrdou dělovku zastavuje dalším zákrokem Markström.
     
    36:53
    Hosté vyhráli buly v pásmu a rychle se dostali na dostřel domácí branky, Dorsett však technickou střelou z levé strany minul Hillerovu klec.
     
    38:05
    Mezihra ve středním pásmu v poslední minutě hry nepřinesla výraznější nebezpečí před některou z branek, domácí tak stále drží těsné vedení a to necelé dvě minuty před koncem druhé třetiny.
     
    38:55
    Hamilton šikovnou střílenou přihrávkou od modré čáry hledal některého ze spoluhráčů a ačkoliv se mu to nepovedlo, musel Markström puk vyrazit pravým betonem.
     
    39:20
    Domácí ještě pokračovali v tlaku před Markströmem a další střelu si na své konto připsal český forvard Michael Frolík, hostující gólman ale dnes předvádí dobrý výkon a puk dokázal opět zastavit.
     
    39:35
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Domácí se však před přestávkou ještě jednou prosazují, když se přesně trefuje kapitán Plamenů MARK GIORDANO, který vedení svého týmu navýšil již na dvě branky! Asistence: T. J. Brodie, Johnny Gaudreau.
    39:35 Mark GIORDANO - 4:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Čtyřicet minut utkání je již minulostí a oba týmy jdou do šaten v poněkud rozličném rozpoložení, než tomu bylo po skončení první třetiny. Domácím hokejistům totiž nadmíru vyšel úvod druhé periody, kdy nejprve vyrovnal po závaru před hostující brankou Michael Backlund, aby pak o tři minuty později završil obrat domácích šťastnou trefou Michael Frolík. Když už se zdálo, že Calgary půjde do šaten s jednogólovým vedením, prosadil se pětadvacet sekund před druhou sirénou Mark Giordano, jenž tak přidal gólovou pojistku na vedení svého týmu v podobě čtvrté branky.
     
    Další třetina začne přibližně v 05:01.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:49
    Hosté začínají pochopitelně se snahou o tlak před domácí brankou a jejich záměr nese své první ovoce v podobě zakázaného uvolnění Calgary a následného vhazování před Hillerem.
     
    41:11
    Hiller si připisuje dobrý zákrok proti střele Baertschiho z pravé strany.
     
    41:49
    Biega se pokusil poslat puk na branku od pravého hrazení v pokračujícím tlaku hostí, jeho snaha trefit branku končí ale na brusli obránce Wotherspoona, který kotouč srazil mimo domácí klec.
     
    42:12
    Domácí se zatím nedostali přes červenou čáru vlastní zásluhou, před Markströma se však dostanou kvůli icingu hostujícího celku.
     
    42:32
    Flames se ale rychle vyhnali sami z pásma a jejich následný pokus o návrat před Markströma končí na modré čáře odpískaným ofsajdem.
     
    43:01
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Domácí jsou maximálně efektivní a z vůbec první střely na branku ve třetí třetině skórují! Rychlá akce Calgary začala v obranném pásmu domácích, kde ji rozjel Jakub Nakládal, který našel na levé straně rozjetého Boumu, jenž se dostal přes svého strážce a poté naservíroval přesný pas před branku na JOSHE JOORISE, který poslal puk za Markströmova záda! Asistence: Lance Bouma, Jakub Nakládal.
    43:01 Josh JOORIS - 5:2
     
    43:57
    Hansen už se natahoval po nahozeném puku do útočného pásma, kam si najel středem, jenže hrozící brejk na poslední chvíli zastavil dobrým obranným zákrokem Engelland.
    Jakub Nakládal si díky přihrávce na pátou branku svého týmu zapsal vůbec první bod v NHL!

     
    44:45
    Jooris se dostal k dalšímu zakončení, tentokrát z pravé strany, jenže tato střela se domácímu forvardovi již tolik nepovedla a skončila mimo hostující klec.
     
    45:19
    Střelecky hodně aktivní Biega se pokoušel o další střelu od modré, Bouma však zastavil puk na jeho cestě k domácí brance.
     
    46:06
    Tvrdá střela Hansena zpoza kruhů končí vysoko nad domácí brankou, neděje se tak však kvůli nepřesné mušce hostujícího borce, ale díky dobrému obrannému zákroku Engellanda, který stihl zblokovat jeho střelu.
     
    46:12
    Hned po buly pálí od modré čáry Tanev, ale opět se povedlo obětavě bránícím domácím bekům jeho pokus srazit mimo klec.
     
    46:20
    Pokus domácích o přejetí útočné modré čáry končí neúspěchem a dalším odpískaným ofsajdem.
     
    46:39
    Hudler dostal přesnou přihrávku do jízdy na střed hřiště a pokoušel se protlačit až před Markströma, jenže dva bránící hráči přilepení na jeho těle byli silně proti tomuto záměru.
     
    47:48
    Útočí ale znovu hodně aktivní hosté, kterým však není přáno v tomto zápase. Horvatova střela z pravého kruhu je opět sražená do ochranné sítě za brankou Calgary.
     
    48:13
    Burrows pálí z levé strany, Hiller srazil puk za svou brankou a tam se ho již ujímají jeho spoluhráči.
     
    48:52
    Bouma a Jooris řádně tvrdou hrou potrestali váhavou rozehrávku hostů za jejich brankou, Hutton si ale i s obtížemi dokázal poradit.
     
    49:49
    Domácí si hodně věří a navíc tvrdou hrou doslova "demolují" hráče hostí, třeba jako nyní Wotherspoon, který poslal tvrdým, ale čistým hitem k zemi Cracknella.
     
    50:20
    Hiller navíc drží své spoluhráče a nyní chytil dvě velice nepříjemné střely hostů.
     
    51:08
    Backlund střílel z pravého kruhu na Markstöma, ten vyrazil betonem přímo před Frolíka, který však nestihl poslat kotouč do odkryté branky Canucks.
     
    51:40
    A znovu zasahuje Markstöm a to hned dvakrát, Brodie ani jeho spoluhráči však na něj nevyzráli.
     
    52:20
    A ani tohle není gól! Sbisa pálil z levé strany na Hillera, ten vyrazil puk nalevo od sebe, kde již do zcela volné branky pálil jeden z hostujících útočníků, jenže puk za čarou stejně neskončil, a jak tohle Hiller chytil, to ví snad jen bůh!
     
    Dnešní utkání sleduje 19.289 diváků.
     
    53:50
    Backlundova formace nyní dlouho zatápěla hostům před jejich brankou, k zakončení se sice nikdo z jejich hráčů nedostal, vteřinek však uteklo dost a to domácím hraje do karet.
     
    54:50
    Hostům už to v této fázi utkání příliš "nelepí" a tak hrají převážně domácí hokejisté, jejichž šestá branka doslova visí ve vzduchu!
     
    55:50
    Bouma přihrával z levého rohu před branku, tam naštěstí pro hosty však zasáhl Hamhuis a puk odehrál do bezpečí.
     
    56:23
    Hosté se ještě nadechli asi k závěrečnému tlaku, jenže se jim nedaří dostat se od mantinelů a navíc Sbisova sražená přihrávka před branku skončila mimo hrací plochu. Na řadě je dnes poslední komerční přestávka.
     
    56:56
    Hiller si po delší době sáhl na kotouč, když v poněkud krkolomné pozici zastavuje střelu Bo Horvata.
     
    57:03
    Krátce po buly se k odraženému puku volně ležícím v prostoru pravého kruhu dostal obránce Tanev, jeho tvrdá rána ale trefila pouze plexi za domácí brankou.
     
    57:40
    Markström na druhé straně kluziště zastavuje roztažený na brankové čáře puk po souhře Backlunda s Colbornem.
     
    57:45
    Hned po buly pálí Sean Monahan, jehož střelu ještě tečuje Jiří Hudler a kotouč končí jen těsně vedle hostující branky.
     
    58:38
    Ještě minimálně jednou se hosté dostanou v dnešním utkání před Hillera, děje se tak po zakázaném podání v podání domácích hokejistů.
     
    59:10
    Hosté po buly drží pásmo, jenže znovu se jim zásluhou důsledné obranné hry domácích nedaří dostat k zakončení. Tohle už Calgary zvládne a zapíše tak důležité vítězství s divizním rivalem.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání mezi týmy Calgary Flames a Vancouver Canucks končí vítězstvím prvně jmenovaného v poměru 5:2! Domácí hráči v závěrečné třetině poté, co přečkali úvodní tlak Kosatek, skórovali z první útočné akce, když se po krásné kombinaci, na jejímž samotném začátku stál Jakub Nakládal, gólově prosadil Josh Jooris. Pro českého obránce ve službách Calgary se jednalo o jeho vůbec první bod v NHL v kariéře!
     
    Československá stopa v utkání:

    Jakub Nakládal (CGY) 0+1, 0 střel, čas na ledě 15:46
    Jiří Hudler (CGY) 0+0, 1 střela, čas na ledě 16:44
    Michael Frolík (CGY) 1+1, 5 střel, čas na ledě 14:33

    Radim Vrbata (VAN) 0+0, 4 střely, čas na 15:14
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Joe Colborne (CGY) 1+1
    2. Mikael Backlund (CGY) 1+1
    3. Michael Frolík (CGY) 1+1
     
    Statistiky utkání

    Střely na branku: 33 – 28
    Vhazování: 51% – 49%
    Vyloučení: 2 – 2, navíc Engelland (CGY) – Dorsett (VAN) oba OK
    Hity: 19 – 9
    Zblokované střely: 23 – 22
     
    Ode mne je to pro tuto chvíli již úplně vše, přeji Vám krásné prožití nadcházejícího víkendu. Nashledanou. (05:44:48)

    Daniel Kubelka

    Branky a nahrávky: 2. Colborne (Backlund, Brodie), 23. Backlund (Colborne, Frolík), 26. Frolík (Brodie, Stajan), 40. Giordano (Brodie, Gaudreau), 44. Jooris (Bouma, Nakládal) – 11. Cracknell (Hansen), 16. Virtanen


    Calgary Flames: Hiller (Ortio) – Brodie "A", Giordano "C", Hamilton, Engelland, Nakládal, Wotherspoon – Hudler, Monahan "A", Gaudreau – Frolík, Backlund, Colborne – Jooris, Bennett, Ferland – Jones, Stajan, Bouma.tto
    Vancouver Canucks: Markström (Miller) – Tanev, Hutton, Sbisa, Hamhuis "A", Biega, Bartkowski – Hansen, H. Sedin "C", D. Sedin "A" – Vrbata, Horvat, Baertschi – Etem, McCann, Burrows – Virtnan, Cracknell, Dorsett.

    Rozhodčí: Hebert, Luxmore – Knorr, Gawryletz

    Diváci: 19.289
    bahis siteleri