Paralelní slalom mužů a žen, Stockholm Vítěz: W. Holdenerová (SUI) a M. Hirscher (AUT) (kon.)
konec
SP - paralelní slalom mužů a žen, Stockholm

Vítěz: W. Holdenerová (SUI) a M. Hirscher (AUT)

Úterý 23.02.2016, 17:00Sjezdové lyžování
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (19:02:48)
     
    Doplňme ještě výsledky slovenských závodnic. Veronika Velez-Zuzulová (SVK) i Petra Vlhová (SVK) sice dokázaly postoupit do čtvrtfinále, tahle fáze u ale pro ně byla konečnou. Ještě jednou připomeňme, že Šárka Strachová (CZE) se závodu nemohla účastnit kvůli zdravotním problémům.
     
    Konečné pořadí – ženy:

    1. Wendy Holdenerová (SUI)
    2. Frida Hansdotterová (SWE)
    3. Maria Pietiläová Holmnerová (SWE)
    4. Nina Løsethová (NOR)
     
    Konečné pořadí – muži:

    1. Marcel Hirscher (AUT)
    2. André Myhrer (SWE)
    3. Stefano Gross (ITA)
    4. Alexander Chorošilov (RUS)
     
    První a také jediná městská disciplína, takzvaná City Event, je právě u konce. Slalom na sjezdovce ve Stockholmu ovládla Wendy Holdenerová (SUI), v mužské kategorii byl nejlepší jeden z favoritů Marcel Hirscher (AUT). Švédsko jinak získalo z tohoto závodu další dvě stříbra a jeden bronz.
     
    Finále skončilo.
     
    2 heat
    Marcel Hirscher (AUT) sice zase době odstartoval, jenže nakonec měl velké problémy, aby celkové vítězství uhájil. André Myhrer (SWE) se dotahoval, co to šlo, nakonec byl ale horší o 6 setin sekundy. Ani tady Švédsko zlato nevybojovalo.
     
    1 heat
    Stefano Gross (ITA) byl nakonec lepší i v téhle jízdě, i když to bylo těsné. Vyhrál celkově o 18 setin sekundy. Ital je bronzový, Alexander Chorošilov (RUS) musí skousnout bramborovou medaili.
     
    Čekají nás už jen dvě rozjížďky. O třetí místo se popere Stefano Gross (ITA) a Alexander Chorošilov (RUS) a o zlato pak Marcel Hirscher (AUT) a André Myhrer (SWE).
     
    2 heat
    Wendy Holdenerová (SUI) předvedla skvělý start a stáhla ztrátu z kola prvního! Tohle byl souboj o zlato, jak se patří. Frida Hansdotterová (SWE) nakonec byla horší o jednu desetinu sekundy. Tohle je trochu nečekané vítězství pro Švýcarku. Skvělý závěr tohoto ženského závodu, to tedy ano.
     
    1 heat
    Tohle malé finále nakonec žádné velké drama nenabídlo. Maria Pietiläová Holmnerová (SWE) byla lepší i v této jízdě a nakonec v součtu obou kol vyhrála o 81 setin sekundy. Švédka získala bronz.
     
    Před odvetami všech čtyř heatů nás čeká reklamní přestávka. Rozhodně si nemůžeme stěžovat, že by závod nebyl zajímavý a neměl náboj.
     
    2 heat
    Marcel Hirscher (AUT) měl daleko lepší start, i přesto mu dolní pasáž trati úplně dobře nevyšla. André Myhrer (SWE) nakonec zaostal o 26 setin sekundy. I tady je situace ve velkém finále hodně otevřená.
     
    1 heat
    Stefano Gross (ITA) byl nakonec jen o jednu jedinou setinku lepší než Alexander Chorošilov (RUS) v malém finále. Tohle bylo opravdu jen o milimetry. A rozhodně se můžeme těšit na vyrovnaný souboj i ve druhém kole.
     
    První jízdy ženských finálových jízd máme za sebou. Za chvilku se vrhneme na souboj o bronz a zlato také u mužské kategorie.
     
    2 heat
    Frida Hansdotterová (SWE) vyhrála první rozjížďku velkého finále, a to o 15 setin sekundy. Wendy Holdenerová (SUI) samozřejmě není před druhým kolem bez šance. Pořád je hra o vítězství hodně otevřená.
     
    1 heat
    Nejprve jsme měli možnost vidět malé finále. Maria Pietiläová Holmnerová (SWE) nakonec vyhrála o 17 setin sekundy. Každopádně pokud Nina Løsethová (NOR) ve druhé jízdě zabere, rozhodně má šanci být ještě bronzová.
     
    Finále začalo.
     
    Finále – muži:

    1. André Myhrer (SWE)
    2. Marcel Hirscher (AUT)
     
    Finále B – muži:

    1. Alexander Chorošilov (RUS)
    2. Stefano Gross (ITA)
     
    Finále – ženy:

    1. Frida Hansdotterová (SWE)
    2. Wendy Holdenerová (SUI)
     
    Finále B – ženy:

    1. Nina Løsethová (NOR)
    2. Maria Pietiläová Holmnerová (SWE)
     
    Semifinále skončilo.
     
    2 heat
    Stefano Gross (ITA) možná malinko lépe odstartoval, nicméně Marcel Hirscher (AUT) si pak zbytek trati pohlídal. Celkově byl lepší a v cíli rychlejší a postoupil do finále jako jeden z favoritů.
     
    1 heat
    Alexander Chorošilov (RUS) měl náskok půl sekundy po 1. kole, jenže v předposlední brance chyboval a do cíl nedojel! André Myhrer (SWE) se s domácím publikem raduje z postupu. Velké drama s dost nepříjemným koncem pro slalomáře ze Sibiře.
     
    Na řadu nyní přicházejí mužská semifinále druhého kola. Uhájí svoje pozice Alexander Chorošilov (RUS) a Marcel Hirscher (AUT)? Zanedlouho se dozvíme.
     
    2 heat
    Wendy Holdenerová (SUI) svůj postup uhájila, jak se předpokládalo, ovšem s velkými problémy. Švédské publikum domácí finále neuvidí. Maria Pietiläová Holmnerová (SWE) prohrála celkově o 2 desetiny sekundy a pojede jen o bronz.
     
    1 heat
    Frida Hansdotterová (SWE) měla slušný náskok už po první jízdě, ale ten celkem rychle ztratila. Nakonec se ale domácí publikum mohlo radovat. Nina Løsethová (NOR) totiž prohrála o pouhé 4 setiny sekundy. Norku tak čeká pouze malé finále.
     
    Druhá část ženského semifinále začne co nevidět. Zatím je na tom lépe Frida Hansdotterová (SWE) a Wendy Holdenerová (SUI).
     
    2 heat
    Tohle byl zajisté zajímavý souboj. Marcel Hirscher (AUT) nakonec potvrdil roli favorita a vyhrál o 21 setin sekundy, každopádně jeho soupeř Stefano Gross (ITA) určitě není bez šance.
     
    1 heat
    André Myhrer (SWE) nezvládl tuhle rozjížďku, chyboval a neměl absolutně žádný nárok. Alexander Chorošilov (RUS) si vytvořil náskok 50 setin sekundy do druhého kola. A to je rozhodně dobrá pozice.
     
    Čeká nás trošku delší přestávka, než se připraví mužská semifinále. Uvidíme určitě dva zajímavé souboje.
     
    2 heat
    Vypadá to, že Maria Pietiläová Holmnerová (SWE) nepostoupí do finále. Byla totiž jasně horší lyžařkou v tomto heatu, a to o 44 setin sekundy. Pokud Wendy Holdenerová (SUI) výrazně nepokazí, měla by si už postup pohlídat.
     
    1 heat
    První jízdu zvládla lépe domácí Frida Hansdotterová (SWE). Nina Løsethová (NOR) se bude muset hodně zlepšit ve druhém kole, celkově totiž ztratila 27 setin sekundy. Norka má velmi slušný náskok.
     
    Semifinále začalo.
     
    Semifinále – muži:

    1. André Myhrer (SWE)
    2. Alexander Chorošilov (RUS)

    3. Stefano Gross (ITA)
    4. Marcel Hirscher (AUT)
     
    Semifinále – ženy:

    1. Frida Hansdotterová (SWE)
    2. Nina Løsethová (NOR)

    3. Wendy Holdenerová (SUI)
    4. Maria Pietiläová Holmnerová (SWE)
     
    Čtvrtfinále skončilo.
     
    4 heat
    Julien Lizeroux (FRA) závěr trati úplně vypustil. Věděl totiž už dávno předem, že už nemá šanci postoupit. Celkově se jeho ztráta i s penalizací vyšplhala na 2,16 sekundy. Marcel Hirscher (AUT) získává další cenné body do světového poháru.
     
    3 heat
    Stefano Gross (ITA) dobře odstartoval a možná že právě tenhle moment ve finále rozhodl. Nakonec postoupil o 11 setin sekundy. Felix Neureuther (GER) jako favorit tohoto souboje nakonec vypadává ve čtvrtfinále.
     
    2 heat
    Alexander Chorošilov (RUS) jel branky čistě, na jistotu, a tahle taktika nakonec slavila úspěch. I v tomhle heatu byl lepší. Victor Muffat-Jeandet (FRA) nakonec neměl příliš šancí uspět. Celková ztráta se vyšplhala na 39 setin.
     
    1 heat
    Kjetil Jansrud (NOR) byl rozhodně velkým bojovníkem. André Myhrer (SWE) totiž ideálně nezvládl skokánek, ale postup nakonec o 14 setin uhájil. Bylo to ovšem opravdu hodně těsné. Domácí publikum bylo zase spokojené.
     
    A pojďme na druhá kola čtvrtfinálových jízd u mužské kategorie. Čeká nás rozhodně zajímavá podívaná.
     
    4 heat
    Vypadla také Veronika Velez-Zuzulová (SVK). Ta toiž zhruba v prostředku trati upadla, takže se do cíle opět nedostala. Souboj nervů zkrátka lépe zvládla Maria Pietiläová Holmnerová (SWE), která proklouzla do semifinále.
     
    3 heat
    Wendy Holdenerová (SUI) postoupila do semifinále. Petra Vlhová (SVK) se snažila tuhle mírnou favoritku překonat, jenže zavadila o jednu z branek a neprojela trať v samotném závěru podle pravidel. Slovenka je venku.
     
    2 heat
    Nina Løsethová (NOR) v pohodě a bez problémů postoupila dál. Vyhrála i tenhle heat a nakonec slavila díky náskoku 58 setin sekundy. Nastasia Noensová (FRA) vypadává.
     
    1 heat
    Skvělý závěr předvedla Frida Hansdotterová (SWE) a rozvášnila domácí publikum! Byla totiž lepší o 9 setin sekundy než Carmen Thalmannová (AUT). Tohle byl nervydrásající souboj.
     
    Teď už bude přituhovat, rozhodne se totiž o ženských složení semifinále. Slovenští fanoušci se navíc mohou těšit na Vlhovou a Velez-Zuzulovou.
     
    4 heat
    Marcel Hirscher (AUT) se proplétal brankami daleko rychleji než jeho soupeř. A nakonec byl lepší o 49 setin sekundy než Julien Lizeroux (FRA). Jednoznačná rozjížďka.
     
    3 heat
    Felix Neureuther (GER) chyboval, dostal se do záklonu, takže nemohl v tohle heatu uspět. Skok ho zkrátka vyhodil z rovnováhy. Stefano Gross (ITA) zvítězil o 31 setin sekundy.
     
    2 heat
    Alexander Chorošilov (RUS) lépe odstartoval, takže měl do cíle blíže. Nakonec vyhrál o 32 setin sekundy. Slalomář ze Sibiře si vytvořil dobrou pozici pro druhé kolo. Victor Muffat-Jeandet (FRA) má rozhodně co dohánět.
     
    1 heat
    Kjetil Jansrud (NOR) neměl v téhle rozjížďce vůbec žádnou šanci. A dostal maximální možnou penalizaci půl sekundy. André Myhrer (SWE) byl jednoznačně lepší. A má k semifinále blíže.
     
    Čvrtfinálové jízdy žen v 1. kole máme za sebou. Co nevidět by měli následovat také muži.
     
    4 heat
    Veronika Velez-Zuzulová (SVK) nebude klasifikovaná v této jízdě. Zachytila totiž o jednu z branek a nevešla se do posledních branek. Maria Pietiläová Holmnerová (SWE) je postupu do semifinále blíže.
     
    3 heat
    Tohle byl hodně těsný souboj. Petra Vlhová (SVK) jela v modré dráze a plně využila chyby své soupeřky, byť prohrála o 12 setin sekundy. Wendy Holdenerová (SUI) bude mít ve druhém kole rozhodně co dělat, aby náskok uhájila.
     
    2 heat
    Muselo se počkat na start tohoto heatu, protože se nějak porouchalo startovací zařízení. Nastasia Noensová (FRA) jela dobře první polovinu trati, pak ale jasně chybovala. Nina Løsethová (NOR) vede o půl sekundy před druhým kolem.
     
    1 heat
    Carmen Thalmannová (AUT) nezvládla tuhle trať, chybovala, takže do cíle nedojela. I když Frida Hansdotterová (SWE) nezajela úplně čistě, nakonec se radovala z vítězství.
     
    Čtvrtfinále začalo.
     
    Čtvrtfinále – muži:

    1. Kjetil Jansrud (NOR)
    2. André Myhrer (SWE)

    3. Alexander Chorošilov (RUS)
    4. Victor Muffat-Jeandet (FRA)

    5. Felix Neureuther (GER)
    6. Stefano Gross (ITA)

    7. Julien Lizeroux (FRA)
    8. Marcel Hirscher (AUT)
     
    Čtvrtfinále – ženy:

    1. Carmen Thalmannová (AUT)
    2. Frida Hansdotterová (SWE)

    3. Nina Løsethová (NOR)
    4. Nastasia Noensová (FRA)

    5. Petra Vlhová (SVK)
    6. Wendy Holdenerová (SUI)

    7. Veronika Velez-Zuzulová (SVK)
    8. Maria Pietiläová Holmnerová (SWE)
     
    Osmifinále skončilo.
     
    8 heat
    Marcel Hirscher (AUT) měl dostatečný náskok už v prvním kole, nakonec měl i ve druhé jízdě daleko lepší start a celkově hladce postoupil. S náskokem 39 setin sekundy prošel do čtvrtfinále.
     
    7 heat
    Julien Lizeroux (FRA) dokázal porazit domácího závodníka a určitě v tomhle závodě překvapil! Mattias Hargin (SWE), jeden z favoritů, vypadává. Francouz nakonec vyhrál těsný souboj o 9 setin sekundy.
     
    6 heat
    Sebastian Foss-Solevåg (NOR) se snažil, co to šlo, nakonec byl ale lepší Stefano Gross (ITA). Svého soupeře porazil o 8 setin sekundy. Byl to těsný souboj se šťastným koncem pro Itala.
     
    5 heat
    Felix Neureuther (GER) nezajel úplně čistě, nakonec ale mohl využít toho, že Manfred Mölgg (ITA) se nevešel do jedné z branek. Nakonec ho tedy i s penalizací porazil o 2,27 sekundy.
     
    4 heat
    Opravdu skvěle Victor Muffat-Jeandet (FRA) zvládl závěr této trati. Postupně zrychloval, až nakonec postoupil o 7 setin. Fritz Dopfer (GER) sice vyhrál první kolo, druhé mu ovšem již nevyšlo.
     
    3 heat
    Tak tohle bylo opravdu hodně velké drama! Alexander Chorošilov (RUS) nakonec porazil svého soupeře, a to o pouhou jednu desetinu sekundy. Rozhodly zkrátka úplně ty poslední brány. Alexis Pinturault (FRA) musí být zklamaný.
     
    2 heat
    André Myhrer (SWE) rozvášnil domácí dav! Vyhrál totiž i tuhle rozjížďku a v cíli byl nakonec lepší než Patrick Thaler (ITA) o 3 desetiny sekundy.
     
    1 heat
    Henrik Kristoffersen (NOR) vypadává! Tomuhle Norovi prostě tyto typy závodů nejdou. Kjetil Jansrud (NOR) naopak potvrdil, že tuhle show má rád a v součt obou časů vyhrál o 20 setin sekundy.
     
    Pojďme se ihned přesunout na mužskou část tohoto závodu. Za chvilku nám začnou druhá kola osmifinálové fáze.
     
    8 heat
    Veronika Velez-Zuzulová (SVK) si taktéž dojela pro postup do čtvrtfinále. Lara Gutová (SUI) jako rychlostní specialistka nakonec neměla nárok.
     
    7 heat
    Maria Pietiläová Holmnerová (SWE) je další švédskou závodnicí, která proklouzla do čtvrtfinále. Vyhrála nakonec celkově o 33 setin sekundy, i když tentokráte byla rychlejší její soupeřka Michaela Kirchgasserová (AUT), prostě ne dostatečně.
     
    6 heat
    Michelle Gisinová (SUI) prohrála soubj se slovenskou závodnicí. I v tomhle heatu byla pomalejší, celkově ztratila 72 setin sekundy. Petra Vlhová (SVK) proklouzla zaslouženě dál.
     
    5 heat
    Lindsey Vonnová (USA) vypadává z tohoto závodu už v osmifinále. Přece jenom je lepší sjezdařkou. Wendy Holdenerová (SUI) v pohodě prošla do čtvrtfinále, celkově vyhrála o 86 setin sekundy.
     
    4 heat
    Maren Wieslerová (GER) na trati jako první upadla, a tak si pro postup v pohodě dojela Nina Løsethová (NOR). Favoritka z tohoto souboje v pohodě prošla dál.
     
    3 heat
    Resi Stieglerová (USA) nebyla lepší ani v tomhle druhém souboji a v tomhle závodě končí. Nastasia Noensová (FRA) si pozici v pohodě pohlídala a vyhrála o 56 setin sekundy.
     
    2 heat
    Marie-Michéle Gagnonová (CAN) si v tomhle heatu svou reputaci nijak nenapravila. Její soupeřka Carmen Thalmannová (AUT) byla zase jasně lepší, a to už od startu. Kanaďanka na něm úplně zaspala a celkově v součtu obou časů ztratila 0,85 sekundy.
     
    1 heat
    Frida Hansdotterová (SWE) neměla problém s postupem. Nakonec svůj celkový náskok navýšila na 0,82 sekundy. Favoritka postoupila, Tina Weiratherová (LIE) neměla šanci.
     
    1. kola mužské a ženské části máme za sebou, teď nás čekají kola druhá. Začneme ženami, poté se přesuneme na mužskou kategorii. Závod bude pokračovat ihned po krátké reklamní přestávce.
     
    8 heat
    Marcel Hirscher (AUT) nezajel úplně čistě, ale nakonec měl navrch. Jonathan Nordbotten (NOR) za ním zaostal o 41 setin v modré dráze. Má rozhodně ve druhém kole co vylepšovat.
     
    7 heat
    Tohle bylo opravdu o prsa, jak se dalo očekávat. Domácí publiku táhla svého miláčka do cíle, nakonec však Julien Lizeroux (FRA) vyhrál o 6 setin sekundy. Každopádně André Myhrer (SWE) rozhodně není bez šance.
     
    6 heat
    Zase to byl dost vyrovnaný souboj, pro vítězství si ale nakonec dojel v červené dráze jedoucí Stefano Gross (ITA). Byl v cíli lepší o 11 setin než Sebastian Foss-Solevåg (NOR).
     
    5 heat
    Felix Neureuther (GER) skvěle zrychlil v závěru trati, protože jeho soupeř Manfred Mölgg (ITA) naopak malinko zachyboval, byl Ital v cíli druhý o rovné 4 desetiny.
     
    4 heat
    Fritz Dopfer (GER) měl jednoznačně navrch. A před druhým kolem si vytvořil slušnou pozici. Poprvé v mužské kategorii vyhrál závodník v červené dráze. Vytvořil si náskok 27 setin na Victora Muffata-Jeandeta (FRA).
     
    3 heat
    Alexis Pinturault (FRA) byl lepší o 14 setin sekundy. Mužské rozjížďky jsou evidentně vyrovnanější než ty mužské. Alexander Chorošilov (RUS) zkrátka má ve 2. kole co dohánět.
     
    2 heat
    André Myhrer (SWE) vstoupil do tohoto závodu dobře. Vyhrál o 15 setin sekundy, domácí fandové dole pod svahem slavili. Patrick Thaler (ITA) byl jednoduše horší.
     
    1 heat
    Henrik Kristoffersen (NOR), velký favorit tohoto závodu, udělal velkou chybu hned na startu, přetočil se, ale přesto se vrátil zpátky na trať. I tak však Kjetil Jansrud (NOR) překvapil. A porazil svého soupeře o tři setiny!
     
    Nyní nás čekají první jízdy mužského osmifinále. Také zde uvidíme celkem osm rozjížděk.
     
    8 heat
    A poprvé tu máme ztrátu, která se nerovnala půl sekundě. Lara Gutová (SUI) zabojovala a proti čistokrevné slalomářce si nevedla vůbec špatně. Veronika Velez-Zuzulová (SVK) nakonec dojela do cíle dříve jen o 17 setin sekundy.
     
    7 heat
    Maria Pietiläová Holmnerová (SWE) si jela pro vítězství už od startu. Domácí fandové mohli být spokojeni. Michaela Kirchgasserová (AUT) totiž dojela s velkou ztrátou. Také ona zapsala maximální ztrátu 0,50 sekundy.
     
    6 heat
    V první půlce to byl vyrovnaný souboj, pak ale měla Petra Vlhová (SVK) jasně navrch. Michelle Gisinová (SUI) pár branek nezvládla zcela ideálně a dojela do cíle se ztrátou 0,50 sekundy.
     
    5 heat
    Wendy Holdenerová (SUI) měla evidentně lepší start a zaslouženě slavila úspěch. Lindsey Vonnová (USA) tuhle jízdu nezvládla ideálně. Také ona si připsala maximální půlsekundovou penalizaci.
     
    4 heat
    Nina Løsethová (NOR) jela zdravě agresivně, a protože Maren Wieslerová (GER) se možná až moc snažila, některé branky málem netrefila. Znovu byl rozdíl mezi oběma 0,50 sekundy.
     
    3 heat
    Byl to sice v půlce trati vyrovnaný suboj, jenže nakonec byla opět vítězka z červené dráhy. Znovu to bylo o půl sekundy. Resi Stieglerová (USA) nejala čistě, Nastasia Noensová (FRA) tak zaslouženě slavila.
     
    2 heat
    Carmen Thalmannová (AUT) předvedla zase lepší start v červené dráze. Nakonec vyhrála o půl sekundy. Marie-Michéle Gagnonová (CAN) bude mít ve druhém kole rozhodně co dohánět.
     
    1 heat
    Frida Hansdotterová (SWE) vystartovala o něco lépe než její soupeřka a nakonec byla lepší o půl sekundy než Tina Weiratherová (LIE).
     
    Osmifinále začalo.
     
    Startovní listina – ženy:

    1. Frida Hansdotterová (SWE)
    2. Tina Weiratherová (LIE)

    3. Carmen Thalmannová (AUT)
    4. Marie-Michéle Gagnonová (CAN)

    5. Nastasia Noensová (FRA)
    6. Resi Stieglerová (USA)

    7. Nina Løsethová (NOR)
    8. Maren Wieslerová (GER)

    9. Wendy Holdenerová (SUI)
    10. Lindsey Vonnová (USA)

    11. Petra Vlhová (SVK)
    12. Marc Gisin (SUI)

    13. Maria Pietiläová Holmnerová (SWE)
    14. Michaela Kirchgasserová (AUT)

    15. Veronika Velez-Zuzulová (SVK)
    16. Lara Gutová (SUI)
     
    Startovní listina – muži:

    1. Henrik Kristoffersen (NOR)
    2. Kjetil Jansrud (NOR)

    3. Patrick Thaler (ITA)
    4. André Myhrer (SWE)

    5. Alexander Chorošilov (RUS)
    6. Alexis Pinturault (FRA)

    7. Fritz Dopfer (GER)
    8. Victor Muffat-Jeandet (FRA)

    9. Felix Neureuther (GER)
    10. Manfred Mölgg (ITA)

    11. Stefano Gross (ITA)
    12. Sebastian Foss-Solevåg (NOR)

    13. Mattias Hargin (SWE)
    14. Julien Lizeroux (FRA)

    15. Marcel Hirscher (AUT)
    16. Jonathan Nordbotten (NOR)
     
    V mužích nemá Česká republika ani Slovensko žádné zastoupení, v ženách ovšem budou reprezentovat Veronika Velez-Zuzulová (SVK) a Petra Vlhová (SVK). Češka Šárka Strachová (CZE) se nakonec z tohoto závodu musela ze zdravotních důvodů omluvit.
    Šárka Strachová se kvůli zranění z dnešního závodu omluvila:

    Bohužel noha v lyžáce stále bolí natolik, že nemůžu lyžovat. Úterní start ve Stockholmu tak musím zrušit. Do závodu v...

    Zveřejnil(a) Šárka Strachová dne 21. únor 2016
     
    Pochopitelně že favority na vítězství budou slalomáři a slalomářky, vzpomeňme ovšem například na paralelní obří slalom z italské Alty Badii, kde se na prvních dvou místech umístili právě dva sjezdaři Kjetil Jansrud a Aksel Lund Svindal. Nastane i nyní nějaké překvapení?
     
    Slalom se pojede ve dvou paralelních drahách a každá dvojice absolvuje vždy dvě kola. Postupový klíč je jednoduchý, z osmifinále se postupuje do čtvrtfinále, dále do semifinále a pak nás čeká malé a velké finále.
     
    Ve švédském Stockholmu se letos poprvé uskuteční městský slalom, neboť závody v Mnichově byly opět zrušeny kvůli nedostatku sněhu. Na startu budeme mít šestnáct mužů a šestnáct žen, představí se dosud 12 nejlepších slalomářů a slalomářek a doplní je 4 nejlepší závodníci a závodnice specializující se na rychlostní disciplíny.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 17:00.

    Patrik Sandev

    Startovní listina - muži
    1. Henrik Kristoffersen (NOR)
    2. Kjetil Jansrud (NOR)

    3. Patrick Thaler (ITA)
    4. André Myhrer (SWE)

    5. Alexander Chorošilov (RUS)
    6. Alexis Pinturault (FRA)

    7. Fritz Dopfer (GER)
    8. Victor Muffat-Jeandet (FRA)

    9. Felix Neureuther (GER)
    10. Manfred Mölgg (ITA)

    11. Stefano Gross (ITA)
    12. Sebastian Foss-Solevåg (NOR)

    13. Mattias Hargin (SWE)
    14. Julien Lizeroux (FRA)

    15. Marcel Hirscher (AUT)
    16. Jonathan Nordbotten (NOR)
    Startovní listina - ženy:
    1. Frida Hansdotterová (SWE)
    2. Tina Weiratherová (LIE)

    3. Carmen Thalmannová (AUT)
    4. Marie-Michéle Gagnonová (CAN)

    5. Nastasia Noensová (FRA)
    6. Resi Stieglerová (USA)

    7. Nina Løsethová (NOR)
    8. Maren Wieslerová (GER)

    9. Wendy Holdenerová (SUI)
    10. Lindsey Vonnová (USA)

    11. Petra Vlhová (SVK)
    12. Marc Gisin (SUI)

    13. Maria Pietiläová Holmnerová (SWE)
    14. Michaela Kirchgasserová (AUT)

    15. Veronika Velez-Zuzulová (SVK)
    16. Lara Gutová (SUI)
    bahis siteleri