Lok. Moskva – Fenerbahce 1:1 (kon.) | Schalke – Šachtar 0:3 (kon.) | Ath. Bilbao – Marseille 1:1 (kon.)
Liverpool – Augsburg 1:0 (kon.) | FK Krasnodar – Sparta 0:3 (kon.) | Lazio – Galatasaray 3:1 (kon.)
Leverkusen – Sporting 3:1 (kon.) | Rapid – Valencia 0:4 (kon.) | Tottenham – Fiorentina 3:0 (kon.)
Porto – Dortmund 0:1 (kon.) | Neapol – Villarreal 1:1 (kon.) | Basilej – Saint-Étienne 2:1 (kon.)
Molde – Sevilla 1:0 (kon.) | Olympiakos – Anderlecht 1:2 (po pr.) | Manchester Utd. – Midtjylland 5:1 (kon.)
konec
Tottenham Hotspur
3:0 (1:0)
ACF Fiorentina
Čtvrtek 25.02.2016, 21:05 • White Hart Lane, London • Evropská liga • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to už vše, děkuji za pozornost a přeji Vám dobrou noc! (23:14:31)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 2:4. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 23:7.
     
    Je konec, Tottenham zvládl odvetu nadmíru dobře, a po výhře 3:0 nad Fiorentinou, které oplácí vyřazení z minulé sezony, tak postupuje mezi nejlepších šestnáct mužstev Evropské ligy! Můžeme říci, že Kohouti měli dnešní utkání naprosto pod kontrolou, svého soupeře totiž nepustili do jediné gólem zavánějící šance, sami se sice neprezentovali žádným extra líbivým fotbalem, většinu svých příležitostí ale dokázali proměnit. O úvodní branku se v pětadvacáté minutě po šikovné přihrávce od Alliho postaral Ryan Mason a i v druhé půli byli svěřenci trenéra Pochettina aktivnějším celkem, což podtrhli dvěma dalšími přesnými zásahy. Nejprve zaplněné ochozy White Hart Lane rozradostnil Érik Lamela, deset minut před koncem si vlastní branku vstřelil hostující kapitán Gonzalo Rodríguez!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Počet zákroků brankáře Llorise (TOT) – 3

    Počet zákroků brankáře Tătăruşana (FIO) – 6
     
    90+2
    Teď si Mauro Zárate počínal poněkud sobecky. Argentinský štírek táhl přečíslení čtyř proti třem, místo přihrávky na kteréhokoliv z volných spoluhráčů ale zvolil střelu, Lloris ale vůbec nemusel zasahovat.
    90+1.
     
    90+1
    Tottenham nebyl daleko od přidání čtvrtého přesného zásahu. Ben Davies svůj pas načasoval naprosto dokonale, střílející Eriksen mířil do protipohybu brankáře Tătăruşana, ten ale stihl včas zareagovat a konečky prstů míč vyrazil!
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat tři minuty!
     
    90
    Do souboje s Fernándezem přiběhl Ben Davies o chvilku později a na to konto svého protivníka nepříjemně poslal k zemi. Sudí neváhal a okamžitě tasil kartu žluté barvy.
     
    88
    Christian Eriksen zahrával hned dva rohové kopy, ani při jednom z nich ale nedokázal najít hlavu některého ze svých spoluhráčů. Domácí to ale nemusí mrzet, odvetu proti silné Fiorentině zvládli parádně a od postupu do osmifinále už je dělí jen okamžiky.
     
    87
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Ryan Mason, přichází Harry Winks.
    87.
     
    87
    Ou, to byla rána jako z děla! Onomah povedeným lobem oslovil na hranici šestnáctky stojícího Masona, jenž se do střely parádně položil a Tătăruşanu byl nucen vyrukovat s velmi dobrým reflexivním zásahem!
     
    86
    Fotbalisté Violy se snaží alespoň o čestný zásah, daleko k němu nebyl Federico Bernardeschi, ovšem zcela zbytečně prováhal ideální moment na střelu a poté o míč hloupě přišel.
     
    85
    Eriksen si pohrál s Astorim, pěknou přihrávkou navíc dokázal uvolnit Nacera Chadliho, ten však se střelou příliš otálel a nakonec pálil pouze do před sebou stojícího Gonzala Rodrígueze.
     
    84
    Ovace vestoje si nyní fanoušci Tottenhamu připravili pro střídajícího Alliho, jehož pozici na pár posledních minutek zaujme alžírský středopolař Nabil Bentaleb.
     
    83
    Zárate si po svém příchodu na hřiště nevede ale vůbec marně. Argentinec, který v kádru třetího týmu Serie A hostuje z West Hamu, se propracoval do další šance, míč však po jeho ráně byl lehce tečován a odrazil se velmi příhodně pro brankář Llorise.
     
    82
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Milan Badelj, přichází Matías Fernández.
    81. Gonzalo RODRÍGUEZ - 3:0
     
    81
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Hosté inkasují už potřetí, nyní se stoprocentní jistotou můžeme říci, že je rozhodnuto! Na pravé straně Chadli přiťukl míč pro rozběhnutého Trippiera, jehož nepříjemně skákající centr si do vlastní branky srazil nešťastný kapitán Fialek GONZALO RODRÍGUEZ!
     
    80
    Pro Trippierův přetažený centr si doslova dolétl Alli, vrátil balón do předbrankového prostoru, kde se o hlavičku ještě snažil Christian Eriksen, v souboji s výrazně vyšším Astorim však nepochodil.
     
    79
    Na hráčích Fiorentiny už je vidět značná frustrace, Federico Bernardeschi to teď výrazně přepískl, co se důrazu týče, a jasně fauloval Trippiera. Může být rád, že nebyl potrestán žlutý kartónkem.
     
    78
    Žlutou kartou za filmování je potrestán Dele Alli, mladý Angličan tak Kohoutům v prvním utkání osmifinále, pokud se tedy nestane malý fotbalový zázrak, bude chybět.
     
    77
    Chadliho pas doputoval až k Allimu, jeho rána ale byla zblokována. Tottenham však i nadále zůstal v náporu a obléhání branky soupeře, k ráně se nakonec dostal Ryan Mason, ten ale nenavázal na svůj přesný zásah z prvního poločasu a vysoko přestřelil.
     
    76
    Érik Lamela, jedna z ústředních postav dnešního klání, za potlesku domácích fanoušků opouští hřiště, místo argentinského šikuly nastupuje mladičký Josh Onomah.
     
    75
    Ani tato standardní situace hostům nepřinesla alespoň částečnou naději v podobě kontaktní branky, tentokráte jim v tom zabránil sám gólman Lloris, který si v pohodě doběhl pro centrovaný balón.
     
    74
    Ještě před ním je ale na programu jedno střídání, utkání končí pro Valera, kterého na závěrečnou čtvrthodinku nahradí Jakub Błaszczykowski.
     
    73
    Po Dierově drobném zaváhání se do útoku dostal Zárate, několikrát naznačil střelu a poté vždy udělal ještě jednu kličku, když už se odvážil vypálit, tak míč na další roh pro Violu usměrnil Alderweireld.
     
    72
    Za hlasitého povzbuzování svých fanoušků domácí kombinovali na hranici středového kruhu, Trippier nakonec našel ve vápně stojícího Chadliho, jenž chtěl z první nabít pro Eriksena, ale nepřihrál přesně.
     
    71
    Lamelův centr nebyl vůbec špatný, Wimmer se sice dostal k hlavičce, bylo mu to ale úplně k ničemu, poněvadž jeho kolega Davies se v souboji s Vecinem dopustil nedovoleného zákroku, což sudí nemohl přehlédnout.
     
    70
    Teď měli hosté štěstí, po Trippierově centru míč totiž nedokázal odvrátit Tomović a příliš nechybělo k tomu, aby před prázdnou brankou zakončoval Nacer Chadli. Nakonec z toho pro Tottenham bude pouze roh.
     
    69
    Kalinić ustál několik hraničních soubojů a povedeným lobem zkusil oslovit rozběhnutého Zárateho, ten dělal, co mohl, ale u míče se jako první ocitl vyběhnuvší Hugo Lloris.
     
    68
    Obrana Kohoutů ale dnes pracuje jako velmi kvalitně promazaný stroj a potvrdila to i při bránění této standardní situace, Fialky se navíc o chvíli později dopustili laxní chyby v kombinaci, a jsou tak nuceny vyklidit pole.
     
    67
    Bernardeschi pasem přes celou šíři hřiště oslovil Valera, jehož centr nikterak nebezpečný nebyl, Wimmer ale míč pro jistotu uklidil do zámezí, Fiorentinu tak čeká rohový kop.
     
    66
    Vše se zdá být v pořádku, Tomović se vrací zpět do hry a vypadá to, že v dohrání utkání by mu nic zabránit nemělo.
     
    65
    Na zemi zůstává ležet Nenad Tomović, vypadá to na nějaký problém s kotníkem. Hostující obránce je za doprovodu zdravotníků odveden za postranní čáru, uvidíme, zda bude moci pokračovat.
     
    64
    Fiorentina se přihnala s okamžitou odpovědí, do dobré střelecké pozice se dostal střídající Zárate, ani on ale pevný a dobře fungující zadní val Tottenhamu nepropálil.
    63. Érik LAMELA - 2:0
     
    63
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Tohle už bude pro hosty těžké dohnat, Kohouti totiž zdvojnásobují své vedení! Rychlý brejk domácích pěknou střelou zakončil Chadli, Tătăruşanu míč dokázal vyrazit jen před sebe, kde se po sérii nedorazů v obraně Fialek k dorážce dostal ÉRIK LAMELA a s přehledem uklidil kulatý nesmysl do sítě!
     
    61
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Josip Iličić, přichází Mauro Zárate.
     
    60
    Astoriho pas vystihl Trippier a řítil se sám po pravé lajně, vracejícímu se Alonsovi nezbylo nic jiného, než unikajícího soupeře faulovat. Jasná žlutá karta.
     
    59
    Fantastické zpracování teď divákům na White Hart Lane předvedl Lamela, následně se ale ocitl proti trojnásobné přesile, z níž se i přes svou obrovskou šikovnost nedokázal vymotat.
     
    58
    Nenad Tomović zatáhl za záchrannou brzdu a navíc ještě zvládl do dobré šance vyslat Bernardeschiho, který si po pěkné kličce přehodil míč na pravačku, jeho rána si ale s přesností příliš nepotykala.
     
    57
    Nikola Kalinić se parádně zbavil napadajícího Diera, poté hru roztáhl na rozběhnutého Valera, jenž nakonec úspěšně utancoval Trippiera, jeho centr však skončil pouze v náruči Huga Llorise.
     
    56
    I tentokráte si ale obrana Fialek počínala na jedničku, po jejich odkopnutí se ale k balónu dostal Dier, poslal jej směrem k Lamelovi, na jehož přízemní centr si ale počíhal Tătăruşanu.
    55.
     
    55
    Lamelův centr proskákal až k volnému Alderweireldovi, jenž pro Kohouty vybojoval další roh. Z něj také nic světoborného nevzniklo, po Astoriho zaváhání se ale do dobré pozice dostal Chadli, jeho rána byla ještě tečována Rodríguezem a míč skončil opravdu jen těsně vedle pravé tyče hostující pokladnice!
     
    54
    Po Astoriho zaváhání se ke střele dostal aktivní Alli, míč byl ale ztečován a doputoval do zámezí. Tottenham bude zahrávat další roh.
     
    53
    Po Masonově pasu se dopředu mohl vydat Trippier, jenž svým přetaženým centrem hledal Nacera Chadliho, ten vyskočil, co to šlo, ale na letící balón o chloupek nedosáhl.
     
    52
    Po hlušší pasáži hry byla podobná situace k vidění i na druhé straně, po sérii odrazů se ke střele odhodlal Milan Badelj, balón však dokázal zablokovat Alderweireld.
     
    50
    Po dobré práci v podání Eriksena, domácí vybojoval rohový kop, hostující obrana si s ním sice poradila, míč ale odvrátila pouze k nohám Érika Lamely, jenž trefil prvního hráče stojícího před sebou.
     
    49
    Nenad Tomović se vydal na ofenzivní dobrodružství, které zakončil pěknou uličkou pro Bernardeschiho, jenž několikrát naznačil střelu, když už se ale konečně rozhodl vypálit, byl balón zablokován obětavým Wimmerem.
     
    48
    Domácí se i nadále tlačili do útoku, jejich snažení ale ukončil Érik Lamela, který to tentokráte přehnal s kličkami a byl obrán pozorným Tomovićem.
     
    47
    Míč je v síti, radost Nacera Chadliho však rychle končí! Belgický fotbalista si totiž o vlásek nepohlídal ofsajdové postavení, čehož si všiml pomezní sudí, a gól tak pochopitelně nemůže být uznán.
     
    46
    Rozehrávky se tentokráte ujali domácí, kteří se ihned vydali kupředu a Dele Alli byl zastaven jen za cenu faulu. Následovat tak bude přímý kop.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V nastavení už se nic zajímavého neudálo, první poločas tedy končí, zatím mohou být spokojenější domácí, kteří vedou 1:0! Nesledujeme příliš atraktivní utkání, oba soupeři dbají především na zabezpečenou defenzivu a žádné zběsilé přechody do útoku nepodnikají. O chloupek lepším týmem jsou Kohouti, kteří se v pětadvacáté minutě ujali vedení, po Alliho dobré přihrávce se prosadil netradiční střelec Ryan Mason! Doufejme, že Fialky budou s nepříznivým vývojem chtít něco provést, a dočkáme se tak dramatické druhé půle, která začne zhruba ve 22:07.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Tomović byl lehce přidržen Daviesem, následně ale neudržel nervy na uzdě a dopustil se naprosto zbytečného oplácení. Sečteno a podtrženo, žlutým kartónkem je potrestán právě hostující zadák.
     
    45
    Nastavovat se bude pouze jedna minuta.
     
    44
    Rodríguez přenesl hru na aktivního Alonsa, který balón prodloužil směrem k Iličićovi, jehož centr se ale mezi ty zdařilé a povedené nemohl počítat, Lloris s ním neměl téměř žádnou práci.
     
    43
    Domácí se dostali k dalšímu rohu, Valero svůj centr nepříjemně zakroutil do malého vápna, tam je ale pánem Hugo Lloris, který míč nekompromisně vyboxoval mimo šestnáctku.
     
    42
    Do konce první půle zbývá už jen pár minutek. Dočkáme se ještě nějaké branky, nebo bude Tottenham do kabiny odcházet s jednogólovým vedením v zádech?
     
    41
    Kalinić vyhrál důležitý hlavičkový souboj a jako bonus ještě zvládl balón dostat k Badeljovi, ten si všiml škvírky v obranném postoji domácích a poslal do ní přihrávku pro Valera, vše ale včasným výběhem vyřešil Hugo Lloris.
     
    40
    Lamela si opět ideálně porozuměl s Daviesem, výsledkem jejich kvalitní spolupráce byl centr druhého jmenovaného, obránce Astori však jakékoliv potíže pro Fialky odvrátil rezolutním odkopem.
    39.
     
    39
    Iličić míč opět poslal na přední tyč, kde jej ještě lehce tečoval Borja Valero, který zřejmě zamýšlel kulatý nesmysl poslat do malého vápna, místo toho ale pouze rozvlnil boční síť.
     
    38
    Bude to přímý kop, Trippier totiž v rohu hřiště fauloval Alonsa a zcela správně byl odměněn žlutým kartónkem.
     
    37
    Hosté se snad poprvé na delší dobu usídlili okolo domácího vápna. Co z tohoto tlaku vytěží?
     
    36
    Další ofenzivní snažení Kohoutí si na starosti vzal Eriksen. Povedeným bochánkem našel na hranici malého vápna stojícího Chadliho, jenž míč ještě prodloužil za sebe, následná hlavička Érika Lamely ale neměla gólové parametry.
     
    35
    Aktivní Alli rozjel další akci domácích, nakonec se prodral až na dostřel branky soupeře, byl však naprosto očividně faulován, sudí ale nechává hru plynout.
     
    34
    Fialky toho směrem dopředu zatím moc nepředvedly a platí to i po této akci, která ztroskotala na nepřesné přihrávce v podání Milan Badelje. U míče Alderweireld.
     
    33
    Dele Alli měl spoustu času na to vymyslet, co s balónem vlastně nakonec provede. Celou akci ale naprosto zbytečně přibrzdil a vůbec si nevšiml za sebou běžícího Tomoviće, což se mu nakonec ukázalo býti osudným.
     
    32
    Bernardeschi přečetl rozehrávku domácích, načež se chtěl sám vydat vstříc brance Spurs, ve svém postupu byl ale zastaven faulujícím Dierem. Tady klidně mohla přijít žlutá karta...
     
    31
    Borja Valero nahrál Vecinovi, jenž vymyslel dlouhý nákop na ve vápně bojujícího Kaliniće, jeho hlavička v záklonu však nikterak nebezpečná nebyla, a míč se tak stal snadnou kořistí pro Huga Llorise.
     
    30
    Lloris si, dnes už podruhé, úplně ideálně neporadil s rozehrávkou, a Daviese tak dostal do velmi svízelné situace. Domácí obránce se ocitl proti dvojici protihráčů, z této situace vytěžil autové vhazování, tedy to nejvíce, co asi mohl.
     
    29
    Astori nepřesně rozehrál, načež se po pravé straně s další hrozbou řítil Trippier. Jeho centr sice doputoval k Lamelovi, ten však pokračovat nemohl, poněvadž sudí si chvíli předtím všiml nedovoleného zákroku v podání Chadliho.
     
    28
    Dier si troufl na individuální průnik, balón si však v nejdůležitější moment příliš předkopl, čehož využil kapitán Violy Rodríguez. Domácí hráč chtěl svou chybu rychle napravit, avšak pomohl si faulem.
     
    27
    Stále se nehraje, ve středu hřiště totiž musí být ošetřen hostující obránce Astori, ovšem vypadá to, že by nemělo jít o nic vážného.
    25. Ryan MASON - 1:0
     
    25
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš, Kohouti se z následné protiakce ujímají vedení! Daviesův pas doputoval až k Allimu, který odvedl pořádný kus práce a špičkou kopačky jej poslal RYANU MASONOVI, jenž svůj samostatný únik zakončil přesnou střelou ke vzdálenější tyči, Tătăruşanu se natahoval marně!
     
    24
    To se jim úplně nezdařilo a Fiorentina nebylo daleko od otevření gólového účtu! Po pravé straně se přihnal Iličić, na hranici šestnáctky si přehodil balón na svou silnější levačku a nebezpečnou střelou těsně minul vzdálenější tyč Llorisovy svatyně!
     
    23
    Oslavenec Badelj byl odzbrojen ve středu hřiště po parádním skluzu v podání Diera, ten však o balón ihned přišel, a Kohouti tak fofrem musí zformovat svou obranu.
     
    22
    Okamžitou protiakci odstartoval Eric Dier, který po pěkné kličce uvolnil Alliho. Mladičký Angličan udělal pár rychlých kroků a poté šikovnou uličkou zkusil najít Lamelu, jenže vyběhnuvší Tătăruşanu byl u míče o vlásek dříve.
     
    21
    Na levé straně se po Valerově pasu moře volného prostoru otevřelo před Marcosem Alonsem, levý zadák Fiorentiny si píchl balón do běhu a vypálil levačkou, Lloris se ale ani tentokráte příliš nezapotil.
    19.
     
    19
    Pěkná akce Tottenhamu! Lamela zvedl hlavu a přihrál Masonovi, jenž kulatý nesmysl ještě prodloužil k volnému Eriksenovi, ten se nijak nerozmýšlel a hezky vypálil, mířil však pouze doprostřed branky, kde číhal pozorný Tătăruşanu.
     
    18
    Exekuce přímého kopu z nějakých pětatřiceti metrů se ujal Josip Iličić a asi všechny překvapil, když se pokusil ohrozit domácí svatyni. Rána mu ale nevyšla podle představ, a Lloris si tak připsal velmi snadný zákrok.
     
    17
    První žlutá karta, Wimmer dal díky svému špatně načasovanému skluzu Badeljovi co proto a naprosto zaslouženě je za své počínání potrestán.
     
    16
    Trmu – vrmu plnou nepřesností na obou stranách rázným skluzem ukončil Alonso, chvíli nato chtěl hostující zadák vyslat na zteč Bernardeschiho, počínal si ale mimořádně nepřesně.
     
    15
    Prvních patnáct minutek je minulostí a musíme si přiznat, že žádný hurá fotbal rozhodně nesledujeme. Kromě Alliho šance jsme nic extra vzrušujícího neviděli, přeci jen je znát, že oba celky dnes hrají o hodně.
     
    14
    Iličić se rozhodl pro dlouhé přenesení hry na rozběhnutého Alonsa, ten balón před přechodem do zámezí ještě zvládl zastihnout a z první jej poslal do šestnáctky, tam ale Kaliniće přetlačil Wimmer.
     
    13
    Lloris si nyní úplně ideálně neporozuměl s Alderweireldem, načež míč po svém výkopu poslal pouze k nohám Badelja, ten však s postupem vpřed až příliš dlouho otálel a nakonec byl odzbrojen vracejícím se Masonem.
    12.
     
    12
    A z něj se narodila první velká šance! Lamelův nadýchaný centr vyskočivší Dier prodloužil na zadní tyč, kde ve skluzu hrajícímu Allimu před poloprázdnou brankou k dosažení na balón chyběl opravdu jen kousek!
     
    11
    Hosté se hodně zlobí na pomezního sudího, dle jejich názoru totiž Alli se balónem doputoval až za postranní čáru. Opakovaný záběr ukázal, že jejich nevole je oprávněná, nicméně Kohouti budou zahrávat rohový kop.
     
    10
    Lamela se nakonec rozhodl pro centr, ten však obraně Fialek příliš starostí a nervů nenadělal, míč mimo vápno v pohodě poslal pozorný Borja Valero.
     
    9
    Rodríguez si tvrdě vyšlápl na Alliho, Tottenham tak má k dispozici první volný přímý kop tohoto klání. Nutno poznamenat, že celou standardku nebudou domácí zahrávat z vůbec špatné pozice.
     
    8
    Po další kombinaci s Daviesem se Lamela rozhodl pro přenesení hry na volného Trippiera, jehož centr vlastním tělem zablokoval obětavý Alonso. Domácí hráči signalizují hru rukou, sudí však zůstává ledově klidný.
     
    7
    O první rohový kop zápasu se postarali hosté. Borja Valero svůj centr zakroutil na přední tyč, tam si však nejlépe ze všech počínal Mason. Záložník Spurs ovšem balón poslal pouze k nohám volného Vecina, jehož rána ale za moc nestála.
     
    6
    Kalinić zabojoval a v souboji rameno na rameno přetlačil Wimmera. Poté se rozhodl kombinovat s Iličićem, ten však sám sebe dostal do nepříjemné situace, a byl proto nucen zvolit uklidňující pas směrem vzad.
     
    5
    Trippierův bochánek doputoval až k Eriksonovi, jenž jej chytrým způsobem předal Allimu, ten však ze souboje s Alonsem jako vítěz nevyšel. Dle mého názoru teď domácí měli zahrávat roh, sudí to ale viděl jinak.
     
    4
    Znovu se o útočnou akci Spurs postarali tito dva, Daviesovo autové vhazování si Érik Lamela ukázkově zpracoval, a obelstil tak svého strážce, kulatý nesmysl se mu ale lehce zamotal pod nohama, což se projevilo na následném centru argentinského šikuly.
     
    3
    Poprvé o sobě dali vědět i Kohouti. Ben Davies, který dnes v dresu Tottenhamu hraje jubilejní padesáté utkání, se prosmýkl po levé straně a svým centrem hodlal oslovit Lamelu, k tomu se ale balón díky dobré práci Tomoviće nedostal.
     
    2
    Domácí se od samého začátku prezentují aktivním napadáním, se kterým měli hráči Fiorentiny poměrně značné problémy. Astori ale vše elegantně vyřešil a našel Iličiće, tomu ale míč utekl.
     
    1
    K úvodnímu výkopu už je vše připraveno, můžeme začít! Los přisoudil rozehrávku hostům, kteří nastupují v tradičních fialových dresech, Spurs budou hrát v bílé kombinaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Rumunský sudí Ovidiu Haţegan právě přivádí aktéry dnešního klání na trávník! V ochozech panuje parádní atmosféra, do Londýna přicestovalo i poměrně velké množství italských fanoušků.
     
    Do startu utkání mezi Tottenhamem a Fiorentinou zbývají už jen minuty, hráči jsou připravení v tunelu a každou chvíli nastoupí na hrací plochu! Doufejme, že oba celky potvrdí jsou aktuální fazónu a budeme se mít na co dívat!
    Hostující Milan Badelj dnes slaví sedmadvactáté narozeniny. Dostane příjemný dárek v podobě postupu do osmifinále?

     
    Úvodní sestavy:

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Trippier, Alderweireld, Wimmer, Davies – Dier, R. Mason – Lamela, Alli, Eriksen – Chadli.
    Náhradníci: Vorm – Carter-Vickers, Rose, Bentaleb, Onomah, Winks, Son Heung-min.

    ACF Fiorentina: Tătăruşanu – Tomović, Gonzalo Rodríguez (C), Astori, Alonso – Vecino, Badelj, Valero – Bernardeschi, N. Kalinič, Iličić.
    Náhradníci: Lezzerini, Satalino – Pasqual, M. Fernández, Błaszczykowski, Zárate, Babacar.

    Rozhodčí: Ovidiu Haţegan – Octavian Șovre, Sebastian Gheorghe (všichni Rumunsko).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

    Momentálně oba celky na White Hart Lane absolvují předzápasové rozcvičení.

     
    Ještě jednou všem přeji příjemný večer a vítám Vás u sledování našeho online přenosu! Mauricio Pochettino může být v dnešním zápase potěšen návratem brankářské opory Llorise, zpět do sestavy se vrací i argentinský kouzelník Lamela. Jak již bylo zmíněno, Kohouti se budou muset obejít bez své hlavní palebné síly, Harryho Kanea na hrotu útoku nahradí Nacer Chadli. Naopak Paulo Sousa oproti víkendovému utkání s Atalantou udělal hned pět změn, o vytváření problému pro obranu domácích se bude snažit útočné trio ve složení Bernardeschi, Kalinić, Iličić, které v Serii A dohromady nastřílelo už devětadvacet gólů.
    V Londýně už je vše připraveno!

     
    První vzájemný zápas

    Oproti minulé sezoně dvojzápas mezi těmito dvěma celky začínal na Stadio Artemio Franchi. Hrál se atraktivní fotbal, v prvním poločase byli o něco málo lepší Londýňané, kteří do kabin odcházeli za jednobrankového vedení, po faulu na Daviese nařízenou penaltu s přehledem proměnil Nacer Chadli. Do druhé půle nastoupila naprosto odlišná Fiorentina, domácích fotbalistů bylo plné hřiště, aktivní přístup jim nakonec zajistil vyrovnání, když se v devětapadesáté minutě po krásné ráně prosadil Federico Bernadeschi. Viola měla i několik dalších příležitostí, tolik chtěný druhý gól ale vstřelit nedokázala, a do odvety tak jde v mírně nevýhodné pozici.
    --------------------------------------------------------------------------

    18.2. 2016 – ACF Fiorentina:Tottenham Hotspur 1:1

    Branky: 59. Bernardeschi – 37. Chadli (pen.)

    ACF Fiorentina: Tătăruşanu – Tomović, Gonzalo Rodríguez (C), Astori, Alonso – Błaszczykowski (62. N. Kalinič), Costa (68. Vecino), Valero, Bernardeschi – Iličić (61. Badelj) – Zárate.

    Tottenham Hotspur: Vorm – Trippier, Alderweireld, Wimmer, Davies – R. Mason (C), Eriksen – Chadli (79. Dier), Alli, Carroll (46. Dembélé) – Son Heung-min (69. Kane).
    Na White Hart Lane se v evropských pohárech příliš často nevítězí. Dokáží Kohouti tuto obdivuhodnou sérii proti Fiorentině prodloužit?

     
    Zajímavostí je, že oba celky se v naprosto stejné fázi Evropské ligy potkaly i v minulém ročníku. Do role mírného favorita byli, stejně jako letos, pasování Kohouti. Domácí zápas ale svěřencům Mauricia Pochettina příliš nevyšel, Fiorentina si z White Hart Lane odvezla remízu 1:1, a vytvořila si tak poměrně nadějnou pozici pro o týden později hranou odvetu. V ní Fialky využily podpory svých fanoušků a díky brankám Gómeze a Salaha postoupily mezi šestnáct nejlepších mužstev.
    --------------------------------------------------------------------------

    19.2. 2015 – Tottenham Hotspur:ACF Fiorentina 1:1

    Branky: 6. Soldado (Paulinho) – 36. Basanta.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Walker, Fazio, Vertonghen, Davies – Paulinho (84. Mason), Bentaleb – Townsend (73. Lamela), Eriksen, Chadli (66. Kane) – Soldado.

    ACF Fiorentina: Tătăruşanu – Savić, Rodríguez, Basanta – Joaquín, D. Pizarro, Pasqual (C) (66. Alonso), Fernández, Valero (78. Badelj) – Salah, Gómez (85. Iličić).

    26.2. 2015 (odveta) – ACF Fiorentina:Tottenham Hotspur 2:0

    Branky: 54. Gómez (Badelj), 71. Salah

    ACF Fiorentina: Neto – Richards, Basanta (57. Rodríguez), Savić, Alonso – Fernández (25. Aquilani), Badelj, D. Pizarro (C) – Joaquín (84. Pasqual), Gómez, Salah.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Chiricheş, Fazio, Vertonghen (75. Walker), Davies – Bentaleb (63. Kane), Stambouli – Chadli (63. Townsend), Eriksen, Lamela – Soldado.
    Do Londýna fotbalisté Fiorentiny přicestovali včera odpoledne.

     
    ACF Fiorentina

    Ani Fiorentina se na postup mezi dvaatřicet nejlepších celků příliš nenadřela, deset bodů ji stačilo na poměrně klidné druhé místo, třetí Lech Poznań posbíral o pět bodů méně, lépe než Fialky na tom byla pouze švýcarská Basilej. I Viola, stejně jako její dnešní soupeř, disponuje obdivuhodnou herní fazónou. Před začátkem tohoto ročníku se s tím asi příliš nepočítalo, svěřenci kouče Sousy ale už více jak měsíc v lize neprohráli a svými výkony si hlasitě řekli o započítání do kruhu širších aspirantů na titul.

    Zatím je celek z Florencie třetí, o víkendu svou formu potvrdil na hřišti nevyzpytatelné Atalanty. Bláznivé utkání rozhodla až závěrečná desetiminutovka, Fiorentina nakonec svého oponenta přehrála poměrem 3:2 Ani samotná špice tabulky Serie A není partě okolo kapitána Rodrígueze nikterak výrazně vzdálena, první Juventus má jen o šest bodů více, ovšem pokud budou Turínští pokračovat ve výkonech z poslední doby, dohánět je bude opravdu nesmírně obtížné.

    Na rozdíl od Tottenhamu bude dnes Viola schopna postavit to nejlepší, co má momentálně k dispozici, na listině zraněných nalezneme jen stopera Benalouanea. „Musíme do Anglie jet s pořádným nasazením a hladem. Musí z nás být vidět, že chceme postoupit a že pro to uděláme takřka cokoli. Máme skvělé hráče a jsem si jist, že při správném nasazení se dá postoupit i přes tak silného soupeře,“ prohlásil na tiskové konferenci zkušený obránce Manuel Pasqual.
    Dobrá zpráva pro Kohouty! K dispozici by po zranění opět měla být jejich brankářská jednička Hugo Lloris.

     
    Tottenham Hotspur

    Tottenham si postup ze skupiny J zajistil poměrně snadno, po šesti zápasech měl na svém kontě slušných třináct bodů, hořkost porážky poznal pouze jedinkrát, když prohrál na půdě belgického Anderlechtu. Povedenou sezonu Kohouti taktéž prožívají na bojišti anglické Premier League, v jejíž tabulce jim zatím patří velmi dobrá druhá pozice, vedoucí Leicester je napřed pouze o dva body. Právě s Liškami Spurs naposledy v lize prohráli, od té doby ale už uplynulo více jak pět týdnů. Momentálně se svěřenci Mauricia Pochettina vezou na vlně pěti mačů bez porážky, v posledním ligovém utkání si tři body poněkud překvapivě odvezli z Etihad Stadium, kde Manchester City přetlačili poměrem 2:1.

    O víkendu čekal Tottenham pohárový zápas proti Crystal Palace, po těsné prohře 0:1 se ale parta okolo kapitána Llorise s FA Cupem musela rozloučit. „Naším cílem je vyhrát každý zápas a je pravda, že po takovém utkání s Crystal Palace nejsme v dobré náladě. Hodně nás mrzí, že jsme vypadli a nepodali takový výkon, jaký jsme chtěli. Teď se ale musíme sebrat, opět naplno trénovat a pokusit se napravit chyby, které jsme udělali. Čeká nás Fiorentina, což je zajímavý a hodně nepříjemný soupeř," prohlásil třiačtyřicetiletý lodivod Pochettino.

    Dnes Kohoutům do karet hraje i trocha té historie, z posledních šesti domácích zápasů proti italským celkům totiž Spurs neprohráli ani jeden! Na druhou stranu ale musíme podotknout, že k dispozici nebude hned několik opor anglického týmu. Kromě zadáka Vertonghena jsou mimo hru také Dembélé a především Harry Kane, který má zlomený nos.
     
    Hezký čtvrteční večer! Dnes je na programu drtivá většina odvetných zápasů v rámci osmifinále Evropské ligy, o některých postupujících už je vzhledem k výsledku z prvního střetnutí jasno, čeká nás ale i spousta zajímavých bitev. Jednou z nich bude klání mezi dvěma celky s výbornou aktuální formou, v němž Tottenham Hotspur přivítá italskou Fiorentinu. Začínáme ve 21:05, tak si to rozhodně nenechte ujít!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:05.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 25. R. Mason (Alli), 63. Lamela, 81. Gonzalo Rodríguez (vla.)

    Karty:   17. Wimmer (TOT), 38. Trippier (TOT), 78. Alli (TOT), 90. Davies (TOT) – 45+1. Tomović (FIO), 60. Alonso (FIO)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 2:4. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 23:7.
    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Trippier, Alderweireld, Wimmer, Davies – Dier, R. Mason (87. Winks) – Lamela (76. Onomah), Alli (84. Bentaleb), Eriksen – Chadli.
    Náhradníci: Vorm – Carter-Vickers, Rose, Bentaleb, Onomah, Winks, Son Heung-min.

    ACF Fiorentina: Tătăruşanu – Tomović, Gonzalo Rodríguez (C), Astori, Alonso – Vecino, Badelj (82. M. Fernández), Valero (74. Błaszczykowski) – Bernardeschi, N. Kalinič, Iličić (61. Zárate).
    Náhradníci: Lezzerini, Satalino – Pasqual, M. Fernández, Błaszczykowski, Zárate, Babacar.

    Rozhodčí: Ovidiu Haţegan – Octavian Șovre, Sebastian Gheorghe (všichni Rumunsko)
    18.02.2016
    Fiorentina - Tottenham 1:1

    Branky: 59. Bernardeschi – 37. Chadli (pen.)

    Karty:   20. Astori (FIO) – 30. Alli (TOT), 48. Davies (TOT), 67. Dembélé (TOT), 90+3. Kane (TOT)

    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 19:21.
    bahis siteleri