Lok. Moskva – Fenerbahce 1:1 (kon.) | Schalke – Šachtar 0:3 (kon.) | Ath. Bilbao – Marseille 1:1 (kon.)
Liverpool – Augsburg 1:0 (kon.) | FK Krasnodar – Sparta 0:3 (kon.) | Lazio – Galatasaray 3:1 (kon.)
Leverkusen – Sporting 3:1 (kon.) | Rapid – Valencia 0:4 (kon.) | Tottenham – Fiorentina 3:0 (kon.)
Porto – Dortmund 0:1 (kon.) | Neapol – Villarreal 1:1 (kon.) | Basilej – Saint-Étienne 2:1 (kon.)
Molde – Sevilla 1:0 (kon.) | Olympiakos – Anderlecht 1:2 (po pr.) | Manchester Utd. – Midtjylland 5:1 (kon.)
po prodl.
Olympiakos Pireus
1:2 (1:0)
RSC Anderlecht
Čtvrtek 25.02.2016, 21:05 • Stadio Georgios Karaiskakis, Pireus (kapacita: 33.334 diváků) • Evropská liga • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše a nyní vám tedy přeji dobrou noc! (23:45:35)
     
    Dnešní souboj v rámci Evropské ligy mezi Olympiacosem Pireus a Anderlechtem Brusel je u konce. Domácím se sice utkání podařilo dotáhnout do prodloužení, ale v něm dvakrát inkasovali a s pohárovou Evropou se loučí. Hrdinou zápasu se stal hostující brankář Silvio Proto a určitě také Frank Acheampong, který dvěma trefami zařídil postup belgického celku.
     
    120
    Konec zápasu.
     
    120
    Anderlecht si ještě v poslední minutě prodloužení vybojoval rohový kop, ale z něj už nic nebylo. Utkání za pár okamžiků skončí.
     
    118
    Další snaha Olympiacosu je zastavena faulem, ale na přímé ohrožení Prota z volného kopu to rozhodně nebude. Domácí volí pozvolnou rozehrávku.
     
    117
    Utkání se prakticky dohrává už jen z povinnosti. Olympiacos je sice pořád u míče, avšak Anderlecht stáhl všechny hráče na vlastní polovinu a v pohodě brání.
     
    115
    Olympiacos se drží na útočné polovině a stále se snaží aspoň o vyrovnávací branku. Nyní už totiž domácím k postupu nestačí ani dvě branky a to se zdá býti úkolem nemožným.
     
    114
    Pokus o rychlou odpověď Olympiacosu končí střelou po rohovém kopu. Rána Elabdellaouiho však letěla několik metrů nad bránou Silvia Prota.
    112. Frank ACHEAMPONG - 1:2
     
    112
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    A je hotovo! Zbytečná ztráta domácího celku přinesla bleskový útok Anderlechtu, Defour předal míč doleva FRANKU ACHEAMPONGOVI, který přízemní střelou podruhé překonává brankáře Olympiacos Pireus.
     
    111
    Dlouhatánský aut do pokutového území Anderlechtu si v pohodě pohlídal Silvio Proto. Hostující brankář je dnes velkou jistotou a je prakticky nepřekonatelný.
     
    110
    Pokus o přenesení hry zleva doprava se domácím nepodařil. Míč končí vedle brány a Proto si ho tak může v klidu postavit k tomu aby jej odkop daleko od své brány.
     
    109
    Značně zasmušilý kouč Olympiacosu teď sleduje trápení ve středu hřiště. Ani jeden z týmů se ne a ne dostat do trvalého držení míče, což však hostům naprosto vyhovuje.
     
    107
    Z rohového kopu Olympiacos nic nevytěžil a krátce nato se navíc Ideye Brown provinil faulem. Hosté mohou zastavit tlak domácího celku.
     
    106
    Olympiacos samozřejmě do druhého poločasu vstupuje aktivně a Domínguez krásnou střelou zpoza velkého vápna donutil Prota k dalšímu pěknému zákroku!
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    První prodloužení je u konce a před Olympiacosem je hodně složitá situace. Po vyrovnávacím gólu Acheamponga totiž domácí potřebují dvě branky k tomu, aby postoupili. Jedno je ale jisté. Penalt se dnes nedočkáme.
     
    105
    První prodloužení skončilo.
     
    105
    Značně otřesení hráči Olympiacosu se pokusili ohrozit bránu hostujícího celku, ale Proto vůbec nemusel zasahovat. Blíží se konec prvního prodloužení.

    Lukáš Podleśny

    Branky: 29. Fortunis (pen.) – 103. Acheampong (Praet), 112. Acheampong (Defour)

    Karty:   35. Masuaku (OLY), 57. Botía (OLY), 69. Alejandro Domínguez (OLY) – 29. Mbodji (AND), 45+2. Büttner (AND), 65. Najar (AND), 86. Acheampong (AND), 88. Badji (AND)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 10:7. Střely mimo: 4:3. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 3:6. Fauly: 21:26.
    Olympiakos Pireus: Roberto (C) – Elabdellaoui, Botía, M. da Costa, Masuaku – Milivojević, Cambiasso (67. Zdjelar) – Durmaz (51. Alejandro Domínguez), Fortunis, Pulido (83. Couto Sebá) – Brown.
    Náhradníci: Kapino – Siovas, Salino, Zdjelar, Alejandro Domínguez, Kasami, Couto Sebá.

    RSC Anderlecht: Proto (C) – Najar, Mbodji, Deschacht, Büttner (91. Nuytinck) – Praet, Badji, Dendoncker (97. Defour), Acheampong – Đuričić (81. Matías Suárez), Okaka.
    Náhradníci: Roef – Nuytinck, Defour, Tielemans, Matías Suárez, Sylla, Lukebakio.

    Rozhodčí: Arnold Hunter – Richard Storey, Gareth Eakin (vš. NIR)
    bahis siteleri