Lok. Moskva – Fenerbahce 1:1 (kon.) | Schalke – Šachtar 0:3 (kon.) | Ath. Bilbao – Marseille 1:1 (kon.)
Liverpool – Augsburg 1:0 (kon.) | FK Krasnodar – Sparta 0:3 (kon.) | Lazio – Galatasaray 3:1 (kon.)
Leverkusen – Sporting 3:1 (kon.) | Rapid – Valencia 0:4 (kon.) | Tottenham – Fiorentina 3:0 (kon.)
Porto – Dortmund 0:1 (kon.) | Neapol – Villarreal 1:1 (kon.) | Basilej – Saint-Étienne 2:1 (kon.)
Molde – Sevilla 1:0 (kon.) | Olympiakos – Anderlecht 1:2 (po pr.) | Manchester Utd. – Midtjylland 5:1 (kon.)
konec
FC Basilej
2:1 (1:0)
AS Saint-Étienne
Čtvrtek 25.02.2016, 21:05 • St. Jakob-Park • Evropská liga • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:05.
     
    Krásný čtvrteční večer! Odvety Evropské ligy jsou tu a dnes se dozvíme, které celky postoupí do další fáze a jaké celky budou končit. Na půdu švýcarské Basileje jede Saint-Étienne, které sice první utkání vyhrálo, ale na vlastní půdě inkasovalo hned dvakrát. Čeká nás tedy velice zajímavé střetnutí!
     
    FC Basilej
    Švýcarský velkoklub postoupil do vyřazovacích bojů z prvního místa, když si v poklidu zajistila postup společně s druhou Fiorentinu. V prvním utkání na francouzské půdě Švýcaři prohrávali o dvě branky, ale poté se jim povedlo vyrovnat. Domácí celek ale přece jen dokázal skórovat a utkání vyhrát. Basilej si na domácí půdu každopádně odvezla velice luxusní výsledek.

    Basilej kraluje i Super League, tedy tuzemské soutěži, kde vede již o patnáct bodů před druhým Grasshoppers. Celek Tomáše Vaclíka a Marka Suchého dokonce vyhrál svých posledních pět utkání a v lize má již sedmnáct výher z celkově jednadvaceti zápasů. Naposledy se jim povedlo deklasovat Vaduz v poměru 5:1.
    Promo k utkání z pohledu švýcarského celku
     
    AS Saint-Étienne
    Francouzský klub postoupil do osmifinále Evropské ligy z druhého místa. ASSE se dostalo dokonce před Dněpr, posledního účastníka finále tohoto turnaje. V prvním utkání se jim povedlo Basilej porazit, ale do odvety jdou s těžkou situací.

    Saint-Étienne je v Ligue 1 na čtvrtém místě a bude letos bojovat o účast v Lize mistrů. Na kvalifikaci do této soutěže jim chybí jen lepší skóro, protože Nice má stejně bodů. ASSE naposledy bojovalo na půdě Marseille, kde o výhru přišli až v nastaveném čase, kdy se prosadil Michy Batshuayi.
    Trénink Saint-Étienne před utkáním

     
    První utkání

    Čtvrtek 18.02.2016, 19:00 • Stade Geoffroy-Guichard, Saint-Ètienne
    AS Saint-Étienne 3:2 FC Basilej
    10. Bayal Sall (Tannane), 39. Monnet-Paquet (Cohade), 77. Bahebeck – 44. Samuel, 56. Janko (pen.)

    AS Saint-Étienne: Ruffier – Théophile-Catherine, F. Pogba, Bayal Sall (C), Tabanou – Cohade, Clément (68. Pajot), Lemoine – Monnet-Paquet, Roux (72. Bahebeck), Tannane.

    FC Basilej: Vaclík – Lang, Suchý (C), Samuel, Safari – Xhaka, Zuffi – Embolo (89. Callà), Bjarnason, Steffen (65. Boëtius) – Janko.
    Tomáš Vaclík i Marek Suchý se dnes představí v dresu Basileje v základní sestavě

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Basilej: Vaclík – Lang, Suchý, Samuel, Safari – Xhaka, Zuffi – Embolo, Delgado (C), Bjarnason – Janko.
    Náhradníci: Vailati – Akanji, Traoré, Fransson, Steffen, Callà, Itten.

    AS Saint-Étienne: Ruffier – Théophile-Catherine, Bayal Sall (C), F. Pogba, Tabanou – Lemoine, Clément, Cohade – Monnet-Paquet, Bahebeck, Tannane.
    Náhradníci: Moulin – Assou-Ekotto, Brison, Corgnet, Eysseric, Hamouma, Roux..
     
    Krásný večer. Za pár minutek začne utkání mezi Basilejí a Saint-Étienne v době, kdy už známe první postupující, včetně pražské Sparty.
     
    Oba celky jsou na travnaté ploše a nic nebrání k tomu, aby toto utkání mohlo začít. První utkání nabídlo pět branek, bude se scénář opakovat?
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkán začalo výkopem hostujícího celku hrající v bílozelených dresech. Jejich první nákop byl na pravou stranu, kde ale nikdo z hráčů nebyl.
     
    1
    O první průnik středem hřiště se pokoušel jeden z hostujících hráčů, kterému se ale nepovedlo projít až do vápna, kde by mohl ohrožovat Tomáše Vaclíka.
     
    2
    První centr do vápna hostujícího celku byl vyslán z pravé strany. Na centr si ale naskočil jediný brankář Stéphane Ruffier, který míč ukryl v rukavicích.
     
    3
    Následoval průnik zelenobílých do vápna, který se jim ale nepovedl zužitkovat lepším zakončením. Obrana Basileje nyní zafungovala na jedničku.
     
    4
    Po pravé straně postupovali opět hosté, ale jejich snažení ukončil rázným faulem domácí středopolař Bjarnason. Následovat bude standardní situace.
     
    5
    Po rychlé akci vybojovali fotbalisté ASSE rohový kop z pravé strany. Ten se jim ale nepovedlo nějakým způsobem zakončit, a tak je po akci.
     
    6
    Na polovině hřiště fauloval pronikajícího hráče Oussama Tannane. Ten se hráče jen lehce dotkl a ten spadl k zemi teatrálně a svíjel se v bolestech. Rozhodčí faul odpískal.
     
    7
    Po hlavičkované ve vápně se ke střele dostal talentovaný fotbalista Breel Embolo, kterému se z otočky ovšem nepovedlo trefit hostující branku.
    7. Embolo střílí jen vedle branky
     
    8
    Obrovská šance hostů! Monnet-Paquet byl přihrávkou do vápna nalezen Bahebeckem a stál sám před českým brankářem. Ten se skácel k zemi a pokus vykopl!
    8. Výborný zákrok Vaclíka
     
    10
    To je utkání! Středem hřiště se prodíral domácí záložník Birkir Bjarnason, který placírkou zakončoval svou akci. Jeho střelu k pravé tyčce ale vyrazil brankář Ruffier!
    10. Bjarnason netrefil dobře míč ve velké šanci
     
    11
    Následný dlouhý míč za obranu zakončoval jeden z hostů centrem do vápna, kde se ale nenacházel ani jeden z jeho spoluhráčů.
     
    13
    Tak to je hodně dobrý úvod. Pokud to takhle bude pokračovat, nemuseli bychom být ochuzeni o branky ani v tomto utkání.
     
    14
    Domácí na začátku čtrnácté minuty vymysleli přihrávku z pravé strany do vápna, kde se ale švýcarskému celku dále nepovedlo zakončit.
     
    14
    Pronikající Breel Embolo byl následně bránícím hráčem francouzského celku faulován, a bude tak následovat zajímavý přímý kop domácího celku.
     
    15
    Basilej právě vstřelila branku!
    K míčí se postavil LUCA ZUFFI, jenž se rozeběhl a střelou do pravé šibenice překonal naprosto dezorientovaného brankáře. Ten na jeho pokus opravdu nemohl zareagovat a domácí jdou do vedení!
    15. Luca ZUFFI - 1:0
     
    16
    V hlavičkovm souboji na polovině hřišti byl následně faulován záložník Xhaka. Domácí tak budou rozehrávat další akci ze středu travnaté plochy.
     
    18
    Jeden z domácích obral útočící hráče Saint-Étienne o míč a hnal se do protiútoku. Ten se mu ale nepovedlo ideálně zakončit, ale Basilej u míče zůstává.
     
    19
    U pravé lajny, blízko branky Tomáše Vaclíka naběhl Bahebeck do otočeného obránce Samuela, kterému byl odpískán diskutabilní faul.
     
    20
    Centovaný míč do vápna českého brankáře byl odvrácen na roh. Z něj se ale hostům nepovedlo nic vytěžit, a následuje tak odkop od branky Basileje.
     
    21
    Basilej kombinovala na polovině hřiště, kde se jim ale nepovedlo nic vymyslet. Následně se k míči dostali Francouzé, kteří míč nakopli na branku Vaclíka.
     
    23
    Na levé straně se do křížku dostal Embolo s jedním z hostujících hráčů. Francouzský celek tak bude zahrávat přímý kop.
     
    24
    Míč nakonec skončil v pomezí a následoval rohový kop. Ten ale neskončil vyrovnávací brankou. Směrem dopředu tak mohou vyrazit domácí.
     
    25
    Těsně před vápnem se na zemi objevil islandský záložník Bjarnason. Rozhodčí se ale k nevoli domácích fanoušků nerozhodl písknout druhou standardní situaci.
     
    26
    Kévin Monnet-Paquet dostal míč do vápna a mohl se situací naložit různě. Udělal ovšem to nejhorší a přihrál skrz brankoviště, kde byly rukavice Tomáše Vaclíka.
     
    27
    Dlouhý centr z pravé strany vletěl až do vápna, kde si na něj naskočil Renaud Cohade. Tomu se ale nepovedlo hlavu ideálně naklonit, a tak míč skončil jen vysoko nad brankou.
     
    28
    Stejný hráč následně vybojoval rohový kop, který bude sám zahrávat. Saint-Étienne se snaží o vyrovnávací branku, která by jim k postupu stačila.
     
    29
    Po neúspěšném rohovém kopu následoval pokus také z druhé strany. Míč se snesl až na hlavu Oussamy Tannaneho, který svým pokusem nezamířil na branku.
     
    31
    Pronikající hráč Basileje vybojoval naprosto neoprávněnou žlutou kartu pro Oussamu Tannaneho. Ten jasně trefil míč a hráče se nedotkl, ale domácí hráč se skácel k zemi. To bylo od domácího fotbalisty nesportovní.
     
    33
    Centr do vápna Basileje nebyl zakončen hlavičkovým pokusem do branky. Míč odvrátila domácí obrana na další rohový kop.
     
    33
    Centrovaný míč Renauda Cohadeca skončil v rukavicích brankáře Vaclíka, který si vyskočil nejvýše do vzduchu a míč ukryl v rukavicích.
     
    35
    A opět je odpískán faul, který nejspíše nebyl. Opět proti ASSE. Na pravé straně odletěl od kapitána Salla jeden z domácích.
     
    36
    Následně se zkoušeli hosté prosadit po centrovaném míči z levé strany. Renaud Cohade ale nenašel ve vápně nikoho, kdo by jeho akci zakončil.
     
    37
    Domácí dostávali míč do vápna na nabíhajícího Bjarnasona, kterého ale čárový rozhodčí našel v ofsajdovém postavení.
     
    38
    Stále sledujeme vyrovnané a rychlé utkání. Míč po pravé straně dostával jeden z hostů, ale toho před sebe nepustil obránce. Odkop od branky Vaclíka.
     
    40
    Začátkem poslední pětiminutovky se vhazuje na útočné polovině domácí Basileje, která má dva úkoly. Dát ještě jednu branku a hlavně neinkasovat.
     
    41
    Hosté jsou ovšem směrem dopředu mnohem aktivnější. Nyní přihrávkou z levé strany do vápna nedokázali vyrovnat. Bahebeck nedokázal trefit míč.
     
    42
    Centrovaný míč Kévina Théophilea-Catherinea do vápna nenašel nikoho ze svých spoluhráčů. Následně byl balon odkopnut a ve středu hřiště faulován Janko.
     
    43
    Supertalent Embolo dostal míč na pravou stranu, odkud posílal míč do vápna. Tam byl jeho pokus zablokován na rohový kop.
     
    44
    A mohlo to být 2:0! Na rohový kop z pravé strany si naskočil český obránce Marek Suchý, kterému se z penalty nepovedlo trefit branku, ale břevno přestřelil jen o pár centimetrů!
    44. Obrovská šance Marka Suchého
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Po prvním poločase jsou o něco štastnější týmem domácí fotbalisté. Ti se prosadili jako jediní, a to v patnácté minutě, kdy se přímého kopu krásně prosadil Zuffi. Saint-Étienne je mnohem aktivnějším celkem a mělo řadu příležitostí, ale zatím vedou domácí. Francouzskému celku stačí jediná branka.
    Po prvním poločase vede domácí Basilej 1:0

     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    U míče jsou hned hostující fotbalisté, kteří kombinují na vlastní polovině a budou chtít co nejdříve utkání vyrovnat.
     
    47
    Po faulu obránce Safariho bude následovat nebezpečný přímý kop z pravé strany. Uvidíme, jestli se ASSE povede ohrozit branku Vaclíka.
     
    48
    Míč se stáčel do branky, kde ale jako jediný zasáhl bývalý brankář Sparty, či Viktorie Žižkov. Ten počkal s výkopem a následně rozehrál.
     
    49
    Při útočném snažení se nyní vyměnili role. Tannane zajel do obránce Safariho, který se s bolestivou grimasou skácel k zemi.
     
    50
    Domácí se dostali ke střele, která ale neskončila ničím jiným, než zákrokem hostujícího brankáře. Ruffier následně rychle rozehrává.
    50. Zákrok Ruffiera proti hlavičce do středu branky
     
    52
    Po centru z levé strany se k odraženému míči dostal jeden z hostů, kterému se ovšem nepovedlo míč ideálně trefit, a ten Vaclíka tedy neohrozil!
     
    54
    Přišlo zranění jednoho z hostujících hráčů, kteří budou nejspíše střídat. Vaclík bude od své branky odkopávat až nyní.
     
    55
    Breel Embolo si vyšlápl na jednoho z hostujících hráčů šlapákem. Může být tedy hodně rád, že vidí jen žlutý kartónek.
     
    55
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Jean-Christophe Bahebeck, přichází Nolan Roux.
     
    57
    Basilej kombinuje ve středu hřiště a bude chtít co nejdříve vstřelit druhou branku, která by pro ně byla takovou pozvánkou do dalšího kola.
     
    58
    Dlouho se Oussama Tannane rozhodoval, co udělá. Nakonec poslal centrovaný míč z pravé strany do vápna, ale ten se dostal jen do rukavic Vaclíka.
     
    59
    Střídající Roux byl jasně faulován Suchým, který jej poslal na zem. Píská se ovšem faul útočícímu hráči, který na zemi do Suchého strčil.
     
    60
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Oussama Tannane, přichází Romain Hamouma.
     
    61
    Basilej se snaží co nejméně riskovat a půjčit tak míč svému soupeři, kterému stále stačí jediná branka na to, aby se radoval z postupu.
     
    62
    Těsně před vápnem byl faulován jeden z domácích hráčů, Théophile-Catherine vidí žlutou kartu a Zuffi může přidat druhou branku.
     
    63
    Míče se ale nakonec ujal kapitán Delgado, jenž vyslal hodně nebezpečnou ránu. Stéphanne Ruffier ale nakonec míč dokázal vyrazit!
    63. Delgadova střela kolem zdi
     
    65
    Bjarnason si s míčem naběhl na hranici vápna, ale následně se mu nepovedlo poslat míč na branku. Zabránili jej ale bránící hráči.
     
    66
    Hostující fotbalisté kombinují na útočné polovině a rádi by vymysleli akci, která by byla zakončena brankou. Ta by jim hodně pomohla.
     
    67
    Míč dostal do vápna na pravou stranu Renaud Cohade, kterému se ale nepovedlo prostřelit bránící hráče. Bude z toho alespoň rohový kop.
     
    67
    Následovala přihrávka do vápna, kde se nepovedlo uspět obránci Sallovi. Ten zblízkosti nedokázal překonat skvělého Vaclíka!
    67. Vaclík skvěle vyběhl proti Sallovi
     
    68
    Střídání v týmu FC Basilej: ze hřiště odchází Matías Delgado, přichází Renato Steffen.
     
    69
    Na polovině hrací plochy byl nějak zasáhnut kapitán hostí Sall. Ten chvilku ležel na ploše a následně se zvedl. Nyní je s doktory a pitím za čárou.
     
    70
    Jeden z hostů si hodil míč do vápna, kde se mu ale následně kulatý nesmysl nepovedlo dostihnout. Vaclík míč sbírá a s rozehrou nespěchá.
     
    72
    Střídání v týmu FC Basilej: ze hřiště odchází Behrang Safari, přichází Adama Traoré.
     
    73
    Breel Embolo nabíhal do vápna po pravé straně, odkud se mu ovšem přihrávkou na penaltu nepovedlo nikoho najít.
     
    74
    V posledních momentech jsou mnohem lepším celkem domácí, kteří by rádi přidali druhou branku a uklidni se.
     
    75
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Fabien Lemoine, přichází Valentin Eysseric.
     
    76
    Hosté kombinují a zkouší stav utkání vyrovnat. Stále se jim to ovšem nedaří a sledujeme nyní spíše taktické utkání.
     
    78
    Basilej vybojovala rohový kop z levé strany a s exekucí moc nespěchá. Ještě aby ano. Do konce utkání zbývá dvacet minut a aktuálně postupuje do osmifinále.
     
    79
    Renato Steffen naběhl do vápna a lehce škobrtnul o bránícího hráče. Následně se mu tedy nepovedlo trefit branku svým pokusem.
     
    80
    Po rychlé akci pálil z pravé strany Kévin Monnet-Paquet, ale tomu se nepovedlo překonat dobře postaveného brankáře Vaclíka!
     
    81
    Další šance a další zákrok českého brankáře. Po levé straně naběhl do šestnáctky Romain Hamouma, kterému se nepovedlo z úhlu skórovat.
     
    82
    Po rozehrání standardky hostí fauloval pronikajícího Steffena Eysseric. Následně se hráč zvedl a oba se lehce dotkli hlavami. Rozhodčí mu udělali diskutabilní druhou žlutou kartu. Obrázek si každý udělá sám...
    82. Červená karta po 2. žluté
     
    83
    Rozhodnutí měl na kopačce Marc Janko, který dostal míč do vápna. Z této pozice se mu ovšem nepovedlo trefit branku.
     
    84
    Počet hráčů na hřišti se vyrovná. Breel Embolo fauloval pronikajícího hráče a vidí také druhou žlutou kartu. To jsou tedy věci!
    84. Červená karta po 2. žluté
     
    85
    Standardní situace byla sice odvrácena, ale následně se k míči dostal na levé straně obránce Sall. Ten nejen branku minul, ale také byl v ofsajdu.
     
    87
    Schyluje se k závěrečnému tlaku hostujícího celku. Ti kombinují na útočné polovině a na branku, která by je posunula do osmifinále, mají málo času.
     
    88
    Saint-Étienne se ale do tlaku nedostalo a míč vyváží na útočnou polovinu. Následně se ale budou chtít prodrat až do zakončení.
     
    89
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    Neuvěritelné se stává skutečností! Po centru z levé strany si před Vaclíka naběhl kapitán MOUSTAPHA SALL, který míč zasáhl patičkou a poslal jej tak za záda bezmocného brankáře!
    89. Moustapha Bayal Sall - 1:1
     
    90+2
    Basilej právě vstřelila branku!
    Tak toto je neskutečný závěr dnešního utkání!!! Basilej se dostala do vápna, kde po centru z levé strany hlavičkoval na malé vápno Michael Lang. Ten svým pokusem našel volného hrdinu utkání, LUCU ZUFFIHO, který přesnou střelou posílá svůj celek do osmifinále!
    90+2. Luca ZUFFI - 2:1
     
    90+4
    Utkání se dohrává na útočné polovině domácího celku, který nyní ukázal opravdu krásnou podívanou a po neskutečném utkání postupuje.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Toto nevymyslíte! Po celý poločas se hrálo bez branek a vypadalo to, že Basilej dokráčí pro postup za stavu 1:0. Minutu před koncem základní hrací doby ale naběhl před branku Vaclíka Moustapha Bayal Sall, jenž před ním tečoval ránu patičkou a poslal svůj celek do osmifinále. To ale nedopustil hrdina utkání Luca Zuffi, jenž zakončil povedenou akci svou druhou brankou v utkání! Do dalšího kola tedy postupuje švýcarská Basilej.
    Basilej může slavit, po výhře 2:1 postupuje do další fáze Evropské ligy

     
    Já se s vámi z tohoto utkání loučím a přeji krásný zbytek večera. (23:04:17)

    David Panuška

    Branky: 15. Zuffi, 90+2. Zuffi (Lang) – 89. Bayal Sall (Cohade)

    Karty:   55. Embolo (BAS) – 31. Tannane (SET), 62. Théophile-Catherine (SET)   84. Embolo (BAS) – 82. Eysseric (SET)


    FC Basilej: Vaclík – Lang, Suchý, Samuel, Safari (72. Traoré) – Embolo, Xhaka, Zuffi, Bjarnason – Delgado (C) (68. Steffen) – Janko.
    Náhradníci: Vailati – Akanji, Traoré, Fransson, Steffen, Callà, Itten.

    AS Saint-Étienne: Ruffier – Théophile-Catherine, Bayal Sall (C), F. Pogba, Tabanou – Lemoine (75. Eysseric), Clément, Cohade – Monnet-Paquet, Bahebeck (55. Roux), Tannane (60. Hamouma).
    Náhradníci: Moulin – Assou-Ekotto, Brison, Corgnet, Eysseric, Hamouma, Roux.
    18.02.2016
    Saint-Étienne - Basilej 3:2

    Branky: 10. Bayal Sall (Tannane), 39. Monnet-Paquet (Cohade), 77. Bahebeck – 44. Samuel, 56. Janko (pen.)

    Karty:   60. Tannane (SET) – 25. Steffen (BAS), 59. Xhaka (BAS), 74. Samuel (BAS)

    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 4:3. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 18:13.
    bahis siteleri