Lok. Moskva – Fenerbahce 1:1 (kon.) | Schalke – Šachtar 0:3 (kon.) | Ath. Bilbao – Marseille 1:1 (kon.)
Liverpool – Augsburg 1:0 (kon.) | FK Krasnodar – Sparta 0:3 (kon.) | Lazio – Galatasaray 3:1 (kon.)
Leverkusen – Sporting 3:1 (kon.) | Rapid – Valencia 0:4 (kon.) | Tottenham – Fiorentina 3:0 (kon.)
Porto – Dortmund 0:1 (kon.) | Neapol – Villarreal 1:1 (kon.) | Basilej – Saint-Étienne 2:1 (kon.)
Molde – Sevilla 1:0 (kon.) | Olympiakos – Anderlecht 1:2 (po pr.) | Manchester Utd. – Midtjylland 5:1 (kon.)
po prodl.
Olympiakos Pireus
1:2 (1:0)
RSC Anderlecht
Čtvrtek 25.02.2016, 21:05 • Stadio Georgios Karaiskakis, Pireus (kapacita: 33.334 diváků) • Evropská liga • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu Evropské ligy. Utkání začíná v 21:05.
     
    OLYMPIACOS FC

    Naprostý suverén letošního ročníku nejvyšší řecké ligy zažil minulý víkend vůbec první prohru v lize a hned na to si připsal porážku i v prvním utkání 1/16 finále Evropské ligy. Olympiacos, který do Evropské ligy spadl z Ligy mistrů byl v prvním zápase statisticky aktivnějším celkem, avšak na branku Anderlechtu ze 67. minuty už odpovědět nedokázal. Dnes je však Olympiacos favoritem a to také proto, že v řecké lize má na svém kontě 21 výher, 1 remízu a pouhou jednu prohru. O víkendu si domácí navíc pohráli s Atromitosem, kterému nadělili debakl 4:0.

    Posledních pět zápasů

    21.2.2016 Olympiacos – Atromitos 4:0
    18.2.2016 Anderlecht – Olympiacos 1:0 (EL)
    13.2.2016 AEK Atény – Olympiacos 1:0
    7.2.2016 Olympiacos – PAOK 1:0
    3.2.2016 Asteras – Olympiacos 1:1 (řecký pohár)
     
    RSC ANDERLECHT

    Nejúspěšnější belgický celek zatím v domácí lize zůstává trochu za očekáváním a je "až" třetí se sedmibodovou ztrátou na první místo. O víkendu navíc Anderlecht podlehl velmi slabému Waasland-Beveren na venkovním hřišti 1:0 a dnes je i přes jednogólový náskok v těžké pozici, neboť v Řecku bude určitě hodně bouřlivá atmosféra a letos Olympiacos doma porazil jen Bayern s Arsenalem. Anderlecht pak venku vyhrál jen tři z posledních deseti střetnutí.

    Posledních pět zápasů

    21.2.2016 Waasland-Beveren – Anderlecht 1:0
    18.2.2016 Anderlecht – Olympiacos (EL) 1:0
    13.2.2016 Anderlecht – Waregem 3:0
    5.2.2016 Mechelen – Anderlecht 2:2
    29.1.2016 St. Truiden – Anderlecht 1:2
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    18.2.2016 Anderlecht – Olympiacos 1:0 (EL)
    10.12.2013 Olympiacos – Anderlecht 3:1 (LM)
    2.10.2013 Anderlecht – Olympiacos 0:3 (LM)
    7.8.2013 Olympiacos – Anderlecht 1:0 (přát.zápas)
    S blížícím se začátkem utkání se tribuny v Pireu pomalu zaplňují

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Olympiacos FC: Roberto (C) – Elabdellaoui, Botía, M. da Costa, Masuaku – Milivojević, Cambiasso – Durmaz, Fortunis, Pulido – Brown.
    Náhradníci: Kapino – Siovas, Salino, Zdjelar, Alejandro Domínguez, Kasami, Couto Sebá.

    RSC Anderlecht: Proto (C) – Najar, Mbodji, Deschacht, Büttner – Praet, Badji, Dendoncker, Acheampong – Đuričić, Okaka.
    Náhradníci: Roef – Nuytinck, Defour, Tielemans, Matías Suárez, Sylla, Lukebakio.

    Rozhodčí: Arnold Hunter – Richard Storey, Gareth Eakin (vš. NIR).
     
    Dobrý večer! Dnešní program Evropské ligy pokračuje dalšími zápasy a my se spolu můžeme těšit na utkání mezi řeckým Olympiacosem a belgickým Anderlechtem. Přeji příjemný fotbalový zážitek.
     
    Hráči nastupují na hrací plochu. Vše probíhá pod taktovkou hlavního rozhodčího, kterým je Arnold Hunter ze Severního Irska.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    První akce Anderlechtu byla na chvíli zastavena faulem, který zapříčinil Masuaku. Po rozehrání míče se navíc hosté stáhli až na vlastní polovinu a následně o míč přišli.
     
    2
    Na pravé straně se Olympiacosu nepodařilo vykombinovat akci do lepší pozice a hlavní rozhodčí pak opět píská faul. I přes protesty se Cambiasso musí smířit s verdiktem sudího.
     
    3
    Domácí celek se rychle dostal zpátky k míči a tentokrát už si s defenzívou Anderlechtu poradil. Centr Browna z levé strany byla ale příliš vysoký a přeletěl všech hráčů v pokutovém území.
     
    4
    Utkání je od začátku plné nepřesností a ani jednomu z celků se zatím nepodařilo získat míč na delší dobu. Nyní se o ofenzivní akci mohou pokusit hosté.
     
    5
    Jenže i akce Anderlechtu skončila hodně brzy po přechodů půlící čáry. K potěšení řeckých fanoušků budou hrát znovu domácí.
     
    6
    Frank Acheampong se zničehonic zjevil za obranou Olympiacosu a po souboji s domácím stoperem upadl na zem. Nakonec je ale odpískán přestupek právě Acheampongovi, který se sice diví, ale na rozhodnutí už nic nezmění.
     
    8
    V první velké šanci zápasu se zjevil Ideye Brown! Domácí útočník si to do šestnáctky namířil z pravé strany, ale vyběhnuvšího Prota překonat nedokázal!
    8. První velkou šanci Ideyeho zlikvidoval Proto
     
    9
    A znovu skvělý Proto! Belgický gólman si nejprve poradil Fortounisovou střelou z bezprostřendí blízkosti a následně vytáhl krásný zákrok proti dělovce Durmaze!
    9. Proto zneškodnil i Durmazovu krásnou ránu
     
    11
    K vidění bylo několik nedovolených přestupků. Po tom posledním, kterým byl Milivojevićův faul, bude rozehrávat Proto, který zřejmě vyprodukuje dlouhý nákop na útočnou polovinu.
     
    12
    Hra se nám po dvou velkých šancích Olympiacosu přesunula do středu hřiště, kde míč často mění svého majitele. Stále sledujeme poměrně velké množství nepřesností.
     
    14
    Fauly na obou stranách se nám načítají opravdu velkou rychlostí. Masuaku nyní poslal k trávníku Đuričiće a Anderlecht bude rozehrávat volný kop z velké vzdálenosti.
     
    15
    Rozehrání míče se ujal bývalý hráč Manchesteru United Alexander Büttner, avšak po jeho centru se k zakončení nikdo z hostů nedostal.
     
    16
    Díky bojovnosti Cambiassa získal Olympiacos první rohový kop dnešního zápasu. Fortounis zajímavě odcentroval, nicméně možnou šanci domácích kazí faul Manuela da Costy.
     
    17
    Okaka faulem pokazil akci belgického týmu a míč se posléze dostal do zámezí. Po vhazování se Olympiacos přesouvá na útočnou polovinu.
     
    18
    Jimmy Durmaz doslova po hlavě vlétl do pokutového území a snažil se získat pokutový kop. Nakonec však může být hodně rád, že se nedočkal žluté karty za nafilmovaný pád.
     
    19
    Olympiacos na chvíli zvýšil napadání soupeřovy rozehrávky a i díky tomu se přeci jenom dostal k míči. Faul domácím věnoval rozehrávku od poloviny hřiště, avšak pokus o překvapení rozhozené obrany Anderlechtu končí v rukavicích Silvia Prota.
     
    20
    Domácí jsou stále aktivnějším celkem a snaží se kombinovat na útočné polovině. Do pokutového území ale vede hodně trnitá cesta, kterou se Olympiacosu nedaří překonat.
     
    21
    Andelecht se po delší době podíval na polovinu soupeře a Đuričić si vykoledoval faul na Da Costovi. Volný kop pro hostující celek a míč už si proto staví Büttner.
     
    22
    Hodně nepovedený cent hostujícího beka byl v naprostém klidu odvrácen obranou řeckého týmu a právě Büttner se posléze provinil proti pravidlům.
     
    24
    Hostující celek se zase po nějaké té chvíli podíval na útočnou polovinu hřiště a aktivní Büttner se snažil najít rozběhnutého Okaku. Ten je usvědčen z ofsajdu!
     
    25
    Rychlý ofenzivní výpad Olympiacosu byl na levé straně zastaven, avšak domácí se udrží v blízkosti pokutového území, neboť budou vhazovat poblíž rohového praporku.
     
    26
    Dlouhý aut dolétl až do šestnáctky Anderlechtu a domácí z toho nakonec vytěžili rohový kop. Durmaz trochu vyburcoval fanoušky, ale poté se prezentoval nepřesným centrem, který byl odvrácen.
     
    27
    Hosté jsou v ofenzívě naprosto neškodní, kromě dvou šancí se to ale dá říct i o domácích, avšak těm se aspoň daří kombinovat. Další útok Anderlechtu v pohodě zastaven.
     
    28
    Tak tohle je neuvěřitelná hrubka hlavního rozhodčího! Alan Pulido se pokusil proniknout do pokutového území, ztratil míč, ale sudí Arnold Hunter píská penaltu vinou údajné ruky Mbodjiho! Nepochopitelné a naprosto vymyšlené rozhodnutí!
    28. Vymyšlená ruka, po které se bude kopat pokutový kop
     
    29
    Serigne Mbodji (AND), stejně jako jeho hráči Anderlechtu, protestuje, ale za údajnou ruku navíc dostává žlutou kartu.
     
    29
    Olympiacos právě vstřelil branku!
    Míč na značku pokutového kopu si postavil KONSTANTINOS FORTUNIS a Proto jeho přesné zakončení neměl šanci zlikvidovat.
    29. Konstantinos FORTUNIS - 1:0
     
    31
    Hosté se samozřejmě snaží přijít s rychlou odpovědí a vybojovali volný kop . Další centr Alexandera Büttnera byl odvrácen na rohový kop.
     
    32
    Alexander Büttner obstaral i rozehrávku rohového kopu, ale z pravé strany svým vysokým míčem nikoho ze spoluhráčů nenašel.
     
    34
    Opět se nám kupí fauly a nedovolené zákroky. Po Đuričićově přestupku se provinil i Masuaku a míč se dostává zpět na kopačky hostů.
     
    35
    A Arthur Masuaku (OLY) je za svůj přestupek "odměněn" žlutou kartou. Je tedy druhým potrestaným hráčem zápasu.
     
    36
    Zase a znovu si míč k rozehrání volného kopu postavil Büttner, ale zase a znovu z toho Anderlecht nezískal vůbec nic. V ofenzívě to hostům zatím opravdu nejde.
     
    38
    Až nyní se jeden z hostujících hráčů dostal ke střele. Byl to Praet, který však brankáře Roberta nepřesnou střelou vůbec nevystrašil.
     
    39
    Anderlecht znovu držel míč zhruba na polovině hřiště, ale poměrně rychle o něj opět přišel. Hosté se nepodívali ani na útočnou polovinu a musí znovu zpátky.
     
    40
    Příliš důrazný Ideye Brown povalil na trávník Mbodjiho a míč se tedy opět přesune na kopačky hráčů belgického týmu. Uvidíme, zda se Anderlechtu další útok povede o něco lépe než ty předchozí.
     
    41
    Tak opět nic. Tentokrát akce hostujícího týmu skončila na Okakovi, který si nedokázal pohlídat ofsajdovou past a rozhodčí mu postup vpřed samozřejmě zamezili.
     
    42
    Faul Praeta věnoval domácím volný kop, který obstaral Fortounis. Prudký centr domácího záložníka prolétl pokutovým územím až do rukavic Prota, jenž s tímto pokusem neměl větší problémy.
     
    44
    Hra se poměrně rychle přesunula na polovinu domácího celku a Anderlecht vybojoval další volný kop. Büttner vyslal do pokutového území konečně trochu kvalitnější centr, na který si naskočil Mbodji, ale jeho zakončení bylo sraženo na roh.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje jen jednu minutu nad rámec základních pětačtyřiceti, které jsou určeny pro první poločas.
     
    45+1
    A sudí rozhodně nebude oblíbencem Anderlechtu! Po vymyšlené penaltě nyní ukončil poločas hned poté, co si Büttner postavil míč k rohovému praporku. Poněkud zbytečně tak rozhodčí nenechal hosty rozehrát poslední standardní situaci prvního poločasu.
     
    45+2
    Hráči Anderelchtu se kolem sudího samozřejmě sesypali jako včely okolo medu a výsledkem je žlutá karta pro protestujícího Alexandera Büttnera (AND).
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je tedy u konce a spokojenější jdou do kabin domácí hráči. Ti jsou od začátku zápasu aktivnější, ale kromě dvou šancí z osmé, respektive deváté minuty si nic většího nevypracovali. Do vedení se ale Olympiacos přeci jenom dostal a to díky proměněné penalty z 29. minuty. Nutno ale říci, že o údajnou hru rukou v pokutovém území se ani zdaleka nejednalo a hlavní rozhodčí si tento výrok rozhodně nedá za klobouk. V nastavení navíc severoirský sudí hosty nenechal rozehrát rohový kop a přilil tak oleje do ohně. Můžeme očekávat hodně zajímavou a vypjatou druhou půli.
    Na internetu se po první půli hemží dotazy na to, čím si Řekové zajistili přízeň hlavního rozhodčího.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:06.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hned na začátku druhého poločasu se tvrdým zákrokem prezentoval Najar, který zastavil Jimmyho Durmaze, jenž se zřejmě neobejde bez pomoci zdravotníků.
     
    47
    Durmaz už je za pomezní čárou a Olympiacos po rozehrání míče vybojoval rohový kop. Standardní situaci bude zahrávat zatím jediný úspěšný střelec zápasu.
     
    48
    Hostující gólman Proto si vyskočil pro vysoký centr od rohového praporku a Anderlecht rychle přesunul hru na útočnou polovinu. Zde však byl v ofsajdu nachytán Acheampong.
     
    49
    Naprosto stejně ale dopadla následná ofenzivní akce Olympiacosu. Z ofsajdové pozice do úniku tentokrát vybíhal Ideye Brown.
     
    51
    Jimmy Durmaz po tvrdém zákroku Najara není schopen pokračovat a musí být střídán. Místo ofenzivního záložníka Olympiacosu vbíhá na trávník Alejandro Domínguez.
     
    51
    Ve středu hřiště se parádní kličkou uvolnil Đuričić a Anderlecht se záhy dostal do slibné šance. Z levé strany pokutového území ale Acheampong pálil jen do Roberta.
     
    52
    Na druhé straně jsem však byli svědky nebezpečnější situace! Rychlá kombinace na hranici přestávky nakonec přinesla zakončení Pulida, ale ten při střele lehce podklouzl a poslal míč těsně vedle tyče Protovy svatyně!
    52. Pulidova střela šla jen několik decimetrů vedle brány Silvia Prota
     
    53
    Hra se přesouvá do středu hřiště, kde mohou kombinovat domácí hráči. I po poločasu je Olympiacos lehce aktivnějším týmem.
     
    54
    Další průnik do pokutového území v podání Olympiacosu důrazně zastavil Serigne Mbodji, který ale při odkopu zasáhl hlavu Prota a gólman Anderlechtu potřebuješ ošetření.
     
    56
    Konečně se po ošetření Prota pokračuje ve hře. Hostující hráči v rámci fair play vracejí míč na kopačky domácích.
     
    57
    Defenzíva Olympiacosu si nyní vůbec neporozuměla, Filip Đuričić vystihl rozehrávku a mohl postupovat sám na bránu! Za záchranou brzdu ale zatáhl Botía, který Đuričić poslal skluzem k zemi. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale tohle měla být červená karta! hráči Anderlechtu se chytají za hlavy, ale Botía dostává jen kartónek žluté barvy.
     
    58
    Zajímavý přímý volný kop nerozehrál nikdo jiný než Alexander Büttner, ale jeho přímá střela letěla jen do prostoru, kde byl připravený Roberto.
     
    59
    Olympiacos se hodně rychle dostal až do pokutového území a byla z toho zajímavá situace. Nebezpečnému zakončení ale nakonec zabránil jeden z hostů, který míč odvrátil na rohový kop.
     
    60
    Z rohového kopu Olympiacos nic nezískal a Anderlecht se tak může dále pokoušet o vyrovnání. Přes obranu domácích se ale hosté zatím nedostali do větší šance.
     
    62
    Domácí se od půlící čáry po rozehrání volného kopu pokusili vysunout Browna, nicméně na kolmici si počíhala pozorná stoperská dvojice soupeře.
     
    63
    Anderlecht výrazně zvýšil aktivitu a Roberto hned musel dvakrát zasahovat. Do pokutového území se prodral Đuričić, ale jeho i Büttnerovu následnou střelu domácí brankář vyboxoval!
     
    64
    Hosté byli ohromně blízko vyrovnání! Zcela volný Najar na pravé straně zpracoval přihrávku, poradil si i s Da Costou, ale přízemní ranou trefil jen tyč!
    64. Najar trefil tyč Robertovy brány
     
    65
    Znovu se nám předvedl Andy Najar (AND), avšak tentokrát to bylo v jiném světle. Po faulu na Fortunise totiž vidí žlutou kartu.
     
    66
    Volný kop Olympiacosu rozehrál Domínguez, ale po odvrácení centru se domácí provinili faulem na aktivního Filipa Đuričiće.
     
    67
    Je tady druhé střídání domácího týmu. Ze hřiště odchází Esteban Cambiasso, opačný směr nabral Saša Zdjelar.
     
    69
    Domácí celek si po delší době vypracoval standardní situaci v podobě rohového kopu. Centr Alejandra Domíngueze ale větší nebezpečí neznamenal.
     
    69
    Alejandro Dromínguez se navíc následně snažil zastavit rychlý útok Anderlechtu a dostává žlutou kartu.
     
    70
    Ke své druhé střele v utkání se prodral Alan Pulido. Tentokrát však míč z velkého úhlu nedoputoval až k Protovi, který tak nemusel zasahovat a rychlý brejk domácích zůstal nevyužit.
     
    72
    Fanoušci Olympiacosu se sice diví, avšak souboj mezi Büttnerem a Pulidem je nakonec označen jako nedovolený z pohledu domácího hráče. Volný kop pro Anderlecht.
     
    73
    Domácí si sice poradili s centrovaný míčem do vlastní šestnáctky, ale poté jen odevzdali kulatý nesmysl soupeři, který tak může rozvinout další ofenzivní akci.
     
    74
    Anderlecht je v posledních minutách lepším týmem a je to převážně belgický celek, který kombinuje na útočné polovině, nicméně ve finální fázi hostům chybí převážně rozvaha a větší přesnost.
     
    76
    Svěřencům domácího trenéra se znovu podařilo vytlačit Anderlecht až k půlící čáře, ale hosté i přesto zůstávají u míče. Na trávník se snáší lehký pískot.
     
    77
    Hodně nepřesnou přihrávkou se hostům nepodařilo přenést hru na rozběhnutého Büttnera na levé straně. Po delší době tak Olympiacos může zastavit choutky soupeře.
     
    78
    Silvio Proto si připisuje důležitý zákrok! Alejandro Domínguez si totiž dokázal za pokutovým územím zpracovat míč a vyslat tvrdý projektil, kterým protáhl hostujícího brankáře! Hezká rána a stejně tak hezký zákrok Prota!
    78. Výbornou střelu Domíngueze zlikvidoval Silvio Proto
     
    80
    Domácí Alejandro Domínguez se tentokrát ocitl na trávníku, faul se nepískal, ale to záložníka Olympiacosu nemusí moc mrzet. Acheampongovi je totiž odpískán ofsajd.
     
    81
    Dlouhá a vysoká kolmice hostujícího celku vypadala velmi nadějně, ale těsně před Okakou dokázal míč zasáhnout Roberto, který zabránil velké šanci Anderlechtu.
     
    81
    K první změně v sestavě sahá hostující lodivod. Odpracováno má dnes velmi aktivní Filip Đuričić a ze střídačky se naopak zvedá Matías Suárez.
     
    83
    Krátce po prvním střídání Anderlechtu k další změně sáhli i domácí. Vyčerpaného Pulida nahrazuje Sebá.
     
    84
    Dva domácí hráči se v krátkém časovém sledu provinili faulem a Alexander Büttner tak bude moct rozehrávat jeden z mnoha dnešních volných kopů.
     
    85
    Jenže stejně jako všechny předchozí, i tento centr z volného kopu v podání Büttnera je odvrácen velmi pozornou defenzívou Olympiacosu Pireus.
     
    86
    Na druhé straně se pro změnu faulem provinil Frank Acheampong (AND), jenž je dalším potrestaným hráčem dnešního zápasu.
     
    87
    S blížícím se koncem druhého poločasu se v útoku ne a ne prosadit ani jeden z celků. Také centrovaný míč Domíngueze byl v pohodě odvrácen.
     
    88
    Další faul a další žlutá karta. Tentokrát je provinilcem Stéphane Badji (AND), který až příliš vehementně protestoval proti rozhodnutí hlavního sudího.
     
    89
    Anderlecht se mohl hodně přiblížit postupu do další fáze! Rychlý brejk hostů byl zakončen přenesením hry, které nedokázal zastavit dezorientovaný Elabdellaoui a v šanci se tak zjevil Acheampong. Včas vyběhnuvší Roberto však gólovku soupeře zlikvidoval!
    89. Acheampong pohrdl tutovkou v závěru druhé půle
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem šest minut! To je ještě hromada času na rozhodnutí tohoto dvojzápasu.
     
    90+1
    První nastavená minuta prakticky nic nepřinesla. Domácí budou pouze vhazovat přibližně od poloviny hřiště a k bráně Prota tak mají dalekou cestu.
     
    90+2
    Olympiacos už nikam moc nespěchá a kombinuje na vlastní polovině. Zdá se, že jsou domácí spokojeni a čekají na prodloužení.
     
    90+3
    Hodně pomalu se Olympiacos dostal na polovinu soupeře, ale nakonec z toho byla gólová šance. Přihrávku do pokutového území dostal Sebá, ale ani on nedokázal prostřelit Prota a zřejmě tak rozhodnout o postupu svého celku.
    90+3. Rozhodnutí dvojzápasu v nastavení druhé půle nepřinesl ani Sebá, který trefil jen Prota
     
    90+5
    Domácí se v závěru druhé půle více tlačí do zakončení, ale zatím to moc nevypadá na to, že bychom se vyhnuli pokutovým kopům.
     
    90+6
    Ještě jednu střelu obstaral Konstantinou Fortounis a po Protově zákroku už se ani nebude kopat rohový kop. Uvidíme tak prodloužení!
     
    90+6
    Konec druhého poločasu.
     
    I druhá půle je za námi a především díky výborně chytajícím brankářům se půjde do prodloužení. V druhém poločase měly oba celky několik dobrých šancí, avšak hosté trefili třeba jen tyč a všechny pokusy Olympiacosu zastavil Silvio Proto.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    91
    Hosté do prodloužení vstupují s jednou změnou v sestavě. Místo Alexandera Büttnera na trávník vbíhá Bram Nuytinck.
     
    91
    Domácí načali prodloužení velmi aktivně a okamžitě si vybojovali rohový kop. Z něj však pro Olympiacos nic nevyplynulo.
     
    93
    I na startu prvního prodloužení vidíme hodně nedovolených zákroků. V nastaveném tempu přičítání faulů budou týmy zřejmě pokračovat.
     
    94
    A máme tady první střelecký pokus v této části hry. Do solidní pozice se dostal Ideye Brown, nicméně míč domácí útočník napálil jen do Prota.
     
    95
    Na konci 95. minuty reklamuje ruku v pokutovém území Matías Suárez. Nutno říci, že míč zřejmě zasáhl horní končetinu Da Costy, ale rozhodčí tentokrát pokutový kop nepíská!
     
    96
    Následný rohový kop Anderlechtu byl zcela v pohodě odvrácen, ale hosté se znovu dostávají k míči a pasivní přístup Olympiacosu přináší pískot fanoušků.
     
    97
    Je tady poslední střídání Anderlechtu. Belgický tým na trávník posílá čerstvého Defoura, který nahradil Dendonckera.
     
    99
    Na konto hostujícího celku přibývá další faul. Příliš aktivní při napadání Zdjelara byl tentokrát Badji a sudí jeho zákrok shledal jako nedovolený.
     
    100
    Hodně jedovatý centr z pravé strany vyprodukoval jeden z domácích hráčů, avšak v pokutovém území se nejlépe zorientoval Mbodji, který míč dostal pod kontrolu Anderlechtu.
     
    102
    Domácí brankář Roberto to teď vůbec nezvládl, když vyběhl pro míč až mimo pokutové území. O kulatý nesmysl ho totiž připravil jeden z hostů a Roberto může být rád, že na střelu do prázdné brány to bohužel pro Anderlecht nebylo.
     
    103
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Nyní ale hosté vyrovnávají a výrazně se přiblížili postupu! Neskutečně nedůrazná obrana Olympiacosu nedostala míč z vlastního pokutového území, Praet centrem našel volného FRANKA ACHEAMPONGA a ten z velkého úhlu těžkou střelou vyrovnává na 1:1!
    103. Frank ACHEAMPONG - 1:1
     
    105
    Značně otřesení hráči Olympiacosu se pokusili ohrozit bránu hostujícího celku, ale Proto vůbec nemusel zasahovat. Blíží se konec prvního prodloužení.
     
    105
    První prodloužení skončilo.
     
    První prodloužení je u konce a před Olympiacosem je hodně složitá situace. Po vyrovnávacím gólu Acheamponga totiž domácí potřebují dvě branky k tomu, aby postoupili. Jedno je ale jisté. Penalt se dnes nedočkáme.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    106
    Olympiacos samozřejmě do druhého poločasu vstupuje aktivně a Domínguez krásnou střelou zpoza velkého vápna donutil Prota k dalšímu pěknému zákroku!
     
    107
    Z rohového kopu Olympiacos nic nevytěžil a krátce nato se navíc Ideye Brown provinil faulem. Hosté mohou zastavit tlak domácího celku.
     
    109
    Značně zasmušilý kouč Olympiacosu teď sleduje trápení ve středu hřiště. Ani jeden z týmů se ne a ne dostat do trvalého držení míče, což však hostům naprosto vyhovuje.
     
    110
    Pokus o přenesení hry zleva doprava se domácím nepodařil. Míč končí vedle brány a Proto si ho tak může v klidu postavit k tomu aby jej odkop daleko od své brány.
     
    111
    Dlouhatánský aut do pokutového území Anderlechtu si v pohodě pohlídal Silvio Proto. Hostující brankář je dnes velkou jistotou a je prakticky nepřekonatelný.
     
    112
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    A je hotovo! Zbytečná ztráta domácího celku přinesla bleskový útok Anderlechtu, Defour předal míč doleva FRANKU ACHEAMPONGOVI, který přízemní střelou podruhé překonává brankáře Olympiacos Pireus.
    112. Frank ACHEAMPONG - 1:2
     
    114
    Pokus o rychlou odpověď Olympiacosu končí střelou po rohovém kopu. Rána Elabdellaouiho však letěla několik metrů nad bránou Silvia Prota.
     
    115
    Olympiacos se drží na útočné polovině a stále se snaží aspoň o vyrovnávací branku. Nyní už totiž domácím k postupu nestačí ani dvě branky a to se zdá býti úkolem nemožným.
     
    117
    Utkání se prakticky dohrává už jen z povinnosti. Olympiacos je sice pořád u míče, avšak Anderlecht stáhl všechny hráče na vlastní polovinu a v pohodě brání.
     
    118
    Další snaha Olympiacosu je zastavena faulem, ale na přímé ohrožení Prota z volného kopu to rozhodně nebude. Domácí volí pozvolnou rozehrávku.
     
    120
    Anderlecht si ještě v poslední minutě prodloužení vybojoval rohový kop, ale z něj už nic nebylo. Utkání za pár okamžiků skončí.
     
    120
    Konec zápasu.
     
    Dnešní souboj v rámci Evropské ligy mezi Olympiacosem Pireus a Anderlechtem Brusel je u konce. Domácím se sice utkání podařilo dotáhnout do prodloužení, ale v něm dvakrát inkasovali a s pohárovou Evropou se loučí. Hrdinou zápasu se stal hostující brankář Silvio Proto a určitě také Frank Acheampong, který dvěma trefami zařídil postup belgického celku.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše a nyní vám tedy přeji dobrou noc! (23:45:35)

    Lukáš Podleśny

    Branky: 29. Fortunis (pen.) – 103. Acheampong (Praet), 112. Acheampong (Defour)

    Karty:   35. Masuaku (OLY), 57. Botía (OLY), 69. Alejandro Domínguez (OLY) – 29. Mbodji (AND), 45+2. Büttner (AND), 65. Najar (AND), 86. Acheampong (AND), 88. Badji (AND)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 10:7. Střely mimo: 4:3. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 3:6. Fauly: 21:26.
    Olympiakos Pireus: Roberto (C) – Elabdellaoui, Botía, M. da Costa, Masuaku – Milivojević, Cambiasso (67. Zdjelar) – Durmaz (51. Alejandro Domínguez), Fortunis, Pulido (83. Couto Sebá) – Brown.
    Náhradníci: Kapino – Siovas, Salino, Zdjelar, Alejandro Domínguez, Kasami, Couto Sebá.

    RSC Anderlecht: Proto (C) – Najar, Mbodji, Deschacht, Büttner (91. Nuytinck) – Praet, Badji, Dendoncker (97. Defour), Acheampong – Đuričić (81. Matías Suárez), Okaka.
    Náhradníci: Roef – Nuytinck, Defour, Tielemans, Matías Suárez, Sylla, Lukebakio.

    Rozhodčí: Arnold Hunter – Richard Storey, Gareth Eakin (vš. NIR)
    bahis siteleri