Columbus – Florida 4:3 (1:0 po s.n.) | Dallas – NY Rangers 2:3 (kon.) | Montreal – Toronto 4:1 (kon.)
Colorado – Detroit 3:5 (kon.) | Calgary – Ottawa 4:6 (kon.) | Los Angeles – Buffalo 2:0 (kon.)
Chicago – Washington 3:2 (kon.) | Carolina – St. Louis 2:5 (kon.) | Minnesota – Florida 3:1 (kon.)
konec
Calgary Flames
4:6 (2:1, 2:1, 0:4)
Ottawa Senators
Neděle 28.02.2016, 04:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že dnešní utkání sledovalo 19 289 diváků se s vámi loučím. Přeji vám příjemně strávenou neděli a u dalších on-line přenosů nashledanou! (06:54:17)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA V UTKÁNÍ

    Jakub Nakládal (CGY) 0+0, 0 střel, čas na ledě 12:38
    Michael Frolík (CGY) 0+0, 2 střely, čas na ledě 15:13
     
    TŘI HVĚZDY UTKÁNÍ

    1. Mika Zibanejad (OTT) 3+0
    2. Johnny Gaudreau (CGY) 2+1
    3. TJ Brodie (CGY) 0+3
     
    Dnešní utkání je tedy u konce a dvoubodový zisk za vítězství nakonec slaví hostující Ottawa. Ta sice od začátku dotahovala ztrátu a do třetí třetiny vstupovala za stavu 4:2, ale první Zibanejadův hattrick v kariéře stačil na skvělou otočku a během 158 vteřin byl po třech gólech švédského útočníka stav 4:5. V závěru to rozhozené Calgary ještě zkusilo bez brankáře, ale vítězství Senátorů pečetil trefou do prázdné brány Jean-Gabriel Pageau. Hosté tak dokázali smazat ztrátu 2:0 i 4:2 a slaví důležité vítězství, které jim pomůže v boji o playoff. Domácí naopak pouze potvrdili špatnou formu a vyřazovací boje jsou pro ně zřejmě definitivně ztraceny.
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Hned dvakrát se Ottawa pokusila trefit prázdnou bránu, ale pokusy přes celé kluziště skončily jen icingy. Calgary už opravdu nemá čas a dnešní porážku neodvrátí.
     
    59:29
    Díky icingu Ottawy a následném vyhraném buly se ke střele z velkého úhlu propracoval Johnny Gaudreau. Domácí hrdina dnešního zápasu se nacházel ve složité pozici a trefil jen Andersona.
     
    59:15
    Domácí se okamžitě usadili v útočném pásmu a znovu to zkouší bez brankáře! Pětačtyřicet sekund do konce a dvougólový rozdíl ale zřejmě bude neřešitelný problém.
    59:00 Jean-Gabriel PAGEAU - 4:6
     
    59:00
    Ottawa právě vstřelila branku!
    A je hotovo! Anderson si připsal další úspěšný zákrok, Mark Stone poté vyvezl kotouč k červené čáře a přesnou přihrávkou našel volného JEANA-GABRIELA PAGEAUA, který z pravé strany skóroval do prázdné brány! Asistence: Mark Stone, Cody Ceci
     
    58:31
    Nyní se ale Giordnao musel vrátit až za odkrytou bránu svého celku. Senátoři dobře brání střední pásmo.
     
    57:58
    Hostům se sice podařilo dostat hru do středního pásma, ale tam kotouč získávají opět domácí, kteří už hrají bez brankáře! Calgary to zkouší v powerplay!
     
    57:28
    Craig Anderson toho sice moc neviděl, ale i přesto si poradil s Giordanovým pokusem, který mu přistál v náruči. Vhazování po pravé ruce hostujícího brankáře.
     
    56:58
    Nakonec se Ottawě podařilo ustát i tento menší tlak soupeře a Lazar rychle vyváží kotouč do středního a poté až do útočného pásma.
    Jiří Hudler je novým spoluhráčem Jaromíra Jágra!

     
    56:29
    Výborně se pohybující Ferland se snaží najít si prostor v útočném pásmu. Zatím je ale skvěle bráněn a ke střele se nemůže dostat.
     
    55:56
    Senátoři nyní výborně bránili střední pásmo a Calgary se neprodralo ani k červené čáře. Díky tomu mohl střílet Neil a Ortio byl donucen k přerušení hry.
     
    54:45
    Domácímu celku se opět podařilo sevřít soupeře před Andersonem a ten záhy nato musel řešit střelecký pokus Dougieho Hamiltona. Ottawský gólman si bez problémů poradil.
     
    54:17
    A právě Mika Zibanejad se dostal ke střele z blízkosti brankoviště. V tísni však přes Hamiltona nedokázal pořádně zakončit a puk mizí v ochranné síti.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 7. Colborne (Bennett, Backlund), 8. Monahan (Gaudreau, Brodie), 31. Gaudreau (Brodie), 40. Gaudreau (Monahan, Brodie) – 19. Smith (Karlsson, Stone), 35. Paul (Lazar, Hoffman), 47. Zibanejad, 48. Zibanejad (Chiasson, Karlsson), 49. Zibanejad (Stone, Hoffman), 59. Pageau (Stone, Ceci)


    Calgary Flames: Ortio (Hiller) – Brodie (A), Giordano (C), Hamilton, Engelland, Nakládal, Wotherspoon – Jooris, Monahan (A), Gaudreau – Frolík, Backlund, Colborne – Jones, Bennett, Ferland – Bollig, Stajan, Bouma
    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Karlsson (C), Methot, Ceci, Phaneug, Borowiecki, Wideman – Stone, Turris (A), Hoffman – Ryan, Zibanejad, Dzingel – Neil (A), Lazar, Paul – Chiasson, Pageau, Smith

    Rozhodčí: O'Halloran, McIsaac – Driscoll, Galloway

    Diváci: 19.289
    thejrc.org