Wolfsberger – Rheindorf Altach 1:0 (kon.)
konec
RZ Pellets Wolfsberger AC
1:0 (1:0)
SC Rheindorf Altach
Úterý 01.03.2016, 19:00 • Lavanttal-Arena, Wolfsberg • Rakouská Bundesliga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Hezký podvečer všem příznivcům dobrého fotbalu a rakouské Tipico Bundesligy obzvláště! Srdečně vás vítám u předehrávky pětadvacátého kola, ve které los proti sobě svedl dva celky bojující o záchranu: Wolfsberger AC doma vyzve SC Rheindorf Altach, tak buďte s námi u toho!
     
    WOLFSBERGER AC

    V minulé sezóně si Wolfsberští zajistili účast v pohárové Evropě, když po vyřazení Soligorsku svedli památné bitvy se slavnou Borussií Dortmund, letos ale zažívají sezónu hrůzy. V desetičlenné tabulce jsou totiž poslední s dvoubodovou ztrátou na nesestupové pásmo. Nutno dodat, že vlci dělají pro udržení se v nejvyšší soutěži vše, co je v jejich silách, momentálně totiž drží třízápasovou sérii bez porážky. Budou v ní pokračovat?
     
    SC RHEINDORF ALTACH

    Právě Altach drží poslední nesestupovou pozici s dvoubodovým náskokem na vlky, dnes tak musí bezpodmínečně bodovat. Na hřišti zvedajícího se soupeře to ale nebudou mít vůbec lehké, což platí dvojnásob, když vezmeme v potaz jejich současnou formu. Rheindorfští totiž podzimní část sezóny zakončili překvapivou výhrou proti třetí Austrii, poté ale zapadli do šedého průměru. V generálce na jarní část vytekli s chorvatským Slavenem Koprivnica 0:2 a od té doby v Tipico Bundeslize odehráli čtyři zápasy, z nichž vytěžili pouhý bod.
     
    Úvodní sestavy:

    Wolfsberger AC: Kofler – Standfest, Sollbauer, Rnić, Palla – Schmerböck, Tschernegg, Rabitsch, Wernitznig – Silvio, Ouédraogo.
    Náhradníci: Dobnik – Berger, Hellquist, Baldauf, Drescher, Bingöl, Seidl

    SC Rheindorf Altach: Kobras – Lienhart, Jäger, Zach, Schilling – Roth, Schreiner – Tajouli, Ngwat-Mahop, Galvão – Aigner
    Náhradníci: Gasovic, Brandner, Topcagić, Umjenovic, Luxbacher, Hofbauer, Seeger

    Rozhodčí: Harkam – Riedel, Hübler.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    První akce domácího celku se nesetkala s úspěchem, Wolfsberští se zmohli pouze na nákop míče ke Kobrasovi.
     
    3
    Technickou střelu vyslal na domácí svatyni brazilský míčový kouzelník Galvão, Kofler však jeho projektil dokázal vyrazit do zámezí!
     
    4
    Po následném rohovém kopu se dostal k hlavičce Ngwat-Mahop, nicméně tentokrát měl Alexander Kofler úlohu snadnou.
     
    6
    Dalekonosný nákop na Ismaela Tajouriho se neujal, následovat tak bude pouze další odkop od wolfsberské svatyně.
     
    7
    Navzdory neatraktivnímu soupeři a úternímu termínu je Lavanttal Arena velmi solidně zaplněná, atmosféra na tribunách je ale zatím spíše komorní.
     
    8
    Silvio s Tscherneggem se vydali kupředu, ale do zakončení je rheindorfská defenzíva nakonec nepustila, Kobras tak mohl zůstat v klidu.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka je za námi. Hraje se ve vysokém tempu, na obou týmech je vidět, že jim jde skutečně o hodně.
     
    11
    Svěřenci kouče Pfeifenbergera se znovu zatáhli do hlubokého bloku a využít toho mohl Tajouli, jehož centr byl zdánlivě nepovedený, nakonec se ale odrazil přímo do prostoru před Koflerem! Tam ale nebyl nikdo v černožlutém.
     
    12
    Schilling si nedovoleně vyšlápl na Wernitzniga, domácí tak za potlesku svých příznivců budou zahrávat přímý kop z nějakých třiceti metrů od soupeřovy svatyně.
     
    13
    Pellets ale jeho exekuce příliš nevyšla, centr z pravé strany doletěl přímo do Kobrasovy náruče a gólman hostů má spoustu času na rozehrávku.
     
    14
    Ouédraogův průnik po levém křídle rázně utnul důsledný Lienhart, hráči v bíločerných dresech však budou mít k dispozici alespoň autové vhazování.
     
    15
    Dalekonosný nákop na rozběhnutého Aignera se neujal, jelikož jediný hrotový útočník Altachu si nepohlídal ofsajdovou hranici.
     
    17
    Stadionem to jen zahučelo, centr z levé strany totiž překvapivě propadl až k volnému Rabitschovi, ale mladík v sestavě domácích nedokázal balon trefit ideálně.
     
    18
    Fotbalisté Rheindorfu zatím hrají velmi agresivně a ve velkém počtu napadají rozehrávku domácích, celek z údolí Lavant s tím má velké problémy.
     
    19
    Teď ale měli domácí skvělou šanci! Marc André Schmerböck se po parádní kolmici zjevil sám před Kobrasem, jeho rána ale orazítkovala břevno!
    19. Schmerböck orazítkoval tyč!
     
    21
    Altachští se teď zmohli jen na nekonstruktivní odkop míče až k Alexanderu Koflerovi, domácí fotbalisté mají spoustu času na rozehrávku.
     
    22
    Pellets vystrkují růžky! Opět u toho byl Schmerböck, který se dostal k ráně z hranice šestnáctky, kterou ale Kobras reflexivně vyrazil!
     
    22
    No a Marc André Schmerböck se posléze teatrálně skácel k zemi, což sudí Harkam ocenil žlutou kartou.
     
    24
    Po šanci Galvãa ze samého začátku utkání se hosté zatáhli do hlubokého defenzivního bloku a nedaří se jim kloudně rozehrát. To Pellets po nevýrazném startu do zápasu jednoznačně dominují.
     
    25
    Právě Galvão byl ale nyní faulován, provinil se Rnić. Altachští budou mít spoustu času na rozehrávku z hloubi vlastní poloviny.
     
    26
    Dalekonosný centr Standfesta z levé strany se neujal, přetažený balon z kopačky krajního beka Wolfsbergu doletěl až do Kobrasovy náruče.
     
    27
    Průniková přihrávka na Ouédraoga byla příliš prudká, ani rychlík z Burkiny Faso tak neměl nárok na míč dosáhnout.
     
    28
    Galvão se centrem z levé strany pokusil najít rozběhnutého Aignera, který ale vyběhl příliš brzy a uvízl v ofsajdové pasti. Hostující snajpr se sice hodně diví, rozhodnutí čárového arbitra už ale nezvrátí.
     
    30
    Wolfsberger právě vstřelili branku!
    Domácí se zaslouženě ujímají vedení! Lucas Galvão na levé straně přišel o míč v souboji s Rabitschem, který poslal do vápna centr, jenž se odrazil až k MARCU ANDRÉMU SCHMERBÖCKOVI a ten se z bezprostřední blízkosti nemýlil!
    30. Marc André SCHMERBÖCK - 1:0
     
    31
    Akce jako přes kopírák! Hernitsch nacentroval balon Schmerböckovi, ale ten ho nedokázal vůbec trefit, a tak bude následovat pouze odkop od Kobrasovy svatyně.
     
    32
    Zdá se, že Wolfsberští hrají stylem "vše na Schmerböcka". Na to ale nejsme u celku z údolí Lavant vůbec zvyklí, o čemž svědčí i fakt, že mladý křídelník dnes vsítil svůj první gól v sezóně.
     
    33
    Pokud současný stav vydrží až do konce, Wolfsberg svého soka přeskočí v tabulce a posune se až na sedmou pozici, zatímco Altachští se propadnou na druhou příčku od konce.
     
    35
    Wernitznigův pokus o průnik okamžitě přerušil čárový sudí, který si všiml, že domácí křídelník si míč zpracoval až za autovou linií.
     
    36
    První půle už se pomalu, ale jistě chýlí ke svému konci. Po úvodním gólu se hra uklidnila, ale nadále platí, že hráčům Altachu se nedaří prokousat se ani za půlící čáru.
     
    37
    Ngwat-Mahop zůstal po souboji se Standfestem ležet v bolestech a hra je na trávníku, hostující středopolař se stále nemá k tomu, aby se zvednul ze země.
     
    38
    Nyní se už tak stalo a Altachští okamžitě poté rozehráli nařízený přímý kop, který ale pro Alexandera Koflera nebyl ani trochu nebezpečný.
     
    40
    Aigner si tentokrát pohlídal ofsajdovou linii a dostal se do rychlého protiútoku, v klíčový moment mu ale míč sjel z kopačky, a Kofler tak mohl zůstat v klidu.
     
    41
    To jeho protějšek Kobras měl znovu plné ruce práce, včasným vyběhnutím ale dokázal zabránit pohromě a odkopl balon do bezpečí.
     
    42
    Silvio si na útočné polovině zbytečně vyšlápl na německého legionáře Rotha, Rheindorfští tak budou mít spoustu času a klidu na rozehrávku.
     
    43
    Brazilský legionář Silvio se teď vykoupil za svůj zbytečný faul parádním sklepnutím míče pro volného Wernitzniga, jehož následná rána z hranice šestnáctky ale proletěla vysoko nad břevnem Kobrasovy svatyně!
     
    44
    Rnić se nedovolenými prostředky pokusil smazat výškový deficit ve vzdušném souboji s Aignerem, což ale pozornosti sudího Harkama samozřejmě neušlo.
     
    45
    Vzhledem ke krátkým prodlevám nastavil hlavní arbitr nad rámec prvního poločasu jednu minutu!
     
    45+1
    Silvio se patičkou vleže pokusil uvolnit Schmerböcka, což se mu nakonec jakž-takž podařilo, ale autor úvodní branky se tentokrát ke střele nedostal.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka je minulostí. Vstup do zápasu sice lépe vyšel Rheindorfským, hostující fotbalisté se ale sotva po deseti minutách zatáhli do defenzívy, za což nakonec zaplatili – po půlhodině hry otevřel skóre Schmerböck. Výhra by Wolfsberg posunula mimo sestupové pásmo, jak toto dramatické utkání nakonec dopadne? Druhá půle začne ve 20:02, buďte s námi u toho!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SC Rheindorf Altach: ze hřiště odchází Schilling, přichází Hofbauer.
     
    47
    V úvodu druhé půle je hra hodně rozkouskovaná, ani jeden tým se dopředu příliš nehrne a navíc sledujeme festival lehkých ztrát a nepřesností.
     
    48
    Lienhart si na kličku netroufl a pro jistotu vrátil míč stoperům, ani Rheindorfským se teď nedaří prokousat se přes půlící čáru.
     
    49
    Domácí teď vybojovali rohový kop, ale z něj žádné nebezpečí pro Kobrase nepramenilo.
     
    51
    Aigner si pohlídal ofsajdovou linii, ale jeho následný centr z pravé strany našel pouze domácího beka Rniće.
     
    52
    Wolfsberští si po změně stran hlavně hlídají zadní vrátka a nikam se neženou, role tvůrců hry zatím hostům evidentně nesvědčí.
     
    54
    Střídání v týmu SC Rheindorf Altach: ze hřiště odchází Ngwat-Mahop, přichází Umjenovic.
     
    55
    Důrazný Silvio se prokousal k hlavičce, ta ale postrádala gólové parametry a Kobras měl úlohu snadnou.
     
    56
    Rodící se akci Wolfsberských vypíchl Jäger hned v samém zárodku, s míčem na kopačce už ale poté nic nevymyslel.
     
    58
    Rheindorfští se zmohli jen na dalekonosný – a velmi nepřesný – nákop, který skončil v autu. Následovat bude jen autové vhazování, kterého se ujme Standfest.
     
    59
    Hosté naprosto katastrofálně rozehráli a ke střele se poté dostal Tschernegg, balon mu ale sjel z kopačky a na přesnosti střely domácího záložníka se to samozřejmě projevilo.
     
    60
    Třetina druhého poločasu je za námi a po změně stran z nabízeného fotbalu doslova bolí oči, Wolfsberg se v podstatě jen brání a hosté nejsou schopní nic vymyslet.
     
    61
    O tom svědčí i ponurá atmosféra na solidně zaplněném stadionu. Ačkoliv domácí vedou, jejich příznivci spokojení rozhodně nejsou.
     
    63
    V nadějné palebné pozici se teď ocitl Tajouli, jemuž se ale kulatý nesmysl zamotal pod nohama a domácí zadáci nakonec odkopli balon do bezpečí.
     
    64
    Galvão hraničním způsobem zajel do Schmerböcka, ostrý obranný skluz mu ale prošel a hosté se díky němu i tentokrát ubránili.
     
    65
    Po trmě-vrmě v domácí šestnáctce se na vzdálenější tyči dostal k míči Galvão, nicméně jeho hlavička za nic nestála a Kofler mohl zůstat v klidu.
     
    67
    Zadumaní trenéři obou celků v posledních minutách rezignovali na udělování pokynů svým svěřencům. Tomu domácímu průběžný stav vyhovuje, zatímco pan Canadi zřejmě neví, jak dál...
     
    68
    Po další nepovedené akci Altachu bude následovat pouze odkop od svatyně, kterou zatím bez jediného zaváhání stráží Alexander Kofler.
     
    69
    Unikajícího Aignera Tschernegg nepustil do zakončení, skvělým obranným zákrokem totiž odvrátil balon do zámezí a hosté budou zahrávat další roh.
     
    71
    Střídání v týmu Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Schmerböck, přichází Berger.
     
    72
    Před Koflerem vznikl po nařízeném rohu obrovský závar, avšak nikdo v černém nedokázal propasírovat míč za záda ležícího domácího gólmanal! Altach bude mít k dispozici další roh.
     
    73
    I ten se nakonec musel opakovat, ale Standfest těsně před Galvãem odvrátil balon do bezpečí. Hostům už mnoho času nezbývá!
     
    74
    Issiaka Ouédraogo to přehnal s razancí v hlavičkovém souboji a za svůj zákrok vidí žlutou kartu.
     
    75
    Pellets nevěděli, co s míčem vymyslet, a tak si s tím Sollbauer nedělal těžkou hlavu a z půlky hřiště nakopl míč téměř až ke Kobrasovi.
     
    77
    Issiaka Ouédraogo má odpracováno, na jeho místo nastupuje švédský legionář Phillip Hellquist.
     
    78
    Diváci se hodně zlobí, jelikož za obranu si sbíhajícímu Aignerovi nebyl odpískán ofsajd. Pokus altachského útočníka ale nakonec doletěl přímo do Koflerovy náruče.
     
    79
    Milimetrový ofsajd Aignerovi prošel, ale faul na domácího gólmana po následné akci už nikoliv. Alexander Kofler tak bude mít spoustu času na rozehrávku.
     
    81
    Střídání v týmu SC Rheindorf Altach: ze hřiště odchází Tajouri, přichází Topcagić.
     
    81
    Někteří diváci už vstávali ze svých sedadel, nakonec ale zbytečně. Nákop na rozběhnutého Silvia byl příliš prudký, a Kobras tak měl úlohu snadnou.
     
    82
    V Latanttal-Areně se nám již rozběhla poslední desetiminutovka tohoto veledůležitého mače o udržení. Wolfsberští mají stále našlápnuto ke třem bodům, zatímco Altachským zbývá deset minut na to, aby odvrátili pád do sestupového pásma.
     
    84
    Palla nevybíravě zajel do Lienharta, padajivší hostující bek však wolfsberského bojovníka omylem udeřil rukou do obličeje, a tak se paradoxně skácel k zemi i filipínský legionář.
     
    85
    Altachští sice stále bojují o vyrovnání, ale v kombinaci jim chybí přesnost. Po další z jeijich nepovedených akci bude následovat jen vhazování pro Wolfsberg.
     
    87
    Střídání v týmu Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Silvio, přichází Manuel Seidl.
     
    88
    Nabíhající si Umjenović si nepohlídal ofsajdovou linii, následovat tak bude pouze rozehrávka, kterou bude mít k dispozici Alexander Kofler.
     
    89
    Hannes Aigner naprosto zbytečně zajel do rozehrávajícího Sollbauera a za svůj zákrok vidí žlutou kartu.
     
    90+1
    Základní časový rámec už je minulostí a ani na začátku nastavení se už hosté nikam neženou, vše nasvědčuje tomu, že Pellets dnes zvítězí!
     
    90+2
    Fotbalisté Altachu už nemají síly na zvrat. Jsou hodně frustrovaní a často se uchylují k faulům, a tak se zdá, že je hotovo...
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Po změně stran jsme sledovali pořádnou holomajznu, Wolfsberští se totiž zatáhli do defenzívy a fotbalisté Altachu s míčem nebyli schopní nic vymyslet. Konečný výsledek 1:0 ve prospěch celku z údolí Lavant je tak nakonec zasloužený. To je z mé strany protentokrát vše, příště na počtenou! (21:04:29)

    Vojtěch Balon

    Branky: 30. Schmerböck

    Karty:   22. Schmerböck (WAC), 74. Ouédraogo (WAC) – 89. Aigner (ALT)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 7:2. Rohy: 4:10. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 19:13.
    RZ Pellets Wolfsberger AC: Kofler – Standfest, Sollbauer, Rnić, Palla – Schmerböck (71. Berger), Tschernegg, Rabitsch, Wernitznig – Silvio (87. Seidl), Ouédraogo (77. Hellquist).
    Náhradníci: Dobnik – Berger, Hellquist, Baldauf, Drescher, Bingöl, Seidl

    SC Rheindorf Altach: Kobras – Lienhart, Jäger, Zach, Schilling (46. Hofbauer) – Roth, Schreiner – Tajouri (81. Topcagić), Ngwat-Mahop (54. Umjenović), Galvão – Aigner
    Náhradníci: Gasovic, Brandner, Topcagić, Umjenovic, Luxbacher, Hofbauer, Seeger

    Rozhodčí: Harkam – Riedel, Hübler
    bahis siteleri