Philadelphia – Tampa 4:2 (kon.) | Toronto – Buffalo 3:4 (0:1 po s.n.) | Florida – Boston 4:5 (po pr.)
Calgary – San Jose 1:2 (po pr.) | Colorado – Arizona 3:1 (kon.) | Anaheim – Washington 1:2 (1:2 po s.n.)
Los Angeles – Vancouver 5:1 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
5:1 (0:0, 2:1, 3:0)
Vancouver Canucks
Úterý 08.03.2016, 04:30 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.
     
    Los Angeles vyhrálo proti Vancouveru v letošní sezóně dva ze tří vzájemných zápasů a 29. prosince smetlo Canucks v Rogers Areně vysoko 5:0. Tyler Toffoli v daném zápase vstřelil hattrick, zatímco Anze Kopitar zaznamenal čtyři asistence a brankář Jonathan Quick vychytal po 27 zákrocích shutout. Čtvrtým vzájemným duelem mezi oběma týmy v rámci základní části z Staples Center Vás s radostí provede Tomáš Reiner.
     
    Los Angeles Kings:

    Los Angeles čeká proti Vancouveru v úterý v brzkých ranních hodinách třetí z pěti domácích zápasů v řadě. Kings v posledním zápase podlehli v neděli v noci Anaheimu, který si odvezl ze Staples Center dva body po těsné výhře 3:2 a na vedoucí tým pacifické divize aktuálně ztrácí dva body. Kris Versteeg, který utkání proti Ducks vynechal kvůli neblíže specifikovanému zranění, v pondělí trénoval a do utkání proti Canucks by měl nastoupit, stejně jako brankář Jonathan Quick.
    Hokejisté Los Angeles Kings vycházející na rozbruslení.

     
    Vancouver Canucks:

    Vancouver se bude muset proti Los Angeles obejít bez zkušeného útočníka Henrika Sedina, který v neděli utrpěl zranění v horní části těla a odletěl zpět do Vancouveru na podrobné lekářské vyšetření. Canucks v pondělí po vítězství 4:2 nad San Jose Sharks netrénovali. Obránce Christopher Tanev musel ze hry odstoupit kvůli zranění v horní části těla a do utkání v Staples Center s největší pravděpodobností nezasáhne. V bráně by měl začít Jacob Markström.
     
    Vzájemné zápasy:

    29.12.15 Vancouver Canucks – LA Kings 0:5
    02.12.15 LA Kings – Vancouver Canucks 2:1
    14.10.15 LA Kings – Vancouver Canucks 0:3
     
    Československá stopa v utkání:

    Radim Vrbata (VAN) 12+12, +/- -32

    Hráči mimo hru:

    Marián Gáborík (LAK) 12+10, +/- -6
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Los Angeles Kings: Quick (Enroth) – Doughty, Scuderi, Schenn, McNabb – Martinez, Muzzin, – Brown (C), Kopitar (A), Lucic – Toffoli, Lecavalier, Pearson – Lewis, Carter (A), King – Versteeg, Shore, Clifford. Hlavní trenér: Darryl Sutter.

    Vancouver Canucks: Miller (Markström) – Sbisa, Hutton, Weber, Hamhuis (A), Biega, Bartkowski – D. Sedin (A), Etem, Vey – Virtanen, Granlund, Baerschi – Vrbata, McCann, Burrows (A) – Dorsett, Horvat, Gaunce. Hlavní trenér: Willie Desjardins.

    Rozhodčí: Francois St. Laurent, Garrett Rank – Shane Heyer, Pierre Racicot.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:33
    Milan Lucic v úvodu zápasu posílal z levého křídla před bránu nebezpečnou přihrávku, ta ale vzápětí nenašla žádného z jeho spoluhráčů a Bo Horvat mohl otočit hru.
     
    01:25
    Úvodní vteřiny zápasu nabízí velice atraktivní hokej a hra se přelévá ze strany na stranu. Žádný z týmů se ale zatím nedostal do žádné slibné brankové příležitosti.
     
    01:46
    Tyler Toffoli vypálil z pravého křídla a na přední tyči jeho střelu jemně tečoval Vincent Lacavalier, brankář Ryan Miller byl ale včas na svém místě a připsal si první úspěšný zákrok.
     
    02:14
    Jake Virtanen předvedl dobrý forčeking a přihrávkou zpoza brány našel u levé tyče Svena Baertschiho, který se snažil tečovaný puk ze vzduchu umístit mezi betony Jonathana Quicka, ten se ale nachytat na švestkách nenechal a připsal si dobrý zákrok!
     
    03:23
    Kapitán LA Kings Dustin Brown se dostal mezi kruhy pro vhazování k odraženému puku a poté z otočky bekhendem vypálil, ale střela ale zamířila po ledě vedle pravé tyče.
     
    04:07
    Canucks napálili puk ze středního pásma a pravého křídla za bránu Jonathana Quicka a odjeli rychle střídat.
     
    04:34
    Kings vytvořili před bránou Ryana Millera velký závar, brankář Vancouveru ale jejich první střelu po ledě betony vyrazil před sebe a následné dorážky domácích hokejistů byly zablokovány.
     
    05:39
    Derek Dorsett tvrdě vypálil z pravého kruhu pro vhazování a jeho následná střela mířila pod horní tyč, Jonathan Quick byl ale připraven a hrudí jeho pokus vyrazil mimo.
     
    06:04
    Linden Vey to vzápětí zkoušel střelou z mezikruží, jeho střela ale mezi tři tyče nezamířila a jedním z hráčů Kings byla přizvednuta do ochranné sítě. Po přerušení hry přichází na řadu první krátká přestávka.
    Jimmy Carson byl před zápasem oceněn za své skvělé služby.

     
    06:20
    Vincent Lecavalier na pravém křídle vyhrál vhazování a Drew Doughty od modré čáry napřáhl k jedovaté střele s příklepem, ta ale zamířila nad a skončila na ochranném sklu.
     
    07:02
    Alexandre Burrows naskočil do hry ze střídačky a okamžitě se dostal do samostatného úniku, který u pravé tyče zakončil bekhendovou střelou, Jonathan Quick ale vytáhl skvělý zákrok a puk ukryl v lapačce!
    Skvělá šance Alexandreho Burrowse po naskočení do hry.

     
    07:42
    Kings na opačné straně vyrazili do rychlého protiútoku a dostali se do přečíslení 2 na 1, Kyle Clifford vzápětí mohl přihrávat, nakonec se ale rozhodl pro střelu ke vzdálenější levé tyči, kterou Ryan Miller pravým betonem skvěle vyrazil!
     
    09:00
    Jeden z domácích hokejistů nabral na levém křídle velkou rychlost a z rohu útočného pásma poté posílal před bránu nebezpečnou přihrávku, kterou uklidil do bezpečí nataženou holí pozorný brankář Vancouveru Ryan Miller.
     
    09:35
    Trevor Lewis tvrdě vypálil z vrcholu levého kruhu pro vhazování, jeho následná střela ale byla nepřesná a zamířila vedle bližší levé tyče, Ryan Miller tentokrát zasahovat nemusel.
     
    10:24
    Tyler Toffoli se před bránou nedostal do zakončení a poté to zkoušel na levém křídle z téměř nulového úhlu bekhendem, Ryan Miller si ale pohlídal prostor u své pravé tyče, kde volné místo ucpal pravým svým betonem.
     
    11:56
    Jeff Carter se s trochou štěstí dostal u levé tyče do zakončení a snažil se zamířit pod horní tyč, brankář Ryan Miller je ale bezchybný a po dalším skvělém zákroku ukryl puk ve svém náručí!
     
    12:46
    Emerson Etem na levém křídle nabral rychlost a poté se z blízkosti snažil zamířit do levého horního rohu brány, Jonathan Quick ale jeho střelu vyrážečkou vyrazil mimo!
     
    12:47
    Luke Schenn (LAK) dostal menší trest, 2 minuty hákování.
     
    13:23
    Yannick Weber nahodil puk na pravém křídle od modré čáry před bránu a mezi kruhy pro vhazování je střelu skvěle tečoval Bo Horvat, Jonathan Quick byl ale pozorný a po rychlém zakleknutí puk ukryl ve svém náručí.
     
    14:00
    Kings se podařilo v rychlém sledu dvakrát vyhodit a Vancouver se během posledních okamžiků marně snaží usadit v útočném pásmu.
     
    14:34
    Jake Muzzin sebral Vancouveru puk v blízkosti brány a poté ho vyhodil až za bránu Ryana Millera.
     
    15:12
    Vyloučený Luke Schenn je zpět na ledě a Los Angeles Kings má za sebou první úspěšné oslabení. Vancouver se dostal během přesilové hry pouze k jedné střele na bránu.
     
    15:25
    Luke Schenn na pravém křídle od modré čáry nahodil puk směrem na přední tyč, kde se od hole Emersona Etema odrazil do ochranné sítě.
    Alexandre Burrows a jeho fantastický obranný zákrok.

     
    15:56
    Tyler Toffoli z pravého křídla napálil puk za bránu Vancouveru, kde jeden z jeho spoluhráčů neměl proti trojnásobné přesile šanci na úspěch a obloukem se vrátil zpět ke své bráně.
     
    16:35
    Drew Doughty na pravém křídle vypálil od modré čáry a jeho střela byla těsně před bránou zablokována. Ryan Miller byl sice připraven, zasahovat ale nemusel.
     
    17:24
    Jeff Carter se ocitl u pravé tyče v obrovské šanci a po následné střele už zvedal ruce nad hlavu, Ryan Miller ale vytáhl úžasný zákrok a zřejmě lapačkou puk vyrazil mimo tři tyče!
     
    18:19
    Ryan Miller při předchozí šanci předvedl svůj doposud nejlepší a nejtěžší zákrok, po kterém Kings hrají na svém ledě s Vancouverem stále bez branek 0:0.
     
    19:00
    Hlasatel ve Staples Center právě oznámil poslední minutu první třetiny dnešního zápasu, v němž jsme zatím gól neviděli, šance si ovšem vytvořily oba dva týmy a ne malé.
     
    19:40
    Dvacet sekund do konce úvodní části zápasu, hra se odehrává v zóně Los Angeles Kings.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Jeff Carter se v první třetině dvakrát ocitl ve slibné šanci, ani jednou ale na fantastického Ryana Millera vyzrát nedokázal, zatímco na opačné straně v úvodu zápasu neproměnil samostatný únik po naskočení do hry ze střídačky Alexandre Burrows, který u pravé tyče mířil pod horní tyč, Jonathan Quick ale jeho pokus ukryl po skvělém zákroku v lapačce. Skóre po první třetině. Los Angeles Kings 0 Vancouver Canucks 0.
    Jeden z jedenácti úspěšných zákroků skvělého Ryana Millera.

     
    Druhá třetina začne přibližně v 5:37.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:07
    V Staples Center právě začala druhá část utkání mezi Los Angeles a Vancouverem, do které vstupuje za bezbrankového stavu 0:0, na kterém mají obrovskou zásluhu Ryan Miller a Jonathan Quick.
     
    20:38
    Los Angeles vyhrálo úvodní třetinu na střely 11:6, gól se mu ale podařit nepodařilo. Hodně aktivní byl Jeff Carter, který měl na holi dvě šance.
     
    20:56
    Alexandre Burrows (VAN) dostal menší trest, 2 minuty držení hole.
     
    20:56
    Jake Muzzin (LAK) dostal menší trest, 2 minuty hákování.
     
    21:27
    Hra pokračuje po vyloučení obou hráčů ve hře 4 na 4 a moc nerozumím tomu, proč se takovéto tresty udávají, když se stejně navzájem zkrátí.
     
    22:39
    Vancouver právě vstřelil branku!
    DAN HAMHUIS střílí gól ve hře 4 na 4 a posílá Vancouver do vedení 1:0!! Daniel Sedin našel na pravém křídle Lindena Veye, který krásnou přihrávkou přes šířku útočného pásma našel na vzdálenější levé tyči najíždějícího Dana Hamhuise, který z blízkosti poslal puk bez přípravy do odkryté brány. Asistence: Linden Vey, Daniel Sedin.
    22:39 Dan HAMHUIS - 0:1
     
    24:08
    Jeff Carter se dostal mezi kruhy pro vhazování ke střele a snažil se odpověď, jeho následná střela ale byla zablokována.
     
    24:40
    Vzápětí se ocitl v pravém kruhu pro vhazování ve skvělé střelecké pozici Vincent Lecavalier, který mířil do vzdálenějšího levého horního rohu brány, Ryan Miller ale jeho pokus vyrážečkou vyrazil!
     
    24:59
    Brayden McNabb (LAK) dostal menší trest, 2 minuty nedovolené bránění.
     
    25:28
    Canucks napřáhli na pravém křídle od mantinelu k velmi nebezpečné střele, která mířila do vzdálenějšího levého horního rohu brány, Jonathan Quick ji ale pravým ramenem vyrazil!
     
    27:00
    Přesilová hra Vancouver je u konce a Brayden McNabb právě naskočil z trestné lavice zpět na led.
     
    27:38
    Střely:

    Los Angeles Kings 16 Vancouver Canucks 9
     
    28:11
    Hra po krátké reklamní přestávce opět pokračuje a Vancouver vede v Staples Center nad Los Angeles zásluhou Dana Hamhuise 1:0.
     
    29:06
    Los Angeles je sice střelecky aktivnější, není mu to ovšem zatím příliš platné. Navíc ve druhé části není zatím ani zdaleka tak nebezpečné, jako v té první.
     
    29:23
    Brayden McNabb byl před pár okamžiky vyloučen a nyní z levého křídla napřáhl od modré čáry ke střele, ta ale zamířila pouze doprostřed brány, kde byl připravený Ryan Miller.
     
    30:07
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    DREW DOUGHTY střílí gól a vyrovnává stav utkání na 1:1!! Drew Doughty v levém kruhu zamíchal s pukem a poté ho mezi betony Ryana Millera procedil ke vzdálenější pravé tyči. Asistence: Rob Scuderi, Anze Kopitar.
    30:07 Drew DOUGHTY - 1:1
     
    30:27
    Drew Doughty vstřelil v letošní sezóně NHL svůj 13. gól, zatímco Anze Kopitar zaznamenal 37 asistenci.
     
    30:51
    Alexandre Burrows (VAN) dostal menší trest, 2 minuty podražení.
     
    31:38
    Jake Muzzin napřahoval na modré čáře ke střele, nakonec ale puk promáchl a bránu Ryana Millera neohrozil.
     
    32:06
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    ANZE KOPITAR využívá přesilovou hru nádhernou střelou a otáčí vývoj zápasu na stranu Los Angeles Kings, které vede 2:1!! Drew Doughty přihrál do pravého kruhu pro vhazování Anzemu Kopitarovi, který si srovnal puk na hůl a poté zamířil nad lapačku Ryana Millera přesně do bližšího horního rohu brány. Asistence: Drew Doughty, Jake Muzzin.
    32:06 Anze KOPITAR - 2:1
     
    33:17
    Drew Doughty dnes hraje skvělý zápas, když nejprve vyrovnal stav utkání na 1:1 a nyní si připsal asistenci na vedoucím gólu Anzeho Kopitara.
     
    34:24
    Trevor Lewis (LAK) dostal menší trest, 2 minuty úder loktem.
     
    V Staples Center právě probíhá krátká reklamní přestávka, po které si Vancouver zahraje v dnešním zápase třetí přesilovou hru.
     
    35:00
    Do konce druhé části zápasu zbývá odehrát přesně pět minut a Vancouveru se podařilo usadit v útočném pásmu.
     
    35:29
    Sven Baertschi otestoval střelou zápěstím z pravého kruhu pro vhazování pozornost Jonathana Quicka, brankář Los Angeles Kings by ale připraven a jeho pokus ukryl v lapačce!
     
    35:48
    Yannick Weber na pravém křídle vypálil od modré čáry a Jonathan Quick jeho střelu letící nad ledem ke vzdálenější levé tyči pravým betonem vyrazil mimo! Skvělý zákrok.
     
    36:26
    Vyloučený Trevor Lewis se vrátil zpět na led z trestné lavice a Vancouver nevyužil další, v pořádí třetí, přesilovou hru.
     
    36:57
    Brayden McNabb po vyhraném vhazování v útočném pásmu Kings vypálil na levém křídle od modré čáry, jeho následná střela ale byla zablokována.
     
    37:03
    Brayden McNabb (LAK) dostal menší trest, 2 minuty zdržování hry – vyhození puku přes ochranné sklo.
     
    37:40
    Los Angeles se podařilo vyhodit puk za bránu Ryana Millera a domácí fanoušci Kings to ocenili potleskem.
     
    38:33
    Tyler Toffoli odvedl fantastickou práci, když podél střídaček zavezl puk až do útočného pásma a vzápětí se natlačil před bránu, která byla vzápětí posunuta.
     
    38:33
    Tým Vancouveru dostal menší trest, 2 minuty příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká Radim Vrbata.
     
    39:23
    Kings mají po návratu Braydena McNabba z trestné lavice k dispozici přesilovou hru, kterou mohl využít střelou z vrcholu levého kruhu pro vhazování Jeff Carter, jenže po velkém napřáhnutí zlomil hůl.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Zatímco úvodní část zápasu gól nepřinesla, v té druhé padly hned tři. Krátce po přestávce se prosadil Dan Hamhuis, když u levé tyče po přihrávce Lindena Veye z pravého křídla uklidil puk do prázdné brány. Kings ale vzápětí na začátku druhé poloviny prostřední části během necelých dvou minut zápas otočili, když nejprve vyrovnal střelou mezi betony Ryana Millera obránce Drew Doughty a poté se prosadil nádhernou ránou do pravého horního rohu brány v přesilové hře Anze Kopitar. Skóre po 40 minutách. Los Angeles Kings 2 Vancouver Canucks 1.
    Druhá třetina přinesla tři góly a Kings doma vedou 2:1.

     
    Třetí třetina začne přibližně v 6:35.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    Radim Vrbata zůstává na trestné lavici a Los Angeles dohrává v úvodu třetí třetiny přesilovou hru poté, co se hráči Vancouveru v závěru druhé části špatně střídali.
     
    40:29
    Milan Lucic předvedl v pravém rohu útočného pásma šikovné ruce a poté nabyl na střelu jednomu ze svých spoluhráčů, jeho tvrdá rána z pravého rohu pro vhazování ale skončila na hrudi Ryana Millera.
     
    41:07
    Luca Sbisa chtěl na levém křídle obranného pásma rozehrát, jenže jeho kolmá přihrávka našla pouze jednoho z hráčů Kings. Následnou akci domácího týmu ale zastavila přihrávka rukou.
     
    41:56
    Canucks vypálili z pravého křídla a jejich následná střela se od ochranného skla odrazila před bránu Jonathana Quicka, který měl co dělat, aby neposedný puk dopravil do bezpečí.
     
    42:45
    Canucks si během posledních sekund vytvořili převahu a nyní jsou směrem vpřed výrazně aktivnější.
     
    43:15
    Derek Dorsett na pravém křídle ukryl puk Kings a poté z vrcholu pravého kruhu pro vhazování napřáhl přes obránce Los Angeles ke střele, která se od jeho hole odrazila vedle vzdálenější levé tyče.
     
    44:22
    Derek Dorsett vzápětí u střídaček nahodil puk bekhendem podél mantinelu za bránu Kings a okamžitě odjel se svými spoluhráči střídat.
     
    44:55
    Brayden McNabb si u mantinelu počíhal na Bena Huttona a poté ho tvrdě přišpendlil na hrazení. Obránce Vancouveru ve tvrdém souboji ztratil helmu.
     
    45:08
    Linden Vey se ocitl mezi kruhy pro vhazování v obrovské šanci a dobře pálil k pravé tyči, jeho střelu letící těsně nad ledem ale levým betonem vyrazil mimo výtečný Jonathan Quick!
     
    46:39
    Los Angeles se nechalo v úvodu třetí třetiny dostat pod tlak a Vancouver nyní na ledě dominuje, Kings ale stále vedou 2:1.
     
    47:22
    Kris Versteeg byl v rohu obranného pásma poslán čistě na kolena a Linden Vey se dostal na pravém křídle ke tvrdé střele, kterou Jonathan Quick maskou vyrazil mimo tři tyče!
     
    47:47
    Linden Vey:

    Linden Vey strávil na ledě 15 minut a 5 sekund, během nichž se dostal ke třem střelám na bránu.
     
    48:35
    Derek Dorsett si sjížděl před bránu na přihrávku z levého křídla, puk před ním ale odvrátil do bezpečí Anze Kopitar, který předvedl skvělý obranný zákrok.
     
    49:35
    Anze Kopitar:

    Anze Kopitar dnes strávil na ledě přesně 17 minut a proti Vancouveru zaznamenal dva kanadské body za gól a asistenci.
     
    50:25
    Závěrečná část zápasu se přehoupla do své druhé poloviny a Los Angeles stále drží své těsné jednobrankové vedení 2:1.
     
    51:14
    Domácí fanoušci Los Angeles ožili a ženou svůj tým za vstřelením pojišťujícího gólu.
     
    51:39
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    JEFF CARTER střílí gól a posílá Los Angeles Kings do dvoubrankového vedení!! Anze Kopitar na pravém křídle obranného pásma vydoloval proti dvěma protihráčům u mantinelu puk a poslal do úniku Jeffa Cartera, který nabral rychlost a z pravého kruhu pro vhazování zamířil přesně k bližší pravé tyči. Asistence: Anze Kopitar.
    51:39 Jeff CARTER - 3:1
     
    51:56
    Derek Dorsett vyzval na taneček v pravém rohu obranného pásma Kings Braydona McNabba a poté ho poslal na lopatky!
     
    51:56
    Brayden McNabb (LAK) dostal větší trest, 5 minut bitka.
     
    51:56
    Derek Dorsett (VAN) dostal větší trest, 5 minut bitka.
     
    52:18
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    VINCENT LECAVALIER střílí proti Vancouveru první gól v kariéře NHL a Kings se po dvou slepených gólech, které se vyšly do jedné minuty ujímá vedení 4:1!! Vincent Lecavalier nabral na levém křídle rychlost, na útočné modré čáře naznačil střelu a ránou z vrcholu kruhu pro vhazování poté puk pod levým betonem Ryana Millera procedil do brány. Asistence: Alec Martinez.
    52:18 Vincent LECAVALIER - 4:1
     
    52:49
    Drew Doughty (LAK) dostal menší trest, 2 minuty hákování.
     
    54:00
    do konce zápasu zbývá odehrát šest minut a Los Angeles Kings má vývoj zápasu pevně ve svých rukou.
     
    54:18
    Jared McCann vypálil z pravého křídla, z ostrého úhlu ale našel pouze lapačku Jonathana Quicka!
     
    55:29
    Kings už sice hrají v plném počtu, ale brankář Ryan Miller zůstal na střídačce a Canucks to zkouší v šesti hráčích v poli!
     
    56:04
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    JEFF CARTER střílí gól do prázdné brány a zvyšuje už na 5:1!! Milan Lucic zachytil rozehrávku Canucks na pravém křídle a Jeff Carter poté z kruhu pro vhazování vstřelil do prázdné brány jubilejní 300. gól v kariéře NHL! Asistence: Milan Lucic.
    56:04 Jeff CARTER - 5:1
     
    57:00
    Do konce utkání zbývají odehrát tři minuty a Canucks jsou na kolenou a ani ochránci zvířat jim nepomohou.
     
    57:44
    Obrana Vancouveru se ve třetí třetině naprosto rozsypala a Ryan Miller inkasoval během celé minuty dva góly.
     
    58:52
    Anze Kopitar se dostal před bránou do šance, kterou sice ani nadvakrát neproměnil, ale Kings to mrzet nemusí.
     
    59:59
    Čas se naplnil a fanoušci Los Angeles Kings tleskají svému týmu za předvedený výkon, který zejména ve třetí části stál za to.
     
    Konec zápasu.
     
    Vancouver se v úvodu třetí třetiny snažil za stavu 2:1 pro Los Angeles vyrovnat, jenže poté se hra Canucks naprosto rozsypala a Jeff Carter s Vincentem Lecavalierem během necelé minuty vstřelili dva góly, kterými zpečetili nakonec hladké vítězství svého týmu, které první jmenovaný ještě podtrhl střelou do prázdné brány a vstřelil svůj jubilejní 300. gól v kariéře NHL. Skvělý zápas odehrál také Anze Kopitar, který vstřelil gól a zaznamenal dvě asistence. Konečný výsledek. Los Angeles Kings 5 Vancouver Canucks 1.
    Kings v domácím Staples Center zničili Vancouver vysoko 5:1.

     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Anze Kopitar (LAK) 1+2
    2. Jeff Carter (LAK) 2+0
    3. Jonathan Quick (LAK) 21 zák., 1 gól, 95,5%
    Statistiky po skončení jednoznačného utkání v Staples Center.

     
    Československá stopa v utkání:

    Radim Vrbata (VAN) 0+0, 3 střely, čas na ledě 16:50 (07:22:07)
    Zlatý Dustin Brown!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 31. Doughty (Scuderi, Kopitar), 33. Kopitar (Doughty, Muzzin), 52. Carter (Kopitar), 53. Lecavalier (Martinez), 57. Carter (Lucic) – 23. Hamhuis (Vey, Sedin)


    Los Angeles Kings: Quick (Enroth) – Doughty, Scuderi, Schenn, McNabb – Martinez, Muzzin, – Brown (C), Kopitar (A), Lucic – Toffoli, Lecavalier, Pearson – Lewis, Carter (A), King – Versteeg, Shore, Clifford. Hlavní trenér: Darryl Sutter.
    Vancouver Canucks: Miller (Markström) – Sbisa, Hutton, Weber, Hamhuis (A), Biega, Bartkowski – D. Sedin (A), Etem, Vey – Virtanen, Granlund, Baerschi – Vrbata, McCann, Burrows (A) – Dorsett, Horvat, Gaunce. Hlavní trenér: Willie Desjardins.

    Rozhodčí: Francois St. Laurent, Garrett Rank – Shane Heyer, Pierre Racicot

    Diváci: 18230
    bahis siteleri