Sturm Graz – Austria 1:1 (kon.)
konec
SK Sturm Graz
1:1 (0:0)
FK Austria Vídeň
Neděle 13.03.2016, 16:30 • UPC-Arena, Graz • Rakouská Bundesliga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Přeji příjemné nedělní odpoledne a vítám tu všechny fotbalové fanoušky! Druhý březnový víkend se stal dějištěm 27. kola rakouské bundesligy, v jehož rámci se spolu utkají Sturm Graz a Austria Vídeň. Úvodní výkop v UPC Areně proběhne v 16:30, tak u toho buďte se mnou!
     
    SK Sturm Graz

    Tým lodivoda Franca Fody se zatím drží na pěkné 4. příčce tabulky, ovšem není v příliš dobré pozici – na třetí místo zaručující alespoň kvalifikační předkolo Evropské ligy ztrácí celých 10 bodů, zatímco zezadu se nebezpečně tlačí duo Mödling, Mattersburg – oba tyto týmy ztrácí na Graz pouhý jeden bod. Není také bez zajímavosti, že tým ze Štýrského Hradce zatím ve 26 kolech nastřílel 29 gólů a stejný počet i inkasoval.

    Nejlešpím střelcem Sturmu je forvard Roman Kienast, který vsítil již 8 branek. Nejvíce asistencí zaznamenali Donis Avdijaj a Andreas Gruber, oba si připsali 3 gólové nahrávky. Posledním hráčem, který stojí za zmínku, je Sascha Horvath. Tento devatenáctiletý záložník totiž přišel v úvodu letošního ročníku z vídeňské Austrie a v každém ze dvou zápasů odehraných právě proti svému bývalému týmu se prosadil... Připíše si trefu i ve třetím utkání proti Fialkám?
     
    FK Austria Vídeň

    Svěřenci kouče Thorstena Finka se letos potýkají s kolísavou formou, i přesto ale drží krok s elitou rakouské kopané a po 26 kolech okupují třetí příčku tabulky. Jejich ztráta na vedoucí duo Salzburg, Rapid Vídeň ale činí již 5 bodů, nicméně náskok na čtvrtý Sturm je těch níže zmiňovaných 10 bodů.

    Jednoznačně největší síla Austrie se skrývá v ofenzivě – Die Veilchen nastříleli již 44 branek (což z nich činí třetí nejgólovější tým soutěže). Na toto konto nejvíce přispěli Alexander Gorgon (13 branek) a jeho parťák Olarenwaju Kayode (11 zásahů). V asistencích pak klubové tabulce vládnou Alexander Gorgon a Alexander Grünwald, oba zaznamenali po 4 nahrávkách.
     
    Vzájemné zápasy

    Letos se spolu díky systému rakouské nejvyšší soutěže oba celky utkaly již dvakrát na podzim, přičemž stejná porce je ještě čeká v jarní fázi. Před třetím vzájemným klaní je letošní bilance dosti vyrovnaná – v obou případech zatím vyhrál domácí tým.

    19.09.2015 (9. kolo) Sturm – Austria 2:0
    branky: 66. Gruber, 76. Horvath

    02.12.2015 (18. kolo) Austria – Sturm 2:1
    branky: 39. Kayode, 81. Gorgon – 3. Horvath
     
    Úvodní sestavy:

    SK Sturm Graz: Esser (C) – Kayhan, Avlonitis, Spendlhofer, Lykogiannias – Kamavuaka, Offenbacher – Horvath, Stankovic, Gruber – Edomwonyi
    Náhradníci: Gratzei – Avdijaj, Klaric, Lovric, Ehrenreich, Potzmann, Dobras

    FK Austria Vídeň: Almer – Larsen, Sikov, Rotpuller, Martschinko – Grünwald, Holzhauser – Meilinger, Gorgon (C), Venuto -Kayode
    Náhradníci: Hadzikic – Prokop, Serbest, Friesenbichler, Koch, De Paula, Windbichler

    Rozhodčí: Hameter – Braunschmidt, Witschnigg.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozehrávky se ujali domácí borci v černých dresech, Austria hraje ve venkovních žlutých sadách.
     
    2
    Lykogiannis přenesl hru na druhou stranu, tam je Kayhan. Sturm zatím drží míč a snaží se vymyslet, kudy se půjde dostat přes defenzivu Austrie.
     
    3
    Bright Edomwonyi to udělal nejlépe, jak jen mohl. V přesile žlutých dresů se nezalekl a vybojoval alespoň aut.
     
    4
    Vynikající centr vyslal zprava bek Stryger Larsen a Kayodemu vpravdě nechybělo moc, možná metr k tomu, aby hlavičkoval do brány!
     
    5
    Marco Meilinger si ukousl příliš velké sousto a o balon přišel. Vzápětí ale Gruber fauloval Martschinka a Holzhauer rozehraje přímý kop.
     
    6
    A Esser se musel mít na pozoru, Shikovovi mnoho nechybělo k hlavičce těsně před domácím brankářem. Ten ale míč vyboxoval a následný lob z dílny Lucase Venuta přeletěl všechno včetně brány, domácí rozehrají.
     
    7
    Po Offenbacherově chybě v útoku se na druhé straně proháčkoval do vápna Gorgon a jen precizní zákrok zadáka Lykogiannise zastavil kapitána Austrie!
     
    8
    Následně se faulem provinil Edomwonyi a hostující celek tak zůstává u balonu.
     
    9
    Sascha Horvath si v souboji s Venutem pomohl nedovolenými prostředky a Austria může pokračovat v útoku.
     
    10
    Rotpuller odvrátil míč před dobíhajícím Kayhanem, Sturm ale zůstává na dohled hostující brány.
     
    11
    Offenbacher vypálil z hranice vápna a Lukas Rotpuller míč přizvedl nad bránu, roh.
     
    11
    Po centru Offenbachera od praporku se k hlavičce dostal Gruber a mnoho nechybělo, aby domácí plejer prolomil bezbrankový stav!
     
    12
    Teď už ale s balonem pracují hosté, konkrétně duo Martschinko – Meilinger na levé straně.
     
    13
    Holzhauser vyrobil hrubici a Edomwonyi se prodral do vápna. Pouze precizní skluz Shikova pak zamezil bezprostřednímu ohrožení brány, roh.
     
    14
    A opět byla po rohu nebezpečná hlavička! Tentokráte ale Almer musel zasahovat, nicméně si poradil a udržel vyrovnaný stav.
     
    15
    Už první čtvrthodinka, která se chýlí ke konci, nám naznačila, že můžeme očekávat veliké věci! Sturm je zatím jasně lepší a už jsme viděli dvě veliké šance, uvidíme, v jakém směru se bude hra ubírat dál.
     
    16
    Po delší době si na míč sáhl i Esser, ale tohle byla pro brankáře Grazu povinnost, po Meilingerově pokusu snad ani nemohl udělat chybu.
     
    17
    Lykogiannis se opět blýskl perfektní defenzivní činností a vzápětí domácí vybojovali míč zpět.
     
    18
    Lukas Rotpuller předskočil Edomwonyie a zmocnil se míče, akci hostů ale zastavil Kayhan.
     
    19
    Po vhazování, které provedl Lykogiannis, se k míči velmi záhy dostali hosté.
     
    20
    A teď mohli opět zahrozit domácí borci, když se Edomwonyi zmocnil míče po mizerném odkopu Almera a pokusil se zaskočit hostujícího gólmana rychlou střelou. Bohužel se ale jeho pokus točil od brány a skončil mimo.
     
    21
    Kayhan se obět zaskvěl příkladnou obrannou činností a Gruber si klestil cestičku lesem žlutých dresů. Nakonec ale o balon přišel.
     
    22
    Důrazný Lukas Rotpuller odzbrojil Grubera a nakonec budou rozehrávat fotbalisté z hlavního města Rakouska.
     
    23
    Znovu výtečně zapracoval Rotpuller, když kolmici do vápna zastavil těsně před Stankovicem, který by se jinak zjevil úplně sám před Almerem.
     
    24
    Kayode spolupracuje s Meilingerem na pravé straně, ale jejich akci pozastavil dnes skvěle hrající Kayhan. Hosté jsou tak nuceni opustit polovinu Sturmu.
     
    26
    Marco Meilinger se provinil faulem a Hameter to zaregistroval, aby pak následně přisoudil míč domácím.
     
    27
    Kayhan odpálil míč hodně daleko, ale pouze do zámezí, takže se vpřed mohou vydat svěřenci kouče Finka.
     
    28
    Domácí se zatím v poklidu brání, útoky Austrie postrádají invenci a nápad.
     
    29
    Kayhan přenesl parádním míčem hru zprava na levou stranu, kde byli Horvath s Lykogiannisem.
     
    30
    Přesto se ale vpřed vydali hostě, nicméně jejich akce nepřinesla zhola nic a skončila vlastně ještě dříve, než pořádně začala. Sturm pokračuje v ofenzivních manévrech.
     
    31
    Po Rotpullerově faulu ve středu pole centroval z přímého kopu do vápna Offenbacher, ale defenziva Austrie v čele s Almerem si nakonec poradila, gólman Vídně míč sebral.
     
    32
    Lucas Venuto dokázal nadvakrát dorazit Gorgonovu ránu za záda Essera, problém byl ovšem v tom, že se nacházel v postavení mimo hru. Gól tak samozřejmě platit nemůže, hrajeme dál bez branek.
    32.
     
    33
    Kayhan obešel Meilingera a následně dostal naloženo od Martschinka – Hameter udělil hostujícími bekovi Martschinkovi první kartu tohoto utkání.
     
    35
    Stankovic obdržel ve vápně nahrávku z pravé strany a z otočky zkusil vystřelit, u bližší tyče však našel jen připraveného Almera.
     
    36
    Po centru Holzhausera nejprve hlavičkoval Grünwald do zad jednoho ze spoluhráčů a následně sebral odražený míč a vypálil z otočky, bránu však vysoko přestřelil.
     
    38
    Přes Spendlhofera a Stankovice zakládají domácí další útok.
     
    39
    Offenbacher odcentroval od praporku, ale obrana Austrie si poradila na výbornou a míč nakonec skončil až u brankáře Essera.
     
    40
    Offenbacher vybídl hlavičkou do náběhu Edomwonyie, ovšem jaksi pozapomněl, že ve fotbale existuje ofsajdové pravidlo a svého spoluhráče oslovil do pozice dobré dva metry za obranou.
     
    42
    Domácí doufali překvapit obranu Austrie rychlou rozehrávkou, ovšem nezdařilo se a hosté se k míči dostali v podstatě zadarmo.
     
    42
    Kayhan hledal ve vápně Edomwonyie, který ovšem ztratil jak balon, tak i stabilitu a ze slibné akce nebylo nic.
     
    43
    Na druhé straně naopak po kooperaci s Gorgonem získal míč a trochu prostoru Grünwald, nicméně jeho zakončení nemůže být počítáno jako vydařené, balon skončil hodně mimo.
     
    44
    Gruber dostal naloženo od Meilingera, a to dosti nepěkně a zezadu. Záložník Austrie za tento zákrok vyfasoval žlutou kartu.
     
    45+1
    Pouhou jednu minutku nastavil hlavní sudí nad rámec první půle.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je tedy za námi, do kabin se jde za bezbrankového stavu. Ovšem rozhodně se nenudíme, zápas nabídl hned několik pěkných fotbalových momentů v čele s neuznanou brankou Lucase Venuta. My tedy můžeme jen doufat, že ve druhé půli hráči vylepší zakončení a dočkáme se i nějaké té branky.

    Pokračujeme cca v 17:32.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hostující duo Holzhauser, Kayode uvedlo míč do hry, pokračujeme!
     
    47
    Hosté se hned zkraje druhého poločasu vrhli vpřed, Martschinko vhodil aut do vápna. Tam se ale k míči nikdo ve žlutém nedostal.
     
    47
    Na druhou stranu potom vystartoval rychlonohý Bright Edomwonyi a vyzískal alespoň roh pro Sturm.
     
    48
    Spendlhofer teď podstoupil těžký sprinterský souboj s fofrnickým Kayodem, ale zvládl to a balon odehrál.
     
    49
    Venuto trochu nevědomky sklepl míč pod sebe na hranici vápna, kam si pro balon došel Meilinger a bez přípravy pálil nebezpečně k levé tyči, kterou pouze o kousíček minul! Dobrá šance Austrie!
     
    50
    Esser si teď nadělal problémy a byl dohrán presujícím útočníkem, ale zvládl to a odkopl míč od brány.
     
    51
    Offenbacher zkusil štěstí ze střední vzdálenosti, bohužel ale mířil úplně jinam než na bránu, tady nebezpečí nehrozí.
     
    52
    Meilinger se procpal kolem Kayhana, ale tísněn právě domácím bekem posadil svůj centr jen na hlavu Spendlhofera – rohový kop pro Austrii.
     
    53
    Sturm se ubránil a naopak sami domácí jsou teď na cestě k Almerově bráně.
     
    54
    Stryger Larsen se probíjel přesilou soupeřů a dařilo se mu odbře, tedy než byl faulován. Přímý kop zleva rozehraje Alexander Gorgon.
     
    54
    Kapitán a nejlepší střelec Austrie to zkusil napřímo, Esser byl připraven.
     
    55
    Vzápětí zakončoval nebezpečně Holzhauser z prvního doteku po centru zprava, ale minul.
     
    55
    Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Stankovic, přichází Avdijaj.
     
    56
    Kouč Austrie Fink prohodil pár slov s hráči Sturmu, zajímavé věci se dějí na trávníku UPC Areny.
     
    58
    Sturm už se zase dere vpřed, domácí hrají zatím o něco lépe než Austria. Nutno ale podotknout, že hosté se v první čtvrthodině druhé půle prezentují výrazně lepším výkonem než v prvním poločase.
     
    59
    Edomwonyi podržel míč za vápnem proti přesile soupeřů a posunul jej po hranici šestnáctky na Grubera, který levačkou hledal zadní tyč. Neuspěl, Almerovu bránu minul.
     
    60
    Další útok Austrie skončil u Lucase Venuta, který nezkrotil dlouhý centr zleva a na pravé straně se dostal do zámezí.
     
    60
    Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Gruber, přichází Dobras.
     
    61
    Edomwonyi si narazil s Dobrasem a následně padl ve vápně k zemi. Penalta se ale nepíská, rychlonohý forvard se totiž chvilku před tímto vystavil do ofsajdu.
     
    62
    A opět v akci aktivní Edomwonyi – naběhl za obranu na centr zprava a chyběl mu možná krůček, aby se k míči dostal dřív než Almer.
     
    63
    Venuto se dostal za vápnem k balonu, potáhl míč do strany a vypálil, bohužel ale neutáhl mířidla a minul vzdálenější tyč.
     
    64
    Austria právě vstřelila branku!
    Konečně jsme se dočkali! Gorgon odcentroval zprava a k míči se ve vápně dostal bek JENS STRYGER LARSEN, který si prvním dotykem perfektně zpracoval a druhým poslal míč kolem Essera do sítě!
     
    66
    Tak to je trochu šok, protože Sturm dnes svojí aktivitou Austrii výrazně převyšuje. Uvidíme, jak si s tím domácí poradí a podaří-li se jim alespoň vyrovnat.
     
    68
    Kamavuaka natáhl zdálky a jeho střela proletěla těsně vedle brány, na eventuální vyrovnání si tedy ještě počkáme.
     
    68
    Střídání v týmu SK Sturm Graz: ze hřiště odchází Offenbacher, přichází Klaric.
     
    69
    Martschinko si dnes zahrává! Byť už je jednou žlutou kartou potrestaný, předvedl snad už třetí zákrok, za který by klidně mohla přijít druhá. Je vidět, o jak vyhecovaný zápas jde.
     
    70
    Sturm má k dobru roh. Z toho nic nevzniklo, hlavičku pohlídal Almer.
     
    71
    Naopak na druhou stranu vyběhl Olarenwaju Kayode a v brejku si se zpracováním balonu pomohl rukou, Hameter jej za to nekompromisně trestá žlutou kartou!
     
    71
    Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Meilinger, přichází Windbichler.
     
    73
    Ohromná šance Austrie! Grünwald posunul zpoza vápna na pravou stranu Holzhauserovi. Ten ještě vrátil svému spoluhráči do hraniční ofsajdové pozice, ale praporek zůstal dole. Nicméně skvělým zákrokem se blýskl Esser, který sebral Grünwaldovi takřka jistý gól!
     
    75
    No a pozor, Kayode má nějaké trable a je odveden ze hřiště za doprovodu lékaře.
     
    75
    Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Kayode, přichází Friesenbichler.
     
    76
    Kayhan skvěle odcentroval, ale Stryger Larsen ve spolupráci s Windbichlerem dokázal odpravit balon do bezpečí.
     
    78
    Na pravé straně se otevřelo spostu prostoru pro Martschinka. Bek Austrie si dokázal obhodit soupeře, ale následně se mu pod nohy vrhl Esser a míč sebral.
     
    79
    Na druhé straně se pak ke střele ze střední vzdálenosti odhodlal Dobras, ale bránu o dobrý metr minul.
     
    80
    Nepřesnost v rozehrávce zastavila další manévry Sturmu – Kamavuaka pouštěl pas za sebe, kde tušil Dobrase. Ten to ale vůbec nečekal a balonu si ani nevšiml.
     
    81
    Wilson Kamavuaka následně nestíhal Holzhausera a pomohl si nedovoleně, když hostujícího plejera potáhl za ruku. Hameter neotálí a tasí další žlutý kartónek.
     
    83
    Gorgon si s dravostí sobě vlastní seběhl na střed, kde se zmocnil míče a pálil razantně směrem na Esserovu pokladnici. Co přidal na razanci, to chybělo na přesnosti – míč prolétl vedle tyče.
     
    84
    Sturm Graz právě vstřelil branku!
    Máme vyrovnáno! Dobras rozehrál roh, po němž zpoza vápna pálil jeden z domácích borců. Střela byla několikrát sražena, přesto Almer zareagoval. Vyrazil míč, avšak pouze k nohám BRIGHTA EDOMWONYIE, který v poklidu doklepl do brány!
    84. EDOMWONYI - 1:1
     
    87
    Dobras teď z hloubi pole vyslal něco mezi centrem a střelou, nicméně Almer byl na svém místě a balon v pohodě sebral.
     
    88
    Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Venuto, přichází De Paula.
     
    89
    Kamavuaka posunul balon ke spoluhráči a vzápětí do něj zajel Raphael Holzhauser, za což vidí hostující středopolař žlutou kartu. V tomto případě se ale mohlo klidně i červenat, bylo to mimo hru...
     
    90
    Vzápětí se ke střele z vápna dostal Klaric a trefil levou tyč Almerovy brány, Austria se ještě bude hodně strachovat o výsledek!
     
    90+1
    Windbichler se neprosadil, byl odzbrojen a následně Kamavuaka posílal dlouhý pas na Avdijaje. Mladému borci, který ve Sturmu hostuje z německého Schalke, chyběly pouze centimetry.
     
    90+2
    Friesenbichler se prezentoval vydařenou ranou z větší dálky, ale Esser byl na svém místě a míč lapil.
     
    90+3
    Gorgon rozehrál přímý kop a nechybělo mnoho, aby jeho centr zaplachtil pod břevo! Esser ale byl na svém místě a vyrazil na roh.
     
    90+4
    Kayhan podtrhl svůj skvělý výkon, když z vápna vyhlavičkoval Holzhauserův centr,
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Ve druhé půli jsem se dočkali po jednom gólu na každé straně a oba týmy se rozchází smírně. Remíza je ale asi spravedlivým výsledkem, protože jakkoli podal Sturm nadšený výkon smšrem vpřed, Austria také měla svoje šance. Konečnou podobu výsledku dali dva hráči – v 64. minutě po centru Gorgona zakončil úspěšně bek Jens Stryger Larsen a na jeho gól odpověděl v 84. minutě Bright Edomwonyi.
     
    To je ode mě pro dnešek vše, děkuji za pozornost! Přeji úspěšný vstup do nového týdne a zase někdy u fotbalových onlajnů na počtenou! (18:26:12)

    Michal Konvalina

    Branky: 84. Edomwonyi – 64. Stryger Larsen

    Karty:   81. Kamavuaka (STG) – 33. Martschinko (AUV), 44. Meilinger (AUV), 71. Kayode (AUV), 89. Holzhauser (AUV)


    SK Sturm Graz: Esser (C) – Kayhan, Avlonitis, Spendlhofer, Lykogiannias – Kamavuaka, Offenbacher (68. Klaric) – Horvath, Stankovic (55. Avdijaj), Gruber (60. Dobras) – Edomwonyi
    Náhradníci: Gratzei – Avdijaj, Klaric, Lovric, Ehrenreich, Potzmann, Dobras

    FK Austria Vídeň: Almer – Larsen, Sikov, Rotpuller, Martschinko – Grünwald, Holzhauser – Meilinger (71. Windbichler), Gorgon (C), Venuto (88. De Paula) – Kayode (75. Friesenbichler)
    Náhradníci: Hadzikic – Prokop, Serbest, Friesenbichler, Koch, De Paula, Windbichler

    Rozhodčí: Hameter – Braunschmidt, Witschnigg
    bahis siteleri