Prešov – Žilina 1:4 (kon.) | M-Šport Trenčín – ŠK 1. FBC Trenčín 5:4 (kon.) | Hurikán Bratislava – Florko Košice 6:7 (kon.)
konec
FBC Mikuláš Prešov
1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina
sk Neděle 13.03.2016, 16:00 • ŠH Hotelovej akadémie • Slovenská Salming extraliga mužů • Čtvrtfinále
     
    Ďakujeme za pozornosť. Z Prešova to je od nás všetko. Lúčime sa s konštatovaním, že FBC Mikuláš Prešov v štvrtom štvrťfinálovom boji podľahol Žiline 1:4 a ukončil tak svoje zápolenie v MEX v sezóne 2015/2016. Celok FBC Grasshoppers Žilina postupuje do semifinále. (18:14:26)
     
    Je dobojované. Žilinčania zvíťazili na prešovskej palubovke 4:1 a v sérii zvíťazili 3:1 na zápasy. FBC Grasshoppers tak postupuje do semifinále, zatiaľ čo domáci florbalisti sa s aktuálnou sezónou 2015/2016 lúčia pred bránami semifinále.
    Prešovčania dnes predviedli bojovný výkon, snažili sa o vyrovnanie série, no celok zo Žiliny bol nad sily východniarskeho celku.
     
    Koniec zápasu.
     
    59:29
    V závere stretnutia si ešte nervy na uzde neudržal domáci hráč Jan Kominek, ktorý bol potrestaný za nešportové správanie.
     
    59:29
    Do konca zápasu ostáva už len 31 sekúnd. Prešovčania sa však sympaticky snažia o strelenie gólu napriek faktu, že Žilina drží dnešný zápas krátko pred jeho koncom pevne v rukách.
     
    59:04
    Baláž sa snažil o skorigovanie nepriaznivého stavu, no jeho dobre mieraná strela spoza tela sa napokon neujala. Prešovčania to opäť skúšajú v šestici.
     
    58:34
    Žilina dala gól!
    A Žilinčania spečatujú svoje víťazstvo v dnešnom stretnutí gólom do prázdnej brány. Miške už mohol zakončovať do opustenej brány, no prihral lepšie postavenému Málusovi, ktorý bez väčších problémov strelil štvrtý gól svojho tímu v dnešnom zápase.
     
    58:18
    Tentoraz smerujúcu loptičku do prešovskej brány zabránil Kominek. Prešov je pri lopte a bude zakladať ďalšiu útočnú akciu.
     
    57:54
    Žilinčania teraz poslali loptičku do opustenej brány Prešova, Sninčák sa však stihol vrátiť medzi tri žrde.
     
    57:23
    Brankár Sninčák opustil bránu. Domáci florbalisti sa pokúsia zdramatizovať priebeh dnešného stretnutia so šiestimi hráčmi.
     
    56:38
    Pazdič to teraz skúšal strelou z pravej strany, no loptička minula žilinskú bránu. Hostia jednoducho vyhodili loptičku až za prešovskú bránu a budú sa snažiť odraziť ďalšiu vlnu domáceho útoku.
     
    55:37
    Galovič teraz prihrávkou našiel nabiehajúceho Michala Hrina, ktorému stačilo usmerniť loptičku za chrbát Sninčáka, no hosťujúci hráč nedokázal spečatiť žilinské víťazstvo.
     
    54:31
    O loptičku bojuje v rohu hracej plochy Joščák. Prešovčania si držia loptičku, obliehajú žilinskú brániacu sa päticu, no stále si nedokážu vypracovať žiadnu streleckú príležitosť.
     
    54:27
    Domáci celok si vyberá oddychový čas. Florbalisti Prešova majú na vyrovnanie už len 5 minút a 33 sekúnd. Podarí sa im zvrátiť nepriaznivý stav a predĺžiť si tak sezónu?
     
    54:17
    Prešovčania teraz budú rozohrávať loptičku z rohu ihriska pri žilinskej bráne. Joščák vyzval prihrávkou do kombinácie Maguru. Prešovčania sa ale stále nedokážu dostať na dostrel gólmana Turiaka.
     
    54:00
    Sikorjak teraz chcel vyskúšať pozornosť súperovho brankára nečakanou strelou od pravého mantinelu, loptička sa ale prešovskému kapitánovi skĺzla z čepele.
     
    53:20
    Miške teraz zvádza súboj o loptičku v rohu hracej plochy s Adamovom. Žilinský florbalista bol v súboji úspešnejší. Hostia stále držia loptičku na svojich hokejkách.
     
    52:40
    Kassay teraz navyše neprihral presne, Jaroslav Málus sa dostal po pravej strane do rýchleho brejku. Loptičku sa snažil usmerniť nad ľavé rameno Sninčáka, no prešovský gólman teraz podržal svoj tím.
     
    52:12
    Sikorjak teraz operuje ako posledný hráč FBC Mikuláš s loptičkou na hokejke. Snaží sa vymyslieť niečo produktívne, no hostia sa výborne bránia a súperovi nedovoľujú dostať sa ani za polovicu hracej plochy.

    Dávid Lech

    Branky a nahrávky: 32. Magura (Kassay) – 19. Masarovič (Miške), 31. M. Hrin, 43. Kvasnica, 59. Málus (Miške)


    FBC Mikuláš Prešov: Sninčák – Kominek, Baláž, Štofko, Petróci, Adamov, Magura, Sikorjak, Grivalský, Kassay, Pazdič, Joščák
    FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina: Turiak – M. Hrin, Hruška, Trúnek, Veneny, Galovič, Baránek, Kvasnica, Masarovič, Málus, Lelák, A. Hrin, Miške, Chládek, Kozaňák, Grlický, Petrovič

    Rozhodčí: Vrba, Juhás
    bahis siteleri