Prešov – Žilina 1:4 (kon.) | M-Šport Trenčín – ŠK 1. FBC Trenčín 5:4 (kon.) | Hurikán Bratislava – Florko Košice 6:7 (kon.)
konec
FBC Mikuláš Prešov
1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina
sk Neděle 13.03.2016, 16:00 • ŠH Hotelovej akadémie • Slovenská Salming extraliga mužů • Čtvrtfinále
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Úvodné zostavy:

    FBC Mikuláš Prešov: Sninčák – Kominek, Baláž, Štofko, Petróci, Adamov, Magura, Sikorjak, Grivalský, Kassay, Pazdič, Joščák

    FBC Grasshoppers AC UNIZA: Turiak – M. Hrin, Hruška, Trúnek, Veneny, Galovič, Baránek, Kvasnica, Masarovič, Málus, Lelák, A. Hrin, Miške, Chládek, Kozaňák, Grlický, Petrovič

    Rozhodca: Vrba, Juhás.
     
    Melódia slovenskej národnej hymny práve dohrala. Všetko je pripravené pre začiatok dnešného zápasu. Ten bude pre domácich florbalistov existenčný. V prípade dnešnej prehry sa totiž rozlúčia so sezónou a hráči Žiliny postúpia do semifinále.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    0:05
    Zápas sa začal. Loptičku na úvodnom buly vybojovali domáci hráči a budú zakladať prvú útočnú akciu zápasu.
     
    0:20
    Kassay výbornou prihrávkou našiel pred bránou osamoteného Joščáka, no ten nedokázal prepasírovať loptičku za gólmana Turiaka.
     
    1:08
    Hneď od úvodu stretnutia sa hrá aktívny florbal na oboch stranách. Oba tímy majú preukazujú obrovskú vôľu po víťazstve.
     
    1:58
    Pri loptičke sú hosťujúci florbalisti, ktorí zakladajú ďalšiu útočnú akciu. Kassay s Joščákom teraz predvádzajú ale veľmi dobrý forčeking, vďaka ktorému majú hostia problém dostať loptičku spred vlastnej brány.
     
    2:24
    Loptička po strele Chládka skončila za mantinelom za prešovskou bránou. Loptičku budú rozohrávať hostia.
     
    2:45
    Miške to teraz skúšal strelou spoza tela, no jeho strelecký pokus skončil len na brániacom prešovskom hráčovi. Sninčák zasahovať nemusel.
     
    2:53
    Adamov sa teraz po ľavej strane predral až pred brankára hostí, no Turiak výborne vybehol z brány a strelcovi znížil strelecký uhol.
     
    3:18
    Petróci teraz pri pravom mantineli stratil loptičku, Žilinčania to však nedokázali využiť. Hra sa po hvizde jedného z hlavných rozhodcov prerušila.
     
    3:31
    Pri lopte ostávajú Žilinčania. Loptičku rozohral Galovič, k strele sa dostal Petrovič, no jeho pokusu chýbala väčšia presnosť i razancia.
     
    3:46
    Hneď od úvodných minút Žilina dáva jasne najavo, že do Prešova prišla ukončiť štvrťfinálovú sériu. Domáci florbalisti dali ale včera jasne najavo, že svoju kožu nepustia len tak lacno a stav série znížili na 2:1.
     
    4:30
    Po dlhšom čase sa o slovo prihlásili aj prešovskí florbalisti. Kapitán Sikorjak nastrelil loptičku na žilinskú bránu, no hostia si na túto situáciu dali pozor a rodiacu sa príležitosť Prešovčanov zneškodnili už v zárodku.
     
    4:51
    Pri loptičke sú domáci florbalisti. Petróci to teraz skúšal krížnou prihrávkou, našiel ňou Adamova, no hosťujúci Jakub Chládek si svojho súpera ustrážil a za bránou ho pripravil o loptičku.
     
    5:32
    Adamov teraz v rohu hracej plochy bojuje o loptičku s dvojicou hráčov. Situáciu napokon zvládol a Prešovčania sa dostali zo zovretia FBC Grasshoppers.
     
    6:18
    Pri loptičke sú opäť Žilinčania, ktorí rozohrávajú loptičku od vlastnej brány. Jaroslav Málus si ale teraz vôbec nerozumel so svojimi spoluhráčmi a veľmi lacno poslal loptičku po mantineli svojim súperom.
     
    7:00
    Za nami je rovných sedem minút dnešného súboja. Diváci v Športovej hale na Baštovej ulici zatiaľ márne čakajú na otvárací gól.
     
    7:10
    O prvý strelecký úspech v dnešnom súboji sa mohol postarať domáci hráč Tomáš Adamov, no jeho pokus od ľavého mantinelu presvišťal okolo hornej žŕdky Žilinčanov.
     
    7:38
    Adamov zviedol dôrazný súboj pri mantineli s Mariánom Hruškom. Hostia sa dostanú k loptičke.
     
    7:54
    Prešovčania ale nedovolili súperovi dostať sa na dostrel brankára Sninčáka, získali loptičku a momentálne sa snažia o založenie rýchleho protiútoku.
     
    8:32
    Kassay ale teraz stratil loptičku, po žilinskej kombinácii sa k strele dostal Michal Miške, no jeho strelecký pokus skončil za prešovským mantinelom.
     
    9:15
    Žilinčania teraz zatlačili svojho súpera pred bránou, no defenzíva Prešovčanov je zatiaľ stopercentná. Pri lopte sú opäť hostia, ktorí budú rozohrávať loptičku z rohu ihriska.
     
    9:33
    Joščák teraz výborne prečítal hru, dostal sa k loptičke, no vo finálnej fáze mu skĺzla loptička z čepele a svojou strelou ani zďaleka neohrozil hosťujúcu bránu.
     
    10:06
    Hra je prerušená. Pri loptičke ostávajú Žilinčania, ktorí sa teraz snažili prekvapiť súpera rýchlou kombináciou s dobrou koncovkou. Loptička skončila len na bočnej sieti prešovskej brány.
     
    10:21
    Prešovčania sa opäť musia brániť. Žilina má loptičku na svojich hokejkách a oblieha bránu gólmana Sninčáka.
     
    10:54
    Štofko s Grivalským si teraz pred vlastnou bránou vymieňajú loptičku a vyčkávajú na prípadné zaváhanie súpera.
     
    11:11
    A Prešovčania si zahrajú presilovú hru. Na dve minúty si na „lavicu hanby" sadá Lukáš Kozaňák.
     
    11:42
    Prešovčania už rozohrali loptičku a snažia sa pred žilinskou bránou vymyslieť niečo produktívne. Loptu si teraz vymieňa trojica Kominek, Sikorjak, Kassay. Prvý menovaný sa dostal k strele po Kassayovej krížnej prihrávke, no jeho strelecký pokus gólom neskončil.
     
    12:22
    Kominek to teraz skúšal individuálne, dostal sa k strele spoza tela, no jeho pokus minul žilinskú bránu.
     
    12:41
    Prešovčania si vytvorili enormný tlak a doslova zavreli svojho súpera pred vlastnou bránou. Kassay mal teraz gól na hokejke, no gólman Turiak vďaka pomoci obrancu zvládol túto situáciu a skóre sa tak zatiaľ nemení.
     
    13:24
    Hostia už hrajú v plnom počte a po dlhom čase sa dostali do útoku. Baláž teraz v spolupráci s Joščákom dostal loptu pred žilinskú bránu, no Prešovčania sa k strele nedostali.
     
    14:04
    Agilný Joščák teraz opäť vybojoval loptičku, už už sa dostával k strele, no obrana hostí túto situáciu napokon zvládla a v hodine dvanástej zabránila slovenskému reprezentantovi v streľbe.
     
    14:31
    Sikorjak si teraz vymenil loptičku s Petrócim. Druhý menovaný vyskúšal z otočky pozornosť hosťujúceho gólmana, no brankár Turiak sa nenechal nachytať a pripísal si na konto úspešný zákrok.
     
    14:56
    Loptičku rozohráva dvojica Miške – Baránek. Žilinčania držia loptičku na svojich hokejkách a vyčkávajú s rozohrávkou.
     
    15:48
    Kassay teraz výborne atakoval Grlického, ktorému neostávalo nič iné, len poslať loptičku na druhú stranu. Žilinčania boli opäť vyhnaní pred vlastnú bránu.
     
    16:01
    Joščák našiel prihrávkou Kassaya, ten vrátil loptičku na slovenského reprezentanta, no jeho prihrávka na Baláža nebola presná. Z tejto akcie vzišlo. Necelé 4 minúty pred koncom prvého dejstva tak stále čakáme na otvárací gól dnešného súboja.
     
    16:18
    Hra je prerušená. Nasledovať bude vhadzovanie v rohu hracej plochy.
     
    16:23
    A Prešovčania budú mať k dispozícii druhú presilovú hru v zápase. Na trestnú lavicu si sadá Jaroslav Málus.
     
    16:39
    Pri loptičke je Sikorjak, ktorý si niekoľkokrát vymenil loptičku s Kassayom. Ten na druhej strane našiel Joščáka, no jeho zakončeniu chýbala väčšia presnosť.
     
    16:58
    Prešovčania opäť rozbehli ďalšiu sľubnú akciu. Loptička ale skončila za žilinskou bránou za mantinelom.
     
    17:20
    Sikorjak teraz stratil loptičku, Miške sa dostal do úniku, no jeho strelecký pokus zápästím skončil nad prešovskou bránou.
     
    17:37
    Kominek to teraz skúšal strelou z diaľky, no nedokázal prepáliť brániacich hráčov Žiliny. Prešov má k dispozícii ešte 30 sekúnd početnej výhody o jedného muža.
     
    18:06
    Domáci florbalisti sú stále pri loptičke. Kominek to opäť skúšal strelou spoza tela, no ani tentoraz sa mu nepodarilo ohroziť žilinskú bránu.
     
    18:26
    Hostia hrajú v plnom počte. Prešov je stále pri loptičke a oblieha žilinskú bránu.
     
    18:58
    Žilina dala gól!
    Prešovčania mali v posledných minútach viac z hry. Tlačili na svojho súpera, no gól padol na druhej strane ihriska. Žilina predviedla smrtiaci protiútok, Miške krásnou prihrávkou vyzval ku skórovaniu Romana Masaroviča a ten sa z podobných pozícii nemýli. FBC Grasshoppers podobne ako včera strieľa Prešovu gól do šatne a získava tak výraznú psychickú výhodu do ďalšieho priebehu stretnutia.
     
    19:40
    Žilina sa v poslednej minúte snaží o strelenie ďalšieho gólu, no Baláž teraz získal loptičku, potiahol loptičku do útoku, no domácim už neostal čas na zakončenie.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    A v Prešove práve zaznela siréna oznamujúca koniec prvej tretiny. V prvých dvadsiatich minútach sme sledovali vyrovnaný florbal. Všetko nasvedčovalo tomu, že do kabín sa pôjde za bezgólového rezultátu, no 62 sekúnd pred koncom prvej tretiny sa strelecky presadil Roman Masarovič a Prešovčanov tak do kabín odprevadil gólom.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 16:59.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Druhá tretina sa začala. Prešovčania prehrali vhadzovanie a Žilinčania tak budú rozohrávať prvú útočnú akciu druhej tretiny.
     
    20:32
    Pri loptičke sú stále hostia zo Žiliny, ktorí to skúšali nahodením loptičky za prešovskú bránu. Domáci získali loptičku a upokojujú situáciu na ihrisku.
     
    21:12
    Štofko teraz zle spracoval prihrávku súpera, Žilina sa dostáva k loptičke.
     
    21:43
    Štofko teraz výborne zapracoval za vlastnou bránou a s pomocou Petróciho zvládol forčeking hosťujúceho tímu.
     
    22:00
    Pri lopte sú Žilinčania, ktorí teraz stratili loptičku pri rozohrávke, čo mohol potrestať Martin Joščák. Jeho strela spoza tela ale skončila na istom brankárovi Turiakovi.
     
    22:33
    A ďalšia nepresná rozohrávka Žilinčanov. Joščák vykúzlil parádnu prihrávku na Baláža, no ten zinkasoval asistenciu na pravú stranu a ako ľavák tak nemohol zakončovať z prvej.
     
    23:09
    Žilina od úvodu druhého dejstva hra nátlakový ofenzívny florbal, akým sa prezentuje prakticky v celej sérii. V dobrej streleckej pozícii sa teraz ocitol Jaroslav Málus, no ten pred bránou Prešova zaváhal a napokon sa nedostal k strele.
     
    23:57
    Fanúšikovia Žiliny teraz už dvíhali ruky nad hlavu, no hostia rozvlnili prešovskú sieť len z bočnej strany. Skóre ostáva nezmenené.
     
    24:12
    Pri loptičke sú Prešovčania ktorí sú hnaní svojimi fanúšikmi dopredu. Kassay si to teraz pripravoval na strelu, no jeho súperi ho zdvojili a prešovský hráč sa tak k strele nedostal.
     
    24:41
    Adamov teraz razantne vypálil, no jeho pokus smeroval do stredu brány a dobre postavenému Turiakovi tak veľa vrások na tvári nenarobil.
     
    24:57
    Martin Trúnek to teraz skúšal priamou strelou, no jeho pokus skončil mimo prešovskej brány.
     
    25:24
    Hra je prerušená. Marián Pazdič s bolestivou grimasou opúšťa hraciu plochu.
     
    25:40
    Žilinčania si v posledných minútach vypracovali veľký tlak. Zatiaľ sa im však nedarí dostať sa na dostrel domáceho gólmana Sninčáka.
     
    26:05
    Štofko teraz prečítal úmysel Miškeho a po jeho dobre odvedenej práci v defenzíve hostia musia začínať odznova.
     
    26:41
    Jakub Chládek teraz vzal zodpovednosť na seba. Potiahol loptičku a spoza tela ju vyslal na prešovskú bránu, no Sninčák ostal pozorný.
     
    27:21
    A prešovský brankár si na konto pripísal ďalší úspešný zákrok. Tentoraz uspel zoči-voči Málusovi, ktorý mal teraz gól na hokejke.
     
    27:56
    Po dlhšom čase sa Prešovčania nasťahovali pred žilinskú bránu a snažia sa o vyrovnanie.
     
    28:01
    Loptička skončila za mantinelom. Prešovčania budú rozohrávať z rohu ihriska.
     
    28:34
    Prešov má loptičku na svojich hokejkách, no nedokáže si vypracovať žiadnu streleckú príležitosť.
     
    28:58
    Akciu Joščáka teraz „zrušil" razantným odstrelom loptičky spred vlastnej brány jeden z hosťujúcich hráčov.
     
    29:15
    Magura si teraz v obrane vymieňa loptičku s kapitánom Sikorjakom. Žilinčania ale s tromi hráčmi vyčkávajú v strede hracej plochy a znemožňujú tak súperovi dostať sa na dostrel gólmana Turiaka.
     
    29:54
    Hra je v poslednej minúte rozkúskovaná. Časomiera sa často prerušuje a v druhej tretine tak na vážnejšiu gólovú príležitosť, s výnimkou Málusovej šance, čakáme márne.
     
    30:43
    Žilina dala gól!
    A teraz to prišlo. Žilinčania sa svojmu súperovi vzdiaľujú na rozdiel dvoch gólov. Presnou strelou od pravého mantinelu sa prezentoval Michal Hrin. Krátko po polovici zápasu tak domáci hráči budú musieť doťahovať dvojgólové manko.
     
    31:01
    Adamov teraz získal loptičku, Kozaňák ju získal späť a hra sa napokon prerušuje po tom, čo Pazdič „zbúral" mantinel. Nasledovať bude rozohrávka hostí z rohu ihriska.
     
    31:20
    Hostia sú stále pri loptičke a rozohrávajú loptičku od vlastnej brány.
     
    31:37
    Prešov dal gól!
    A Prešovčania sa teraz prezentovali nádhernou strojovou akciou. Joščák cez Sikorjaka poslal loptičku na Kassaya, ktorý našiel pred bránou osamoteného Maguru, ktorý strieľa kontaktný gól.
     
    31:48
    Po inkasovanom góle ale hostia okamžite „zapli" na vyšší rýchlostný stupeň a zavreli svojho súpera pred vlastnou bránou.
     
    32:29
    Domáci to skúšali rýchlym brejkom, Kominek ale nedokázal zo vzduchu trafiť loptičku medzi tri žilinské žrde. Jeho strela končí za mantinelom.
     
    33:05
    Prešovčanov strelený gól nabudil. Majú loptičku na svojich hokejkách a zakladajú ďalšiu útočnú akciu.
     
    33:40
    Pri loptičke je Petróci, ktorý vyčkáva s rozohrávkou. Loptičku si vymieňa s Adamovom, no hostia v dvojici výborne atakujú súpera a nedovoľujú mu rozohrať útočnú akciu.
     
    34:15
    Mantinel opäť nevydržal nápor štvrťfinálového zápalu v hre. Čas je prerušený. Pri loptičke ostanú Prešovčania.
     
    34:30
    Bude sa pokračovať v hre. Domáci florbalisti rozohrali útočnú akciu a obliehajú žilinskú bránu.
     
    34:57
    Strela Maguru sa ale neujala a skončila na jednom z brániacich žilinských hráčov. Turiak zasahovať nemusel.
     
    35:35
    Jakub Chládek teraz predviedol svoje individuálne zručnosti, preštrikoval sa cez štvoricu prešovských hráčov, no k zakončeniu spoza brány sa nedostal.
     
    35:58
    Miške teraz nebezpečne vystrelil z pravej strany. Jeho pokus ale skončil na istom Sninčákovi.
     
    36:08
    Kominek teraz bojuje o loptičku s Michalom Hrinom. V tomto mikrosúboji bol úspešnejší hosťujúci florbalista. Žilina sa dostáva k loptičke.
     
    36:49
    Kominek sa teraz po pravej strane dostal na dostrel žilinskej brány. Svoju strelu usmernil pod hornú žŕdku, no Turiak si na konto pripísal veľmi dôležitý zákrok a podržal svoj tím.
     
    37:18
    Žilinská brána je teraz doslova ostreľovaná. Po trme-vrme pred bránou hostí sa k loptičke dostal Adamov, no jeho strelecký pokus tesne minul pravú žŕdku hosťujúcej svätyne.
     
    37:36
    Joščák teraz zvádza náročný súboj pri mantineli s Baránkom. Hosťujúcemu hráčovi prišiel na pomoc spoluhráč a Žilinčania tak túto situáciu pri vlastnej bráne zvládli.
     
    38:10
    Baránek si teraz zavaril pri vlastnej bráne. Hostia ale napokon zvládli forčeking Prešova a kontrolujú loptičku na svojich hokejkách.
     
    38:51
    Kominek to teraz skúsil strelou z ťažkého uhla. Brankár Turiak si ale dal dobre pokryl pravú tyčku a pripísal si na konto ďalší úspešný zákrok.
     
    39:30
    Miške sa teraz ocitol v dobrej streleckej príležitosti, svoju akciu chcel ešte vyšperkovať prihrávkou lepšie postavenému spoluhráčovi, no jeho asistencia smerovala žilinskému hráčovi na päty a z tejto akcie napokon vzišlo.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    A je tu koniec druhej tretiny. Do kabín idú domáci florbalisti, rovnako ako po prvej dvadsaťminútovke, s jednogólovým mankom. Ak sa Prešovčanom nepodarí vyrovnať, bude to ich posledná tretina v sezóne 2015/2016. Celok FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina zároveň delí od semifinálovej účasti 20 minút. Podarí sa Prešovčanom predĺžiť si sezónu alebo po 60 minútach budú nasledovať žilinské postupové oslavy? O necelých osem minút začne záverečné dejstvo dnešného napínavého štvrťfinálového súboja medzi FBC Mikuláš Prešov a FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 17:39.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:51
    A záverečná tretina sa začala. Žilinčania do nej doslova vlietli a vypracovali si hneď niekoľko sľubných streleckých príležitostí. Sninčák ale vďaka pomoci obrany zasahovať nemusel.
     
    41:25
    Prešovčania teraz mali obrovskú príležitosť na vyrovnanie. Kominek krížnou prihrávkou našiel Adamova. Jeho strelu Turiak len vyrazil, no dvojica Prešovčanov pred bránou nedokázala usmerniť loptičku za chrbát žilinského brankára. Táto situácia môže domácich hráčov ešte mrzieť!
     
    42:28
    Kassay teraz výborne atakoval rozohrávajúceho Žilinčana. Hostia sa ale napokon vymanili spod nátlakového forčekingu a usadili sa v útoku.
     
    42:52
    Žilina dala gól!
    A Žiline dvojgólové vedenie v zápase prinavracia hosťujúci hráč Tomáš Kvasnica, ktorý tak navyšuje vedenie svojho tímu a zo strany Prešova tak v ďalšom priebehu stretnutia pôjde predovšetkým o boj s časom.
     
    43:47
    Miške to teraz skúšal z ľavej strany, no jeho strelecký pokus skončil za prešovskou bránou.
     
    43:53
    Hra je prerušená. Žilinčania ostávajú pri loptičke a zjavne sa nechcú spoliehať na dvojgólové vedenie.
     
    44:07
    Pri loptičke sú stále hosťujúci florbalisti, ktorí sa od úvodu tretiny zahryzli do svojho súpera a nedajú mu ani len vydýchnuť.
     
    44:28
    Magura teraz upokojuje hru. Svojou prihrávkou ale následne zahnal kapitána Sikorjaka do rohu ihriska. Žilina výborne forčekuje a znemožňuje tak Prešovčanom dostať sa na dostrel brankára Turiaka.
     
    45:20
    Pri loptičke je Masarovič, ktorý si ju vymieňa s Martinom Grlickým. Žilinčania sa nikam neponáhľajú, umne zbierajú cenné sekundy a každou chvíľou sa približujú k postupu do semifinále.
     
    46:10
    Žilinčania majú opäť loptičku na svojej moci. Petróci teraz vyzval do kombinácie Kassaya, ten mu ale prihrávku neopätoval a vystrelil, no jeho pokus skončil mimo brány. Turiak zasahovať nemusel.
     
    46:32
    Žilinčania stále umne držia loptičku na svojich hokejkách, majú hernú prevahu a domácim tak nedovoľujú vypracovať si tlak, ktorý by mohol vyústiť v strelenie kontaktného gólu.
     
    47:08
    Joščák sa už už dostával do samostatného úniku, no skúsený Daniel Baránek perfektne zahral telom, odstavil ho z hry a nedovolil mu dostať sa do zakončenia.
     
    47:40
    Prešov sa po dlhom čase usadil pred žilinskou bránou. Pri loptičke je Kominek, ten na druhej strane hľadal Petróci, no ten to mal na opačnú stranu hokejky a k strele sa nedostal.
     
    48:15
    Na druhej strane sa do prečíslenia dostala žilinská dvojica Miške – Masarovič. Prvý menovaný prihrávkou vyzval do zakončenia strela otváracieho gólu dnešného zápasu, no Sninčák túto situáciu aj so šťastím zvládol.
     
    49:30
    Kassay sa teraz dostal k strele, skryl svoju strelu za telo, no Turiak mal odkrytý výhľad a s jeho pokusom si poľahky poradil.
     
    50:05
    K strele sa teraz dostal Michal Miške, no jeho pokus spoza tela Sninčák dokázal vyraziť reflexívnym zákrokom ľavou nohou.
     
    50:28
    Všetko nasvedčuje tomu, že Žilina dnes dokráča za vytúženým víťazstvom. Výhru hostí teraz mohol spečatiť Michal Miške. Florbalista Žiliny sa dostal do samostatného úniku, skúsil to forehandovým blafákom, brankár Sninčák bol už prekonaný, no loptičku zastavila pravá žŕdka.
     
    51:00
    Do konca zápasu ostáva presne deväť minút. Hra je prerušená a loptičku budú rozohrávať hostia od vlastnej brány.
     
    51:36
    Ofenzívna snaha Prešovčanov je prerušená. Petróci zahral vysokou hokejkou. K loptičke sa dostávajú hostia.
     
    51:47
    Prešovčania majú v posledných minútach hru viac z hry, no nedokážu priamo ohroziť žilinskú bránu. Teraz to z ľavej strany skúšal Adamov, no jeho pokus skončil len na zadnom mantineli.
     
    52:06
    Hra je prerušená. Prešovčania budú rozohrávať loptičku od pravého mantinelu z vlastnej polovice.
     
    52:12
    Sikorjak teraz operuje ako posledný hráč FBC Mikuláš s loptičkou na hokejke. Snaží sa vymyslieť niečo produktívne, no hostia sa výborne bránia a súperovi nedovoľujú dostať sa ani za polovicu hracej plochy.
     
    52:40
    Kassay teraz navyše neprihral presne, Jaroslav Málus sa dostal po pravej strane do rýchleho brejku. Loptičku sa snažil usmerniť nad ľavé rameno Sninčáka, no prešovský gólman teraz podržal svoj tím.
     
    53:20
    Miške teraz zvádza súboj o loptičku v rohu hracej plochy s Adamovom. Žilinský florbalista bol v súboji úspešnejší. Hostia stále držia loptičku na svojich hokejkách.
     
    54:00
    Sikorjak teraz chcel vyskúšať pozornosť súperovho brankára nečakanou strelou od pravého mantinelu, loptička sa ale prešovskému kapitánovi skĺzla z čepele.
     
    54:17
    Prešovčania teraz budú rozohrávať loptičku z rohu ihriska pri žilinskej bráne. Joščák vyzval prihrávkou do kombinácie Maguru. Prešovčania sa ale stále nedokážu dostať na dostrel gólmana Turiaka.
     
    54:27
    Domáci celok si vyberá oddychový čas. Florbalisti Prešova majú na vyrovnanie už len 5 minút a 33 sekúnd. Podarí sa im zvrátiť nepriaznivý stav a predĺžiť si tak sezónu?
     
    54:31
    O loptičku bojuje v rohu hracej plochy Joščák. Prešovčania si držia loptičku, obliehajú žilinskú brániacu sa päticu, no stále si nedokážu vypracovať žiadnu streleckú príležitosť.
     
    55:37
    Galovič teraz prihrávkou našiel nabiehajúceho Michala Hrina, ktorému stačilo usmerniť loptičku za chrbát Sninčáka, no hosťujúci hráč nedokázal spečatiť žilinské víťazstvo.
     
    56:38
    Pazdič to teraz skúšal strelou z pravej strany, no loptička minula žilinskú bránu. Hostia jednoducho vyhodili loptičku až za prešovskú bránu a budú sa snažiť odraziť ďalšiu vlnu domáceho útoku.
     
    57:23
    Brankár Sninčák opustil bránu. Domáci florbalisti sa pokúsia zdramatizovať priebeh dnešného stretnutia so šiestimi hráčmi.
     
    57:54
    Žilinčania teraz poslali loptičku do opustenej brány Prešova, Sninčák sa však stihol vrátiť medzi tri žrde.
     
    58:18
    Tentoraz smerujúcu loptičku do prešovskej brány zabránil Kominek. Prešov je pri lopte a bude zakladať ďalšiu útočnú akciu.
     
    58:34
    Žilina dala gól!
    A Žilinčania spečatujú svoje víťazstvo v dnešnom stretnutí gólom do prázdnej brány. Miške už mohol zakončovať do opustenej brány, no prihral lepšie postavenému Málusovi, ktorý bez väčších problémov strelil štvrtý gól svojho tímu v dnešnom zápase.
     
    59:04
    Baláž sa snažil o skorigovanie nepriaznivého stavu, no jeho dobre mieraná strela spoza tela sa napokon neujala. Prešovčania to opäť skúšajú v šestici.
     
    59:29
    Do konca zápasu ostáva už len 31 sekúnd. Prešovčania sa však sympaticky snažia o strelenie gólu napriek faktu, že Žilina drží dnešný zápas krátko pred jeho koncom pevne v rukách.
     
    59:29
    V závere stretnutia si ešte nervy na uzde neudržal domáci hráč Jan Kominek, ktorý bol potrestaný za nešportové správanie.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované. Žilinčania zvíťazili na prešovskej palubovke 4:1 a v sérii zvíťazili 3:1 na zápasy. FBC Grasshoppers tak postupuje do semifinále, zatiaľ čo domáci florbalisti sa s aktuálnou sezónou 2015/2016 lúčia pred bránami semifinále.
    Prešovčania dnes predviedli bojovný výkon, snažili sa o vyrovnanie série, no celok zo Žiliny bol nad sily východniarskeho celku.
     
    Ďakujeme za pozornosť. Z Prešova to je od nás všetko. Lúčime sa s konštatovaním, že FBC Mikuláš Prešov v štvrtom štvrťfinálovom boji podľahol Žiline 1:4 a ukončil tak svoje zápolenie v MEX v sezóne 2015/2016. Celok FBC Grasshoppers Žilina postupuje do semifinále. (18:14:26)

    Dávid Lech

    Branky a nahrávky: 32. Magura (Kassay) – 19. Masarovič (Miške), 31. M. Hrin, 43. Kvasnica, 59. Málus (Miške)


    FBC Mikuláš Prešov: Sninčák – Kominek, Baláž, Štofko, Petróci, Adamov, Magura, Sikorjak, Grivalský, Kassay, Pazdič, Joščák
    FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina: Turiak – M. Hrin, Hruška, Trúnek, Veneny, Galovič, Baránek, Kvasnica, Masarovič, Málus, Lelák, A. Hrin, Miške, Chládek, Kozaňák, Grlický, Petrovič

    Rozhodčí: Vrba, Juhás
    bahis siteleri