NY Islanders – Florida 3:2 (kon.) | Chicago – Los Angeles 0:5 (kon.) | Calgary – St. Louis 7:4 (kon.)
Edmonton – Nashville 2:3 (kon.) | Vancouver – Winnipeg 2:5 (kon.) | Anaheim – New Jersey 7:1 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
7:1 (0:0, 4:1, 3:0)
New Jersey Devils
Úterý 15.03.2016, 03:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Michael Frolík v noci válel!

     
    Tři hvězdy utkání

    Jakob Silfverberg (ANA) (3 + 1)
    Ryan Kesler (ANA) (1 + 2)
    Andrew Cogliano (ANA) (1 + 2) (05:48:38)
     
    Československá stopa v utkání

    Do zápasu nenastoupil žádný z českých nebo slovenských hokejistů.
     
    Dnešní utkání sledovalo 15 423 diváků.
     
    Střely na branku v zápase

    Anaheim Ducks: 27

    New Jersey Devils: 25
     
    Máme za sebou hodně zajímavé utkání mezi Anaheim Ducks a New Jersey Devils, které v žádném případě nemohlo nudit! V první třetině nepadla ani jedna branka a vše nasvědčovalo tomu, že dnes budeme sledovat vyrovnanou bitvu až do poslední chvilky. Jenže opak se stal pravdou, Kačeři během pár minut na začátku druhé dvacetiminutovky odskočili do vedení 4:1 a od té doby výsledek nepustili. Ve třetí periodě pak kalifornská parta přidala ještě další tři zásahy, Nick Ritchie dal první branku v NHL a Jakob Silfverberg dosáhl v zámořské lize vůbec prvního kariérního hattricku. To Devils na dnešek rádi co nejdříve zapomenou, dobře rozehraný duel pro ně nakonec končí hodně špatně. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezké úterý.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Příliš mnoho hráčů na ledě Anaheim Ducks ukazuje rozhodčí, takže jsou to ještě dvě minuty pro hosty, ale už spíše symbolické. A domácí střídačka to také bere s úsměvem, o výsledku utkání už je rozhodnuto. Trest pyká Nick Ritchie (ANA).
     
    59:12
    Už se hraje poslední minuta zápasu, Ducks drží puk v útočném pásmu a Horcoff vystřelil z dálky. Tečovaný kotouč tentokrát skončil pouze za klecí hostujícího celku.
     
    58:20
    Tak ještě jedno vyloučení v tomto zápase, vyloučen je hokejista New Jersey Devils. Dvě minuty dostává muž jménem Stephen Gionta (NJD), který dostává od hlavního rozhodčího dvě minuty za chybu na vhazování, která byla proti pravidlům.
     
    58:18
    A znovu touš dlouho pobýval za svatyní Anaheim Ducks, až po nějaké době jej Andersen získal do své moci. Necelé dvě minuty před koncem zápasu se bude vhazovat v útočném pásmu Ďáblů.
     
    57:52
    Možná trošku překvapivě jsou to muži New Jersey, kdo se v posledních okamžicích drží o něco častěji v útočném pásmu. Problém pro hosty je, že se jim nedaří vystřelit na Andersenovu klec.
     
    57:06
    Kyle Palmieri se protáhl sám mezi dvěma bránícími hráči, ale ani on se nedokázal z otočky střelecky prosadit. Navíc už byl na ledě poměrně dlouho, takže mu nezbývalo moc sil.
     
    56:28
    Ducks ve třech napadají v útočném pásmu u mantinelu, už ale poměrně dlouho čekají na svou další střelu. Ryan Kesler se o ni pokusil, ale netrefil zařízení.
     
    56:01
    Dobrá střela jednoho z hráčů v bílém, konkrétně Greene tvrdě pálil. Ale jeho pokus ještě někdo z domácích hokejistů poslal do ochranné sítě a bude se znovu vhazovat.
     
    55:15
    Adam Henrique získal puk na vhazování pro svůj celek, Larsson pak bez většího váhání vystřelil puk od modré čáry. Ale toto nebyla žádná větší hrozba pro Andersena.
     
    55:10
    Ještě jedna komerční přestávka následuje. Pak budeme sledovat zbytek základní hrací doby.
     
    54:48
    Sledujeme další pasáž, během které se moc nepřerušuje a Cam Fowler tak mohl nabrat na modré čáře puk na hokejku a zavézt jej za branku.
     
    53:58
    McGinn a Perry se pokusili překvapit Danise, ten ale tentokrát v pohodě vyráží puk mimo dosah svého zařízení.
     
    53:25
    Na ledě to vypadá, že už se zápas spíše dohrává. Ani jedna strana se dopředu nežene, i když je jasné, že domácí se ještě budou snažit nějakou akcí soka překvapit.
     
    52:48
    Anaheim zvládl také další vhazování v útočném pásmu, následné nahození na branku Lindholma ovšem nikdo netečoval, takže puk jen těžko mohl zamířit do klece.
     
    52:38
    Santorelli zahrozil Danisovi, ten teď ale zasahuje proti šanci, pokračujeme po komerční přestávce.
     
    52:07
    Tempo hodně zvolnilo oproti předchozím okamžikům, kdy se domácí třikrát trefili. Ďáblové mají problém nejen dostat se na puk, ale udržet se vůbec v útočné třetině.
     
    51:25
    Nahození Larssona o zadní mantinel puk pro Devils nezískalo, naopak dostal další možnost Anaheim. Ale zdá se, že domácí budou chtít zkoušet už jen jisté situace.
     
    50:56
    Nepovedená rozehrávka Ducks a píská se zakázané uvolnění, hra se vrátí před Frederika Andersena.
     
    50:25
    Sledujeme dlouhou pasáž bez přerušení, kotouč dlouho pobýval kolem klece Danise, ale nikdo z domácích hokejistů se neměl k tomu, aby šel do zakončení.
     
    49:28
    Frederik Andersen má po delší časové odmlce také práci a dokonce zazvonila tyčky jeho branky. Ale tentokráte z toho pro Anaheim nebudou žádné další trable.
     
    48:42
    Dvojice útočníků v bílém trikotu zkusila překvapit domácí obranu, ale ta je nyní naprosto v klidu a daleko více si věří.
     
    48:00
    Anaheim nadále pokračuje aktivně v útočném pásmu, ale už se tolik netlačí do zakončení.
    47:13 Jakob SILFVERBERG - 7:1
     
    47:13
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Sotva se brankář Danis postavil do branky, už kapituluje a naopak na druhé straně barikády obrovská radost, protože po první brance v kariéře pro Nicka Ritchieho je tu také první hattrick v NHL pro JAKOBA SILFVERBERGA, jenž se tak v tomto duelu trefuje potřetí a dává sedmý zásah Anaheim Ducks do svatyně New Jersey Devils. Výborná střela hned na samotném začátku přesilové hry a už je to o šest zásahů. O tom, kdo má aktuálně více ze hry není pochyb, hosté budou doufat, že další branky neinkasují, už v tuto chvíli je pro ně situace velmi nevýhodná. Asistence: Hampus Lindholm, Simon Despres.
     
    47:12
    Navíc jsou tu další problémy pro New Jersey, Andy Greene (NJD) dostává dvě minuty za krosček a jeho celek čekají dvě minuty v oslabení.
     
    46:16
    Ve stejném čase tedy Kinkaid přepouští místo svému kolegovi, do klece se místo něj staví méně zkušený Danis. Pomůže Devils udržet aktuální skóre?
    46:16 Nick RITCHIE - 6:1
     
    46:16
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Ne, Devils dnes nebudou z Anaheimu odjíždět s dobrou náladou, to už je nyní skoro jisté, přestože do konce základní hrací doby zbývá stále poměrně dost času. Od druhé třetiny spadne Ducks do branky soupeře skoro vše, na co sáhnout. Máme tu dnes i jednu premiérovou trefu NICK RITCHIE dává svůj vůbec první gól v National Hockey League a překvapivou střelou o horní tyčku dává šestou branku Anaheim Ducks v utkání. A nikdo nepochybuje, že nyní už Devils budou střídat brankáře. Branky tak padají i na začátku třetí periody. Už je to o pět branek pro domácí Anaheim. Asistence: Korbinian Holzer, Shawn Horcoff.
     
    45:57
    Anaheim tolik nespěchá a za každou cenu se nesnaží riskovat, to je za aktuálního stavu na kostce v hale pochopitelné.
     
    45:25
    Devils počkali za svou klecí, až zbytek jejich formace dostřídá a s další rozehrávkou si pak dali záležet. Když se ale dostali před klec Kačerů, Frederik Andersen v pohodě zasahuje.
     
    44:45
    Sledujeme poměrně dlouhou pasáž bez přerušení, hraje se mnohem víc než doposud před domácí klecí, kde ovšem příliš nedochází ke střeleckým pokusům.
     
    43:45
    Devils se ovšem nevzdávají, Kyle Palmieri na levém kruhu nebyl ve vůbec špatném postavení, jeho střela jen o kousek minula pravý horní růžek branky.
     
    43:15
    Puk delší dobu pobýval ve středním pásmu, z této části kluziště se jej na moment podařilo dostat New Jersey, ale jen před vlastní zařízení.
    42:20 Corey PERRY - 5:1
     
    42:20
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Další tvrdý zásah pro New Jersey Devils, který Ducks dávají soupeři hned na začátku třetí třetiny. Teď už to je o čtyři branky a Ďáblové budou mít hodně těžké dostat se zpátky do zápasu. O to více může celá situace hosty mrzet, když vznikla z poměrně nečekaného dění před brankou Kinkaida. První gól zápasu si připisuje do statistik kanonýr kalifornského klubu COREY PERRY, jenž pohledně doklepl kus černé gumy do hostující svatyně. Vedení o čtyři branky už by mohlo Ducks na výhru v tuto chvíli stačit, ale uvidíme, jak budou reagovat Devils ve zbytku mače. Asistence: Korbinian Holzer, Rickard Rakell.
     
    41:56
    Ryan Kesler a jeho formace opět v akci, tahle trojice domácích dnes neskutečně řádí na ledě, zatímco zbytek mančaftu vypadá malinko opařeně.
     
    41:28
    Už jen vteřiny do návratu vyloučeného Hampuse Lindholma na ledovou plochu, je tu znovu vyhození a tohle už Ducks zvládnou.
     
    40:50
    Kaliforňanům se navíc podařilo vyhodit přes všechny čáry a více jak polovina jejich oslabení je minulostí, kádr z Východní konference se bude muset více tlačit do branky.
     
    40:35
    Až teď má ochránce domácí svatyně puk ve své lapačce, ale toto nahození mu nemohlo způsobit snad vůbec žádné větší trable.
     
    40:19
    New Jersey pro sebe již získalo výhodu útočného pásma, avšak zatím se hokejisté v bílých trikotech pohybují pouze za klecí Frederika Andersena.
     
    40:12
    Už se hraje a Devils nechtěli na nic čekat, hned se vrhli směrem na polovinu soupeře. Jenže hned je zastavuje rozhodčí, postavení mimo hru.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Vše připraveno k začátku třetí periody, chystá se vhazování ve středovém kruhu.
     
    Blíží se začátek třetí třetiny. Anaheim Ducks do ní sice půjdou s náskokem tří branek, to ale ještě nemusí zaručovat jistý úspěch pro domácí. Uvidíme, jak se New Jersey pokusí vzdorovat.
     
    Dlužno připomenout, že New Jersey Devils budou na začátku třetí třetiny hrát přesilovou hru, kterou lehce nakousli na konci druhého dějství. Pomůže jim se ještě vrátit do zápasu?
     
    Anaheim Ducks během druhé třetiny daleko více začali střílet, což se projevilo také na výsledku.
     
    Střely na branku po druhé třetině

    Anaheim Ducks: 21

    New Jersey Devils: 18
     
    To je tedy z druhé třetiny vše, prostřední dvacetiminutovka tedy už branky přinesla a ne zrovna málo. Všech pět branek tohoto utkání, které zatím padly, skončily v sítích gólmanů během úvodních deseti minut druhé třetiny, opravdu bláznivý vývoj. Ducks vedou pohodovým výsledkem 4:1, který budou hájit ve třetí části.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:44
    Bude se ovšem ještě vylučovat z domácí strany, domácí hokejista Hampus Lindholm (ANA) fauloval soupeře u své branky a musí jít sedět na dvě minuty za podražení. Je tu tedy šance pro Devils, jak se vrátit do zápasu.
     
    39:38
    Poslední vteřiny hodně zajímavé periody, kterou máme za sebou. Dohrává se ve středním pásmu, kde se zatím ani jedna strana nemá k tomu, aby ještě zaútočila.
     
    39:14
    Bude se vhazovat po levé ruce domácího ochránce svatyně.
     
    39:06
    Coglianova dobrá střela hned po vhazování, to už hlasatel v hale hlásí poslední minutu druhé třetiny. A Frederik Andersen si musí ještě připsat zásah.
     
    38:46
    Za chvíli se rozběhne poslední minuta druhé třetiny, teď ale ještě icing New Jersey Devils.
     
    38:23
    Dočkáme se ještě nějakého dalšího gólového zásahu ve druhé třetině? Všechny branky zatím padaly v prvních deseti minutách prostřední dvacetiminutovky.
     
    37:57
    Devils ještě za klecí Anaheimu, Horcoff se ale postaral o to, aby New Jersey zatím nemohlo vypálit další pecku na branku. Pak už Ducks vyhazují.
     
    37:40
    Domácí gólman už má puk v rukavici, opět kolem něj bylo poměrně rušno, ale zatím zvládá vše v klidu. Hosté mají k dobru vhazování v útočném pásmu.
     
    37:26
    Po dlouhé době drží na delší časový úsek pásmo soupeře Devils, ale jediná střela z dálky zamířila jen do betonu Frederika Andersena.
     
    37:06
    Pomalu se blížíme ke konci druhé dvacetiminutovky, Garbutt v další dnešní možnosti, teď mu ovšem ke střeleckému úspěchu chybělo i trochu štěstí.
     
    36:35
    Kotouč létá ze strany na stranu, ani Ducks se teď moc nedaří udržet jej na svých hokejkách. Corey Perry jej tak alespoň posunul ze středního pásma do útočného.
     
    35:36
    Už se znovu hraje, ale ani jedna strana se nyní nemůže dostat do lepšího zakončení. Moore a Kennedy to sice zkusili, jenže jejich střela letěla z příliš velké dálky.
     
    35:25
    Následuje komerční přestávka, za okamžik pokračujeme.
     
    35:12
    Ryan Garbutt to zkoušel sám po pravé straně útočného pásma. Když už chystal nahrávku na spoluhráče, moc se mu nepovedla.
     
    34:58
    Dobrý hit Adama Larssona na soupeře, ale přesto nedokázal hostující hokejista odstavit Keslera od kotouče. Jde hodně znát, že Ducks si po výborné druhé třetině daleko více věří.
     
    34:04
    Holzerovo nahození nikdo před Kinkaidem netečoval, takže puk neměl moc velkou šanci na to, že by zapadl do sítě. Ducks ještě zůstávají na puku.
     
    33:12
    Zdálo se, že se bude vylučovat, ale nakonec hra pokračuje bez přerušení a rozhodčí nepoužil píšťalku. Druhá útočná formace Ducks znovu v šanci, teď ale neposlala puk na klec.
     
    32:36
    Ďáblové sice zvládli vhazování v útočném pásmu, ale už nejsou zdaleka tolik aktivní jako v první polovině tohoto zápasu.
     
    32:24
    Zakázané uvolnění Anaheim Ducks, domácí parta si teď nerozuměla při rozehrávce a dopustila se technické chyby.
     
    31:34
    Hraje se mnohem klidněji než v prvních deseti minutách, New Jersey už si dává daleko větší pozor před svým brankářem. To Frederik Andersen může nyní zůstat v klidu.
     
    31:06
    Už jsme se přehoupli do druhé poloviny základní hrací doby, také do druhé poloviny druhé třetiny, která je zatím hodně produktivní, především z domácí strany.
     
    30:40
    Po delší časové odmlce šance pro Devils, ale hned vzápětí zase směrem na Kinkaidovu klece mířila trojice hráčů v domácím trikotu. Ti ovšem mířili těsně vedle.
     
    30:23
    Moc dlouho se ovšem nehrálo, Anaheimu brzy odpískáno postavení mimo hru a bude se tak znovu muset vhazovat touš ve středním pásmu.
     
    30:16
    Je důležité podotknout, že Kinkaid stále zůstává ve své kleci, a to i po čtvrté inkasované brance.
     
    30:05
    Následuje komerční přestávka, hned po ní samozřejmě budeme pokračovat vhazováním ve středním pásmu.
    29:56 Jakob SILFVERBERG - 4:1
     
    29:56
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Neskutečná střelnice pokračuje, také tato branka se ještě vlezla do prvních deseti minut druhé třetiny a je jasné, že tato perioda bude patřit mezi nejproduktivnější dvacetiminutovky Ducks v aktuálně hrané sezóně vůbec. Svou druhou branku večera si užil hokejista kalifornského mužstva JAKOB SILFVERBERG, jenž dorazil kus černé gumy do sítě a Devils teď budou mít co dělat, aby s výsledkem něco udělali. Přitom stále poměrně před okamžikem ještě pro ně situace vypadala nadějně, ale teď je vše jinak. Asistence: Ryan Kesler, Andrew Cogliano.
     
    29:46
    Další vyhrané vhazování pro Anaheim, znovu navíc v útočném pásmu, takže Kačeři mohli pokračovat v útočné akci.
     
    29:16
    Oba týmy už znovu v plném počtu, Manson si ale připsal šanci také v plném počtu hráčů na ledě. A Kinkaid měl co dělat, aby jeho šanci stihl uklidit do rukavice.
     
    27:56
    První početní výhoda Ducks v zápase se blíží ke svému konci, až teď si Perry připsal lepší střelu, jinak přesilovka nepřinesla moc dobrých šancí pro Ducks.
     
    27:37
    A znovu velmi podobná situace. Tentokráte se sice Devils do úniku nedostali, ale aspoň se jim podařilo vyhodit kus černé gumy daleko od branky.
     
    26:53
    Kačeři kombinovali kolem klece soupeře, ale místo toho se pak do úniku uvolnil jeden z hráčů Devils a málem z toho byly trable pro Anaheim při jeho vlastní přesilovce.
     
    26:05
    Hráči budou mít možnost si odpočinout během komerční přestávky, ale jen na chvíli. Pak totiž začne první přesilovka Anaheimu v zápase, vyloučen je hostující Kyle Palmieri (NJD) za hákování.
    25:30 Jakob SILFVERBERG - 3:1
     
    25:30
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Ne, zdá se, že gólové hody v prvních deseti minutách druhé třetiny se asi jen tak nezastaví. Během pěti a půl minuty čtvrtý puk v síti jednoho z brankářů, který můžeme sledovat společně s diváky v Honda Center. Teď ovšem nebyla situace tak jednoznačná, jak se na první pohled mohlo zdát. Před vstřelením gólu Anaheimu na 3:1 totiž došlo ke kontaktu s brankářem a rozhodčí si musel jet celou situaci zkontrolovat na video. New Jersey si během toho navíc vybralo oddechový čas, každopádně branka nakonec platí a kalifornský kádr vede už 3:1. Za střelce označen JAKOB SILFVERBERG. Asistence: Josh Manson, Clayton Stoner.
    23:44 Ryan KESLER - 2:1
     
    23:44
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Je to vůbec možné? Tak dlouho jsme čekali na první gól utkání, až se nám s nimi rozhodl pytel a najednou tu máme tři rychlé trefy po sobě, které baví diváky v Honda Center. A naštěstí pro domácí fanoušky si Kačeři beru své lacině ztracené vedení zase hodně rychle zpátky. Tentokráte stál na konci celé akce RYAN KESLER, jenž pěkně nabral puk na hokejku a poslal puk do sítě gólmana Kinkaida. To tedy znamená, že New Jersey Devils budou nuceni opět dohánět, přestože ještě před okamžikem bylo skóre vyrovnané. Pohledná akce kalifornského celku. Asistence: Josh Manson, Andrew Cogliano.
    21:09 Devante SMITH-PELLY - 1:1
     
    21:09
    Devils právě vstřelili branku!
    Jenže vedení Kačerům moc dlouho nevydrželo, a to ani celou minutu! Sotva se stačili domácí hokejisté doradovat z vedoucí trefy, už jim soupeř kazí radost a na začátku druhé minuty prostřední třetiny se také prosazuje. Překvapení pro brankáře domácích Frederika Andersena nachystal hokejista Devils DEVANTE SMITH-PELLY, jenž gólmana Ducks prostřelil a nedal mu téměř žádnou šanci na to, aby kus černé gumy zachytil do své výstroje. Uvidíme, co na Anaheim. Asistence: Tyler Kennedy, John Moore.
    20:32 Andrew COGLIANO - 1:0
     
    20:32
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Celých dvacet minut v první třetině jsme museli čekat na úvodní branku zápasu, ale sotva se rozběhla druhá perioda, už se jedna strana barikády může radovat a skóre utkání se dnes poprvé pohnulo. Prosazují se totiž Anaheim Ducks, konkrétně ANDREW COGLIANO, jenž vzal situaci na sebe a zakončil kus černé gumy za v tu chvíli poměrně zmateného Kinkaida. Cogliano celkem v pohodě a s klidem zasouval kus černé gumy do klece. Asistence: Jakob Silfverberg, Ryan Kesler.
     
    20:07
    Druhá třetina je na svém začátku, jako první na vhazování ve středovém kruhu získali kus černé gumy hokejisté Anaheim Ducks, kteří se také hned pokusili založit útok.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hokejisté se pomalu chystají k návratu na ledovou plochu, druhá třetina bude moci vypuknout.
     
    Nebude dlouho trvat a vrátíme se do Honda Center na druhou třetinu utkání. Budeme konečně moci sledovat také branky? Uvidíme, zatím na první gól stále čekáme.
     
    Střely na branku v první třetině

    Anaheim Ducks: 6

    New Jersey Devils: 12
     
    Máme za sebou úvodních dvacet minut v Anaheimu, kde zatím Ducks v zápase s New Jersey Devils na první branku čekají. Šance jsme nějaké mohli vidět na obou stranách, hosté dokonce měli k dispozici dvě přesilovky. Ale je jist, že první gól mače uvidíme nejdříve v prostřední periodě.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:36
    Zdá se, že konec první části už se bude jen dohrávat, aktuálně kotouč za Kinkaidovým zařízením.
     
    19:02
    Začala poslední minuta první třetiny, v té době Anaheim Ducks znovu vyhazují přes všechny čáry a do konce Garbuttova trestu chybějí už jen okamžiky.
     
    18:48
    Až teď Palmieriho pokus z levého kruhu a Andersen měl co dělat, aby touš stačil zachytit do své rukavice. Poté se ještě na jeho brankovišti strhla mela, avšak vylučovat se pravděpodobně nebude.
     
    18:06
    Minuta z oslabení kalifornského klubu je pryč a podruhé za sebou se Kačeři v klidu osvobozují. Tato přesilovka Devils zatím nevypadá, že by měla domácí výrazněji ohrozit.
     
    17:39
    Zatím ale mají hosté problém dostat se do pásma soupeře, Henrique navíc chyboval na modré čáře a jeho tým je v postavení mimo hru.
     
    17:04
    Máme tu ovšem vyloučení a domácí jdou podruhé v zápase a podruhé v první třetině do oslabení. Vyloučeným je Ryan Garbutt (ANA), který dle názoru rozhodčího zahrál vysokou hokejkou a musí si tedy jít odsedět dvě minuty. Možnost pro Ďábly.
     
    17:04
    Práce na druhé straně i pro Frederika Andersena, jehož sice lehkou, ale o to více klamavou střelou zkusili hosté překvapit.
     
    16:38
    Anaheimští si získali na delší dobu útočné pásmo a hned z toho byla slibná šance. Po nahození Holzera od modré čáry se ještě forvardi Ducks snažili o dorážky, leč zatím marně.
     
    16:15
    Až nyní má brankář New Jersey puk v rukavici a bude se muset vhazovat po jeho levé ruce.
     
    15:57
    Znovu velmi podobná situace, Ducks nahazují kus černé gumy směrem na klec soupeře, ale kolem klece Kinkaida nikde nikdo, a to je problém pro Anaheim.
     
    15:30
    Obránci New Jersey to zkusili na jistotu, konkrétně Larsson, který zkusil poslat dlouhý pas na spoluhráče dopředu. Avšak moc přesně si nevedl, trefil jen hokejku jednoho z Kačerů.
     
    15:01
    Moc dlouho se bez přerušení nehrálo ani teď, postavení mimo hru kalifornského celku.
     
    14:37
    Po malé pauze opět pokračujeme, Kačeři zvládli vhazování v útočném pásmu a snažili se kombinovat podél mantinelu. Ale je jasné, že také domácí budou potřebovat mnohem více střílet.
     
    14:30
    Následuje komerční přestávka, za malý okamžik samozřejmě pokračujeme.
     
    14:20
    New Jersey má problém usadit se na delší časový úsek v pásmu soupeře, ale stejné trable trápí také Anaheim. Zatím vše nasvědčuje tomu, že gól v první třetině neuvidíme.
     
    13:45
    Po kratším přerušení už se znovu hraje, opět kolem zařízení Andersena, avšak ten si teď zásah připisovat nemusel, jen sledoval dráhu kotouče, jež kolem něj letěl.
     
    13:25
    Hraje se najednou hodně aktivní hokej a dlouho se nepřerušovalo, až nyní New Jersey vyhodilo na zakázané uvolnění a rozhodčí je nucen použít píšťalku.
     
    12:58
    Ducks jsou kompletní a Andrew Cogliano se hned z trestné lavice vrhl do šance, málem se mu podařilo unikat samotnému na branku.
     
    12:25
    Nahozený kotouč od modré čáry zkusil před Andersenem tečovat ještě jeden z útočníků New Jersey, ale domácí měli teď i trošku štěstí, když černá pryž neskončila v síti.
     
    12:05
    Frederik Andersen si sice musel připsat zákrok, ale nešlo o nic složitého, v pohodě a v klidu zachytil letící kotouč ze vzduchu do lapačky a zařídí další buly před svými zraky.
     
    11:41
    A teď už se daří Anaheimu dokonce poprvé vyhodit přes všechny čáry, puk si tedy do své moci musejí vzít obránci New Jersey za svou klecí.
     
    10:52
    Už začala přesilová hra Devils a hosté ji započali dobře, tedy vyhraným vhazováním. Nějakou chvíli se pak drží v pásmu, ale zatím beze střely na branku.
     
    10:49
    Bude se poprvé v utkání vylučovat a přesilovou hru si zahrají hostující hokejisté New Jersey Devils, jelikož na trestnou lavici míří Kačer Andrew Cogliano (ANA) za podražení. Uvidíme tedy, co si hosté na svou přesilovku připraví.
     
    10:26
    Keslerův dobrý pokus z dálky, jež ale potřeboval ještě nějakou teč na brankovišti. A ta se nedostavila, takže tato možnost Anaheim Ducks nemohla pravděpodobně slavit úspěch.
     
    09:49
    Moc dlouho se ale bez přerušení nehrálo, Ryan Getzlaf si kotouče na hokejce neužil a jeho tým čeká bitva o pryž ve střední třetině hrací plochy.
     
    09:38
    Vypadalo to ještě, že se bude vylučovat za vyhození kotouče přes mantinel z domácí strany, ale nakonec rozhodčí situaci vyhodnotili jinak a pokračuje se v plném počtu.
     
    09:35
    Vítězné buly pro New Jersey, pak už se sice hosté opět tlačili do zakončení, jenže následně se vyhnali z útočné periody.
     
    09:19
    A další nebezpečná střela Devils z pravého kruhu, kterou ještě Andersen nejspíše tečoval a touš končí v ochranné síti, bude se opět vhazovat v pásmu Anaheim Ducks.
     
    08:44
    Andersen už ale musí dávat pozor, teď se navíc k dorážce dostal Kennedy, jenž se snažil soupeřova brankáře zaskočit. Ovšem gólman Kačerů zůstává v pohotovosti.
     
    08:08
    Čas v první třetiny ubíhá hodně rychle a moc se nepřerušuje, na první gól ovšem stále čekáme. Devils v útočné možnosti, když se z druhé vlny dostal ke střele Zajac.
     
    07:30
    Dva hráči v bílých dresech na modré útočné čáře, avšak ani New Jersey si není nyní tolik jisté. Frederik Andresen může každopádně zůstav pro tuto chvíli v klidu.
     
    07:01
    Zakázané uvolnění Anaheim Ducks. Hokejisté v trikotech kalifornského týmu to nemysleli vůbec špatně, ale zase hodně moc celou situaci překombinovali.
     
    06:12
    Garbutt ještě zůstal na ledě a také vypálil, jenže jeho pecka hodně minula úroveň horní tyčky.
     
    04:25
    Horcoff s Garbuttem si dvakrát vyměnili kus černé gumy ve středním pásmu, ale v útoční periodě už si tak dařit nenechali. Na týmech jde vidět, že ani jeden z nich nechce udělat chybu.
     
    03:45
    Hra přerušena ve středním pásmu, kde se Anaheim Ducks dostali do postavení mimo hru. Byla to nepřesnost, která domácí zastavila v přechodu přes modrou čáru.
     
    02:56
    Z domácí strany se uvolnil na levém křídle Corey Perry, jenže jeho nápad nikdo nevystihl. Gólmani nemají tolik práce a když už se před nimi něco děje, nejedná se o nic vážného.
     
    02:29
    Schlemko se najednou zjevil před Andersenem a už zase bylo pro Anaheim nebezpečno, přestože hokejista New Jersey nabral špatně kotouč na hokejku.
     
    01:28
    Palmieri to zkusil sám, ale spíše ještě potřeboval někoho do kombinace, protože měl za sebou dlouhé střídání a nezbývalo mu moc sil do zakončení.
     
    00:58
    Také Ducks dostali na útočné modré čáře prostor k tomu, aby se přes ni dostali a zkusili překvapit obranu soupeře, ale zatím z obou stran hodně opatrný hokej, který sledujeme.
     
    00:09
    Už se hraje a jako první se na kotouč v dnešním utkání dostali hokejisté New Jersey Devils. Smith-Pelly na nic nečekal a hned vypálil puk na branku, Andersen má zákrok.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání, jak je zvykem u NHL, začneme o pár minutek později.
     
    Úvodní sestavy:

    Anaheim Ducks: Andersen – Fowler, Bieksa, Lindholm, Manson, Holzer, Despres – Garbutt, Getzlaf, Perron – McGinn, Rakell, Perry – Cogliano, Kesler, Silfverberg – Ritchie, Thompson, Santorelli

    New Jersey Devils: Kinkaid – Greene, Larsson, Moore, Schlemko, Helgeson, Warsofsky – Kennedy, Henrique, Smith-Pelly – Boucher, Zajac, Palmieri – Blandisi, Kalinin, Sislo – Farnham, Gionta, Ruutu

    Rozhodčí: Hanson, St. Pierre – Driscoll, Gibs.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League, budeme sledovat střetnutí dvou celků z opačných konferencí. Domácí Anaheim Ducks vyzvou v dobré formě hrající New Jersey Devils.
     
    Československá stopa v utkání

    Patrik Eliáš (NJD) (1 + 4)
    Jiří Tlustý (NJD) (2 + 2)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se spolu už jednou v této sezóny utkaly, a to v prosinci loňského kalendářního roku. Anaheim Ducks zajížděli na východ a zvítězili nad New Jersey Devils těsně 2:1.
     
    ANAHEIM DUCKS

    Už teď mohou být fanoušci Anaheim Ducks určitým způsobem v klidu, protože jejich oblíbenci napravili obrovskou mizérii z počátku sezóny na podzim a aktuálně se tahají o vrcholek Pacifické divize, což je úplně opačné postavení. Ačkoli Kačery znovu na první místě vystřídali Los Angeles Kings, na rivala z Hollywoodu chybí Ducks pouhé dva body. A co víc, o první pozici mají zájem také San Jose Sharks, těm chybí body pouze tři, takže čekejme velký sprint za výhrou Pacifické divize. Anaheim sice z předchozích šesti zápasů třikrát vyhráli, jenže právě poslední tři mače kalifornský celek moc nezvládl. Postupně totiž padl s Washington Capitals, Colorado Avalanche a St. Loui Blues. A tak Kačeři zase potřebují nutně zabrat. Ryan Getzlaf (11 + 42) vládne týmové bodování a doufá, že jeho tým se vrátí do vítězné pohody.
     
    NEW JERSEY DEVILS

    Postupně se hokejisté New Jersey Devils odpojili od ostatních celků Metropolitní divize, které ještě zápolí o play-off a přeci jen e letos nakonec do vyřazovacích bojů nepodívají. Zatím to tedy tak vypadá, jejich aktuální ztráta na čtvrté Pittsburgh Penguins činí sedm bodů a bylo by hodně senzační, kdyby se ještě Ďáblové dotáhli na pozice pro play-off. Poslední duely se ovšem New Jersey daří, Devils vyhráli dva z předchozích tří střetnutí a budou se snažit na dobré výkony navázat také dnes. Naposledy jejich herní klid odnesli v prodloužení Los Angeles Kings, ještě předtím také v pohodě hrající San Jose Sharks, kteří Devils nedokázali vstřelit ani branku. New Jersey se tak vzpamatovalo poté, co inkasovalo šest branek od Penguins. Kyle Palmieri (25 + 20) nadále vede kanadské bodování týmu. Podaří se Devils zabodovat také v dalším střetnutí? Uvidíme.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 21. Cogliano (Silfverberg, Kesler), 24. Kesler (Manson, Cogliano), 26. Silfverberg (Manson, Stoner), 30. Silfverberg (Kesler, Cogliano), 43. Perry (Holzer, Rakell), 47. Ritchie (Holzer, Horcoff), 48. Silfverberg (Lindholm, Despres) – 22. Smit-Pelly (Kennedy, Moore)


    Anaheim Ducks: Andersen (Gibson) – Fowler, Bieksa, Lindholm, Manson, Holzer, Despres – Garbutt, Getzlaf, Perron – McGinn, Rakell, Perry – Cogliano, Kesler, Silfverberg – Ritchie, Thompson, Santorelli
    New Jersey Devils: Kinkaid (47. Danis) – Greene, Larsson, Moore, Schlemko, Helgeson, Warsofsky – Kennedy, Henrique, Smith-Pelly – Boucher, Zajac, Palmieri – Blandisi, Kalinin, Sislo – Farnham, Gionta, Ruutu

    Rozhodčí: Hanson, St. Pierre – Driscoll, Gibs

    Diváci: 15 423
    bahis siteleri