Everton – Arsenal 0:2 (kon.) | Crystal Palace – Leicester 0:1 (kon.) | West Brom – Norwich 0:1 (kon.)
Watford – Stoke 1:2 (kon.) | Chelsea – West Ham 2:2 (kon.) | Swansea – Aston Villa 1:0 (kon.)
konec
Everton FC
0:2 (0:2)
Arsenal FC
Sobota 19.03.2016, 13:45 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Giroud obdržel přesnou přihrávku do vápna, kde si dal míč na střelu a zkusil své štěstí, to mu však nepřálo, protože Giroud trefil pouze boční síť.
     
    86
    Na lavičku zamířil Iwobi a místo něj se na hřiště dostal Chambers. Iwobi odehrál skvělé utkání, ve kterém dokázal vstřelit i gól, a prožil tak ligový debut snů.
     
    83
    Arsenal zahrával rohový kop, po kterém se fanoušci radovali z gólu, ale rozhodčí Clattenburg ho neuznal. Na centrovaný balon si ve vápně vyskočil hlavičkující Giroud, který balon dostal za gólmanova záda, ale pomohl si faulem a tento fakt rozhodčímu správně neunikl.
     
    75
    Ze hřiště odešel také zraněný Özil, místo kterého nastoupil Gibbs.
     
    75
    Na hrací plochu se dostal Giroud, kterému uvolnil místo Welbeck.
     
    73
    Hrací plochu opustil Barkley, kterého vystřidal Deulofeu.
     
    72
    Lennon přihrál ve vápně Cleverleymu, jenž ze své kopačky vyslal jedovatou ránu, ale trefil pouze bránícího Gabriela, který střelu úspěšně zablokoval.
     
    70
    Situaci v 65. minutě předcházela velmi nebezpečná situace. Z pravé strany totiž do vápna přilétl slibný centr, ke kterému se řítil Lukaku, ale právě Ospina svého protihráče k míči nepustil a velmi nepříjemně se s ním srazil. Nakonec pro Arsenal vše dobře dopadlo.
     
    46
    Everton udělal do druhého poločasu změnu v sestavě. Na hřiště se už nevrátil Bešić, místo kterého přišel Stones. Uvidíme, zda tato změna domácímu celku prospěje.
    42. Alex IWOBI - 0:2
     
    42
    Arsenal právě vstřelil branku!
    ALEX IWOBI se raduje ze své první ligové trefy a posílá Arsenal do dvoubrankového vedení. Bellerín se blýskl parádní přihrávkou za obranu, kde IWOBI nezazmatkoval a s míčem pospíchal až do vápna, kde se na něj sice dotíral bránící protihráč, ale IWOBI to ustál a prudkou ránou poslal míč za záda Roblese.
     
    34
    Sánchez dostal přesnou přihrávku ve vápně, ale měl velmi málo prostoru ke střele, ke které se tak vůbec nedostal. Sáncheze totiž velmi pozorně bránil protihráč. Hráč Arsenalu šel ve vápně v souboji s protihráčem k zemi, ale o faul se v žádném případě nejednalo.
     
    23
    Domácí hráči se s míčem dostali na útočnou polovinu, kde na Arsenal vyvíjeli tlak, ke střele se pak dostal Bešić, který pořádně vystrašil Ospinu, jenž musel Bešićovu ránu likvidovat nadvakrát. Rána byla velmi prudká a rychlá, ale nakonec to gólman Arsenalu zvládl.
     
    22
    Ve velkém vápně se balon dostal k Özilovi, který napřáhl svoji pravačku ke střele, ale rána mu byla zablokována. Pozorný byl v tomto případě Jagielka, který balon odvrátil na roh.
    7. Danny WELBECK - 0:1
     
    7
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Sánchez dostal přihrávku od Özila a všiml si, že se mu okamžitě nabídl DANNY WELBECK, a tak mu poslal kolmici do vápna, kde měl útočník Arsenalu před sebou pouze gólmana Roblese, kterého posadil na zem a poté dopravil míč do prázdné brány.
     
    4
    Özil našel přihrávkou Gabriela, jenž se dostal do zakončení zhruba z 10 metrů, ale Robles mohl zůstat klidný, protože Gabriel svůj pokus mezi tři tyče nezamířil.
     
    2
    Arsenal měl teď obrovské štěstí, že rohový kop Evertonu neskončil vstřeleným gólem. Cleverley našel centrem Colemana, jenž ze své levačky vyslal tvrdou ránu, která orazítkovala pravou tyč!

    Lucie Rapantová

    Branky: 7. Welbeck (Alexis Sánchez), 42. Iwobi (Bellerín)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 5:4. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 7:10.
    Everton FC: Robles – Coleman, Jagielka (C), Ra. Funes Mori, Baines – James McCarthy, Bešić (46. Stones) – Lennon, Barkley (73. Deulofeu), Cleverley – R. Lukaku.
    Náhradníci: Howard – Stones, Koné, Niasse, Deulofeu, L. Osman, Galloway.

    Arsenal FC: Ospina – Bellerín, Gabriel, Koscielny (C), Monreal – Coquelin, Elneny – Iwobi (86. Chambers), Özil (75. Gibbs), Alexis Sánchez – Welbeck (75. Giroud).
    Náhradníci: Macey – Gibbs, Mertesacker, Giroud, Walcott, Chambers, Campbell.

    Rozhodčí: Clattenburg – Beck, West
    bahis siteleri