Montreal – NY Rangers 2:5 (kon.) | Ottawa – Anaheim 3:4 (po pr.) | Tampa – Florida 2:5 (kon.)
Washington – St. Louis 0:4 (kon.) | Carolina – NY Islanders 3:4 (po pr.) | Toronto – Boston 1:3 (kon.)
Nashville – Columbus 5:1 (kon.) | Calgary – Chicago 1:4 (kon.) | Arizona – Philadelphia 2:1 (kon.)
Los Angeles – Edmonton 6:4 (kon.) | Carolina – New Jersey 3:2 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
2:5 (1:1, 1:4, 0:0)
New York Rangers
Neděle 27.03.2016, 00:00 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hosté také využili dvě přesilovky, Canadiens ze sedmi možností neskórovali v početní výhodě ani jednou. Přeji příjemný zbytek noci. (03:55:24)
     
    Rangers zvítězili v Montrealu hladce 5:2 a připsali si třetí vítězství v řadě. Triumf hostů je zasloužený, domácí hořeli hlavně v obraně a jejich první formace byla navíc takřka neviditelná.
     
    Československá stopa v utkání:
    Tomáš Plekanec (MTL) 0 bodů, 2 střely, čas na ledě 19:32.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Derick Brassard (NYR) 1+2
    2. Chris Kreider (NYR) 2+1
    3. Derek Stepan (NYR) 1+1
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Eller se ještě snažil prosadit individuálně, ale moc daleko nedojel. Už ve středním pásmu ho na mantinel přišpendlil protivník a hosté už s pukem na holi vyčkávají na závěrečnou sirénu.
     
    58:24
    Závěr duelu se dohrává bez přerušení. Kreider se tlačil před Scrivense a útočil na hattrick. Včas ho ovšem odzbrojil obránce.
     
    57:20
    Jemelin přihrál na levý kruh Plekancovi, jenž udělal krok k brance a pálil příklepem. Raanta však jen pohledem kontroloval, jak kotouč letí nad. Rangers už jsou kompletní.
     
    56:07
    Stalberg poslal kotouč do středního pásma a peláší na střídačku. Montrealu se nedaří zabydlet v pásmu, domácím poněkud vázne kombinace.
     
    55:15
    Útočník Brown naboural na brankovišti do Raanty, za což ho ihned jeli zpacifikovat obránci. Sudí nakonec i vylučují, Yandle to totiž přehnal s agresivitou a vyfasoval trest za krosček. Přesilovka Canadiens.
     
    54:50
    Vyloučení hráči jsou zpět na ledě, momentálně probíhá komerční přestávka. Hosté si náskok zkušeně hlídají, minimálně tři góly v podání Montrealu by se rovnaly téměř zázraku.
     
    53:58
    Hra se přelévá ze strany na stranu. Staal se momentálně pere o kotouč u hrazení, předtím si Plekanec připsal úspěšný hit na McDonagha.
     
    52:49
    S tresty se roztrhl pytel. Mitchell a Kreider odchází shodně na lavici hanby. Pokračuje se tedy ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    52:10
    Tohle vypadalo zajímavě pro Canadiens. Domácí jeli na tři na jednoho, avšak Desharnaisovu přihrávku na volného spoluhráče srazil výtečným obranným zákrokem McDonagh.
     
    51:37
    Rangers soka masírují před jeho klecí. Aktivní byl Nash, následně si do dobré palebné pozice najel Miller. Střílel ale švihem kousek nad.
     
    50:02
    Vylučuje se i na druhé straně. Desharnais jde pykat za podražení a Montreal se pro změnu bude muset bránit soupeřově početní výhodě.
     
    49:51
    Nash nejprve vyslal do šance Stepana a následně svůj tým dobrou prací ve vlastním pásmu osvobodil. Skvělá práce v podání hostujícího křídelníka.
     
    48:30
    Barkov střílel krátce po vhazování, ale Raanta byl připravený. O chvilku později vyslal navštívenku směrem k hostující brance i Andrighetto. Gólman má kotouč v lapačce.
     
    48:07
    A další trest na straně hostů! Jezdci mají ve třetí části hry velké problémy s disciplínou. Po komerční přestávce si Montreal zahraje už třetí přesilovku v krátkém časovém sledu. Vyloučeným hráčem je Klein (podražení).
     
    47:10
    Rangers v plném počtu. Až v posledních třiceti vteřinách Stalbergova trestu se Canadiens usadili v jejich pásmu. Ale nedokázali nebezpečněji vystřelit.
     
    46:30
    I tahle přesilovka je však v podání domácích mizerná. Nash dokonce zahrozil na druhé straně, když si troufl na tři protihráče. Nechybělo mnoho, aby se uvolnil do šance.
     
    45:08
    Přesně ve chvíli, kdy se vyloučený Girardi vrátil zpět do hry, putuje za katr další hráč Rangers a početní převaha Montrealu tedy bude pokračovat. Dvě minuty za podržení dostal Stalberg.
     
    44:37
    Pacioretty se konečně vydal s pukem do útoku. Na domácí se předtím z hlediště snášel pískot, neboť si pasivně přihrávali v obraně.
     
    43:49
    Fast byl nejsilnější v souboji několika těl za brankou Raanty a poslal kotouč podél mantinelu do středního pásma. Část hostující čtveřice stihne vystřídat.
     
    43:07
    Montreal může snížit soupeřův náskok v přesilovce. Na trestné lavici už vydechuje hostující Girardi – podražení.
     
    41:49
    Rangers se nikam neženou, Montreal je nucený tvořit hru. Zatím si domácí pouze přihrávají ve vlastní třetině a vyčkávají na vhodný moment k přechodu do útoku.
     
    40:10
    Domácí trenér Therrien vystřídal brankáře. Codon, jenž inkasoval pět branek za čtyřicet minut, sedí v kšiltovce na střídačce. Bránu Canadiens stráží Scrivens.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    V prostředním dějství padlo pět branek, z toho čtyřikrát se třepotala domácí síť. Rangers využívají hlavně prostupné obrany soupeře a jsou dvacet minut od triumfu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    STEPAN - 2:5
     
    39:19
    Rangers právě vstřelili branku!
    Za devět vteřin využitá přesilovka. Zuccarelo vystřelil od modré čáry a Condon jeho pokus jen vyrazil. DEREK STEPAN už měl z dorážky jednoduchou úlohu a kotouč uklidil do horní poloviny branky. Asistence: Mats Zuccarello, Derick Brassard – 2:5.
     
    39:10
    Hosté si v závěru druhého dějství vyzkouší znovu hru proti oslabenému soupeři. Jemelin vyfasoval menší trest za krosček.
     
    37:57
    Hra dostala tempo. Galchenyuk zavezl kotouč do pásma, z úhlu následně střílel obránce Beaulieu. Brankář si mezírku u své tyčky pohlídal.
     
    36:08
    Raanta měl co dělat, aby nepustil za svá záda nepříjemnou teč Mitchella. Tentýž hráč pálil i o pár vteřin později. Gólman Rangers se v obou případech vyznamenal. Tohle byly slušné šance domácích.
    35:38 DANAULT - 2:4
     
    35:38
    Montreal právě vstřelil branku!
    Domácí byli minutu pod tlakem, pak ale získali puk na své hole, uklidnili hru, vystartovali kupředu a snižují na 2:4. Desharnais se protáhl za branku a zpětnou přihrávkou před brankoviště našel PHILLIPA DANAULTA. Ten zblízka nezaváhal. Asistence: David Desharnais, Sven Andrighetto.
     
    33:17
    Hosté využívají okénka, která se jim v obraně Canadiens otevírají. Za posledního beka si najel McDonagh, jemuž přihrál Nash. Kapitánovi Rangers zmařil zakončení vracející se Jemelin.
     
    31:22
    Hodně aktivní je i nadále třetí formace Rangers. Miller dostal nabito na kruh a ihned střílel, ale obránce kotouč jemně vychýlil mimo branku.
    30:46 KREIDER - 1:4
     
    30:46
    Rangers právě vstřelili branku!
    Hosté zatím neohroženě míří za vítězstvím. CHRIS KREIDER sebral volný puk, od levého mantinelu se natlačil až do brankoviště a Condona si vychutnal pěkným zakončením. Útočník Rangers se prosazuje podruhé během dvou minut. Bez asistence – 1:4.
     
    30:02
    Eller trefil Raantu nepříjemně kamsi pod masku do nechráněného místa. Hostující gólman ihned padl na led a spěchali k němu lékaři. Brzy se však oklepal a v duelu by měl normálně pokračovat.
    KREIDER - 1:3
     
    28:19
    Rangers právě vstřelili branku!
    Využitá přesilovka. Hosté odskakují soupeři už na dvoubrankový rozdíl. Brassard našel krásnou přihrávkou přes střed hřiště na spodní části kruhu volného CHRISE KREIDERA, jenž se z první opřel do puku a propálil přesouvajícího se Condona. Asistence: Derick Brassard, Keith Yandle – 1:3.
     
    27:37
    Poprvé si v početní převaze zahrají také hokejisté Rangers. Nashe nedovoleně atakoval Markov, jenž už za držení sedí na trestné lavici.
     
    26:33
    Nashův pokus letěl kousek vedle, Condon už ale musel likvidovat zakončení aktivního Boyla. Jeho pumelici ztlumil na hrudi.
     
    25:04
    Canadiens početní převahu nevyužili, znovu však měli při vlastním oslabení namále. Sudí jim tentokrát upřel jasný trest, možná i trestné střílení.
     
    23:25
    Rangers se teď hodně zlobí na rozhodčího. Stalberg v oslabení vysekl puk soupeři a vyslal do samostatného úniku Moora. Ten jel sám na bránu a zezadu ho atakoval Galchenyuk. Jasný faul, ale hraje se dál.
     
    22:44
    Montreal bude mít podruhé v utkání možnost přesilové hry. Dvouminutový trest za držení dostal Jesper Fast.
    BRASSARD - 1:2
     
    21:32
    Rangers právě vstřelili branku!
    Hosté si berou zkraje třetiny těsný náskok zpět. Na Kreiderův pas si mezi kruhy najel DERICK BRASSARD, jenž prostřelil Condona forhendem. Gól jde na vrub domácí obrany. Asistence: Chris Kreider, Rick Nash – 1:2.
     
    21:26
    Plekanec měl po přejetí modré čáry poměrně dost času. Nakonec se rozhodl od mantinelu vypálit příklepem a orazítkoval brankářovy betony.
     
    20:48
    Yandle si jako bek nedovolil zaútočit, puk tedy jen nahodil do pásma a Nash o něj nyní bojuje za domácí brankou.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Po první periodě se hráči do kabin rozchází za smírného stavu. Rangers byli nebezpečnější, kromě gólů měli i dvě velké šance a na střely vedou 11:7. Montreal má problém hlavně v defenzivě, kde často soupeři nestíhá.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:08.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:46
    Boyle srazil kotouč až mezi diváky. Čtrnáct vteřin před koncem úvodního dějství se bude vhazovat daleko od obou branek v neutrální zóně.
     
    19:11
    Hosté už jsou kompletní, Canadiens v přesilovce jen jednou vystřelili na bránu. Jinak nebezpeční nebyli. Tým z New Yorku se v pohodě ubránil.
     
    18:15
    Rangers mají na vyložené šance jasně navrch. V oslabení málem udeřil Stalberg, jehož krásně uvolnil Moore. Prvně jmenovaný rychlým zakončením z pozice před brankovištěm neuspěl.
     
    17:10
    Domácí si zahrají první početní převahu v dnešním klání. Útočník Kreider dostal dvě minuty za hákování.
     
    16:43
    Kleinovu střelu má domácí muž s maskou ve výstroji. Canadiens si budou moci na chvilku oddechnout, neboť hru přerušuje komerční pauza.
     
    15:49
    Sledujeme delší pasáž bez přerušení. Montreal odpálil v nouzi puk přes všechny čáry na zakázané uvolnění a Rangers mohou pokračovat v aktivitě.
     
    13:59
    Jenže po gólu se domácí především brání. Boyle napřáhl na modré čáře a Condon si musel hodně povyjet, aby pumelici důrazného beka vykopl betonem.
    ELLER - 1:1
     
    12:26
    Montreal právě vstřelil branku!
    Canadiens srovnávají s protivníkem krok, prosadili se však poměrně šťastným způsobem: Pateryn vypálil z dálky a trefil brusle obránce McDonagha. Kotouč se od nich odrazil přesně na hůl LARSE ELLERA, jenž svižnou ranou pokořil nic netušícího Raantu. Asistence: Greg Pateryn, Nathan Beaulieu – 1:1.
     
    11:58
    Stepan si před Condonem klepal o přihrávku, Zuccarelův pas k němu však nedoputoval a sražený kotouč nakonec sebrali domácí obránci.
     
    10:38
    Montreal je o něco více na puku, ovšem nedokáže se udržet v útočném pásmu a těžce přechází přes střed hřiště. Rangers toho zatím soupeři moc nepovolili.
     
    09:55
    Už to mohlo být o dvě branky. Hosté vtrhli ve třech do útočného pásma a proti nim stál jen jediný bek. Hayes z mezikruží přihrál na stranu Staalovi, jehož střelu z těsné blízkosti brankář vyrazil.
     
    08:17
    Jemelin ve vlastní třetině obral u hrazení o kotouč Nashe, první útočná letka Montrealu však při následném útoku černou pryž ihned ztratila.
     
    07:55
    Na Ellera se nalepil obránce, domácí forvard se přesto stihl uvolnit. Ale z úhlu Raantu příliš nevyděsil. Rangers ihned otočili hru a Condon si musel hlídat najíždějícího Nashe.
     
    06:49
    Glass pálil poté, co zachytil v útočném pásmu nepřesnou soupeřovu rozehrávku. Condon ale zasahovat nemusel, neb kotouč letěl vedle.
     
    05:53
    Canadiens dobrým forčekingem dostali soupeře do úzkých, ten se osvobodil jen za cenu zakázaného uvolnění. Buly po pravici hostujícího brankáře.
     
    04:57
    Na střely je to zatím 3:3. Raantu pozdravil střelou z dálky obránce Jemelin, ale hostující gólman si připsal jeden z lehčích zákroků.
    MILLER - 0:1
     
    03:04
    Rangers právě vstřelili branku!
    Parádní akce J.T. MILLERA! Útočník hostujícího celku projel přes půlku hřiště, na úrovni kruhů si elegantně prohodil obránce a Condona následně propálil přízemním bekhendovým pokusem. Rangers jdou ve čtvrté minutě do vedení. Asistence: Derek Stepan, Keith Yandle – 0:1.
     
    02:38
    Brown se protáhl po křídle a pozdravil Raantu lehkým nahozením od mantinelu. Hostující gólman jeho slabý pokus pohodlně lapil.
     
    01:13
    Začíná se opatrně, hráči se zatím o kotouč přetahují hlavně v neutrální zóně. Montreal chtěl nyní rychle rozehrát, ale kotouč zachytil Nash a nahodil za branku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Týmy už jsou nastoupeny na modrých čarách. Arénou postupně zazní americká a kanadská hymna.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Montreal Canadiens: Condon (Scrivens) – Jemelin, Markov, Pateryn, Beaulieu, Dietz, Hanley – Byron, Galchenyuk "C", Pacioretty – Andrighetto, Plekanec, Eller – McCarron, Desharnais, Matteau – Brown, Danault, Mitchell.
    Trenér: Michel Therrien.

    New York Rangers: Raanta (Lundqvist) – Klein, McDonagh "C", Boyle, Staal, Girardi, Yandle – Fast, Brassard, Nash – Zuccarello, Stepan, Kreider – Hayes, Staal, Miller – Stalberg, Moore, Glass.
    Trenér: Alain Vigneault.

    Rozhodčí: Kozari, Watson – Barton, Knorr.
     
    Montreal však na Rangers umí, vždyť soka letos zdolal v obou vzájemných zápasech. Doma se v říjnu radoval z triumfu 3:0, v New Yorku o měsíc později zvítězil 5:1.
     
    Rangers mají naopak opačné starosti. V Montrealu budou favoritem, neb se drží ve Východní konferenci na druhé příčce těsně za suverénním Washingtonem. Venku ale ve dvou předchozích partiích neuspěli.
     
    Canadiens už se pomalu loučí s play-off, na které momentálně ztrácí pět příček a jedenáct bodů. Kanadský celek po snovém úvodu sezony výsledkově tápe: ze čtyř posledních duelů třikrát prohrál.
     
    Hezkou noc při sledování NHL. Nejlepší hokejová liga světa dnes pokračuje dalšími zápasy a jedním z nich je i střetnutí mezi Montrealem a New Yorkem Rangers.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 13. Eller (Pateryn, Beaulieu), 36. Danault (Desharnais, Andrighetto) – 4. Miller (Stepan, Yandle), 22. Brassard (Kreider, Nash), 29. Kreider (Brassard, Yandle), 31. Kreider, 40. Stepan (Zuccarello, Brassard)


    Montreal Canadiens: Condon (od 41. Scrivens) – Jemelin, Markov, Pateryn, Beaulieu, Dietz, Hanley – Byron, Galchenyuk "C", Pacioretty – Andrighetto, Plekanec, Eller – McCarron, Desharnais, Matteau – Brown, Danault, Mitchell.
    Trenér: Michel Therrien.

    New York Rangers: Raanta (Lundqvist) – Klein, McDonagh "C", Boyle, Staal, Girardi, Yandle – Fast, Brassard, Nash – Zuccarello, Stepan, Kreider – Hayes, Staal, Miller – Stalberg, Moore, Glass.
    Trenér: Alain Vigneault.

    Rozhodčí: Kozari, Watson – Barton, Knorr.
    bahis siteleri