New Jersey – Boston 2:1 (kon.) | NY Islanders – Carolina 2:1 (1:0 po s.n.) | Pittsburgh – Buffalo 5:4 (2:0 po s.n.)
Montreal – Detroit 4:3 (kon.) | Florida – Toronto 2:5 (kon.) | Minnesota – Chicago 4:1 (kon.)
Dallas – Nashville 5:2 (kon.) | St. Louis – Colorado 3:1 (kon.) | Vancouver – San Jose 1:4 (kon.)
po s.n. (1:0)
New York Islanders
2:1 (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)
Carolina Hurricanes
Středa 30.03.2016, 01:00 • Barclays Center, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    65:00 Kyle OKPOSO - 2:1
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým New York Islanders.
    Autorem vítězné branky je KYLE OKPOSO.
     
    63:45
    Velká šance na rozhodnutí! Tavares šel s Leddym do přečíslení, kapitán Isles vzal zakončení na sebe, ale Ward se prezentoval fantastickým zákrokem a betonem vykopl puk!
     
    58:28
    Elias Lindholm se zjevil ve velké šanci. Útočník Caroliny se zprava natlačil ke Greissovi, avšak ten i přes dobrý obranný zákrok jednoho Hamonica nedokázal přihrát najíždějícímu Nordströmovi, jenž by střílel do prázdné brány.
    52:08 Anders LEE - 1:1
     
    52:08
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácí se konečně dočkali a je vyrovnáno! Kapitán John Tavares dostal prostor na modré čáře, vypálil svižnou ránu a skvěle postavený ANDERS LEE tečoval kotouč tak šikovně, že Ward neměl šanci reagovat! Asistence: John Tavares, Nick Leddy
     
    51:06
    Další přesilová hra ve prospěch domácího celku. Thomas Greiss se pohyboval na hranici brankoviště, Brett Pesce (CAR) si ho nevšiml a po srážce míří na lavici hanby. Proviněním je nedovolené bránění vůči brankáři.
     
    48:38
    Cam Ward je dnes nepřekonatelný. Dělová rána od modré čáry byla tečována Tavaresem, ale ani tentokrát si puk cestu do Wardovy brány nenašel!
     
    48:19
    Šance pro domácí celek! Na trestnou lavici totiž usedá Patrick Brown (CAR), který podrazil Anderse Leeho.
     
    46:35
    Shane Prince výborně zabojoval v útočném pásmu a nakonec také získal kotouč! S jeho svižnou ranou z mezikruží si ale poradil dosud bezchybný Cam Ward!
     
    41:20
    Další velká šance domácích! Josh Bailey se zjevil před odkrytou bránou, ale Ward se dokázal zmátořit a proti gólovce domácího kanonýra dokázal zasáhnout!
     
    40:59
    Nick Leddy se fantasticky dostal z vlastního pásma až před Warda, kterého se pokusil překonat šikovným bekhendovým zakončením mířícím mezi betony. Gólman Caroliny opět na místě!
     
    39:28
    John Tavare se objevil v obrovské šanci! Mezi kruhy si nachystal puk na střelu, ale svižným pokusem mířil pár centimetrů vedle Wardovy brány!
    38:31 Derek RYAN - 0:1
     
    38:31
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hra se hodně rychle přesunula do pásma domácího celku a hosté jdou rázem do vedení! Bailey chyboval při rozehrávce, na modré čáře trefil jen hokejku soupeře a toho dokázal využít DEREK RYAN, který si našel prostor a střelou k bližší tyči překonal domácího gólmana! Asistence: Nathan Gerbe
     
    37:29
    Hamonic nejprve nedokázal přihrát obsazenému Stromeovi a vyplynul z toho rychlý protiútok Caroliny. Zakončení na sebe vzal Skinner a Greiss se musel činit, neboť hostující útočník se dostal hned ke dvěma nebezpečným pokusům.
     
    34:58
    Tavares si chytře narazil se Stromem a zničehonic se zjevil úplně osamocen před bránou Caroliny. Přihrávka od jeho spoluhráče ale byla přeci jenom trochu nepřesná a kapitán domácích se tak nedostal k zakončení.
     
    33:17
    Okposo pálil okamžitě po vyhraném buly, avšak i nyní měl úspěšnější Cam Ward! Výborný reflex a skvělý zákrok hostujícího brankáře!
     
    24:49
    Aktivita domácích pokračuje! Prince bekhendem ani Nelson svižným pokusem z mezikruží neuspěli!
     
    21:10
    Carolina ztratila puk u střídačky soupeře a po přihrávce na střed pálil Tavares. Rána švihem domácího kapitána se zastavila až na břevnu Wardovy svatyně!
     
    19:58
    V samotném závěru třetiny měl velkou šanci Chris Terry, který byl zničehonic před odkrytou bránou domácích. Kotouč ale nedokázal zvednout a trefil jen beton natahujícího se Greisse!
     
    18:15
    Za sekání je na trestnou lavici poslán Thomas Hickey (NYI), který se snažil zastavit unikajícího Skinnera.
     
    18:15
    Jeff Skinner utekl domácím obráncům a dostal se do obrovské šance. Z úhlu ale trefil bekhendem jen tyčku, po které se kotouč přes břevno dostal mimo bránu!
     
    17:24
    Tohle byl ale výborný zákrok hostujícího gólmana, který nejprve jen vyrazil ránu od modré a poté musel řešit nebezpečnou dorážku Brocka Nelsona.
     
    15:34
    Je tady první vyloučení tohoto zápasu. Patrick Brown (CAR) si v souboji s Martinem počínal zbytečně důrazně a dostává dvě trestné minuty za nedovolené bránění.
     
    01:47
    Nyní se ale Ryan Strome dostal ke slibnému zakončení. Střelou z mezikruží trefil jen pozorného Cama Warda, který se tak nenechal zaskočit hned v úvodu zápasu.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 53. Lee (Tavares, Leddy), rozh. náj. Okposo – 39. Ryan (Gerbe)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Okposo (NYI)
    1:0   Ryan (CAR)
    2. série:
    1:0   Nielsen (NYI)
    1:0   Slavin (CAR)
    3. série:
    1:0   Tavares (NYI)
    1:0   Nordström (CAR)


    New York Islanders: Greiss (Berube) – Boychuk, Leddy, Hamonic, de Haan, Strait, Hickey – Strome, Tavares, Bailey – Okposo, Nielsen, Kuljomin – Prince, Nelson, Lee – Clutterbuck, Cizikas, Martin
    Carolina Hurricanes: Ward (Läck) – Hainsey, Slavin, Pesce, Hanifin, Faulk, Jordán – Lindholm, Staal, Nordström – Terry, Rask, Skinner – Brown, McClement, Gerbe – Ryan, Sutter, Malone

    Rozhodčí: Brian Pochmara, Chris Lee – Jonny Murray, Mark Shewchyk

    Diváci: 13.733
    bahis siteleri